Πώς να απεγκαταστήσετε τα Windows 10

Δεν σας αρέσουν τα Windows 10; Μπορείτε να επιστρέψετε στο προηγούμενο λειτουργικό σας σύστημα.

Εάν αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας στα Windows 10 και από τότε αποφασίσατε ότι δεν σας αρέσει, μπορείτε να επαναφέρετε τον υπολογιστή στο προηγούμενο λειτουργικό του σύστημα. Η κατάργηση των Windows 10 εξαρτάται από το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την αλλαγή. Εάν είναι εντός 10 ημερών, υπάρχει μια επιλογή επιστροφής που καθιστά εύκολη την επιστροφή στα Windows 8.1 ή ακόμα και στα Windows 7. Εάν είναι μεγαλύτερη από αυτήν ή εάν η εγκατάσταση ήταν καθαρή και όχι αναβάθμιση, είναι λίγο πιο περίπλοκη.

Πάρτε τις κατάλληλες προφυλάξεις

Προτού υποβαθμίσετε τα Windows 7 ή επιστρέψετε στα Windows 8.1, θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των προσωπικών δεδομένων που έχετε στη μηχανή Windows 10. Θυμηθείτε, εάν τα δεδομένα αυτά θα ή δεν μπορούσαν να αποκατασταθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επαναφοράς, δεν είναι σημαντικό. είναι πάντα καλύτερο να σφάλεσαι από την πλευρά της προσοχής όταν εκτελείς εργασίες όπως αυτές.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας πριν να απεγκαταστήσετε τα Windows 10: Μη αυτόματα, αντιγράφοντας τα αρχεία σας σε OneDrive, σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου δικτύου ή σε μια φυσική συσκευή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας όπως μια μονάδα USB. Αφού εγκαταστήσετε ξανά το παλαιότερο λειτουργικό σύστημα, μπορείτε να αντιγράψετε αυτά τα αρχεία στον υπολογιστή σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των Windows 10, αν θέλετε, αν και να είστε προσεκτικοί σχετικά με τη χρήση αυτού ως μοναδικής επιλογής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα συμβατότητας με ένα παλαιότερο λειτουργικό σύστημα κατά την προσπάθεια επαναφοράς.

Επιπλέον, μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για τα αρχεία εγκατάστασης του προγράμματος για τις εφαρμογές που θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε. Οι εφαρμογές τρίτων (όπως το iTunes ή το Picasa) δεν θα επανεγκατασταθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επαναφοράς. Αν έχετε κατεβάσει αυτά τα αρχεία από το Internet, τα εκτελέσιμα αρχεία ενδέχεται να βρίσκονται στο φάκελο "Downloads". Μπορείτε πάντοτε να κάνετε λήψη αρχείων προγράμματος ξανά, αν θέλετε. Μπορεί να έχετε παλαιότερα προγράμματα και σε DVD, επομένως ψάξτε αυτά πριν συνεχίσετε. Εάν κάποιο από αυτά τα προγράμματα απαιτεί ένα κλειδί προϊόντος, το βρείτε επίσης.

Τέλος, εντοπίστε το κλειδί προϊόντος των Windows. αυτό είναι το κλειδί για τα Windows 7 ή 8.1 και όχι τα Windows 10. Αυτό θα είναι στην αρχική συσκευασία ή σε ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Θα μπορούσε να είναι σε αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος του υπολογιστή σας. Αν δεν μπορείτε να το βρείτε όμως, σκεφτείτε ένα δωρεάν πρόγραμμα εύρεσης προϊόντος .

Πώς να επιστρέψετε σε προηγούμενο λειτουργικό σύστημα Εντός 10 ημερών από την εγκατάσταση

Αν θέλετε να επιστρέψετε στα Windows 7 ή να υποβαθμίσετε στα Windows 8.1 εντός 10 ημερών από την εγκατάσταση, μπορείτε, επειδή τα Windows 10 διατηρούν το παλιό λειτουργικό σας σύστημα στο σκληρό δίσκο για αυτό το χρονικό διάστημα. Αν βρίσκεστε μέσα σε αυτό το παράθυρο 10 ημερών, μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτό το παλαιότερο λειτουργικό σύστημα (Windows 7 ή 8.1) από τις Ρυθμίσεις.

Για να εντοπίσετε την επιλογή Επιστροφή στα Windows και να την χρησιμοποιήσετε:

  1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις (Ρυθμίσεις είναι το εικονίδιο cog.)
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Ενημέρωση και ασφάλεια . (Εάν δεν το βλέπετε, κάντε κλικ στην επιλογή Αρχική σελίδα πρώτα.)
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Ανάκτηση .
  4. Κάντε κλικ είτε στο κουμπί Επιστροφή στα Windows 7 ή Επιστροφή στα Windows 8.1 , κατά περίπτωση.
  5. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αποκατάστασης.

