Νέες φήμες iPad: Εδώ είναι τι μπορείτε να περιμένετε

Το iPad θα έχει μια γραμμή αφής; Είναι το τέλος του μίνι;

Ενώ η Apple κυκλοφόρησε ένα νέο υπερ-φορτισμένο iPad Pro 12,9-ιντσών και ένα εντελώς νέο μέγεθος με το iPad Pro 10,5 ιντσών τον Ιούνιο, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές φήμες iPad που επιπλέουν γύρω από αυτό που έχουν περάσει ανεπίλυτα. Πού ήταν το iPad Pro mini; Έχουμε δει την τελευταία ταμπλέτα 7,9 ιντσών από την Apple; Και θα δούμε ποτέ άλλο iPad Air; Τι συμβαίνει με χαρακτηριστικά όπως το 3D Touch;

Το iPad Pro δεύτερης γενιάς ξεπερνά τις προσδοκίες

Όλα τα iPads έχουν τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά . Αρκετές βασικές πτυχές, ωστόσο, αλλάζουν.

Ενώ τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPad Pro δεν έλαβαν αναβάθμιση 3D Touch, μια λειτουργία που είναι προς το παρόν μόνο για iPhone, κατάφεραν να ξεπεράσουν κάποιες προσδοκίες. Το νέο chip A10X Fusion ανακοινώθηκε 30% ταχύτερα από το αρχικό iPad Pro, αλλά αποδεικνύεται ακόμα πιο γρήγορα. Στην πραγματικότητα, το iPad Pro είναι τόσο γρήγορο όσο οι νεώτεροι MacBook Pros σε μερικές δοκιμές, κάτι που είναι εκπληκτικό όταν θεωρείτε ότι η μεγάλη δύναμη είναι σε ένα πολύ φθηνότερο tablet.

Η οθόνη στο iPad Pro έχει επίσης μεγάλη ώθηση. Το 9,7 ιντσών iPad Pro που κυκλοφόρησε πέρυσι πήρε μια αναβάθμιση οθόνης True Tone , η οποία περιλαμβάνει υποστήριξη για ένα ευρύτερο φάσμα χρωμάτων. Τα νέα μοντέλα iPad Pro μετατρέπουν αυτό το έσοκο σε έντεκα με οθόνη 120 Hz, η οποία θα ανανεώνεται δύο φορές πιο γρήγορα από την παλιά οθόνη. Αυτό θα κάνει τα γραφικά πολύ πιο ομαλά.

Τι είναι το επόμενο για το iPad;

Τα πιο πρόσφατα μοντέλα του iPad Pro είναι απόλυτα θηρία, αλλά είναι δύσκολο να τα αποκαλείς τίποτα εκτός από επαναληπτικές αναβαθμίσεις. Και αυτό είναι εντάξει. Η λέξη «επαναληπτική» φαίνεται να έχει κακή χροιά γύρω από μερικούς ψύκτες νερού, αλλά οι υπολογιστές έχουν περάσει από επαναληπτικές αναβαθμίσεις τις τελευταίες δεκαετίες και κανείς δεν φαίνεται να πειράζει.

Αλλά υπάρχουν μερικές ανεπίλυτες φήμες που επιπλέουν γύρω από τα χαρακτηριστικά του iPad Pro:

Το κουμπί Κουζίνας . Το μόνο φυσικό κουμπί στο μπροστινό μέρος του iPad παραμένει στη θέση του ... για τώρα. Αλλά με το iPhone X να σβήνει το κουμπί Home και το Touch ID για την αναγνώριση Face ID, μπορούμε να περιμένουμε ότι το ίδιο θα συμβαδίζει με το iPad Pro. Μετά από όλα, αν η Apple έχει γίνει με αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων, θα μεταφέρουν όλη τη σειρά τους στο Face ID, σωστά;

Οχι τόσο γρήγορα. Ένα πράγμα που μπορεί να κρατήσει την Apple πίσω είναι η πολιτική της εταιρείας. Όχι η πολιτική της Apple, φυσικά, αλλά άλλες εταιρείες που δεν έχουν ακόμη εγκρίνει την αναγνώριση προσώπου ως αποδεκτό χαρακτηριστικό ασφαλείας. Με το iPad Pro να απευθύνεται στην επιχείρηση, η Apple ενδέχεται να καθυστερήσει την αντικατάσταση του Button Home ... για τώρα.

