Αποκτήστε το Mac σας έτοιμο για το OS X Mavericks

Αποφύγετε τα θέματα αναβάθμισης προετοιμάζοντας το Mac σας εκ των προτέρων

Το OS X Mavericks έγινε διαθέσιμο το φθινόπωρο του 2013 και θεωρείται ως σημαντική ενημέρωση για το OS X. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη μεταβολή της σύμβασης ονοματοθεσίας από γάτες (Cheetah, Puma, Jaguar, Panther, Tiger, Leopard , Snow Leopard , Lion , Mountain Lion ) για να τοποθετηθούν ονόματα (Mavericks είναι μια αναφορά σε ένα σέρφινγκ στη Βόρεια Καλιφόρνια) .

Αλλά στην πραγματικότητα, το OS X Mavericks είναι κάτι περισσότερο από μια φυσική αναβάθμιση στο Mountain Lion απ 'ό, τι μια σημαντική νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Νομίζω ότι η Apple θα περίμενε την αλλαγή ονόματος μέχρι να κυκλοφορήσει το επόμενο μεγάλο χτύπημα (από 10.x σε 11.x), αλλά αυτό είναι δίπλα στο σημείο. Το ερώτημα είναι, ποιες είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις για τη λειτουργία του OS X Mavericks και πώς μπορείτε να έχετε το Mac σας έτοιμο για τη νέα έκδοση ; (Εντάξει, αυτό είναι δύο ερωτήσεις, αλλά θα απαντήσουμε και οι δύο.)

OS X Mavericks (10.9) Ελάχιστες απαιτήσεις

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Από τη συγγραφή αυτή, η Apple δεν έχει εκδώσει τις ελάχιστες απαιτήσεις για το OS X Mavericks. Θα ενημερώσουμε αυτό το άρθρο την ημέρα που κυκλοφορεί η Mavericks, αλλά εν τω μεταξύ, εδώ είναι οι ελάχιστες προδιαγραφές που βασίζονται σε όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το OS X Mavericks.

Το OS X Mavericks συνεχίζει με τη διαδικασία διανομής του Mac App Store. Αυτό σημαίνει ότι για να εγκαταστήσετε το OS X Mavericks , πρέπει να εκτελείτε μια έκδοση του OS X που υποστηρίζει το Mac App Store . Και αυτό σημαίνει ότι η παλαιότερη έκδοση του OS που μπορείτε να αναβαθμίσετε είναι το OS X Snow Leopard . Απλώς συμβαίνει ότι το OS X Snow Leopard και το OS X Snow Leopard Server είναι οι μοναδικές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος που είναι ακόμα διαθέσιμες σε οπτικά μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple και τους εμπόρους λιανικής της Apple . Περισσότερο "

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας (αυτό σημαίνει)

Η εικόνα προσφέρθηκε από την Coyote Moon, Inc.

Μπορεί να φανεί προφανές, αλλά προτού να εξετάσετε την εγκατάσταση του νέου OS X Mavericks, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να επιστρέψετε στο προηγούμενο λειτουργικό σας σύστημα και ότι όλα τα δεδομένα σας θα πρέπει να κάνουν λάθος κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης ή θα πρέπει αργότερα να ανακαλύψετε ότι ένα κρίσιμο κομμάτι λογισμικού δεν είναι συμβατό με το OS X Mavericks.

Όταν ενημερώνομαι σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα, βεβαιώνω ότι έχω τόσο πρόσφατο backup Time Machine όσο και έναν bootable κλώνο της μονάδας εκκίνησης . Τουλάχιστον, θα πρέπει να έχετε το ένα ή το άλλο. κατά προτίμηση και τα δύο.

Εάν χρειάζεστε μια εξωτερική μονάδα δίσκου για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, ανατρέξτε στον οδηγό μας για εξωτερικούς δίσκους για το Mac σας . Περισσότερο "

Επισκευή σφαλμάτων μονάδας δίσκου και δικαιωμάτων δίσκου

Ευγενική προσφορά της Apple

Πολλές φορές, αναβαθμίζουμε τα OS μας και ελπίζουμε ότι θα θέσει τέρμα σε κάποιο διαλείπον πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, όπως ένα spinning pinwheel of death (SPOD) , περιστασιακά παγώνει ή εφαρμογές που αρνούνται να ξεκινήσουν .

