Τι είναι οι Bitcoins; Πώς λειτουργούν οι Bitcoins;

Το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin θα μπορούσε να βρίσκεται στο πορτοφόλι σας για το μέλλον

Το Bitcoin - το αρχικό νόμισμα εικονικής τραπεζικής του Διαδικτύου - υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια και πολλοί άνθρωποι έχουν ερωτήσεις γι 'αυτούς. από που έρχονται; Είναι νόμιμες ; Από πού μπορείτε να τα πάρετε; Γιατί χωρίστηκαν σε Bitcoin και Bitcoin Cash ; Εδώ είναι τα βασικά που πρέπει να ξέρετε.

Ορισμός κρυπτογράφησης

Τα Cryptocurrencies είναι απλά γραμμές κώδικα υπολογιστή που διατηρούν χρηματική αξία. Αυτές οι γραμμές κώδικα δημιουργούνται από ηλεκτρισμό και υπολογιστές υψηλής απόδοσης. Η κρυπτογράφηση είναι επίσης γνωστή ως ψηφιακό νόμισμα . Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι μια μορφή ψηφιακού δημόσιου χρήματος που δημιουργείται από επίπονες μαθηματικές υπολογιστικές και ελέγχεται από εκατομμύρια χρήστες υπολογιστών που ονομάζονται «ανθρακωρύχοι». Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα να κρατάτε αν και μπορείτε να ανταλλάξετε κρυπτογραφημένα χρήματα .

Το "Crypto" προέρχεται από τη λέξη κρυπτογραφία, τη διαδικασία ασφαλείας που χρησιμοποιείται για την προστασία των συναλλαγών που στέλνουν τις γραμμές κωδικού για αγορές. Η κρυπτογραφία ελέγχει επίσης τη δημιουργία νέων "κερμάτων", που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή συγκεκριμένων ποσοτήτων κώδικα. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες νομίσματα τώρα. μόνο μια χούφτα έχει τη δυνατότητα να γίνει μια βιώσιμη επένδυση.

Οι κυβερνήσεις δεν ελέγχουν τη δημιουργία κρυπτοσυχνοτήτων, κάτι που αρχικά τους έκανε τόσο δημοφιλείς. Οι περισσότερες κρυπτοσυχνότητες ξεκινούν με ένα κατώτατο όριο στην αγορά, πράγμα που σημαίνει ότι η παραγωγή τους θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου, οπότε, ιδανικά, θα γίνει πιο πολύτιμο ένα συγκεκριμένο κέρμα στο μέλλον.

Τι είναι οι Bitcoins;

Το Bitcoin ήταν το πρώτο νόμισμα κρυπτοκίνης που εφευρέθηκε ποτέ. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς ποιος το δημιούργησε - οι cryptocurrencies έχουν σχεδιαστεί για μέγιστη ανωνυμία - αλλά τα bitcoins εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2009 από έναν προγραμματιστή που υποτίθεται ότι ονομάζεται Satoshi Nakamoto. Από τότε εξαφανίστηκε και άφησε μια περιουσία Bitcoin.

Επειδή το Bitcoin ήταν το πρώτο κρυπτοσυνηματολόγιο που υπήρχε, όλα τα ψηφιακά νομίσματα που δημιουργήθηκαν έκτοτε καλούνται Altcoins ή εναλλακτικά νομίσματα. Litecoin , Peercoin , Feathercoin , Ethereum και εκατοντάδες άλλα νομίσματα είναι όλα Altcoins επειδή δεν είναι Bitcoin.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του Bitcoin είναι ότι μπορεί να αποθηκευτεί εκτός σύνδεσης στο τοπικό υλικό ενός ατόμου. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται ψυκτική αποθήκευση και προστατεύει το νόμισμα από το να λαμβάνεται από άλλους. Όταν το νόμισμα αποθηκεύεται στο διαδίκτυο κάπου (θερμή αποθήκευση), υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κλαπεί.

Από την άλλη πλευρά, εάν ένα άτομο χάσει την πρόσβαση στο υλικό που περιέχει τα bitcoins, το νόμισμα απλώς πηγαίνει για πάντα. Εκτιμάται ότι έως και 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε bitcoins έχουν χαθεί ή καταστραφεί από τους ανθρακωρύχους και τους επενδυτές. Παρόλα αυτά, οι Bitcoins παραμένουν απίστευτα δημοφιλείς ως η πιο διάσημη κρυπτοεικονίστρια με την πάροδο του χρόνου.

