Πώς να καταργήσετε την εγκατάσταση των εφαρμογών στο Mac

Η διαγραφή εφαρμογών στο Mac δεν είναι τόσο προφανής όσο θα σκεφτόταν κάποιος. Ακόμα κι αν είναι λίγο πιο ασαφής από ό, τι ίσως θέλετε διαφορετικά, τουλάχιστον δεν είναι εύκολο να διαγράψετε κατά λάθος μια εφαρμογή.

Με Mac έχετε επιλογές όταν πρόκειται να απεγκαταστήσετε προγράμματα. Υπάρχουν τρεις διαφορετικές μέθοδοι που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε, και έχουμε τις λεπτομέρειες για σας σε όλους τους!

01 από 03

Καταργήστε την εγκατάσταση εφαρμογών χρησιμοποιώντας το κάδο απορριμμάτων

Ο ευκολότερος τρόπος για να απεγκαταστήσετε μια εφαρμογή ή πρόγραμμα από το MacBook σας είναι χρησιμοποιώντας τον κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται στην αποβάθρα σας. Απλά πρέπει να σύρετε την εν λόγω εφαρμογή και, στη συνέχεια, να αδειάσετε τον κάδο απορριμμάτων. Το δοχείο απορριμμάτων θα πρέπει να είναι το τελευταίο αντικείμενο στην αποβάθρα και να μοιάζει με ένα συρματόσχοινο που μπορεί να φαίνεται σε ένα γραφείο.

Αυτή η μέθοδος διαγραφής στοιχείων από το Mac σας θα λειτουργήσει με προγράμματα που έχουν ληφθεί από το διαδίκτυο. Ωστόσο, ενδέχεται να μην λειτουργούν για προγράμματα που διαθέτουν εργαλείο απεγκατάστασης.

Έχετε επίσης υπόψη σας ότι αν επιχειρήσετε να διαγράψετε κάτι αλλά το εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων είναι γκρίζο, αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή ή το αρχείο είναι ακόμα ανοιχτό. Θα πρέπει να το κλείσετε πριν να διαγραφεί σωστά.

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder .
  2. Κάντε κλικ στις Εφαρμογές για να δείτε όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές στον υπολογιστή σας.
  3. Κάντε κλικ στην εφαρμογή που θέλετε να απεγκαταστήσετε.
  4. Κάντε κλικ στο Αρχείο από το αναπτυσσόμενο μενού στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.
  5. Κάντε κλικ στο Μετακίνηση σε Κάδο απορριμμάτων .
  6. Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το εικονίδιο απορριμμάτων .
  7. Κάντε κλικ στην επιλογή Άδειασμα κάδου απορριμάτων .

02 του 03

Καταργήστε την εγκατάσταση εφαρμογών χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα απεγκατάστασης

Ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να περιλαμβάνουν ένα εργαλείο κατάργησης εγκατάστασης μέσα στο φάκελο της εφαρμογής. Σε αυτήν την περίπτωση, θα θέλετε να απεγκαταστήσετε χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο.

Αυτές είναι συχνά μεγαλύτερες εφαρμογές όπως το Creative Cloud από την Adobe ή ο πελάτης Steve της Valve. Για να βεβαιωθείτε ότι απεγκαθίστανται εντελώς από τον υπολογιστή σας, θέλετε πάντα να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο κατάργησης εγκατάστασης αν είναι μέρος της εφαρμογής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πολλά εργαλεία απεγκατάστασης θα ανοίξουν ένα ξεχωριστό παράθυρο διαλόγου με οδηγίες. Αυτές οι οδηγίες είναι μοναδικές για την εφαρμογή που προσπαθείτε να απεγκαταστήσετε, αλλά θα πρέπει να είναι εύκολο να την ακολουθήσετε για να καταργήσετε την εφαρμογή από το σκληρό σας δίσκο.

  1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Finder .
  2. Κάντε κλικ στις Εφαρμογές για να δείτε όλες τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας.
  3. Κάντε κλικ για να επιλέξετε την εφαρμογή που θέλετε να απεγκαταστήσετε.
  4. Κάντε διπλό κλικ στο εργαλείο κατάργησης εγκατάστασης μέσα στο φάκελο.
  5. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή.

03 του 03

Καταργήστε την εγκατάσταση εφαρμογών χρησιμοποιώντας το Launchpad

Η τρίτη επιλογή για την κατάργηση της εγκατάστασης εφαρμογών σε MacBook είναι η χρήση του Launchpad.

Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να μην απεγκαταστήσετε τα προγράμματα που αγοράζετε από το App Store. Ενώ το launchpad εμφανίζει κάθε εφαρμογή που έχετε εγκαταστήσει, είναι εύκολο να εντοπίσετε ποιες από αυτές μπορείτε να διαγράψετε απευθείας από εκεί. Όταν πατήσετε και κρατήσετε πατημένο μια εφαρμογή, όλες οι εφαρμογές θα αρχίσουν να τινάζουν. Αυτά που εμφανίζουν ένα x στην αριστερή γωνία της εφαρμογής μπορούν να διαγραφούν απευθείας από το φορητό σας. Αν η εφαρμογή που θέλετε να διαγράψετε δεν εμφανίζει ένα χ όταν κουνηθεί, τότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μία από τις άλλες μεθόδους που περιγράψαμε παραπάνω.

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο εκκίνησης στο Dock σας (μοιάζει με πυραύλων).
  2. Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το εικονίδιο της εφαρμογής που θέλετε να διαγράψετε.
  3. Όταν το εικονίδιο αρχίσει να τρέμει, κάντε κλικ στο x που εμφανίζεται δίπλα του.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή .