Κατανόηση της δυνατότητας του Fitbit Sleep Stages

Πώς να παρακολουθείτε τον ύπνο σας χρησιμοποιώντας το Fitbit

Όχι όλοι οι ύπνοι δημιουργούνται ίσοι. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ της απόκτησης οκτώ ωρών ποιοτικού ύπνου και οκτώ ωρών ελαφρού ύπνου όπου είστε συνεχώς ξύπνησε και αισθάνεστε σαν να μην φτάσετε ποτέ στην όνειρο. Για μια στιγμή, η συζήτηση για το πώς κοιμήθηκες τη νύχτα πριν περιορίστηκε από ό, τι θυμήθηκες και πόσο νιώσατε την επόμενη μέρα.

Τώρα υπάρχουν τόνοι διαφορετικών συσκευών για να σας βοηθήσουν να παρακολουθήσετε πώς κοιμάστε και κάποιοι ιχνηλάτες γυμναστικής, συμπεριλαμβανομένων πολλών συσκευών Fitbit, μπορούν να κάνουν τη δουλειά επίσης. Όταν έπεσαν για πρώτη φορά στην αγορά, αυτές οι συσκευές ήταν μόνο ικανές να σας ενημερώσουν για πόσο καιρό κοιμήσατε (ή τουλάχιστον δεν κινηθείτε) και όταν κινείστε (και προφανώς ξύπνιος). Αυτό είναι σπουδαίο και όλα, αλλά δεν έκανε πολλά από την άποψη του να σας αφήσει να ξέρετε πόσο καλό όλος ο ύπνος που παίρνετε ήταν.

Τώρα που η τεχνολογία έχει πάρει πολύ καλύτερα. Ορισμένοι ανιχνευτές Fitbit, για παράδειγμα, μπορούν να σας πουν όχι μόνο πόσο καιρό κοιμήσατε, αλλά ποιος τύπος ύπνου πιθανόν να παίρνατε ενώ βρισκόσασταν κάτω από τα φύλλα. Περίεργος πώς λειτουργεί; Εδώ είναι ένα περιστατικό σχετικά με το χαρακτηριστικό γνώρισμα, και πώς να κατανοήσουν τα διαφορετικά στάδια ύπνου που παρακολουθεί.

Ποια συσκευή χρειάζομαι;

Για να επωφεληθείτε από τα Sleep Stages, πρέπει να χρησιμοποιείτε μια συσκευή που την υποστηρίζει. Προς το παρόν, αυτό είναι ειδικά οι ανιχνευτές Fitbit που παρακολουθούν ήδη τον ρυθμό της καρδιάς σας, συγκεκριμένα τα Fitbit Alta HR, Fitbit Blaze και Fitbit Charge HR. Αυτοί είναι όλοι οι ιχνηλάτες που φοριούνται στον καρπό και θα πρέπει να τις κρατάτε όλη τη νύχτα - αυτό σημαίνει ότι από το κεφάλι στο κρεβάτι έως ότου ξυπνήσετε το πρωί - για να λειτουργήσει το χαρακτηριστικό γνώρισμα. Για μένα, φορώντας έναν ιχνηλάτη τη νύχτα πήρε λίγο να συνηθίσει να (συνήθως απομακρύνω ρολόγια και κοσμήματα πριν από το κεφάλι στο κρεβάτι), αλλά μόλις το έκανα για λίγες εβδομάδες πήρα το κρέμονται από αυτό.

Πως δουλεύει

Αν επρόκειτο να πάτε σε γιατρό για μια μελέτη ύπνου, τα στάδια ύπνου θα μετρηθούν με ένα ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, το οποίο θα έδινε προσοχή στη δραστηριότητα του εγκεφάλου σας. Θα πρέπει επίσης να συνδεθείτε με άλλα μηχανήματα που παρακολουθούν τις κινήσεις των μυών σας.

