Πόσο σίγουρη είστε ότι είστε ασφαλείς on-line;

Η ανησυχητική γνώση που πολλοί Αμερικανοί εξετάζονται στο διαδίκτυο έφερε στην προσοχή του κόσμου ο Edward Snowden, ένας εργολάβος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, ο οποίος διέρρευσε μια μεγάλη ποικιλία εγγράφων ηλεκτρονικά. Αυτά τα έγγραφα αναλύουν κάθε είδους παραβιάσεις απορρήτου, οτιδήποτε από την παρακολούθηση τηλεφωνικών κλήσεων στην παρακολούθηση της κυκλοφορίας Ιστού και έκανε πολλούς να επανεκτιμήσουν πόσο ιδιωτική ήταν η χρήση τους στο Web.

Μια νέα μελέτη του ερευνητικού κέντρου Pew ζήτησε από πολλούς Αμερικανούς πολίτες πώς αισθάνονται για την ιδιωτική ζωή στο διαδίκτυο μετά από αυτά τα συγκλονιστικά ευρήματα. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε σύντομα τα ευρήματα της μελέτης και θα συζητήσουμε τι μπορείτε να κάνετε προσωπικά για να βεβαιωθείτε ότι δεν παραβιάζεται ποτέ το ιδιωτικό απόρρητό σας.

Πρέπει να αλλάξετε τις συνήθειες σας online; Συνολικά, περίπου εννέα στους δέκα ερωτηθέντες δηλώνουν ότι έχουν ακούσει τουλάχιστον σχετικά με τα κυβερνητικά προγράμματα επιτήρησης για την παρακολούθηση της χρήσης των τηλεφώνων και της χρήσης του Διαδικτύου. Περίπου 31% δηλώνουν ότι έχουν ακούσει πολλά για τα κυβερνητικά προγράμματα επιτήρησης και ότι άλλο 56% λένε ότι είχαν ακούσει λίγο. Μόνο το 6% πρότεινε ότι έχουν ακούσει "τίποτα" για τα προγράμματα. Εκείνοι που έχουν ακούσει κάτι έκαναν πραγματικά πράγματα για να γίνουν πιο ασφαλείς: το 17% άλλαξε τις ρυθμίσεις απορρήτου στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Το 15% χρησιμοποιεί λιγότερο συχνά κοινωνικά μέσα. Το 15% έχει αποφύγει ορισμένες εφαρμογές και το 13% έχει απεγκαταστήσει εφαρμογές. Το 14% λέει ότι μιλούν περισσότερο προσωπικά, αντί να επικοινωνούν στο διαδίκτυο ή στο τηλέφωνο. και το 13% απέφυγε τη χρήση ορισμένων όρων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες.

Σχετικά: Δέκα τρόποι για να προστατεύσετε το ιδιωτικό σας Web

Ξέρω ότι είναι σημαντικό, αλλά δεν είμαι σίγουρος τι να κάνω! Πολλοί άνθρωποι που απάντησαν σε αυτήν την έρευνα γνώριζαν σίγουρα τα ζητήματα ιδιωτικού απορρήτου, αλλά δεν ήταν σίγουροι πώς να πάνε για να γίνουν ασφαλέστεροι στο διαδίκτυο.

Ένας δυνητικός λόγος που κάποιοι δεν είχαν αλλάξει ακόμα τις συμπεριφορές τους είναι ότι το 54% πιστεύει ότι θα ήταν "κάπως" ή "πολύ" δύσκολο να βρεθούν εργαλεία και στρατηγικές που θα τους βοηθούσαν να είναι πιο ιδιωτικοί σε απευθείας σύνδεση και να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα. Ωστόσο, αξιόλογοι αριθμοί πολιτών δηλώνουν ότι δεν έχουν υιοθετήσει ή ακόμα και εξετάσουν μερικά από τα πιο κοινά διαθέσιμα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν πιο ιδιωτικές τις επικοινωνίες και τις δραστηριότητες στο διαδίκτυο:

Είναι κάποιος που παρακολουθεί πραγματικά τι κάνουμε στο διαδίκτυο; Ναι: Συνολικά, το 52% περιγράφει τους εαυτούς τους ως "πολύ ενδιαφερόμενους" ή "κάπως ανησυχούντες" για την κρατική επιτήρηση των δεδομένων των Αμερικανών και των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, σε σύγκριση με το 46% που περιγράφουν τους εαυτούς τους ως "όχι πολύ ενδιαφερόμενους" την εποπτεία. Όταν ερωτήθηκαν για πιο συγκεκριμένους τομείς ανησυχίας σχετικά με τις δικές τους επικοινωνίες και τις δραστηριότητες στο διαδίκτυο, οι ερωτηθέντες εξέφρασαν κάπως χαμηλότερα επίπεδα ανησυχίας σχετικά με την ηλεκτρονική επιτήρηση σε διάφορα μέρη της ψηφιακής τους ζωής:

Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας online; Πιστέψτε το ή όχι, υπάρχει πραγματικά ένα κομμάτι για να βεβαιωθείτε ότι οι online δραστηριότητες σας είναι απολύτως ασφαλείς και ασφαλείς. Οι ακόλουθοι πόροι μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε σημαντικά το απόρρητό σας όταν αποκτάτε πρόσβαση στο Web:

Απόρρητο στον Ιστό: Πώς να το κάνετε μια προτεραιότητα : Είναι η προστασία της ιδιωτικής ζωής σε προτεραιότητα για εσάς; Εάν δεν είναι, πρέπει να είναι. Μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε τον χρόνο σας στον Ιστό ασφαλέστερο.

Οκτώ τρόποι να αποκρύψετε την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο : Μην συμβιβάζεστε με την ασφάλειά σας - μάθετε πώς να αποκρύπτετε την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο και να περιηγείστε ανώνυμα στο διαδίκτυο.