Πώς εξάγω ένα CD ή DVD από το Mac μου;

7 Συμβουλές για την εξαγωγή ενός CD ή DVD από το Mac ή την εξωτερική μονάδα δίσκου

Ερώτηση

Πώς εξάγω ένα CD ή DVD από το Mac μου; Έβαλα ένα CD στο Mac μου και τώρα δεν μπορώ να καταλάβω πώς να το βγάλω. Πού είναι το κουμπί εξαγωγής;

Απάντηση

Ήταν μια στιγμή από τότε που η Apple έχει προσφέρει Macs με ενσωματωμένες οπτικές μονάδες δίσκων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ένα CD ή DVD. Τα τελευταία μοντέλα ήταν το 2012 Mac Pro, το οποίο θα μπορούσε πραγματικά να φιλοξενήσει πολλαπλές μονάδες οπτικού δίσκου και το mid-year 2012 μη-Retina 15 ιντσών MacBook Pro .

Η Apple αφαιρέθηκε αρχικά τη μονάδα οπτικού δίσκου στο MacBook Air του 2008, αλλά από το τέλος του 2013, όταν το Mac Pro αντικαταστάθηκε με το νεότερο μοντέλο, όλες οι μονάδες οπτικών δίσκων εξαφανίστηκαν από τη σειρά Mac, τουλάχιστον ως ενσωματωμένες επιλογές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ζήτηση για οπτικές μονάδες ή για CD ή DVD που χρησιμοποιούνται σε αυτά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εξωτερικές μονάδες οπτικών δίσκων υπήρξαν δημοφιλείς περιφερειακές για πολλούς χρήστες Mac.

Αυτό μας φέρνει στην ερώτησή μας: Πώς εξάγετε ένα CD ή DVD από ένα Mac ή μια εξωτερικά συνδεδεμένη μονάδα οπτικού δίσκου;

Το Mac, σε αντίθεση με τους περισσότερους υπολογιστές με Windows, δεν διαθέτει εξωτερικό κουμπί εξαγωγής στη μονάδα CD / DVD. Αντ 'αυτού, η Apple έκανε χρήση της δυνατότητας των οπτικών δίσκων να ανταποκριθούν σε ανοιχτή ή κοντινή εντολή που στάλθηκε πάνω από την ηλεκτρική διασύνδεση των μονάδων δίσκου. Χρησιμοποιώντας τις εντολές ανοίγματος και κλεισίματος, το Mac προσφέρει πολλές επιλογές για την εξαγωγή ενός CD ή DVD .

Οι 7 πιο συνηθισμένοι τρόποι για την εξαγωγή ενός CD ή DVD

Οι εξωτερικοί οπτικοί δίσκοι πιθανότατα θα ανταποκριθούν στις επτά μεθόδους εξαγωγής ενός CD ή DVD που αναφέρονται παραπάνω, αλλά έχουν και μερικά δικά τους κόλπα.

Τεμάχια εξαγωγής ειδικά για εξωτερικούς οπτικούς δίσκους

Εάν η εξωτερική μονάδα οπτικού δίσκου εξακολουθεί να μην εξάγει το δίσκο, δοκιμάστε να τερματίσετε τη λειτουργία του Mac σας και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε το κουμπί εξαγωγής της μονάδας δίσκου. Αφού αφαιρεθεί ο δίσκος, μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση του Mac.

Αν ο άλλος αποτύχει ...

Οι εξωτερικοί οπτικοί δίσκοι συνήθως κατασκευάζονται από συμβατικούς οπτικούς δίσκους τοποθετημένους σε εξωτερική θήκη. η μονάδα δίσκου μπορεί συνήθως να αφαιρεθεί από την θήκη. Αφού αφαιρεθεί, ο δίσκος της μονάδας δίσκου ενδέχεται να εκθέσει την οπή εξαγωγής που καλύφθηκε από το περίβλημα. Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο του καπακιού που αναφέρεται παραπάνω.

Πηγαίνοντας στα Extremes

Όταν δεν φαίνεται να λειτουργεί τίποτα για να βγάλετε τα μέσα από μια εξωτερική μονάδα δίσκου, ίσως είναι καιρός να ξεσπάσετε ένα κατσαβίδι επίπεδης λεπίδας. Οι οπτικές μονάδες δίσκου που βασίζονται σε δίσκους μπορούν να έχουν τους δίσκους τους αναγκασμένους να ανοίγουν με τη βοήθεια μιας αδιάκριτης συσκευής (κατσαβίδι).

  1. Βεβαιωθείτε ότι η εξωτερική μονάδα οπτικού δίσκου είναι απενεργοποιημένη και αποσυνδεδεμένη από το Mac.
  2. Τοποθετήστε το άκρο του κατσαβιδιού επίπεδης λεπίδας στο χείλος μεταξύ του δίσκου και της θήκης της μονάδας.
  3. Ανοίξτε απαλά το δίσκο. Μπορεί να αισθανθείτε κάποια αντίσταση και τον ήχο των γραναζιών που κινούνται μέσα στο δίσκο. Βεβαιωθείτε και εκτελέστε αργά αυτό το βήμα. Η βία δεν πρέπει να απαιτείται.
  4. Αφού ανοίξει ο δίσκος, αφαιρέστε τα οπτικά μέσα.
  5. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει τη θήκη όταν ολοκληρωθεί η εργασία.