Τρόπος επαναφοράς NTLDR και Ntdetect.com Από το CD των Windows XP

Χρησιμοποιήστε την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) για την επαναφορά του NTLDR

Τα αρχεία NTLDR και Ntdetect.com είναι σημαντικά αρχεία συστήματος που χρησιμοποιούνται από τον υπολογιστή σας για την εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος των Windows XP. Μερικές φορές αυτά τα αρχεία μπορούν να καταστραφούν, να καταστραφούν ή να διαγραφούν. Αυτό συνήθως φέρεται στην αντίληψή σας από το NTLDR λείπει μήνυμα σφάλματος.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε τα αρχεία NTLDR και Ntdetect.com που έχουν υποστεί ζημιά, έχουν καταστραφεί ή λείπουν από το CD των Windows XP χρησιμοποιώντας την Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console) .

Πώς να επαναφέρετε το NTLDR και το Ntdetect.com

Η επαναφορά των αρχείων NTLDR και Ntdetect.com από το CD των Windows XP είναι εύκολη και συνήθως διαρκεί λιγότερο από 15 λεπτά.

Δείτε πώς μπορείτε να εισάγετε την Κονσόλα αποκατάστασης και να επαναφέρετε NTLDR και Ntdetect.com στα Windows XP.

  1. Εκκινήστε τον υπολογιστή σας από το CD των Windows XP και πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο όταν βλέπετε Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για εκκίνηση από το CD .
  2. Περιμένετε μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης τα Windows XP. Μην πιέζετε ένα πλήκτρο λειτουργίας ακόμα και αν σας ζητηθεί να το κάνετε.
  3. Πατήστε το πλήκτρο R όταν βλέπετε την οθόνη ρύθμισης των Windows XP Professional για είσοδο στην Κονσόλα αποκατάστασης (Recovery Console).
  4. Επιλέξτε την εγκατάσταση των Windows . Μπορεί να έχετε μόνο ένα.
  5. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή.
  6. Όταν φτάσετε στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε τις ακόλουθες δύο εντολές , πατώντας Enter μετά από κάθε μία:
    1. Αντιγράψτε d: \ i386 \ ntldr c: \ copy d: \ i386 \ ntdetect.com c: \ Στις δύο εντολές, το d αντιπροσωπεύει το γράμμα μονάδας δίσκου που αντιστοιχεί στη μονάδα οπτικού δίσκου που βρίσκεται το CD σας των Windows XP. συχνά d, το σύστημά σας θα μπορούσε να εκχωρήσει ένα διαφορετικό γράμμα. Επίσης, το c: \ αντιπροσωπεύει τον ριζικό φάκελο του διαμερίσματος στο οποίο είναι εγκατεστημένα τα Windows XP. Και πάλι, αυτό συμβαίνει συχνά, αλλά το σύστημά σας μπορεί να είναι διαφορετικό. Αν χρειαστεί, αντικαταστήστε τις πληροφορίες του δίσκου στον κώδικα.
  7. Εάν σας ζητηθεί να αντικαταστήσετε ένα από τα δύο αρχεία, πατήστε το πλήκτρο Y.
  1. Καταργήστε το CD των Windows XP, πληκτρολογήστε exit και, στη συνέχεια, πατήστε Enter για να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.
    1. Υποθέτοντας ότι οι ελλείποντες ή διεφθαρμένες εκδόσεις των αρχείων NTLDR ή Ntdetect.com ήταν το μοναδικό σας πρόβλημα, τα Windows XP πρέπει τώρα να ξεκινούν κανονικά.