Εργαλεία Συνεργασίας για Προώθηση Παραγωγικότητας

Η έκθεση McKinsey δείχνει τον οικονομικό αντίκτυπο της κοινής γνώσης και της συνεργασίας

Τα εργαλεία συνεργασίας που επιτρέπουν στους χρήστες να συνδέονται και να αλληλεπιδρούν ουσιαστικά δείχνουν σημάδια δημιουργίας παγκόσμιων οικονομικών επιπτώσεων στην παραγωγικότητα. Στην δημοσιευμένη έκθεση McKinsey Global Institute, "Η κοινωνική οικονομία: Απελευθέρωση της αξίας και παραγωγικότητα μέσω κοινωνικών τεχνολογιών", μια σε βάθος ανάλυση προτείνει ότι πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια ετησίως μπορεί να ξεκλειδωθούν στην παραγωγικότητα των εργαζομένων της γνώσης - σε μια μετασχηματιστική κλίμακα κρίσιμη για τις επιδόσεις και την ανάπτυξη στον 21ο αιώνα.

Σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητες κοινωνικές τεχνολογίες, συχνά αποκαλούμενες εργαλεία συνεργασίας, μπορούν να προσφέρουν μια ευκαιρία ανάπτυξης σε όλη την αλυσίδα αξίας για ανάπτυξη και ωριμότητα στα κοινωνικά δίκτυα των επιχειρήσεων. Δεν πρόκειται όμως για την αλίευση κοινωνικών εργαλείων στις επιχειρησιακές σας διαδικασίες και για την αναμενόμενη οργανωτική αλλαγή που θα συμβεί από μόνη της.

Οι οργανωτικές αλλαγές, επισημαίνει η μελέτη του McKinsey, απαιτεί μια διαφάνεια και μια μη ιεραρχική κουλτούρα της ανταλλαγής γνώσεων, η οποία θα απαιτήσει χρόνο. Επειδή ο οργανισμός σας μπορεί να έχει ήδη αρχίσει να αγκαλιάζει τις οργανωτικές αλλαγές, με μεγαλύτερη προσοχή στη βελτίωση της επικοινωνίας και της συνεργασίας, είναι πιθανό να υπάρχουν συγκεκριμένοι τύποι τεχνολογιών που μπορούν να αυξήσουν τη συνεργατική συμπεριφορά σε κοινωνικά δίκτυα επιχειρήσεων, γεγονός που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να μοιράζονται ενδιαφέροντα και δραστηριότητες επιχειρηματικούς στόχους.

Αυτοί οι πέντε τύποι συνεργατικού λογισμικού και παραδείγματα οργανωτικής αλλαγής επιδεικνύουν άμεσα παραγωγικές δραστηριότητες σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα των επιχειρήσεων.

01 από 05

Εργαλεία συνεργασίας έργου για τη διευκόλυνση των δεξιοτήτων συνεργασίας στη μάθηση

Copyright Stone / Getty Images

Τα εργαλεία συνεργασίας του έργου θα γίνουν φυσικοί χώροι αναπαραγωγής για ομάδες έργων για να μάθουν δεξιότητες συνεργασίας. Τα μέλη της ομάδας ασχολούνται καθημερινά μέσω κοινόχρηστων χώρων εργασίας και δραστηριοτήτων. Τα άτομα είναι υπεύθυνα για την κοινή χρήση περιεχομένου, την εκτέλεση καθηκόντων με εξάρτηση μεταξύ τους και συλλογικά θα ανταμείβονται για θετικά αποτελέσματα των έργων τους. Τα άτομα μπορούν να μάθουν να συνεργάζονται καθώς η έμφαση μετατοπίζεται στους στόχους της ομάδας.

Κατά την επιλογή των εργαλείων συνεργασίας έργου, εξετάστε αυτά που μπορούν να εξυπηρετήσουν μια επιχείρηση και να εφαρμόσουν ανά τμήμα, ομάδα και βάση έργου. Ένα συγκεκριμένο εργαλείο συνεργασίας του έργου, το Podio Software, υπόσχεται να παρέχει έτοιμες και προσαρμόσιμες εφαρμογές στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν άμεσα ομάδες για να υποστηρίξουν χρήσεις ποικίλες όπως σχέδια μάρκετινγκ, πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού και σχέσεις εταίρων-προμηθευτών.

