Συμβουλές ασφαλείας Instagram για γονείς

Οι έφηβοι φαίνεται να αγαπούν το Instagram περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα. Αυτό το φωτο-κεντρικό κοινωνικό δίκτυο φαίνεται να ευδοκιμεί με την τροφοδοσία του εσωτερικού ναρκισσιστή του καθενός. Σε αντίθεση με το Facebook, το Instagram φαίνεται να επικεντρώνεται στην καθαρή αισθητική, είναι όλα σχετικά με την εικόνα, το φίλτρο ή δεν έχει φίλτρο.

Εάν το παιδί σας είναι μέρος της γενιάς selfie και έχει ένα μεγάλο Instagram που ακολουθεί. ίσως νιώθουν ότι είναι κάποιο είδος ροκ σταρ. Δυστυχώς, η παγίδα είναι ότι για να παραμείνει δημοφιλής ή να κερδίσει δημοτικότητα, πολλοί Instragrammers θα αρχίσουν να σπρώχνουν το φάκελο με το περιεχόμενό τους, είτε πρόκειται για φωτογραφίες του εαυτού τους είτε για άλλους.

Το άλλο πράγμα που πρέπει δικαίως να αφορά τους γονείς είναι ότι, όπως και το Twitter, υπάρχουν Instagram "οπαδοί". Οι υποστηρικτές του Instagram είναι λίγο υψηλότεροι στο ανατριχιαστικό επίπεδο, κατά τη γνώμη μου, επειδή παρακολουθούν μια ροή εικόνων της ζωής του παιδιού σας. Αυτό είναι απλώς ανατριχιαστικό να ξέρεις ότι οι τυχαίοι ξένοι ενδιαφέρονται να δουν τις φωτογραφίες των παιδιών σου.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές ασφαλείας Instagram για να σας βοηθήσει να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή

1. Αφήστε τους να εξαφανιστούν από τους ακόλουθους τους Κατάλογος:

Κανείς δεν θέλει να είναι ο κακός, αλλά μερικές φορές απλά πρέπει να είστε για να προστατέψετε τα παιδιά σας. Το Instagram έχει «οπαδούς» παρόμοιους με το Twitter. Οποιοσδήποτε στο Instagram μπορεί να δει φωτογραφίες / βίντεο που αναρτώνται από το παιδί σας εκτός αν το παιδί σας χρησιμοποιεί ιδιωτικό λογαριασμό και χρησιμοποιεί τους περιορισμούς πρόσβασης που του παρέχονται.

Πρέπει να το καταστήσετε μια προϋπόθεση χρήσης που σας επιτρέπεται να εξετάζετε περιοδικά τον κατάλογο των χρηστών του Instagram του παιδιού σας και να του κάνετε ερωτήσεις όπως:

Αν οι απαντήσεις είναι "δεν τους γνωρίζω" και "δεν τις έχω συναντήσει ποτέ" τότε θα πρέπει να τους έχουν αφαιρεθεί από τη λίστα των οπαδών τους. Τα παιδιά σας μπορεί να υποστηρίζουν ότι τα στατιστικά τους οπαδούς είναι ένα μέτρο δημοτικότητας και ότι δεν θέλουν να μειώσουν τα στατιστικά τους, καθιστώντας έτσι λιγότερο δημοφιλή. Πρέπει να εξηγήσετε ότι οι άγνωστοι οπαδοί που βλέπουν τις ιδιωτικές τους φωτογραφίες δεν αποτελούν κίνδυνο που είναι αποδεκτός από εσάς ανεξάρτητα από τη δημοτικότητα.

Ελέγξτε συχνά αυτή τη λίστα μαζί τους και αφαιρέστε τα άτομα που δεν έχουν σύνδεση ή δεν είναι φίλοι κατάλληλοι για την ηλικία.

2. Να τους επιτρέψει τη λειτουργία "Ιδιωτικού Λογαριασμού"

Ο τρόπος Ιδιωτικού Λογαριασμού της Instagram το κάνει να μπορούν να σας ακολουθήσουν μόνο οι άνθρωποι που εγκρίνετε ως οπαδοί. Έτσι, αντί να έχει όλος ο κόσμος πρόσβαση σε όλα τα μηνύματα του παιδιού σας, μπορούν να επιλέξουν ποιοι θέλουν να μπορούν να τους ακολουθήσουν. Ως γονείς τους, αυτό πρέπει να είναι μια ρύθμιση την οποία εσείς ορίζετε ορίσατε. Θα πρέπει να συμβάλει στη μείωση του αριθμού των τυχαίων οδοιπόρων που φαίνεται να συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου.

3. Αποκομίστε τις φωτογραφίες σας από τον χάρτη Instagram (Κατάργηση Geotags)

Το Instagram έχει έναν χάρτη που μπορεί να δείξει πού τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες του παιδιού σας. Κάνει αυτό με βάση τη γεωγραφική ικανότητα φωτογραφιών του smartphone τους. Stalkers Love Geotags , γι 'αυτό πιθανότατα θα θέλετε τα παιδιά σας να απομακρύνουν τις γεωγραφικές θέσεις τους. Ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο σχετικά με την κατάργηση των γεωγραφικών σας σημείων από τον χάρτη Instagram για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης αυτής της διαδικασίας.

4. Αποτρέψτε τη μελλοντική κοινή χρήση τοποθεσίας

Για να απενεργοποιήσετε την ικανότητα του Instagram να γεωγραφεί μελλοντικές φωτογραφίες, πρέπει να απενεργοποιήσετε την πρόσβασή του στις υπηρεσίες εντοπισμού του τηλεφώνου του παιδιού σας. Για συσκευές που βασίζονται σε iOS, μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, επιλέξτε "Απόρρητο"> "Υπηρεσίες τοποθεσίας"> "Instagram" και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Ποτέ" στην ενότητα "Να επιτρέπεται η πρόσβαση στην τοποθεσία". Για τα τηλέφωνα που βασίζονται σε Android, ελέγξτε την τοποθεσία βοήθειας του Instagram για πληροφορίες σχετικά με την απενεργοποίηση των γεωγραφικών σημείων.

5. Μην τους αφήσετε να δημοσιεύσουν προσωπικές πληροφορίες στο προφίλ τους Instagram

Ελέγξτε τις πληροφορίες στο προφίλ του Instagram. Το Instagram σάς επιτρέπει να αναφέρετε προσωπικά στοιχεία όπως το πραγματικό σας όνομα και τον αριθμό τηλεφώνου σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν τίποτα στο προφίλ τους που θα επέτρεπε σε κάποιον να επικοινωνήσει απευθείας με αυτούς ή να μάθει τον τόπο τους.