Mac και Home Theatre: Συνδέστε το Mac σας στην HDTV σας

Το μόνο που χρειάζεστε είναι οι προσαρμογείς, τα καλώδια και λίγος χρόνος

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μπορείτε να παρατηρήσετε σχετικά με τη νέα σας HDTV μεγάλης οθόνης είναι ότι έχει περισσότερες συνδέσεις για βίντεο από ό, τι η παλιά σας τηλεόραση που ονειρευόταν ποτέ. Έχει πιθανώς δύο ή τρεις συνδέσεις HDMI, ίσως μια υποδοχή DVI, μια υποδοχή VGA και τουλάχιστον μία σύνδεση βίντεο συνιστωσών. Και αυτές είναι ακριβώς οι συνδέσεις που χρησιμοποιούνται συνήθως για τον υψηλής ευκρίνειας.

Είναι κρίμα να αφήσουμε όλες αυτές τις συνδέσεις να χάσουν. Ο Mac σας συμβαίνει ακριβώς να κάθονται κοντινά. γιατί να μην το συνδέσετε στη νέα σας HDTV; Είναι πραγματικά ένα πολύ εύκολο έργο. Μερικές τυχερές ψυχές δεν χρειάζονται καν έναν προσαρμογέα. για όλους εμάς, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας προσαρμογέας.

Επιλέξτε τη σωστή θύρα HDTV

Για καλύτερη ποιότητα, οι θύρες HDMI ή DVI της HDTV σας είναι η προτιμώμενη μέθοδος σύνδεσης. Και οι δύο μπορούν να έχουν την ίδια ψηφιακή ποιότητα. Οι μοναδικές πρακτικές διαφορές είναι το ύφος του συνδέσμου και το γεγονός ότι το HDMI υποστηρίζει βίντεο και ήχο σε μία μόνο σύνδεση.

Εάν έχει ένα, άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τη θύρα VGA της τηλεόρασης HDTV σας. Η VGA μπορεί εύκολα να χειριστεί τις αναλύσεις HDTV, συμπεριλαμβανομένων των 1080p, και πολλές HDTV παρέχουν ειδικές δυνατότητες για σύνδεση με υπολογιστή που είναι διαθέσιμες μόνο στη θύρα VGA. Για παράδειγμα, μερικές τηλεοράσεις σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε μόνο το σάκο υπερύθρων ή το κάτω πλήθος του σήματος που εισέρχεται μέσω της θύρας VGA. Μια άλλη πιθανή επιλογή είναι η λειτουργία dot-by-dot, που μερικές φορές ονομάζεται pixel-by-pixel. Αυτή η ειδική λειτουργία επιτρέπει σε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας να προβάλλει μια εικόνα από έναν υπολογιστή χωρίς να εφαρμόζει κανένα από τα κανονικά χειρισμούς εικόνας που χρησιμοποιείται μερικές φορές για να τεντώσει μια εικόνα ή να την συμπιέσει για να ταιριάζει.

Φυσικά, μπορείτε να δοκιμάσετε και τις τρεις βασικές συνδέσεις βίντεο (HDMI, DVI, VGA) και στη συνέχεια να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Εάν όλα τα πράγματα ήταν ίσα, οι δύο ψηφιακές συνδέσεις (HDMI, DVI) πρέπει να παρέχουν καλύτερη εικόνα. Αλλά δεν νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να επιλέξουν ένα HDMI από μια σύνδεση VGA σε μια διπλή τυφλή εξέταση.

Η θύρα βίντεο Mac

Ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο, μια θύρα βίντεο αργότερα του μοντέλου Mac μπορεί να είναι DVI, Mini DVI, Mini DisplayPort ή Thunderbolt . Παρόλο που η Apple έχει χρησιμοποιήσει άλλους τύπους βιντεοκωδίκων, θα επικεντρωθούμε σε μοντέλα Mac, επειδή τα πρώτα μοντέλα ίσως να μην έχουν την ιπποδύναμη να επεξεργάζονται, να αποκωδικοποιούν και να εμφανίζουν ένα σήμα HDTV 1080p.

Οι υποδοχές DVI και Mini-DVI σε Mac μπορούν να παράγουν τόσο ψηφιακά όσο και αναλογικά (VGA) σήματα βίντεο. Εάν επιλέξετε να συνδέσετε DVI ή Mini DVI σε θύρα VGA της τηλεόρασης HDTV, θα χρειαστείτε έναν φθηνό προσαρμογέα. Ομοίως, θα χρειαστείτε έναν προσαρμογέα για να συνδέσετε μια υποδοχή Mini DVI στο Mac σας με μια τυπική σύνδεση DVI στην τηλεόρασή σας.

Το Mini DisplayPort και Thunderbolt, από την άλλη πλευρά, είναι κυρίως ψηφιακές συνδέσεις. Υπάρχουν προσαρμογείς που μπορούν να μετατρέψουν βίντεο Mini DisplayPort και Thunderbolt σε μορφή VGA, αλλά η ποιότητα που παράγουν ενδέχεται να μην είναι ιδανική για ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου.