Η οθóνη χωρίς λοξότμηση . Αυτό συμβαίνει χέρι-χέρι με την απόρριψη του Button Home. Ένα iPad που είναι όλη η οθόνη θα χρειαστεί είτε Face ID είτε τη δυνατότητα χρήσης Touch ID πατώντας την ίδια την οθόνη, μια άλλη τεχνολογία που η Apple έχει παίξει γύρω με αυτές τις μέρες. Αυτό είναι σίγουρα στα έργα. Η Apple αγαπά να αξιοποιήσει στο έπακρο κάθε ίντσα του iPad, και αυτή τη στιγμή, το Button Home σπαταλάει χώρο.

Ένα iPad Pro X; Είναι πολύ πιθανό να δούμε δύο ριζικά διαφορετικά μοντέλα iPad Pro με την 3η γενιά. Η Apple θα μπορούσε να κρατήσει μια έκδοση με κουμπί Home Button και Touch ID παρόμοιο με το iPhone 8 και το iPhone 8S και μια έκδοση με Face ID που μιμείται την απελευθέρωση του iPhone X.

3D Touch . Η Apple έχει εργαστεί για να διαφοροποιήσει τα iPhone και iPad lineups τα τελευταία χρόνια. Το iPad έχει αποκτήσει λειτουργίες πολλαπλών εργασιών που εκμεταλλεύονται τα μεγαλύτερα ακίνητα στην οθόνη. Το iPhone έχει το 3D Touch, το οποίο δίνει στον χρήστη έναν άλλο τρόπο χειρισμού της συσκευής πατώντας το δάχτυλο πιο σκληρό ή ελαφρύτερο στην οθόνη. Αυτός είναι ο τύπος του χαρακτηριστικού που θα φαινόταν ένα μη-brainer για το iPad, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι τα νέα iPad Pro μοντέλα έχουν ήδη μια ειδική οθόνη με επιπλέον αισθητήρες για να υποστηρίξει το μολύβι της Apple , οπότε δεν είναι ακριβώς θέμα απλά να μεταφέρετε την οθόνη iPhone στο iPad.

Οι επόμενες ημερομηνίες κυκλοφορίας μοντέλου iPad και iPad Pro

Μέχρι το τρέχον έτος, η Apple παρέμεινε σχετικά συνεπής με τον κύκλο έκδοσης του iPad. Το αρχικό iPad έως την τρίτη γενιά κυκλοφόρησε το χρονικό διάστημα Μαρτίου-Απριλίου. Η τέταρτη γενιά και η εισαγωγή του iPad Mini εμφανίστηκαν στο παράθυρο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, με την Apple να παραμένει στις εορταστικές εκδόσεις για τα επόμενα χρόνια. Αλλά τώρα που η Apple έχει (1) κυκλοφορήσει ένα νέο iPad (5η γενιά) χωρίς σημαντικό συμβάν ανακοίνωσης και (2) κυκλοφόρησε νέα μοντέλα iPad Pro κατά τη διάρκεια της ετήσιας παγκόσμιας διάσκεψης προγραμματιστών (WWDC), γίνεται λίγο πιο δύσκολο να προβλεφθεί.

Μην περιμένετε άλλη ανακοίνωση στο WWDC του επόμενου έτους. Είναι ασυνήθιστο για την Apple να απελευθερώσει υλικό κατά τη διάρκεια ενός γεγονότος που είναι αφιερωμένο στο λογισμικό. Η χρονική περίοδος Οκτωβρίου-Νοεμβρίου το 2018 είναι η πρώτη που θα δούμε ένα άλλο iPad Pro και είναι πιθανότερο η Apple να ξεπεράσει το 2018 και να κυκλοφορήσει το επόμενο σετ Pro την άνοιξη του 2019.