Γιατί τα Bitcoins είναι τόσο αμφιλεγόμενα

Διάφοροι λόγοι έχουν συγκλίνει για να καταστήσει το νόμισμα Bitcoin πραγματική αίσθηση των μέσων ενημέρωσης.

Από το 2011-2013, οι εγκληματίες έκαναν τα bitcoins γνωστά με την αγορά τους σε παρτίδες εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν χρήματα εκτός των οφθαλμών των αρχών επιβολής του νόμου. Ακολούθως, η αξία των bitcoins εκτοξεύτηκε.

Οι απάτες, επίσης, είναι πολύ πραγματικές στον κόσμο του κρυπτοκοσμών. Οι αφελείς και καταλαβαίοι επενδυτές μπορούν να χάσουν εκατοντάδες ή χιλιάδες δολάρια σε απάτες.

Τελικά, όμως, τα bitcoins και τα αλκοολούχα ποτά είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενα, επειδή παίρνουν τη δύναμη να βγάζουν χρήματα από τις κεντρικές ομοσπονδιακές τράπεζες και να τα δίνουν στο ευρύ κοινό. Οι λογαριασμοί Bitcoin δεν μπορούν να παγώσουν ή να εξεταστούν από φορολογικούς άνδρες και οι μεσάζοντες τράπεζες είναι εντελώς περιττές για να μετακινηθούν τα bitcoins. Οι αστυνομικοί και οι τραπεζίτες βλέπουν τα bitcoins ως «χρυσά ψάρια στο άγριο, άγριο δυτικό», πέρα ​​από τον έλεγχο των παραδοσιακών αστυνομικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Πώς λειτουργούν οι Bitcoins

Οι Bitcoins είναι εντελώς εικονικά νομίσματα σχεδιασμένα να είναι «αυτοδύναμα» για την αξία τους, χωρίς να χρειάζεται οι τράπεζες να μετακινούνται και να αποθηκεύουν τα χρήματα. Μόλις είστε κάτοχοι bitcoins, συμπεριφέρονται σαν φυσικά χρυσά νομίσματα: έχουν αξία και το εμπόριο σαν να ήταν χρυσά ψιλοκομμένα στην τσέπη σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα bitcoins σας για να αγοράσετε αγαθά και υπηρεσίες online ή μπορείτε να τα πετάξετε μακριά και να ελπίζετε ότι η αξία τους θα αυξηθεί με την πάροδο των ετών.

Τα Bitcoins διακινούνται από ένα προσωπικό «πορτοφόλι» σε ένα άλλο. Ένα πορτοφόλι είναι μια μικρή προσωπική βάση δεδομένων που αποθηκεύετε στη μονάδα του υπολογιστή σας (π.χ. ψυχρός αποθηκευτικός χώρος), στο smartphone σας, στο tablet σας ή κάπου στο cloud (hot storage).

Για όλες τις προθέσεις, τα bitcoins είναι ανθεκτικά στην πλαστογραφία. Είναι τόσο υπολογιστικά εντατική για να δημιουργήσει ένα bitcoin, δεν αξίζει οικονομικά για τους παραχαράκτες να χειραγωγήσουν το σύστημα.

Τιμές και κανονισμοί Bitcoin

Ένα ενιαίο bitcoin ποικίλλει σε αξία καθημερινά. μπορείτε να ελέγξετε μέρη όπως το Coindesk για να δείτε τη σημερινή αξία. Υπάρχουν πάνω από δύο δισεκατομμύρια δολάρια αξίας bitcoins που υπάρχουν. Οι Bitcoins θα σταματήσουν να δημιουργούνται όταν ο συνολικός τους αριθμός φθάνει τα 21 δισεκατομμύρια κέρματα, τα οποία θα είναι γύρω στο 2040. Από το 2017, έχουν δημιουργηθεί περισσότερα από τα μισά από αυτά τα bitcoins.

Το νόμισμα Bitcoin είναι εντελώς ανεξέλεγκτο και αποκεντρωμένο . Δεν υπάρχει εθνική τράπεζα ή εθνική νομισματοκοπείο και δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη των καταθετών. Το ίδιο το νόμισμα είναι αυτόνομο και δεν συνδυάζεται, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πολύτιμο μέταλλο πίσω από τα bitcoins. η αξία κάθε bitcoin βρίσκεται μέσα σε κάθε bitcoin ίδια.

