Είναι η Sony FS7 η καλύτερη φωτογραφική μηχανή κάτω από 10 γκρουπ;

Εξετάζουμε τα χαρακτηριστικά που έβαζαν αυτή την κάμερα μπροστά από το πλήθος.

Η σειρά φωτογραφικών μηχανών XDCAM της Sony κυριαρχεί εδώ και πολλά χρόνια σε ποικίλους τομείς, από γυρίσματα ντοκιμαντέρ μέχρι λήψεις τηλεοπτικών προγραμμάτων. Η υψηλή ποιότητα εικόνας και τα προσβάσιμα σημεία τιμών τους καθιστούν άκρως δημοφιλή και μια βάση πολλών επαγγελματικών βλαστών, μέχρι το σημείο όπου οι περισσότεροι σκοπευτές μπορούν να εντοπίσουν EX-1 ή EX-3 σε χίλια βήματα.

Με την πάροδο του χρόνου, η σειρά XDCAM έχει αναπτυχθεί ώστε να συμπεριλαμβάνει τέτοιες δυνατότητες όπως το εκπληκτικό PXW-X180 με δυνατότητα HD, αλλά η Sony έχει επεκταθεί πέρα ​​από τον παράγοντα φόρμας ετοιμότητας για να προσθέσει μερικές κάμερες με ελαφρώς διαφορετική γεύση.

Ένα πραγματικό ξεχωριστό σημείο από την άποψη αυτή είναι το Sony PXW-FS7, μια φωτογραφική μηχανή Super 35 με αισθητήρα που κατασκευάστηκε για να προσαρμόζεται σε σχεδόν οποιοδήποτε περιβάλλον λήψης. Στην πραγματικότητα, κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι το FS7 είναι η πιο ευπροσάρμοστη βιντεοκάμερα στο εύρος τιμών του.

Τι κάνει το FS7 τόσο εύχρηστο σκοπευτή; Λοιπόν, για να ξεκινήσετε, είναι αρθρωτό σε εκπληκτικό βαθμό. Φανταστείτε τη συναρμολόγηση ενός τουφέκι στην περιοχή, εκτός από το ότι το τουφέκι έχει ένα βασικό συστατικό και όσο ένας φακός προστίθεται στο μείγμα, η συσκευή πρόκειται να λειτουργήσει καλά. Προσθέστε ένα άλλο στοιχείο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους.

Τα εξαρτήματα περιλαμβάνουν, το σημαντικότερο, ένα φιλικό βραχίονα στήριξης ώμου με χειριστήρια λήψης. Αυτή η γλυπτική, τηλεσκοπική χειρολαβή περιλαμβάνει το ζουμ, την εκκίνηση / διακοπή και την εκχώρηση των χειριστηρίων και είναι αρκετά ρυθμιζόμενη ώστε να κάνει την κάμερα εξαιρετικά άνετη σε έναν ώμο.

Η Sony έχει επίσης συμπεριλάβει ένα σωστό σκόπευτρο, με ένα αποσπώμενο πλαίσιο επέκτασης σκοπεύτρου, καθώς και ένα στήριγμα ράβδου 15mm.

Είναι σαν να πήραν μια λαμπρή φωτογραφική μηχανή πυρήνα, κοίταξε τα 3 κορυφαία αξεσουάρ που θα έπρεπε να βγουν έξω και να αγοράσουν για να προσαρμόσουν ένα FS7 για τη χρήση τους, και απλά τα συμπεριλάμβαναν ή τα προσέφεραν λογικά. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένας μεγάλος κατασκευαστής φωτογραφικών μηχανών έριξε αξεσουάρ;

Τώρα είναι ένα pro φωτογραφική μηχανή δεν σημαίνει ότι το FS7 χρησιμοποιεί τμήματα και αξεσουάρ που είναι μόνο για τους πλούσιους και διάσημους. Το FS7 χρησιμοποιεί το δημοφιλές σύστημα E-Mount της Sony και θα επωφεληθεί από την εκτεταμένη σύνθεση των συμβατών φακών της Sony. Το πιο συχνά εντοπισμένο στο FS7 είναι ο νέος φακός 284mm F4 Cine με σέρβο ζουμ της Sony. Αυτός ο φακός διαθέτει αυθεντικό χειροκίνητο έλεγχο της εστίασης, της ίριδας και του ζουμ και το ζουμ ελέγχεται μέσω του σερβο από τη λαβή FS7.

Για όσους επενδύονται σε γυαλί από άλλο κατασκευαστή, οι φτηνοί προσαρμογείς τρίτου μέρους θα βοηθήσουν να τοποθετήσετε φακούς που δεν είναι συμβατοί.

Εντάξει, λοιπόν εδώ είναι όπου έχουμε σοβαρό. Έχει το FS7 τα μπαστούνια εικόνας για να φτάσει στον τίτλο της βέλτιστης κάμερας και όπλου ποτέ;

Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Το PXW-FS7 χρησιμοποιεί το σύστημα εγγραφής XAVC-L της Sony, το οποίο διαθέτει απίστευτη εγγραφή 4: 2: 2 10-bit, διατηρώντας παράλληλα τη ροή εργασίας σε προσιτή τιμή διατηρώντας τα πράγματα σε φιλικό προς τον προϋπολογισμό 50 Mbps. Εάν η HD δεν πρόκειται να την μειώσει, άλλες επιλογές περιλαμβάνουν 4Κ (3.840 x 2.160), 113 Mbps XAVC-I εγγραφή (δανεισμένα από τον μεγαλύτερο αδερφό, το WAY ακριβότερο F55), MPEG HD 422, κωδικοποιητή ProRes της Apple, και ακόμη και μια επιλογή για εξωτερική εγγραφή RAW. Υπάρχει μια μονάδα επέκτασης και εξωλέμβια συσκευή εγγραφής διαθέσιμη τώρα για εγγραφή RAW, που πωλείται χωριστά και υπάρχει μία στο δρόμο για την εγγραφή ProRes. Όλα αυτά τα βαριά καθήκοντα συλλαμβάνεται χειρίζεται με κάρτες XQD ικανές έως και 600 Mbps.

Για όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, η Sony έχει τιμολογεί το FS7 πολύ λογικά σε $ 7,999, με εκείνο το μεγάλο ol '28-135 Cine φακός έρχεται σε μόλις ντροπαλός των $ 2.500.

Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή των χαρακτηριστικών του FS7, ανά Sony: