Το Darknet: Μαύρη Αγορά και Ιερό

Τι ακριβώς είναι αυτός ο «σκοτεινός ιστός» ή ο «βαθύς ιστός»;

Το Darknet ονομάζεται επίσης "Dark Web" ή "Deep Web". Είναι μέρος μαύρης αγοράς και μέρος ιερό.

Το Darknet είναι μια εξειδικευμένη ομάδα ιστοτόπων όπου η ταυτότητα του καθενός καλύπτεται από τις αρχές, τους ιχνηλάτες και την επιβολή του νόμου. Οι τακτικές μηχανές αναζήτησης και τα κανονικά προγράμματα περιήγησης ιστού δεν μπορούν να δουν σελίδες Darknet.

Είναι ένας ιδιωτικός εικονικός χώρος όπου οι άνθρωποι κινούνται με πλήρη ανωνυμία για να επιτύχουν θετικούς και άνανδους σκοπούς.

01 από 07

Ποιος είναι ο σκοπός του Darknet;

Ο σκοτεινός ιστός αφορά την προστασία από τις αρχές και την επιβολή του νόμου. Πάουελ / Getty

Η πρωταρχική πρόθεση του Darknet είναι να προσφέρει ένα καταφύγιο ασφαλούς ανωνυμίας στο διαδίκτυο, όπου οι άνθρωποι μπορούν να αλληλεπιδρούν ουσιαστικά χωρίς φόβο του νόμου ή άλλης τιμωρίας. Το Darknet φιλοξενεί φόρουμ συζητήσεων, ιστολόγια κατασκοπείας, υπηρεσίες εξατομικευμένων συναντήσεων, online αγορές, πόρους τεκμηρίωσης και άλλες υπηρεσίες.

Το Θετικό: Το Darknet, εν μέρει, είναι ένα ιερό για τη δημοκρατία και την αντίθεσή του στη διαφθορά. Εδώ, οι whistleblowers μπορούν να πάνε να αναφέρουν την εταιρική και κυβερνητική κακή συμπεριφορά σε δημοσιογράφους, εκθέτοντας τη διαφθορά που είναι κρυμμένη από το κοινό. Το Darknet είναι επίσης ένας τόπος για άτομα σε καταπιεστικές χώρες ή καταπιεστικές θρησκείες για να βρουν ιδεατούς στοχαστές και ενδεχομένως να βρουν βοήθεια για να ξεφύγουν από τις καταπιεστικές περιστάσεις τους. Και τρίτον, το Darknet είναι ένας παράδεισος για τους δημοσιογράφους και τους ανθρώπους με αμφιλεγόμενους τρόπους ζωής (όπως το BDSM) για να επικοινωνούν και να επικοινωνούν χωρίς φόβο αντίποινων.

Το αρνητικό: το Darknet είναι επίσης μια μαύρη αγορά, όπου μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν λαθραία και παράνομες υπηρεσίες. Τα ναρκωτικά, τα πυροβόλα όπλα, οι κλεμμένοι αριθμοί πιστωτικών καρτών, η παράνομη πορνογραφία, οι υπηρεσίες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ακόμη και οι δολοφονίες είναι μερικές από τις επιλογές αγοράς που διαθέτετε στο Darknet.

02 του 07

Πώς λειτουργεί ο σκοτεινός ιστός;

το Dark Web αποκρύπτει την ταυτότητά σας μέσω σύνθετης κρυπτογράφησης. Oliver / Getty

Πρέπει να είστε ικανός σε υπολογιστή για να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένο λογισμικό. Εάν είστε εσείς, τότε υπάρχουν δύο επιλογές Darknet που έχετε στη διάθεσή σας: το πρωτόκολλο I2P και το πρωτόκολλο TOR. Αυτές είναι δύο διαφορετικές τεχνολογίες που χειρίζονται το cloaking και ανώνυμο έργο πίσω από τις σκηνές.

Και στις δύο περιπτώσεις, το Darknet λειτουργεί χρησιμοποιώντας πολύπλοκη μαθηματική κρυπτογράφηση για να ανακαλέσει τις προσωπικές ταυτότητες, τις ταυτότητες δικτύου και τις φυσικές τοποθεσίες των συμμετεχόντων. Όλη η κυκλοφορία δικτύου αναπηδά γύρω από χιλιάδες διακομιστές σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας τον εντοπισμό αποτελεσματικά αδύνατο. Όλες οι επιχειρήσεις και τα μηνύματα διεξάγονται μέσω ψευδώνυμων που αποσυνδέονται από την πραγματική ταυτότητά σας. Οι περισσότερες χρηματιστηριακές συναλλαγές χρησιμοποιούν το bitcoin και τις υπηρεσίες των υπηρεσιών τρίτων μεσεγγύησης για την προστασία τόσο του αγοραστή όσο και του πωλητή από την ανέντιμη διαπραγμάτευση.