Οι Bitcoins διοχετεύονται από τους «ανθρακωρύχους», το τεράστιο δίκτυο ανθρώπων που συνεισφέρουν τους προσωπικούς τους υπολογιστές στο δίκτυο Bitcoin. Οι ανθρακωρύχοι ενεργούν ως σμήνος των κατόχων και των ελεγκτών για τις συναλλαγές Bitcoin. Οι ανθρακωρύχοι πληρώνονται για τη λογιστική τους εργασία κερδίζοντας νέα bitcoins για κάθε εβδομάδα που συμβάλλουν στο δίκτυο.

Πώς εντοπίζονται Bitcoins

Ένα Bitcoin κατέχει ένα πολύ απλό φάκελο δεδομένων που ονομάζεται blockchain . Κάθε blockchain είναι μοναδική για κάθε χρήστη και το προσωπικό πορτοφόλι του.

Όλες οι συναλλαγές bitcoin καταγράφονται και τίθενται στη διάθεση ενός δημόσιου ημερολογίου, συμβάλλοντας στην εξασφάλιση της γνησιότητάς τους και στην πρόληψη της απάτης. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην αποφυγή της αναπαραγωγής των συναλλαγών και των ανθρώπων από την αντιγραφή bitcoins.

Σημείωση: Ενώ κάθε Bitcoin καταγράφει την ψηφιακή διεύθυνση κάθε πορτοφολιού αγγίζει, το σύστημα bitcoin ΔΕΝ καταγράφει τα ονόματα των ατόμων που κατέχουν τα πορτοφόλια. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι κάθε συναλλαγή bitcoin επιβεβαιώνεται ψηφιακά αλλά είναι εντελώς ανώνυμη την ίδια στιγμή.

Έτσι, παρόλο που οι άνθρωποι δεν μπορούν εύκολα να δουν την προσωπική σας ταυτότητα, μπορούν να δουν την ιστορία του πορτοφολιού σας. Αυτό είναι καλό, καθώς η ιστορία του κοινού προσθέτει διαφάνεια και ασφάλεια, βοηθά τους ανθρώπους να αποτρέψουν τη χρήση bitcoins για αμφίβολους ή παράνομους σκοπούς.

Τραπεζικά ή άλλα τέλη για τη χρήση Bitcoins

Υπάρχουν πολύ μικρά τέλη για τη χρήση bitcoins. Ωστόσο, δεν υπάρχουν τρέχοντα τραπεζικά τέλη με bitcoin και άλλα κρυπτογράφηση, επειδή δεν υπάρχουν τράπεζες που να συμμετέχουν. Αντ 'αυτού, θα πληρώσετε μικρές αμοιβές σε τρεις ομάδες υπηρεσιών Bitcoin: τους εξυπηρετητές (κόμβους) που υποστηρίζουν το δίκτυο των ανθρακωρύχων, τις ηλεκτρονικές ανταλλαγές που μετατρέπουν τα bitcoins σας σε δολάρια και τις δεξαμενές εξόρυξης στις οποίες συμμετέχετε.

Οι ιδιοκτήτες ορισμένων κόμβων εξυπηρετητών θα χρεώνουν αμοιβές μιας συναλλαγής μερικών λεπτών κάθε φορά που στέλνετε χρήματα μέσω των κόμβων τους και οι ηλεκτρονικές ανταλλαγές θα χρεώνονται με τον ίδιο τρόπο όταν τα μετρητά σας θα εξοφληθούν για δολάρια ή ευρώ. Επιπλέον, οι περισσότερες δεξαμενές εξόρυξης θα χρεώνουν είτε ένα μικρό ποσοστό αμοιβής υποστήριξης τοις εκατό είτε θα ζητούν μια μικρή δωρεά από τους ανθρώπους που συμμετέχουν στις πισίνες τους.

Στο τέλος, ενώ υπάρχουν ονομαστικά κόστη για τη χρήση του Bitcoin, τα τέλη συναλλαγών και οι δωρεές στην εξορυκτική λίμνη είναι πολύ φθηνότερα από τα συμβατικά τέλη τραπεζών ή καλωδιακής μεταφοράς.

