Οι 8 καλύτεροι φακοί για φωτογραφικές μηχανές DSLR να αγοράσουν το 2018

Πάρτε την τέλεια λήψη με αυτούς τους φακούς κορυφής για το DSLR σας

Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τύποι φακών κάμερας και παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, οπότε πραγματικά πρέπει να κάνετε την έρευνά σας πριν βυθιστείτε σε αγορά φακού. Για να ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να υπολογίσετε ποιοί φακοί είναι συμβατοί με ποιες κάμερες, καθώς και ποιο στυλ λήψης είναι ιδανικό για καθένα.

Συνήθως, η πιο σημαντική προδιαγραφή φακού που πρέπει να γνωρίζετε είναι η εστιακή απόσταση, η οποία αντιπροσωπεύεται σε χιλιοστά. Ένας απλός αριθμός (π.χ. 28 mm) δείχνει ένα σταθερό εστιακό μήκος ή φακό "prime", ενώ ένα εύρος (π.χ. 70-300mm) δείχνει φακό ζουμ. Για μια ιδέα για το τι σημαίνει αυτό, θυμηθείτε ότι το ανθρώπινο μάτι λέγεται ότι έχει ισοδύναμη εστιακή περιοχή περίπου 30-50 mm σε μια κάμερα πλήρους πλαισίου.

Ακόμα, αυτό δεν αρχίζει καν να αγγίζει την ποικιλία και την πολυπλοκότητα των φακών ψηφιακής κάμερας. Αλλά αν αισθάνεστε ότι γνωρίζετε αρκετά για να κάνετε κατάδυση, εδώ είναι ο κατάλογος των αρχάριων με τους καλύτερους φακούς για φωτογραφικές μηχανές DSLR.

Για τους ανθρώπους που αναζητούν ένα προσιτό, ευέλικτο φακό της Canon, το καλύτερο στοίχημά σας είναι πιθανώς η EF 50mm f / 1.8 STM της Canon. Είναι συμβατό με φωτογραφικές μηχανές DSLR πλήρους καρέ και APS-C και διαθέτει εστιακή απόσταση 50 mm με μέγιστο άνοιγμα f / 1,8. Έχει ένα αποτελεσματικό εστιακό μήκος 80 mm σε κάμερες APS-C και 50 mm σε κάμερες πλήρους-πλαισίου. Έχει επίσης ένα βηματικό μοτέρ για ομαλή, αθόρυβη αυτόματη εστίαση για φωτογραφίες ή βίντεο. Όλες αυτές οι προδιαγραφές το καθιστούν ιδανικό εργαλείο για οτιδήποτε, από πορτρέτα μέχρι νυχτερινή φωτογραφία, αλλά, όπως αναφέρθηκε στην εισαγωγή, είναι καλύτερο αν γνωρίζετε ήδη ποιο είδος σκουπίσματος είστε. Οι φακοί είναι πολύ συγκεκριμένοι για το παιχνίδι και αυτός ο πρωταρχικός φακός από τη Canon δεν διαφέρει.

Αν είστε ένας σκοπευτής της Nikon στην αγορά για έναν παρόμοιο ευπροσάρμοστο αλλά προσιτό κύριο φακό, ελέγξτε το Nikon AF-S FX NIKKOR 50mm f / 1.8G. Έχει περίπου τις ίδιες προδιαγραφές και χαρακτηριστικά με το Canon EF 50mm f / 1.8 STM σε ελαφρώς υψηλότερο σημείο τιμών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε, από πορτραίτα έως φωτογραφίες δράσης - απλά πρέπει να έχετε μια φωτογραφική μηχανή Nikon DSLR (ιδανικά ένα μοντέλο FX). Είναι γρήγορο, συμπαγές και μια σταθερή επιλογή για αρχάριους και ενδιάμεσους φωτογράφους DSLR. Οι εικόνες έρχονται απότομες και λεπτομερείς, ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό, και η ίδια η κατασκευή είναι ανθεκτική με λίγα σημάδια θραύσης ή γήρανσης. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι ο φακός αυτός έχει ελάχιστη απόσταση εστίασης περίπου 1,48 ποδών, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πάρετε πολύ κοντά στα θέματα σας. Για αυτό, θα χρειαστείτε φακό μακροεντολής.