Αν δεν εμφανιστεί η επιλογή Επιστροφή στην Αρχή, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η αναβάθμιση πραγματοποιήθηκε πριν από περισσότερες από 10 ημέρες, ότι τα παλαιότερα αρχεία έχουν διαγραφεί κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Εκκαθάρισης Δίσκου ή ότι θα μπορούσε να εκτελεστεί μια καθαρή εγκατάσταση αντί για μια αναβάθμιση. Μια καθαρή εγκατάσταση σβήνει όλα τα δεδομένα στο σκληρό δίσκο, έτσι δεν υπάρχει τίποτα για να επανέλθει σε. Εάν διαπιστώσετε ότι συμβαίνει αυτό, ακολουθήστε τα βήματα στην επόμενη ενότητα.

Τρόπος κατάργησης των Windows 10 και επανεγκατάσταση άλλου λειτουργικού συστήματος

Αν η επιλογή Επιστροφή δεν είναι διαθέσιμη στις Ρυθμίσεις> Ενημέρωση & Ασφάλεια> Ανάκτηση , θα πρέπει να εργαστείτε λίγο πιο δύσκολα για να επαναφέρετε το παλιό λειτουργικό σας σύστημα. Όπως σημειώθηκε παραπάνω, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων και προσωπικών φακέλων σας. Να είστε προσεκτικοί εδώ. όταν πραγματοποιείτε αυτά τα βήματα, είτε θα επιστρέψετε τον υπολογιστή σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις είτε θα εγκαταστήσετε ένα καθαρό αντίγραφο του προηγούμενου λειτουργικού σας συστήματος. Δεν θα υπάρχουν προσωπικά δεδομένα (ή προγράμματα τρίτου μέρους) στο μηχάνημα αφού τελειώσετε . θα πρέπει να επαναφέρετε αυτά τα δεδομένα στον εαυτό σας.

Με τα δεδομένα σας να υποστηρίζονται, αποφασίστε πώς θα εκτελέσετε την εγκατάσταση του προηγούμενου λειτουργικού συστήματος. Εάν γνωρίζετε ότι υπάρχει ένα διαμέρισμα στον υπολογιστή σας με εργοστασιακή εικόνα, θα το χρησιμοποιήσετε. Δυστυχώς, ίσως να μην υπάρχει κανένας τρόπος να το γνωρίζετε μέχρι να ακολουθήσετε τα βήματα που περιγράφονται εδώ. Διαφορετικά (ή αν δεν είστε σίγουροι) θα πρέπει να βρείτε το DVD εγκατάστασης ή το DVD ανάκτησης ή να δημιουργήσετε μια μονάδα USB που περιέχει τα αρχεία εγκατάστασης πριν ξεκινήσετε.

Σημείωση: Για να δημιουργήσετε το δικό σας μέσο εγκατάστασης, κάντε λήψη της εικόνας δίσκου για Windows 7 ή Windows 8.1 και αποθηκεύστε το στον υπολογιστή Windows 10. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το Εργαλείο λήψης USB USB / DVD για να δημιουργήσετε τα μέσα. Αυτός είναι ένας οδηγός και σας καθοδηγεί στη διαδικασία.

Με τα δεδομένα σας να υποστηρίζονται και τα αρχεία εγκατάστασης στο χέρι:

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις . (Ρυθμίσεις είναι το εικονίδιο cog.)
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Ενημέρωση και ασφάλεια . (Εάν δεν το βλέπετε, κάντε κλικ στην επιλογή Αρχική σελίδα πρώτα.)
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Ανάκτηση .
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Σύνθετη εκκίνηση .
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Χρήση συσκευής .
  6. Μεταβείτε στο εργοστασιακό διαμέρισμα, στη μονάδα USB ή στη μονάδα DVD, ανάλογα με την περίπτωση.
  7. Ολοκληρώστε την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος αντικατάστασης όπως περιγράφεται στους παρακάτω συνδέσμους .

Τρόπος επανεγκατάστασης των Windows 7, 8 ή 8.1

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στην πλοήγηση στις Προχωρημένες επιλογές εκκίνησης ή κολλήσετε κατά τη διαδικασία επανεγκατάστασης, ανατρέξτε σε αυτά τα άρθρα που περιγράφουν λεπτομερώς τον τρόπο επιστροφής στα Windows 7 και τον τρόπο επανεγκατάστασης των Windows 8.1 σε διάφορα σενάρια: