Τι μορφές ηλεκτρονικού βιβλίου υποστηρίζει το iPad;

Το iPad είναι μια τέλεια συσκευή ανάγνωσης επειδή υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα δημοφιλών μορφών ebook και audiobook. Σίγουρα, είναι εξαιρετικό για ταινίες και παιχνίδια και για το Διαδίκτυο, αλλά και για τους λάτρεις των βιβλίων, η ευελιξία του iPad ως κινητή βιβλιοθήκη είναι η κύρια έκκλησή του.

Το tablet της Apple συνοδεύεται από την προεγκατεστημένη εφαρμογή iBooks της εταιρείας, αλλά υποστηρίζει πολλούς άλλους τύπους eBooks από αυτό. Αυτό το άρθρο σάς ενημερώνει ποιες μορφές eBook υποστηρίζει το iPad και ποιες εφαρμογές, αν υπάρχουν, απαιτούνται για τη χρήση αυτών των μορφών. Τα πάντα που αναφέρονται παρακάτω λειτουργούν σε όλα τα iPad μοντέλα: πρωτότυπο, mini, Air και Pro.

iPad Υποστήριξη eBooks

Υπάρχουν δεκάδες μορφές eBook διαθέσιμες στο διαδίκτυο, αλλά αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες:

Barnes & amp; Ευγενής NOOK

Η Barnes & Noble πωλεί eBooks στον ιστότοπό της και μέσω της εφαρμογής NOOK (όλες οι συνδέσεις εφαρμογής σε αυτό το άρθρο ανοίξουν το iTunes / App Store). Τα ebooks NOOK είναι μια μετονομασμένη έκδοση του κοινού τύπου αρχείου ePub.

CBR / CBZ

Αυτοί οι σχετικοί τύποι ηλεκτρονικών βιβλίων χρησιμοποιούνται για την παρουσίαση κωμικών βιβλίων και γραφικών μυθιστορημάτων. Για να τα διαβάσετε στο iPad, δοκιμάστε εφαρμογές όπως το δωρεάν Manga Storm CBR ή Comic Zeal, το οποίο κοστίζει US $ 4,99.

comiXology

Το κορυφαίο ηλεκτρονικό κατάστημα κόμικς και γραφικών, το οποίο ανήκει στην Amazon, είναι συμβατό με το iPad. Θα πρέπει να αγοράσετε κόμικς στην ιστοσελίδα, αλλά στη συνέχεια να αρπάξετε την εφαρμογή comiXology για να κατεβάσετε και να διαβάσετε τα αγορασμένα κόμικς σας, τα οποία έρχονται σε τύπους αρχείων όπως το PDF, το CBZ και το ιδιόκτητο CMX-HD format της εταιρείας.

ePub

Αυτή η ανοικτή μορφή είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους αρχείων eBook. Εφαρμογές όπως το iBooks και το NOOK μπορούν να διαβάσουν τα αρχεία ePub που έχουν αγοραστεί από τα αντίστοιχα ηλεκτρονικά τους καταστήματα ή έχουν μεταφορτωθεί από τον ιστό. Υπάρχουν διάφορα προγράμματα για Mac και Windows για τη μετατροπή άλλων ειδών eBooks στο ePub.

iBooks

Τα βιβλία που αγοράζονται μέσω του iBooks Store και του iTunes Store βρίσκονται στη μορφή ePub , αλλά τροποποιούνται ώστε να συμπεριλαμβάνουν τη Διαχείριση Ψηφιακών Δικαιωμάτων για να αποτρέπεται η μη εξουσιοδοτημένη κοινή χρήση ή αντιγραφή.

Ανάπτω

Το Kindle του Amazon δεν είναι απλά ένας ηλεκτρονικός αναγνώστης που ανταγωνίζεται το iPad . είναι επίσης μια μορφή eBook. Μπορείτε να διαβάσετε τα βιβλία Kindle στο iPad χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Kindle Amazon. Τα Kindle eBooks είναι μια τροποποιημένη έκδοση του αρχείου Mobipocket και χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου .AZW.

KF8

Το Kindle Format 8 είναι η έκδοση επόμενης γενιάς του αρχείου Kindle eBook. Προσθέτει υποστήριξη για HTML και CSS στην υπάρχουσα μορφή Kindle και χρησιμοποιεί την επέκταση .AZW3. Η εφαρμογή Kindle υποστηρίζει το KF8.

Microsoft Word

Το Microsoft Word δημιουργεί αρχεία .DOC και ορισμένα eBooks, συχνά αυτά που πωλούνται ως άμεσες λήψεις από αυτοεκδότες, έρχονται σε αυτή τη μορφή. Ενώ υπάρχουν αρκετές εφαρμογές iPad που μπορούν να διαβάσουν αρχεία DOC, το Microsoft Word για iPad είναι δωρεάν.

Mobi

Η χρήση της Amazon από μια τροποποιημένη έκδοση του Mobi για το Kindle καθιστά αυτή τη μορφή αρχείου μία από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες για eBooks. Εκτός από το Kindle, όμως, πιθανότατα δεν θα το συναντήσετε πολύ συχνά.

Απλό κείμενο

Αυτά τα μη μορφοποιημένα αρχεία κειμένου, τα οποία έχουν την επέκταση αρχείου .TXT, εμφανίζονται από καιρό σε καιρό, ειδικά σε ιστότοπους που προσφέρουν δωρεάν βιβλία δημόσιου τομέα, όπως το Project Gutenberg. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός εφαρμογών που υποστηρίζουν αρχεία απλού κειμένου, συμπεριλαμβανομένου του GoodReader $ 4.99 και των iBooks.

PDF

Το PDF είναι ίσως η πιο δημοφιλής μορφή εγγράφων που μπορείτε να κατεβάσετε στο διαδίκτυο, ώστε να είστε σίγουροι ότι βρίσκετε τα ηλεκτρονικά βιβλία σε αυτή τη μορφή σε πολλά μέρη. Υπάρχουν τόνοι εφαρμογών συμβατών με PDF για το iPad, συμπεριλαμβανομένων των Adobe Acrobat Reader, GoodReader και iBooks.

iPad Υποστήριξη Audiobooks

Το iPad μπορεί επίσης να σας βοηθήσει εάν προτιμάτε να αποκτήσετε τα βιβλία σας σε μορφή ήχου αντί για κείμενο. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τύπους audiobook που υποστηρίζονται από το iPad είναι:

ΣΧΕΤΙΚΟ: Αποκτήστε δωρεάν ακουστικά βιβλία συμβατά με iPad σε αυτές τις 9 ιστοσελίδες