Στοιχεία παραγωγής Bitcoin

Οι Bitcoins μπορούν να «ξυλοκοπούνται» από οποιονδήποτε στο ευρύ κοινό που έχει ισχυρό υπολογιστή. Οι Bitcoins γίνονται μέσω ενός πολύ ενδιαφέροντος αυτοπεριοριζόμενου συστήματος που ονομάζεται εξόρυξη κρυπτοσυχνοτήτων και οι άνθρωποι που εξορύσσουν αυτά τα νομίσματα ονομάζονται ανθρακωρύχοι . Είναι αυτοπεριοριζόμενο, επειδή μόνο 21 εκατομμύρια συνολικά bitcoins θα επιτρέπεται ποτέ να υπάρχουν, με περίπου 11 εκατομμύρια από αυτά Bitcoins ήδη εξορύσσεται και στην τρέχουσα κυκλοφορία.

Η εξόρυξη Bitcoin περιλαμβάνει την εντολή του οικιακού σας υπολογιστή να εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο για την επίλυση των προβλημάτων «αποδείξεων εργασίας» (μαθηματικά εντατικά μαθηματικά προβλήματα). Κάθε πρόβλημα μαθηματικών μαθημάτων bitcoin έχει ένα σύνολο πιθανών 64 ψηφίων λύσεων. Ο επιτραπέζιος υπολογιστής σας, εάν λειτουργεί χωρίς διακοπή, μπορεί να λύσει ένα πρόβλημα bitcoin σε δύο με τρεις ημέρες, πιθανόν περισσότερο.

Για ένα μόνο Bitcoins εξόρυξης προσωπικών υπολογιστών, μπορείτε να κερδίσετε ίσως 50 σεντς σε 75 σεντς δολάρια την ημέρα, μείον το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας σας.

Για ένα πολύ μεγάλης κλίμακας ανθρακωρύχος που τρέχει ταυτόχρονα 36 ισχυρούς υπολογιστές, αυτό το άτομο μπορεί να κερδίσει έως και $ 500 USD ανά ημέρα, μετά από το κόστος.

Πράγματι, εάν είστε μικροεργαστής με έναν μόνο υπολογιστικό υπολογιστή για καταναλωτές, πιθανότατα θα ξοδέψετε περισσότερα στον ηλεκτρικό ρεύμα που θα κερδίζετε bitcoins εξόρυξης. Η εξόρυξη Bitcoin είναι πραγματικά κερδοφόρα μόνο αν τρέχετε πολλούς υπολογιστές και συμμετέχετε σε μια ομάδα ανθρακωρύχων για να συνδυάσετε την ισχύ του υλικού σας. Αυτή η πολύ απαγορευτική απαίτηση υλικού είναι ένα από τα μεγαλύτερα μέτρα ασφαλείας που εμποδίζει τους ανθρώπους να προσπαθούν να χειραγωγήσουν το σύστημα Bitcoin.

Ασφάλεια Bitcoin

Είναι τόσο ασφαλείς όσο διαθέτουν φυσικό πολύτιμο μέταλλο. Ακριβώς όπως κρατώντας μια τσάντα από χρυσά νομίσματα, ένα άτομο που λαμβάνει εύλογες προφυλάξεις θα είναι ασφαλές από το να έχει την προσωπική κρύπτη κλεμμένη από τους χάκερς.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το πορτοφόλι bitcoin μπορεί να αποθηκευτεί στο διαδίκτυο (δηλ. Μια υπηρεσία σύννεφο) ή εκτός σύνδεσης (σκληρός δίσκος ή stick USB ). Η μέθοδος offline είναι πιο ανθεκτική στους χάκερ και συνιστάται απολύτως σε οποιονδήποτε κατέχει περισσότερα από 1 ή 2 bitcoins αλλά δεν είναι χωρίς κίνδυνο.

Πέρα από την εισβολή των χάκερ , ο πραγματικός κίνδυνος απώλειας με bitcoins περιστρέφεται γύρω από το ότι δεν δημιουργείτε αντίγραφο ασφαλείας του πορτοφολιού σας με ένα αντίγραφο ασφαλείας. Υπάρχει ένα σημαντικό. dat που ενημερώνεται κάθε φορά που λαμβάνετε ή στέλνετε bitcoins, οπότε αυτό το αρχείο .dat πρέπει να αντιγραφεί και να αποθηκεύεται ως αντίγραφο ασφαλείας κάθε μέρα που κάνετε συναλλαγές bitcoin.