Ενώ το Fitbit σίγουρα δεν αποτελεί αντικαταστάτη για να δει κάποιον ειδικό στον ύπνο, ανιχνεύει μερικά από τα ίδια πράγματα παρακολουθώντας τον καρδιακό ρυθμό και την κίνηση σας ενώ κοιμάστε (ή επιχειρείτε να κοιμηθείτε). Χρησιμοποιώντας αυτές τις μετρήσεις, είναι σε θέση να κάνει κάποιες λογικές εικασίες. Για παράδειγμα, εάν η καρδιακή σας συχνότητα παραμένει περίπου η ίδια και δεν μετακινείτε για μια ώρα, τότε οι πιθανότητες είναι καλές που κοιμάστε.

Το Fitbit είναι σε θέση να παρακολουθεί τη μεταβλητότητα της καρδιακής συχνότητας (HRV) ενώ κοιμάστε, γεγονός που το βοηθά να προσδιορίζει πότε μετακινείτε ανάμεσα σε διαφορετικά επίπεδα ύπνου. Προφανώς, οι βαθμολογίες που παίρνετε δεν θα είναι εξίσου ισχυρές με αυτές που μπορείτε να πάρετε από γιατρό, αλλά αν ψάχνετε μόνο μερικές βασικές πληροφορίες για τον εαυτό σας και πώς κοιμήσατε χτες τη νύχτα, τότε μπορεί να κάνει το τέχνασμα.

Πού να δείτε τις αναγνώσεις σας

Για να δείτε τα συγκεκριμένα αποτελέσματα του ύπνου σας, θα χρειαστεί να συνδεθείτε στην εφαρμογή Fitbit και να συγχρονίσετε τη συσκευή σας - αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή στη συσκευή σας iOS ή Android. Η εφαρμογή για την παρακολούθηση του ύπνου σας είναι η ίδια που χρησιμοποιείτε για να δείτε τα βήματα σας. Όταν το κάνετε, θα δείτε μια σύντομη ανασκόπηση των αποτελεσμάτων σας στο πλακάκι ύπνου (Μπορείτε κοιμηθείτε 7 ώρες!). Θα χρειαστεί να έχετε κοιμηθεί τουλάχιστον 3 ώρες για να λειτουργήσει το Sleep Stages. Επίσης, δεν θα λειτουργήσει αν τυχαίνει να φοράτε τον ιχνηλάτη σας χαλαρά στον καρπό σας ή εάν τρέχει εξαιρετικά χαμηλή ισχύς μπαταρίας.

Αν θέλετε να δείτε ακριβώς ποιες είναι οι αναγνώσεις σας, αγγίξτε τον αριθμό του χρόνου ύπνου για να μεταβείτε στον ταμπλό του ύπνου. Από εκεί, θα μπορείτε να βλέπετε κάθε στάδιο ύπνου που αντιπροσωπεύεται σε μορφή γραφήματος, καταγράφοντας τον χρόνο που αφιερώσατε σε κάθε φάση ύπνου και πόσο κοντά βρίσκεστε στο συνολικό στόχο του ύπνου για την ημέρα.

Πραγματοποιήστε κύλιση προς τα κάτω και θα δείτε τα μεμονωμένα αποτελέσματα ύπνου σας για την ημέρα, καθώς και τη μέση ποσότητα ύπνου σας για την εβδομάδα. Μπορείτε να πατήσετε σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη ενότητα ύπνου που θέλετε να εμφανίσετε μια εξάμηνη εξήγηση για το πώς κοιμήσατε και για ποιο στάδιο ύπνου ήσασταν σε μια δεδομένη στιγμή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λεπτομέρειες όπως ο μέσος όρος των 30 ημερών και οι δείκτες αναφοράς για τον τρόπο με τον οποίο ο ύπνος σας συγκρίνεται με άλλους ανθρώπους με το φύλο και την ηλικία σας.