Οι φακοί μεγεθυντικού φακού Macro είναι μεταξύ των πλέον ευπροσάρμοστων φακών DSLR, με ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών περίπου 40-200mm. Στα 70-300mm, αυτός ο φακός Tamron είναι ιδανικός για φορητές λήψεις, ιδιαίτερα τη φύση, την άγρια ​​φύση, τον αθλητισμό και τα πορτρέτα. Όπως κάθε φακός μακροεντολών, οι εικόνες θα επανέλθουν αιχμηρές και πολύ εστιασμένες - σχεδόν υπερβολικά εστιασμένες, αν υπάρχει κάτι τέτοιο. Είναι επίσης δυνατές μικροσκοπικές, κοντινές εικόνες εντόμων και λουλουδιών, αν και ανάλογα με το μέγεθος του αντικειμένου, ενδέχεται να μην μπορείτε να καταγράψετε ολόκληρη την εστία σας. Τα πιο απομακρυσμένα θέματα, ωστόσο, θα είναι πολύ εστιασμένα και πλούσια λεπτομερή μέσω του εύρους ζουμ. Στην κανονική ρύθμιση, ο φακός έχει ελάχιστη απόσταση εστίασης 59 ιντσών, αλλά με τη λειτουργία μακροεντολής που η απόσταση μειώνεται στα 37,4 ίντσες. Αυτό καθιστά έναν ευέλικτο φακό για διάφορους σκοπούς. Με τις διαθέσιμες εκδόσεις για τα DSLR Nikon, Canon, Sony, Pentax και Konica Minolta, αυτό το Tamron είναι μια ισχυρή επιλογή για άπληστους φωτογράφους με προϋπολογισμό.

Η εύρεση του φακού με το καλύτερο τυπικό ζουμ δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές, αλλά λίγοι είναι στρογγυλεμένοι και ως φακός Sigma 24-105mm F4.0 DG OS HSM για Canon (διαθέσιμοι επίσης και οι παραλλαγές Nikon και Sony). Για την τιμή που ζητάτε, θα βρείτε έναν εξαιρετικό συνδυασμό ποιότητας εικόνας και τηλεφακούς, με έμφαση στη διατήρηση όσο το δυνατόν υψηλότερου ποσοστού ζουμ χωρίς διαστρεβλωμένες λήψεις.

Μία ελάχιστη απόσταση εστίασης 17 ιντσών και μέγιστη αναλογία 1: 4: 6 καθιστούν την Sigma καλή για κοντινές λήψεις και ζουμ. Το ζουμ F4 24-105mm συνοδεύεται από το Hyper Sonic Motor (HSM) της Sigma που επιτρέπει γρήγορη, ήσυχη και ακριβή αυτόματη εστίαση παράλληλα με την οπτική σταθεροποίηση. Το ελαφρύ οικοδομικό υλικό μειώνει το βάρος και το μέγεθος του φακού συνολικά και σε 1,95 λίβρες είναι εύκολο να μπαίνει σε μια τσάντα. Πέρα από τη λήψη εικόνας, η Sigma έχει προσθέσει συμβατότητα με την βάση USB, η οποία επιτρέπει στο φακό να συνδέεται μέσω υπολογιστή για ενημερωμένο υλικολογισμικό.

Για τα χρήματα, ο φακός EF-S 55-250mm F4-5.6 IS STM της Canon είναι η καλύτερη τιμή δολαρίου για δολάριο που θα βρείτε σε τηλεφακό. Με εστιακή απόσταση και μέγιστο άνοιγμα μεταξύ 55-250mm και 1: 4-5,6, η Canon είναι εξίσου καλή σε κοντινά πλάνα με απόσταση εστίασης 2,8 ποδιών. Με τη σταθεροποίηση της οπτικής εικόνας, η Canon μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση της φυσικής ανάδευσης χεριών από τους χρήστες φωτογραφικών μηχανών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη διατήρηση ενός σταθερού χεριού ενώ εστιάζουν.

Η συμπερίληψη του OIS βοηθά στη συνολική προσέγγιση της Canon και τη συλλογή μακρινών αντικειμένων όταν κρατιέται στο τρίποδο με το χέρι. Ο φακός περιλαμβάνει επίσης την τεχνολογία MovieForus AutoFocus της Canon, η οποία εξασφαλίζει ήσυχες ρυθμίσεις στο μήκος ζουμ που δεν θα διαταράξουν κανένα θέμα ή τον κόσμο γύρω σας. Η προσθήκη φίλτρων πόλωσης είναι ένα γρήγορο κλείδωμα, χάρη στο μη εμπρός τμήμα του φακού. Σε μόλις 1,2 κιλά, ο φακός είναι αρκετά συμπαγής ώστε να μπορεί να καθίσει σε μια τσάντα κάμερας χωρίς να πάρει πάρα πολύ χώρο ή να προσθέσει υπερβολικό βάρος.