02 του 05

Κοινωνικό Λογισμικό για την προώθηση μιας ανοικτής πολιτιστικής δικτύωσης

Salesforce Chatter

Οι πλατφόρμες κοινωνικού λογισμικού σχεδιάζονται κυρίως για την οικοδόμηση μιας ανοικτής κουλτούρας δικτύου, όπως οι Jive, Chatter και IBM Connections. Σε ένα πραγματικό εταιρικό κοινωνικό δίκτυο, οι άνθρωποι συνδέονται με ελεύθερη πρόσβαση σε πόρους μέσα στον οργανισμό. Οι πόροι για εμπειρογνώμονες του αντικειμένου και άλλες κρίσιμες επιχειρηματικές λειτουργίες είναι όχι μόνο ανακαλύψιμες αλλά εξατομικευμένες συστάσεις μέσω προφίλ, μηχανισμών αναζήτησης και ειδήσεων ειδήσεων και ιστολογίων με συνδεδεμένα συστήματα σχολίων. Εάν είστε μέλος μιας ιεραρχικής οργάνωσης, εξετάστε τα οφέλη της ανοικτής πρόσβασης σε όλα τα μέλη του οργανισμού και συχνά εξωτερικούς συνεργάτες για να καταστήσετε μια κουλτούρα ανοιχτού δικτύου σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Ένα στρατηγικό όραμα για διαφάνεια και τρόπους επικοινωνίας για την υπέρβαση των φραγμών και των μηχανισμών ελέγχου θα λειτουργήσει για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Η αγορά για το κοινωνικό λογισμικό έχει αρκετούς βασικούς παρόχους που θα εξυπηρετήσουν την ιδιαίτερη τεχνολογική υποδομή και τις προτιμήσεις σας.

03 του 05

Εργαλεία διαχείρισης καινοτομίας για τη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών

SpigitEngage on Chatter

Τα εργαλεία διαχείρισης της καινοτομίας παρέχουν την ώθηση για τη συγκέντρωση ιδεών και τη συνεργατική ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης για τη συνδημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών. Οι διαδικασίες καινοτομίας διοικούνται μέσω της παρουσίασης προκλήσεων που δημιουργούν επιχειρηματική αξία σε έναν οργανισμό. Η επέκταση των προκλήσεων σε εξωτερικούς χρήστες μέσω τοποθεσιών κοινότητας συγκεκριμένων πελατών και φόρουμ συζητήσεων μπορεί να προσφέρει μοναδικές ιδέες για τη δημιουργία νέων ή βελτιωμένων προϊόντων και δυνατοτήτων.

Τα εργαλεία καινοτομίας που βασίζονται σε σύννεφα, συνήθως το λογισμικό ως υπηρεσία (SaaS), παρέχουν καινοτομία από άκρο σε άκρο με ενοποίηση επιχειρηματικών διαδικασιών, διαχείριση έργου και ανάλυση ROI. Η διαχείριση της καινοτομίας έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της κατασκευής, των συσκευασμένων προϊόντων και άλλων μεγάλων οργανισμών ανάπτυξης προϊόντων.

04 του 05

Εργαλεία Web Conferencing για ενεργή συνεργασία

Adobe Connect Webcams.

Η επιχειρησιακή συνεργασία αναλαμβάνεται αναπόφευκτα μέσω εργαλείων ηλεκτρονικής διάσκεψης. Παρά την αποστροφή στις συνεδριάσεις στις μέρες μας, τα εργαλεία διασκέψεων μέσω ιστού παρέχουν άμεση σύνδεση για εικονικές συναντήσεις όταν τα άτομα ή οι ομάδες τοποθετούνται για να ξεκινήσουν τη συνεργασία για την επίτευξη επιχειρηματικών αποτελεσμάτων.

Τα εργαλεία διασκέψεων μέσω διαδικτύου είναι ολοκληρωμένες κοινωνικές τεχνολογίες επικοινωνίας και συνεργασίας σε κοινωνικά δίκτυα επιχειρήσεων κοντά ή μακριά. Τα περιφερειακά γραφεία σε γεωγραφικά διασκορπισμένες τοποθεσίες γεφυρώνονται εύκολα με φωνή και βίντεο, καθώς και αποθήκευση αρχείων με βάση το σύννεφο για χρήση σε παρουσιάσεις, webinars και συναντήσεις πωλήσεων. Το GlobalMeet είναι ένα ιδιαίτερο παράδειγμα μεταξύ άλλων που προσφέρει εργαλεία συνεργασίας επιχειρησιακής κλάσης. Οι ηλεκτρονικές συναντήσεις χρησιμεύουν ως εργαλείο συνεργασίας για καθημερινή παραγωγική χρήση στις ομάδες έργων, την πρόσληψη συνεντεύξεων και τις προσωπικές συναντήσεις πελατών. Περισσότερο "

05 του 05

Εργαλεία Wiki για τη δημιουργία διαδικασιών εργασίας κοινής γνώσης

Σελίδες Wiki Συγκέντρωσης Atlassian.

Για τα κοινωνικά δίκτυα των επιχειρήσεων, τα εργαλεία wiki είναι πρακτικά πρακτικά για την οικοδόμηση βάσεων γνώσεων και τη διατήρηση εγγράφων. Η ευρεία πρόσβαση σε επιχειρήσεις μπορεί να υποστηρίξει συστήματα συνεργατικής γνώσης που μπορούν να ενσωματώσουν συνεχείς δραστηριότητες μάρκετινγκ, πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης. Το Wikis μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων για την ενημέρωση και τη διανομή υπηρεσιών και υποστήριξης σε μια παγκόσμια πελατειακή βάση.

Τα Wikis είναι συνήθως ενσωματωμένα σε εργαλεία κοινωνικών τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων χώρων εργασίας ομάδας που θα παρουσιάσουν επιχειρηματικά οφέλη για συνεχιζόμενες δραστηριότητες συνεργασίας. Μεταξύ πολλών εργαλείων, τα wikis είναι μια χαμηλού κόστους λύση για επιχειρήσεις. Περισσότερο "