Σημείωση σχετικά με την ασφάλεια : Η κατάρρευση της υπηρεσίας ανταλλαγής δυαδικών ψηφίων Mt.Gox δεν οφείλεται σε καμία αδυναμία στο σύστημα Bitcoin. Αντίθετα, ο οργανισμός αυτός κατέρρευσε λόγω κακοδιαχείρισης και της απροθυμίας τους να επενδύσουν χρήματα σε μέτρα ασφαλείας. Το Mt.Gox, για όλους τους σκοπούς και τους σκοπούς, είχε μια μεγάλη τράπεζα χωρίς φρουρούς ασφαλείας και πλήρωσε την τιμή.

Κατάχρηση Bitcoins

Υπάρχουν τρεις γνωστοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να γίνει κατάχρηση του νομίσματος bitcoin.

1) Τεχνική αδυναμία - χρονική καθυστέρηση στην επιβεβαίωση: τα bitcoins μπορούν να ξοδευτούν σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του διαστήματος επιβεβαίωσης. Επειδή τα Bitcoins ταξιδεύουν με peer-to-peer, χρειάζονται αρκετά δευτερόλεπτα για να επιβεβαιωθεί μια συναλλαγή σε όλο το P2P σμήνος των υπολογιστών. Κατά τη διάρκεια αυτών των λίγων δευτερολέπτων, ένας ανέντιμος χρήστης που χρησιμοποιεί γρήγορο κλικ μπορεί να υποβάλει μια δεύτερη πληρωμή των ίδιων bitcoins σε έναν διαφορετικό παραλήπτη.

Ενώ το σύστημα θα καλύψει τελικά τη διπλή δαπάνη και θα αναιρεί την ανέντιμη δεύτερη συναλλαγή, εάν ο δεύτερος παραλήπτης μεταφέρει τα αγαθά στον ανέντιμο αγοραστή πριν λάβουν την επιβεβαίωση, τότε αυτός ο δεύτερος αποδέκτης θα χάσει τόσο την πληρωμή όσο και τα αγαθά.

2) Ανθρώπινη ατιμωρησία - διοργανωτές πισίνας που παίρνουν αθέμιτες φέτες : Επειδή η εξόρυξη bitcoin επιτυγχάνεται καλύτερα μέσω της συγκέντρωσης (που ενώνει μια ομάδα χιλιάδων άλλων ανθρακωρύχων), οι διοργανωτές κάθε πισίνας έχουν το προνόμιο να επιλέξουν τον τρόπο διαίρεσης οποιωνδήποτε bitcoins που ανακαλύπτονται . Bitcoin διοργανωτές πισίνα εξόρυξης μπορεί να πάρει ανέντιμο περισσότερο bitcoin εξόρυξης μετοχές για τον εαυτό τους.

3) Ανθρώπινη κακοδιαχείριση - ηλεκτρονικές ανταλλαγές: Με το Mt. Το Gox είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν μη ελεγχόμενες ηλεκτρονικές ανταλλαγές που εμπορεύονται μετρητά για bitcoins μπορεί να είναι ανέντιμοι ή ανίκανοι. Αυτό είναι το ίδιο με τις επενδυτικές τράπεζες της Fannie Mae και της Freddie Mac, οι οποίες υποχωρούν λόγω ανθρώπινης ατιμωρίας και ανικανότητας. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι συμβατικές τραπεζικές απώλειες είναι μερικώς ασφαλισμένες για τους χρήστες των τραπεζών, ενώ οι ανταλλαγές bitcoin δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη για τους χρήστες.

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους η Bitcoins είναι τόσο μεγάλη υπόθεση

Υπάρχει πολλή διαμάχη γύρω από τα bitcoins. Αυτοί είναι οι κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους:

1) Οι Bitcoins δεν δημιουργούνται από καμία κεντρική τράπεζα ούτε ρυθμίζονται από καμία κυβέρνηση. Συνεπώς, δεν υπάρχουν τράπεζες που να καταγράφουν το κίνημα των χρημάτων σας, και οι κυβερνητικές φορολογικές υπηρεσίες και η αστυνομία δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα χρήματά σας. Αυτό θα αλλάξει τελικά, καθώς τα μη ρυθμιζόμενα χρήματα αποτελούν πραγματική απειλή για τον κυβερνητικό έλεγχο, τη φορολογία και την αστυνόμευση.