Για να συμμετάσχετε είτε στο I2P είτε στο TOR Darknet, πρέπει να εγκαταστήσετε εξειδικευμένο λογισμικό κρυπτογράφησης, ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα περιήγησης στο web και αν θέλετε να αγοράσετε οτιδήποτε: θα χρειαστεί επίσης να αγοράσετε bitcoins και να εγκαταστήσετε λογισμικό bitcoin πορτοφολιού.

03 του 07

Υπάρχουν δύο Darknets;

Το TOR και το I2P είναι τα δύο πρωτόκολλα σκούρου ιστού. Βραχώδης κορυφή

Ναι, υπάρχουν δύο σκοτεινά δίκτυα, με το σκοτεινό δίκτυο TOR να είναι το πιο δημοφιλές από τα δύο. Το TOR εστιάζει στο να δίνει στους χρήστες ανώνυμη πρόσβαση τόσο στον κανονικό ιστό όσο και στο Darknet. Οι σκοτεινές ιστοσελίδες στο TOR χρησιμοποιούν το όνομα τομέα .onion (π.χ. διευθύνσεις όπως http://silkroadvb5piz3r.onion). Η πλοήγηση στο Darknet είναι συνήθως ταχύτερη με το TOR και ο πληθυσμός του cloaked είναι πολύ ψηλός στον εικονικό κόσμο του TOR.

Το TOR σημαίνει "The Router".

Το I2P είναι ένα μικρότερο κρυφό δίκτυο, γενικά πιο αργό για επιδόσεις ταχύτητας και πιο αποκλειστικό από το TOR. δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την περιήγηση I2P για να δείτε τακτικές ιστοσελίδες. Το I2P αναμένεται να αυξηθεί στον πληθυσμό με την πάροδο του χρόνου, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το I2P είναι πιο ανθεκτικό στην επιτήρηση του νόμου.

Το I2P αντιπροσωπεύει το 'Invisible Internet Project'.

04 του 07

Πώς πληρώνετε για προϊόντα και υπηρεσίες στο Darknet;

Πώς να πληρώσετε για προϊόντα στο Dark Web. Layda / Getty

Δεδομένου ότι η χρήση του PayPal ή πληρωμών με πιστωτικές κάρτες θα έδινε την ταυτότητά σας, το Darknet προτιμά να χρησιμοποιεί bitcoin εικονικό νόμισμα , το οποίο είναι ακόμη λιγότερο ανιχνεύσιμο από τα μετρητά. Σε πολλές περιπτώσεις, μια υπηρεσία μεσεγγύησης τρίτου μέρους θα ενεργεί εξ ονόματος του αγοραστή και του πωλητή, ενεργώντας ως έμπιστος μεσάζων με αντάλλαγμα την προμήθεια.

Οι ανταλλαγές Bitcoin διεξάγονται με τη χρήση ανώνυμων αριθμών λογαριασμού, όπως οι ελβετικοί τραπεζικοί λογαριασμοί, αλλά με περισσότερη μανδύα. Αυτοί οι ανώνυμοι αριθμοί λογαριασμού είναι αυτό που ονομάζουμε bitcoin 'wallet' σας, το οποίο είναι εξειδικευμένο λογισμικό που εγκαθιστάτε.

Θυμηθείτε: το bitcoin είναι ένα μη ρυθμιζόμενο νόμισμα. Εάν αισθάνεστε εξαπατημένοι ή ανήθικα μεταχειριζόμενοι σε μια χρηματοοικονομική συναλλαγή, δεν μπορείτε να πάτε σε μια τράπεζα και να τους ζητήσετε να επιστρέψουν τα χρήματά σας. Μόλις τα λεφτά χρήματα έχουν διαπραγματευτεί τα χέρια, δεν μπορεί να αντιστραφεί ηλεκτρονικά.