Διαφορετικοί τύποι ύπνου

Για τους σκοπούς της παρακολούθησης, ο Fitbit συνεργάστηκε με τους ερευνητές του ύπνου και το National Sleep Foundatio n για να επισημάνουν τέσσερις συγκεκριμένους τύπους ύπνου. Αυτά είναι όσα θα δείτε σε μια ανάγνωση το πρωί όταν ξυπνάς. Εδώ είναι μια ανάλυση του καθενός, μαζί με την εξήγηση του Fitbit για το τι σημαίνει κάθε στάδιο:

Ξύπνιος

Όταν πρόκειται να είμαστε ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της νύχτας, πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι το ξύπνημα είναι καθόλου κακά νέα. Αποδεικνύεται ότι η ξυπνήστε κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι ένα φυσιολογικό μέρος του ύπνου. Στην πραγματικότητα, το ξύπνημα οπουδήποτε στο πάρκο 10-30 φορές σε ένα μόνο βράδυ είναι απόλυτα φυσιολογικό. Έτσι, εάν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που κυλούν πάνω από λίγες φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, ή ακόμα και παίρνει μέχρι να κατουρήσει μία ή δύο φορές, είστε ακριβώς όπως όλοι οι άλλοι. Δεν υπάρχει τίποτα που να ανησυχεί υπερβολικά.

Ελαφρύς ύπνος

Ο ελαφρύς ύπνος είναι όταν το σώμα σας αρχίζει να επιβραδύνεται τη νύχτα, είναι εκείνη η στιγμή που αρχίζετε να κοιμάστε, αλλά θα μπορούσατε να ξυπνήσετε εύκολα ξανά. Το καλύτερο παράδειγμα είναι ίσως εκείνες οι στιγμές που ταξιδεύετε και κοιμηθείτε στο τραίνο ή στο κάθισμα του συνοδηγού του αυτοκινήτου του συνεργάτη σας. Όταν κοιμάστε ελαφρώς, ίσως να γνωρίζετε ακόμα τι συμβαίνει γύρω σας και κάποιος θα μπορούσε να σας ξυπνήσει αρκετά εύκολα - αλλά εξακολουθείτε να κοιμάστε. Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου ύπνου, ο καρδιακός ρυθμός θα μειωθεί ελαφρά από αυτό που είναι όταν είστε ξύπνιοι. Ακριβώς επειδή μπορείτε να ξυπνήσετε εύκολα δεν σημαίνει ότι αυτό δεν είναι ένα χρήσιμο στάδιο - ο ελαφρύς ύπνος βοηθά έναν τόνο με ψυχική και σωματική ανάκαμψη, έτσι ώστε να αισθάνεστε λίγο καλύτερα μετά από μια ώρα ύπνου φωτός από ό, τι κάνατε πριν ξεκινήσετε να ανασταλεί. Για μένα, ξοδεύω πολύ χρόνο στο στάδιο tis αμέσως μετά να πάω για ύπνο, καθώς και στις λίγες ώρες πριν ξυπνήσω το πρωί.

Βαθύ ύπνο

Ο βαθύς ύπνος είναι ο τύπος ύπνου που πραγματικά θέλετε να έχετε κάθε βράδυ. Όταν ξυπνάτε το πρωί και σκέφτεστε "Θεέ μου, αυτή ήταν μια υπέροχη νύχτα ύπνου", μάλλον είχατε έναν τόνο βαθύ ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όταν βρίσκεστε σε βαθύ ύπνο, όπως μπορείτε να φανταστείτε, είναι πιο δύσκολο να ξυπνήσετε από ό, τι σε μια περίοδο ελαφρού ύπνου. Το σώμα σας γίνεται λιγότερο αντιληπτό στα ερεθίσματα, η αναπνοή σας γίνεται πιο αργή και οι μύες σας αρχίζουν να χαλαρώνουν. Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου ύπνου ο καρδιακός ρυθμός σας γίνεται πιο κανονικός. Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου το σώμα σας αρχίζει να ανακτάται φυσικά από την προηγούμενη ημέρα. Αυτό το στάδιο βοηθά επίσης στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού σας συστήματος και μπορεί να σας βοηθήσει με τη μνήμη και τη μάθηση. Δυστυχώς, όσο πιο ηλικιωμένοι παίρνουμε, τόσο λιγότερο βαθύς ύπνος παίρνουμε συνήθως? αν και τα πρότυπα ύπνου διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