Αγοράζοντας προσαρμογείς και καλώδια

Υπάρχουν πολλές πηγές για τους απαραίτητους προσαρμογείς και καλώδια. Η Apple, φυσικά, διαθέτει προσαρμογείς από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, στην κατηγορία Αξεσουάρ Mac, Οθόνη και Γραφικά. Ενώ οι περισσότεροι από τους βασικούς προσαρμοστές είναι σε λογικές τιμές, μερικοί είναι λίγο στο υψηλό τέλος του 'ouch.' Ευτυχώς, η Apple δεν είναι η μόνη πηγή για αυτούς τους προσαρμογείς. υπάρχουν πολλά μέρη για να τα αναζητήσετε, σε απευθείας σύνδεση και σε καταστήματα λιανικής, και πολλά είναι πιο προσιτά. Για παράδειγμα, ένας προσαρμογέας Mini DisplayPort σε DVI από την Apple είναι $ 29.00. μπορείτε να βρείτε έναν ισοδύναμο προσαρμογέα αλλού για μόλις 10,73 δολάρια. Κάνετε μια μικρή έρευνα και θα βρείτε όλα τα καλώδια και τους προσαρμογείς που χρειάζεστε, σε τιμές που δεν θα σας κάνουν να μαλακώσετε.

Μερικά από τα μέρη που ελέγχω τακτικά όταν ψάχνω για προσαρμογείς βίντεο:

Δημιουργία της σύνδεσης

Μόλις προσδιορίσετε ποιοι προσαρμογείς χρειάζεστε και έχετε το καλώδιο που είναι απαραίτητο για να φτάσετε από το Mac σας στην τηλεόραση HDTV, απενεργοποιήστε τόσο την τηλεόραση HDTV όσο και το Mac και στη συνέχεια συνδέστε το καλώδιο μεταξύ του Mac και της HDTV.

Γυρίστε πρώτα την τηλεόραση HDTV. Δεν χρειάζεται να οριστεί στη σύνδεση με το Mac, αλλά πρέπει πρώτα να τροφοδοτηθεί, έτσι ώστε όταν εκκινείτε το Mac σας, μπορεί να αναγνωρίσει την τηλεόραση και την ανάλυση που χρειάζεται. Αφού ενεργοποιηθεί η τηλεόραση HDTV, ενεργοποιήστε το Mac.

Το Mac σας πρέπει να αναγνωρίζει τη μορφή και την ανάλυση της τηλεόρασης και να επιλέγει αυτόματα τη φυσική ανάλυση της τηλεόρασης για την εκτέλεση βίντεο. Σε λίγα δευτερόλεπτα, θα πρέπει να δείτε την επιφάνεια εργασίας Mac στην τηλεόραση HDTV.

Overscan ή Underscan

Ίσως παρατηρήσετε ότι η επιφάνεια εργασίας του Mac φαίνεται να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την οθόνη HDTV (οι άκρες της είναι αποκομμένες). αυτό ονομάζεται overscan. Ή, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η επιφάνεια εργασίας δεν καταλαμβάνει όλη την οθόνη HDTV της ακίνητης περιουσίας (υπάρχουν σκοτεινές περιοχές γύρω από τις άκρες)? αυτό ονομάζεται undercut.

Συνήθως μπορείτε να διορθώσετε οποιοδήποτε ζήτημα κάνοντας προσαρμογές στην τηλεόραση HDTV. Ελέγξτε το εγχειρίδιο HDTV για πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις που σχετίζονται με τη σάρωση. Μπορούν να ονομάζονται overscan, underderscan, dot-by-dot ή pixel-by-pixel. Εάν η τηλεόρασή σας HDTV έχει δυνατότητα dot-by-dot ή pixel-by-pixel, δώστε τη δοκιμή αυτή. θα πρέπει να εξαλείψει τυχόν προβλήματα υπερβολικής ή υποσυνόλου. Ορισμένες τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας προσφέρουν μόνο αυτά τα ειδικά χειριστήρια σάρωσης σε συγκεκριμένες εισόδους, γι 'αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει την αντίστοιχη είσοδο στην τηλεόρασή σας HDTV.

Η εικόνα φαίνεται να λείπει

Αν μετά την παρακολούθηση αυτού του οδηγού δεν μπορείτε να δείτε την εμφάνιση του Mac σας στην τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε.

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την σωστή είσοδο στην τηλεόρασή σας HDTV. Ορισμένες οθόνες HD προσπαθούν να απλοποιήσουν την επιλογή εισόδου αποκρύπτοντας τις αχρησιμοποίητες εισόδους. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει προηγουμένως την είσοδο βίντεο, ίσως χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τη θύρα στα μενού HDTV σας.

Δοκιμάστε μια διαφορετική είσοδο. Αν συνδέετε μέσω HDMI, δοκιμάστε μια είσοδο DVI ή ακόμα και την είσοδο VGA. Μπορεί να βρείτε κάτι που θα λειτουργήσει σωστά για εσάς.

Περιστασιακά, μια HDTV δεν θα αναφέρει τη σωστή ανάλυση σε ένα συνδεδεμένο Mac. Όταν συμβεί αυτό, το Mac σας μπορεί να οδηγεί το βίντεο για μία ανάλυση ενώ η HDTV σας περιμένει άλλη. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως μια κενή οθόνη. Μπορείτε να διορθώσετε αυτό χρησιμοποιώντας ένα βοηθητικό πρόγραμμα όπως το SwitchResX για να αλλάξετε την ανάλυση που στέλνει ο Mac σας στην τηλεόρασή σας. Λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του SwitchResX είναι πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτού του άρθρου. Μπορείτε να βρείτε tutorials για τη χρήση του SwitchResX στον ιστότοπο του προγραμματιστή.

Ώρα να παρακολουθήσετε μια ταινία

Αφού έχετε συνδέσει το Mac και την τηλεόραση HDTV μαζί σας, ήρθε η ώρα να ξεκλειδώσετε και να παρακολουθήσετε ένα βίντεο από το Mac σας. Φροντίστε να ελέγξετε τα ρυμουλκούμενα QuickTime HD ή ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και βίντεο διαθέσιμα από το iTunes Store.

Απολαμβάνω!

Δημοσιεύθηκε: 1/12/2010

Ενημερώθηκε: 11/6/2015