Δυστυχώς, η αναβάθμιση του OS X σπάνια βοηθάει με αυτά τα είδη προβλημάτων, οπότε είναι καλή ιδέα να προσπαθήσετε να τα διορθώσετε πριν αναβαθμίσετε. Μετά από όλα, γιατί μεταφέρετε προβλήματα όταν μπορεί να τα εξαλείψετε πριν προσθέσετε ένα άλλο επίπεδο πολυπλοκότητας;

Ξεκινήστε ελέγχοντας και επιδιορθώνοντας τυχόν σφάλματα της μονάδας δίσκου που ενδέχεται να αντιμετωπίζετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Disk Utility (περιλαμβάνεται στο OS X) για να εκτελέσετε βασικές επισκευές . Ίσως θελήσετε επίσης να εξετάσετε τα εργαλεία επισκευής και συντήρησης δίσκων άλλων κατασκευαστών, όπως Drive Genius , Warrior δίσκου και TechTool Pro.

Αφού η μονάδα σας δεν παρουσιάζει σφάλματα, φροντίστε να επιδιορθώσετε τις άδειες δίσκου. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες για την επιδιόρθωση της μονάδας δίσκου και την επιδιόρθωση των δικαιωμάτων δίσκου κάνοντας κλικ στον τίτλο αυτής της ενότητας, παραπάνω.

Μια τελευταία συμβουλή για αυτήν την ενότητα: Εάν η μονάδα εκκίνησης του Mac σας εξακολουθεί να έχει προβλήματα, ίσως είναι καλός χρόνος για να το αντικαταστήσετε. Οι μονάδες δίσκου είναι σχετικά φθηνές και προτιμώ να εγκαταστήσω το OS X Mavericks σε μια καινούργια μονάδα δίσκου, παρά να επιτρέψω τη συσσώρευση συντριμμιών, διεφθαρμένων δεδομένων και διάφορα ζητήματα παλαιού τύπου να συνεχίσουν να στοιχειώνουν το σύστημά μου και να καταστρέφουν την ημέρα μου. Περισσότερο "

Αντιγράψτε το υπάρχον OS X Recovery HD

Ευγενική προσφορά της Apple

Αφού εκτελέσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του Mac και όλων των δεδομένων του, ίσως να νομίζετε ότι είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε το Mavericks. Υπάρχει όμως ένα τελευταίο κομμάτι πληροφοριών που χρειάζεται να δημιουργηθεί αντίγραφο ασφαλείας: το υπάρχον σας διαμέρισμα Recovery HD.

Εάν κάνετε αναβάθμιση από το Snow Leopard , μπορείτε να παραλείψετε αυτή την ενότητα αφού δεν θα έχετε ένα διαμέρισμα Recovery HD. Το διαμέρισμα Recovery HD είναι ένα χαρακτηριστικό του OS X Lion και αργότερα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας με διάφορους τρόπους. Εάν χρησιμοποιείτε μια τρέχουσα έκδοση του Carbon Copy Cloner για να δημιουργήσετε έναν κλώνο της μονάδας εκκίνησης του Mac σας, τότε ίσως παρατηρήσετε την επιλογή να δημιουργήσετε επίσης έναν κλώνο του διαμερίσματος Recovery HD. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει αυτήν την επιλογή.

Εάν χρησιμοποιείτε το Time Machine ή ένα από τα πολλά άλλα εργαλεία κλωνοποίησης, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας Recovery HD χρησιμοποιώντας ένα εύχρηστο βοηθητικό πρόγραμμα από την Apple. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες κάνοντας κλικ στον τίτλο αυτής της ενότητας, παραπάνω. Περισσότερο "

OS X Οδηγός εγκατάστασης Mavericks

Ευγενική προσφορά της Apple

Οι οδηγοί εγκατάστασης του OS X Mavericks καλύπτουν όλες τις πτυχές της εγκατάστασης του Mavericks, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός εγκατεστημένου προγράμματος εγκατάστασης , της εκτέλεσης μιας εγκατάστασης αναβάθμισης , της εκτέλεσης μιας καθαρής εγκατάστασης στην υπάρχουσα μονάδα εκκίνησης, καθώς και άλλων χρήσιμων στοιχείων για την εγκατάσταση του Mavericks στο Mac χωρίς προβλήματα. Περισσότερο "

Μετακίνηση πέρα ​​από το OS X Mavericks

Το OS X Mavericks έχει αντικατασταθεί από μεταγενέστερες εκδόσεις του OS X, συμπεριλαμβανομένων των OS X Yosemite και OS X El Capitan. Εάν το Mac σας υποστηρίζει τις νεότερες εκδόσεις (μπορείτε να βρείτε τις ελάχιστες απαιτήσεις για τις νεότερες εκδόσεις του OS X στην ενότητα "Οι εμπειρογνώμονες μας συνιστά" παρακάτω), προτείνω να παραλείψετε το Mavericks και να μετακινηθείτε σε μια πιο πρόσφατη έκδοση του OS X.

Δημοσίευση: 8/30/2013

Ενημερώθηκε: 1/25/2016