REM

Μόλις το καταφέρετε με επιτυχία μέσα από το πρώτο στάδιο του βαθμού ύπνου σε ένα βράδυ, εισάγετε τυπικά τον ύπνο REM. Συνήθως παραμένετε σε ύπνο REM για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια κύκλων ύπνου που εμφανίζονται κατά το δεύτερο μισό της νύχτας. Όταν βρίσκεστε σε ύπνο REM, ο εγκέφαλός σας γίνεται πιο ενεργός. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα όνειρα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου. Κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, ο καρδιακός σας ρυθμός γίνεται πιο γρήγορος και τα μάτια σας θα κινούνται γρήγορα από την μία πλευρά στην άλλη. Οι μύες κάτω από το λαιμό είναι συνήθως ανενεργοί κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου ύπνου, εν μέρει για να σας αποτρέψουμε από το να ενεργήσουμε τι συμβαίνει στα όνειρά σας. Ο ύπνος REM βοηθά με τη μάθηση, ρυθμίζοντας τη διάθεσή σας και τη μνήμη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο εγκέφαλός σας επεξεργάζεται επίσης αυτό που συνέβη την προηγούμενη ημέρα και εδραιώνει τις μνήμες σας ώστε να μπορούν να αποθηκευτούν στη μακροχρόνια μνήμη σας.

Πώς να βελτιώσετε τις αναγνώσεις σας

Σε αντίθεση με τη λήψη περισσότερων βημάτων που θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε, δεν υπάρχει κανένας προφανής τρόπος για το πώς μπορείτε να βελτιώσετε τις αναγνώσεις του ύπνου σας. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας; Ωστόσο, η Fitbit προσφέρει ορισμένες προτάσεις για τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε τους αριθμούς αυτούς.

Ξέρω για μένα, η δημιουργία αυτών των δύο συναγερμών έκανε μια τεράστια διαφορά στον ύπνο μου. Συχνά συνηθίζω να εργάζομαι αργά το βράδυ, βλέποντας το Netflix ή κάνοντας άλλα πράγματα γύρω από το σπίτι. Έχοντας τον καρπό μου ήπια buzz να μου πει ότι ήρθε η ώρα να εξετάσει το να κοιμάται είναι μια ωραία υπενθύμιση, ακόμα κι αν δεν παίρνω πάντα τις συμβουλές του.

Σε αυτές τις γραμμές, δεδομένου ότι εργάζομαι από το σπίτι, ζω συχνά με μια νοοτροπία "ξυπνήστε όταν θέλετε". Η μετακίνηση μου είναι 10 πόδια, δεν χρειάζεται να κάνω ντους ή ακόμα να αλλάξω τα ρούχα μου πριν αρχίσω να δουλεύω (αυτό είναι που είναι τα μεσημεριανά διαλείμματα!), Και εγώ συνήθως ξυπνάω φυσικά γύρω στις 7 το πρωί κάθε μέρα ούτως ή άλλως. Τούτου λεχθέντος, μερικές φορές εγώ ξυπνάω στις 7 το πρωί και αποφασίζω να γκρεμίσω λίγο περισσότερο. Όταν συμβαίνει αυτό το 7:30 ξυπνήσει μου μπορεί να πάρει επικίνδυνα κοντά στην τυπική μου 8:30 π.μ. αρχή για την εργάσιμη ημέρα. Με το Fitbit μου, το έχω ρυθμίσει σε ήπια buzz στις 8 π.μ. αν δεν είμαι επάνω και κινείται. Είναι το τελευταίο αυτό κουμπί κουδουνίσματος του πρωινού που με πείθει ότι ναι, είναι πραγματικά καιρός να αρχίσει να λειτουργεί.

Αν αντιμετωπίζετε συνήθως προβλήματα με αρκετό ύπνο, τότε είναι ίσως καιρός να επισκεφθείτε έναν ιατρό. Οι αναγνώσεις σας από το Fitbit σας μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να εξετάσει ο γιατρός σας και να πάρει μια βασική ιδέα για το ποια είναι τα προβλήματά σας, έτσι ώστε να μπορεί να σας προτείνει τις κατάλληλες μελέτες ή θεραπείες για να προχωρήσετε.