Η Sigma θεωρείται ευρέως ως ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές φακών στον κλάδο και είναι στην πραγματικότητα ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος κατασκευαστής φακών στον κόσμο. Έχουν εμπιστοσύνη στην παραγωγή ανθεκτικών, αξιόπιστων φακών για μια ποικιλία φωτογραφικών μηχανών και σκοπευτικών σκοπών και αυτός ο εξαιρετικά ευρείας γωνίας φακός δεν διαφέρει. Με εστιακή εμβέλεια μόλις 10-20mm, γνωρίζετε ότι θα δώσει ένα τεράστιο βάθος πεδίου, βοηθώντας να συλλάβει ολόκληρα κτίρια, μεγάλους χώρους και άλλα κολοσσιαία θέματα. Προορίζονται κυρίως για τη λήψη αρχιτεκτονικής, το θέμα των βαρειών τοπίων και των εσωτερικών χώρων. Προσφέρει γρήγορη εστίαση, ρυθμίσεις ακριβείας, στιβαρή κατασκευή και φωτεινή και όμορφη αναπαραγωγή χρωμάτων. Οι εκδόσεις αυτού του φακού μπορούν να προσαρμοστούν στις φωτογραφικές μηχανές Canon, Nikon, Pentax και Sony DSLR.

Οι ιδιοκτήτες της Nikon θα πρέπει να δουν τον φακό Tamron AF 70-300mm f / 4.0-5.6 επειδή είναι ένας από τους πρώτους φακούς Tamron που είναι εξοπλισμένοι με ένα Ultrasonic Silent Drive (USD), το οποίο επιτρέπει την υπερ-γρήγορη εστίαση. Αυτό σημαίνει ότι ο φακός αυτός είναι ιδανικός για τη λήψη στιγμιότυπων δράσης κατά τη διάρκεια αγώνων, αθλημάτων ή άλλων ταχέως κινούμενων θεμάτων. Το Tamron προσθέτει επίσης αποζημίωση κραδασμών για να βοηθήσει τους φωτογράφους με σταθερότερες λήψεις σε λειτουργία χειρός ανεξάρτητα από την εξωτερική κατάσταση.

Η ενσωμάτωση της χειροκίνητης εστίασης πλήρους απασχόλησης είναι ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό, το οποίο επιτρέπει σε έναν φωτογράφο να πραγματοποιεί προσαρμογές τη στιγμή χωρίς να χρειάζονται διακόπτες ή μενού. Αυτή η χειροκίνητη ενσωμάτωση από το Tamron επιτρέπει εξαιρετικά εντυπωσιακά αποτελέσματα ακόμη και υπό συνθήκες όπου το βάθος πεδίου ενός φωτογράφου είναι περιορισμένο. Χάρη σε μεγαλύτερη αντίθεση από τους άλλους φακούς της κατηγορίας του, το Tamron σχεδιάστηκε για να επικεντρώνεται στην άριστη απόδοση και να προσφέρει μια σχεδόν αθόρυβη εμπειρία, ενώ παράλληλα ευδοκιμεί σε γρήγορες κινήσεις δράσης.

Ένας από τους γρηγορότερους και ευκρινέστερους φακούς ultra-wide που διαθέτουμε, το Tokina 11-16mm f / 2.8 AT-X116 είναι ένα must-buy για τους ιδιοκτήτες φωτογραφικών μηχανών της Canon. Ακριβώς από το ρόπαλο, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει έλλειψη ενσωματωμένης οπτικής σταθεροποίησης εικόνας, αλλά υπάρχει ένας σπάνιος αριθμός καταστάσεων όπου θα χάσετε αυτό το χαρακτηριστικό δεδομένου του ανοίγματος f / 2.8 και της εστιακής απόστασης της Tokina. Ευτυχώς, εκεί συμβαίνουν τα μειονεκτήματα. Το Tokina είναι ένας εξαιρετικά εντυπωσιακός φακός ευρείας γωνίας που εκτελεί εντυπωσιακά καλά σε χαμηλό φωτισμό, χάρη στο υψηλό άνοιγμα που μειώνει τα φάντασμα, ειδικά με ισχυρό οπίσθιο φωτισμό.

Η επιλογή των 11-16 χιλιοστών της Tokina δεν αφήνει πολύ ζουμ για να λειτουργήσει, αλλά υπάρχει αρκετό βάθος για να προσθέσετε μόνο το ζουμ για να εστιάσετε στις άκρες του πλαισίου ενώ τονίζετε το κεντρικό θέμα. Ζυγίζοντας μόλις 1,2 κιλά, το Tokina είναι ένας άλλος ελαφρύς φακός που είναι ιδανικός για ταξίδια εν κινήσει ή είναι αρκετά συμπαγής για να μεταφέρει την πόλη.

Αποκάλυψη

Οι συγγραφείς εμπειρογνωμόνων μας δεσμεύονται να ερευνήσουν και να γράψουν στοχαστικές και ανεξάρτητες δημοσιεύσεις για τα καλύτερα προϊόντα για τη ζωή σας και την οικογένειά σας. Εάν σας αρέσει αυτό που κάνουμε, μπορείτε να μας υποστηρίξετε μέσω των συνδέσμων που επιλέξαμε, που μας κερδίζουν προμήθεια. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης .