Πώς να απενεργοποιήσετε τους ελέγχους χαμηλού χώρου στο δίσκο στα Windows

Διακοπή των ειδοποιήσεων χώρου χαμηλού δίσκου στα Windows χρησιμοποιώντας τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor)

Όταν ο σκληρός σας δίσκος βρίσκεται σχεδόν εκτός ελεύθερου χώρου, τα Windows θα σας προειδοποιήσουν με ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο. Αυτό μπορεί να είναι βολικό για πρώτη φορά, αλλά αυτό είναι συνήθως όπου η χρησιμότητα σταματά.

Εκτός από το να είναι ενοχλητικό, ο συνεχής έλεγχος για χαμηλό χώρο στο δίσκο χρησιμοποιεί πόρους συστήματος που μπορούν να επιβραδύνουν τα Windows.

Ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα βήματα για να απενεργοποιήσετε τους ελέγχους του χαμηλού χώρου στο δίσκο στα Windows.

Σημείωση: Οι αλλαγές στο μητρώο των Windows πραγματοποιούνται σε αυτά τα βήματα. Φροντίστε πολύ για να κάνετε μόνο τις αλλαγές των κλειδιών μητρώου που περιγράφονται παρακάτω. Συνιστώ να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των κλειδιών μητρώου που τροποποιείτε σε αυτά τα βήματα ως πρόσθετη προφύλαξη.

Χρόνος που απαιτείται: Η απενεργοποίηση των ελέγχων του μικρού δίσκου στα Windows είναι εύκολη και συνήθως διαρκεί λιγότερο από μερικά λεπτά

Πώς να απενεργοποιήσετε τους ελέγχους χαμηλού χώρου στο δίσκο στα Windows

Τα παρακάτω βήματα ισχύουν για τα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista και Windows XP .

  1. Ανοίξτε την Επεξεργασία μητρώου
    1. Τα βήματα για το άνοιγμα του Επεξεργαστή Μητρώου είναι λίγο διαφορετικά σε ορισμένες εκδόσεις των Windows, οπότε ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο, εάν χρειάζεστε συγκεκριμένη βοήθεια.
    2. Ωστόσο, ανεξάρτητα από την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε, αυτή η εντολή , όταν χρησιμοποιείται από το παράθυρο διαλόγου "Εκτέλεση" (Windows Key + R) ή " Γραμμή εντολών" , θα ανοίξει το εξής:
    3. regedit
  2. Εντοπίστε το φάκελο HKEY_CURRENT_USER στην περιοχή Υπολογιστής και κάντε κλικ στο σύμβολο επεκτάσεως (είτε (+) είτε (>) ανάλογα με την έκδοση των Windows) για να αναπτύξετε το φάκελο.
  3. Συνεχίστε να αναπτύξετε φακέλους μέχρι να φτάσετε στο κλειδί μητρώου HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion .
  4. Επιλέξτε το πλήκτρο Πολιτικές στο CurrentVersion .
    1. Σημείωση: Πριν προχωρήσετε με το επόμενο βήμα, αναπτύξτε το πλήκτρο Πολιτικές και δείτε εάν υπάρχει ένα δευτερεύον κλειδί που ονομάζεται Explorer . Είναι απίθανο να υπάρχει, αλλά αν ναι, μεταβείτε στο Βήμα 7. Διαφορετικά, μπορείτε να συνεχίσετε με το Βήμα 5.
  5. Από το μενού του Επεξεργαστή Μητρώου , επιλέξτε Επεξεργασία , ακολουθούμενο από Νέο , ακολουθούμενο από το πλήκτρο .
  6. Αφού δημιουργηθεί το κλειδί κάτω από τις Πολιτικές , αρχικά θα ονομάζεται Νέο κλειδί # 1 .
    1. Αλλάξτε το όνομα του κλειδιού στον Explorer πληκτρολογώντας τον ακριβώς όπως φαίνεται και πατώντας το πλήκτρο Enter .
  1. Με το νέο κλειδί, Explorer , εξακολουθεί να είναι επιλεγμένο, επιλέξτε Επεξεργασία , ακολουθούμενο από Νέο , ακολουθούμενο από την τιμή DWORD (32-bit) .
  2. Αφού δημιουργηθεί το DWORD κάτω από τον Explorer (και εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά του Επεξεργαστή Μητρώου), αρχικά θα ονομάζεται Νέα τιμή # 1 .
    1. Αλλάξτε το όνομα του DWORD σε NoLowDiskSpaceChecks πληκτρολογώντας τον ακριβώς όπως φαίνεται και πατώντας το πλήκτρο Enter .
  3. Κάντε δεξί κλικ στο νέο NoLowDiskSpaceChecks DWORD που μόλις δημιουργήσατε και επιλέξτε Τροποποίηση ....
  4. Στο πεδίο Δεδομένα τιμής: αντικαταστήστε το μηδέν με τον αριθμό 1 .
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK και κλείστε τον Επεξεργαστή μητρώου .

Τα Windows δεν θα σας προειδοποιούν πλέον για το χαμηλό χώρο στο σκληρό δίσκο σας.

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν υπάρχει περιορισμένος χώρος στο δίσκο

Εάν απενεργοποιείτε τις ειδοποιήσεις για το χαμηλό χώρο στο δίσκο αλλά δεν κάνετε τίποτα για να καθαρίσετε, η συσκευή αποθήκευσης μπορεί να γεμίσει πολύ πιο γρήγορα από ό, τι αναμένετε.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος ελέγχου του ελεύθερου χώρου στο σκληρό δίσκο στα Windows, αν δεν είστε σίγουροι για τον όγκο του χώρου στην μονάδα δίσκου.

Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις για το πότε ένα σκληρό δίσκο έχει χαμηλό χώρο στο δίσκο:

  1. Ένας γρήγορος τρόπος για να απελευθερώσετε χώρο στο δίσκο είναι να απεγκαταστήσετε προγράμματα που δεν χρησιμοποιείτε πια. Δείτε αυτή την λίστα με τα δωρεάν εργαλεία απεγκατάστασης για να βρείτε ένα πρόγραμμα που κάνει αυτό εύκολο. Μερικοί από αυτούς σας λένε ακόμη πόσο χώρο στο δίσκο καταλαμβάνει το πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε τι να αφαιρέσετε.
  2. Χρησιμοποιήστε έναν ελεύθερο αναλυτή χώρου στο δίσκο ή ένα εργαλείο αναζήτησης αρχείων όπως το Everything για να βρείτε τα αρχεία που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του χώρου. Μπορεί να μην χρειαστεί καν αυτά τα αρχεία, οπότε μπορείτε να τα διαγράψετε ή μπορείτε να μετακινήσετε αυτά που θέλετε να κρατήσετε σε διαφορετικό σκληρό δίσκο.
  3. Χρησιμοποιήστε το λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ή μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας online για να μετακινήσετε τα αρχεία εκτός του πλήρους σκληρού δίσκου.
  4. Η εγκατάσταση άλλου σκληρού δίσκου ή η χρήση εξωτερικού σκληρού δίσκου είναι μια σχετικά φθηνή λύση για μονάδες δίσκου που δεν έχουν αρκετό χώρο στο δίσκο. Μπορείτε είτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το νέο σκληρό δίσκο για την αποθήκευση των πραγμάτων και να αφήσετε ολόκληρο ένα ανέγγιχτο, είτε απλά να χωρίσετε τα δεδομένα σας μεταξύ των δύο.