05 του 07

Το μεσεγγόλιο μεσεγγύησης βοηθά στη διατήρηση της ειλικρινούς συναλλαγής

Οι μεσάζοντες μεσεγγύησης βοηθούν στην τήρηση των σκοτεινών ιστότοπων. McCaig / Getty

Υπηρεσίες μεσεγγύησης : η μεσεγγύηση είναι όταν ένας μεσάζων ενεργεί ως έμπιστος διαμεσολαβητής. Η υπηρεσία μεσεγγύησης επαληθεύει ότι ο αγοραστής έχει πραγματικά τα χρήματα που είναι διαθέσιμα για να πληρώσει και κατέχει προσωρινά αυτά τα κεφάλαια. Η υπηρεσία μεσεγγύησης επικοινωνεί αυτό με τον πωλητή και στη συνέχεια περιμένει να επαληθεύσει ότι το προϊόν έχει πράγματι αποσταλεί στον πελάτη πριν από την αποδέσμευση αυτών των πόρων στον πωλητή.

Οι υπηρεσίες μεσεγγύησης παρέχονται μερικές φορές από την ίδια τη σκοτεινή αγορά (π.χ. η τοποθεσία "Nucleus" darknet υπόσχεται υπηρεσίες μεσεγγύησης και επίλυσης διαφορών σε όλους τους πελάτες της). Υπάρχουν επίσης υπηρεσίες μεσεγγύησης τρίτων, όπως το TorEscrow.

06 του 07

Πώς λειτουργεί η Παράνομη Εργασία;

Dark Web: παράδοση λαθρεμπορίου. Chutka / Getty

Ακριβώς όπως ένα πακέτο από το Amazon, τα προϊόντα λαθρεμπορίου Darknet παραδίδονται μέσω τακτικών ταχυδρομικών ή ταχυμεταφορών. Ναι, αυτό σημαίνει ότι τα όπλα και τα ναρκωτικά φτάνουν κατά τον ίδιο τρόπο με αυτό που αγόρασε το ζευγάρι μπλε τζιν. Ο κίνδυνος περιστρέφεται γύρω από την αγορά του Darknet που αναγνωρίζεται από την επιβολή του νόμου. Αυτός ο κίνδυνος ποικίλλει σημαντικά από τόπο σε τόπο, καθώς οι δικαιοδοσίες σε όλο τον κόσμο τηρούν διαφορετικούς νόμους σχετικά με την επιθεώρηση και το άνοιγμα των δεμάτων.

Στις ΗΠΑ, οι ταχυδρομικές και ναυτιλιακές υπηρεσίες χρησιμοποιούν συνδυασμό ακτίνων Χ, σκύλους εισπνοής και οπτική επιθεώρηση για τον εντοπισμό του λαθρεμπορίου. Σε περίπτωση που το πακέτο εισερχόμενου λαθρεμπορίου σας αναγνωριστεί και θεωρηθεί αρκετά σοβαρό για την αστυνομία να διερευνήσει, οι αρχές μπορούν να αναθέσουν έναν πράκτορα υπόσχεσης για να παραδώσει το πακέτο σε εσάς και να προκαλέσουν δηλώσεις από εσάς για να αναγνωρίσετε τη γνώση του περιεχομένου του αγροτεμαχίου.

Υπάρχει σίγουρα ο κίνδυνος να παγιδευτεί το λαθρεμπόριο. Σε περίπτωση που το δέμα σας κατασχεθεί από την επιβολή του νόμου, αλλά αποφεύγετε τη δίωξη, τότε μπορείτε να καλέσετε την υπηρεσία μεσεγγύησης για να ζητήσετε από τον πωλητή να αποστείλει ένα ίδιο πακέτο ή να επιστρέψει τα χρήματά σας. Αν η αστυνομία σας πιάσει και σας χρεώσει με παραβατικές παραβάσεις, τότε ελπίζετε να έχετε έναν πολύ καλό δικηγόρο.

07 του 07

Πώς μπορώ να φτάσω στο Darknet;

Ο σκοτεινός ιστός είναι τόσο ιερό και μαύρη αγορά. Coneyl Jay / Getty

Ενώ ασφαλώς δεν εγκρίνουμε την αγορά και την πώληση λαθρεμπορίου, υποστηρίζουμε τις ελευθερίες του πολίτη της δημοκρατίας και της διαδικτυακής έκφρασης.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο δίκτυο κρεμμυδιών TOR, υπάρχει εδώ ένα πρόγραμμα περιήγησης για το πρόγραμμα περιήγησης.

Για να βρείτε τις διάφορες ιστοσελίδες και υπηρεσίες στο Darknet, θα πρέπει να ασκήσετε και να κάνετε κάποια έρευνα. Εδώ είναι 3 σελίδες subreddit που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την εύρεση υπηρεσιών Darknet.

http://www.reddit.com/r/onions/

http://www.reddit.com/r/Tor

http://www.reddit.com/r/deepweb