Γιατί μια τέτοια μακρά απόλυση; Η Apple επεξεργάζεται το iPad όπως ο υπολογιστής είναι. Και εμείς δεν βλέπουμε ετήσιες κυκλοφορίες γύρω από το iMac ή το MacBook Pro. Οι νέοι επαγγελματίες του iPad είναι τόσο γρήγοροι όσο οι MacBooks, οπότε δεν υπάρχει λόγος να βελτιώσουμε την απόδοση μετά από ένα χρόνο.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δούμε ένα καινούριο iPad μέχρι το 2019. Η ανακοίνωση iPad της 5ης γενιάς ήταν μάλλον ανεπαρκής καθώς έλαβε χώρα με τη μορφή δελτίου τύπου. Επίσης δανείζεται τεχνολογία, χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή που βρίσκεται στο iPhone 6S για να τροφοδοτήσει το tablet. Μπορεί να δούμε ένα νέο iPad entry-level κάποια στιγμή το 2018, αλλά αυτό πιθανότατα θα ήταν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Τι συμβαίνει με τη γραμμή αφής και το μολύβι Apple 2;

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες φήμες είναι η Touch Bar που έκανε το ντεμπούτο της με το Mac και αργότερα έφτασε στο iPad. Δεν είδαμε ότι σε αυτή την επανάληψη, αλλά ένα iPad που σπρώχνει το φυσικό Button Home και περιλαμβάνει μια Touch Bar θα μπορούσε ασφαλώς να έχει μερικές ενδιαφέρουσες διακλαδώσεις. Όχι μόνο θα μπορούσε να λειτουργήσει η γραμμή αφής ως αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, θα έδινε στις εφαρμογές ένα ειδικό χώρο για κουμπιά, ρυθμιστικά και άλλες αυτοματοποιημένες εργασίες.

Μια φήμη για ένα νέο μολύβι της Apple, μια γραφίδα για το iPad, με μια μαγνητική ταινία που συνδέεται με το iPad και φορτίζει το μολύβι κάνει επίσης τα γύρους. Αυτό ακούγεται αρκετά δροσερό, αλλά πρέπει να αναρωτηθείτε πόσο άνετα θα μπορούσε να είναι με μια μαγνητική ταινία φόρτισης κατά μήκος της πλευράς. Εάν η Apple μπορεί να επιτύχει αυτό, διατηρώντας το εξωτερικό ομαλό, θα ήταν μια ωραία προσθήκη.

Είναι το iPad Air Officially Dead; Και θα δούμε ποτέ άλλο ένα μίνι;

Με την κυκλοφορία της iPad 5ης γενιάς, η οποία δεν βαθμολόγησε ούτε ένα ειδικό γεγονός, νομίζω ότι μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι το ίχνος "Air" είναι νεκρό. Το MacBook Air είναι η χαμηλή συσκευή στον τοτέμ πόλο για τη σειρά Mac, οπότε ίσως η Apple θέλει να απομακρυνθεί από το branding της iPad 5ης γενιάς ενός tablet entry-level. Αν και είναι προφανές ότι είναι ακριβώς αυτό: iPad entry-level της Apple.

Αλλά τουλάχιστον το iPad Air 2 έχει αναβαθμιστεί ακόμη και αν πέσει το όνομα Air. Το iPad mini 4 είναι ακόμα (περίεργο!) Για πώληση χωρίς πιθανή αναβάθμιση. Οι περισσότερες φήμες δείχνουν ότι το iPad mini 4 είναι το τελευταίο της γραμμής, με τη μετάβαση σε μεγαλύτερες οθόνες στα μοντέλα του iPhone Plus που διαγράφουν το μικρότερο iPad. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ένα τμήμα της αγοράς που προτιμά το μέγεθος των 7,9 ιντσών λόγω της φορητότητας που προσφέρει, οπότε ίσως να μην θέλουμε να μετρήσουμε το μίνι ακόμα.