Πράγματι, τα bitcoins έχουν γίνει εργαλείο για το εμπόριο λαθρεμπορίου και το ξέπλυμα χρημάτων, ακριβώς λόγω της έλλειψης κυβερνητικής εποπτείας. Η αξία των bitcoins ανέβηκε στο παρελθόν, επειδή οι πλούσιοι εγκληματίες αγόραζαν bitcoins σε μεγάλους όγκους. Επειδή δεν υπάρχει κανένας κανονισμός, ωστόσο, μπορείτε να χάσετε εξαιρετικά ως ανθρακωρύχος ή επενδυτής.

2) Οι Bitcoins παρακάμπτουν εντελώς τις τράπεζες. Οι Bitcoins μεταφέρονται μέσω ενός ομότιμου δικτύου μεταξύ ατόμων, χωρίς καμία τράπεζα μεσάζοντος να λάβει μια φέτα.

Τα πορτοφόλια Bitcoin δεν μπορούν να κατασχεθούν ή να καταψυχθούν ή να ελεγχθούν από τις τράπεζες και την επιβολή του νόμου. Τα πορτοφόλια Bitcoin δεν μπορούν να επιβάλλουν όρια δαπανών και απόσυρσης. Για όλες τις προθέσεις: κανένας αλλά ο ιδιοκτήτης του πορτοφολιού bitcoin δεν αποφασίζει πώς θα διαχειριστεί τον πλούτο του.

Αυτό πραγματικά απειλεί τις τράπεζες, όπως ίσως μαντέψετε.

3) Οι Bitcoins αλλάζουν πώς αποθηκεύουμε και ξοδεύουμε τον προσωπικό μας πλούτο. Από την εμφάνιση τυπωμένων (και τελικά εικονικών) χρημάτων, ο κόσμος έχει παραδώσει τη δύναμη του νομίσματος σε μια κεντρική νομισματοκοπείο και διάφορες τράπεζες. Αυτές οι τράπεζες εκτυπώνουν τα εικονικά μας χρήματα, αποθηκεύουν τα εικονικά μας χρήματα, μετακινούν τα εικονικά μας χρήματα και μας χρεώνουν για τις υπηρεσίες μεσάζοντάς τους

Εάν οι τράπεζες χρειάζονται περισσότερο νόμισμα, απλώς εκτυπώνουν περισσότερα ή δημιουργούν περισσότερα ψηφία στα ηλεκτρονικά τους ημερολόγια. Αυτό το σύστημα είναι εύκολα κακοποιημένο και παιχνιδιάρικο από τις τράπεζες επειδή το χαρτονόμισμα είναι ουσιαστικά έλεγχος χαρτιού με την υπόσχεση να έχει αξία, χωρίς πραγματικό φυσικό χρυσό πίσω από τις σκηνές για να υποστηρίξει αυτές τις υποσχέσεις.

Οι Bitcoins έχουν σχεδιαστεί για να επαναφέρουν τον έλεγχο του προσωπικού πλούτου στα χέρια του ατόμου. Αντί για χαρτιά ή εικονικά υπόλοιπα τραπεζών που υπόσχονται να έχουν αξία, τα Bitcoins είναι πραγματικά πακέτα σύνθετων δεδομένων που έχουν αξία από μόνα τους.

4) Οι συναλλαγές Bitcoin είναι μη αναστρέψιμες. Οι συμβατικές μέθοδοι πληρωμής, όπως μια χρέωση πιστωτικής κάρτας, σχέδιο τραπεζικού λογαριασμού, προσωπικοί έλεγχοι ή τραπεζικά εμβάσματα, έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι ασφαλισμένοι και αναστρέψιμοι από τις εμπλεκόμενες τράπεζες. Στην περίπτωση bitcoins, κάθε φορά που τα bitcoins αλλάζουν τα χέρια και αλλάζουν πορτοφόλια, το αποτέλεσμα είναι τελικό. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει ασφαλιστική προστασία του πορτοφολιού bitcoin: Αν χάσετε τα δεδομένα του σκληρού δίσκου του πορτοφολιού σας ή ακόμα και τον κωδικό του πορτοφολιού σας, θυμηθείτε: τα περιεχόμενα του πορτοφολιού σας έχουν εξαφανιστεί για πάντα.