Πώς να χρησιμοποιήσετε το Gmail για δωρεάν κλήση μέσω βίντεο ή ήχου μέσω Internet

Η κλήση βίντεο / ήχου είναι διαθέσιμη απευθείας από τον λογαριασμό σας στο Gmail

Η Google διευκολύνει την αναπαραγωγή βίντεο ή ήχου από τη διασύνδεση του Gmail στον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή σας. Προηγουμένως, αυτά τα χαρακτηριστικά απαιτούσαν την εγκατάσταση ειδικών προσθηκών, αλλά τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε μια συνομιλία βίντεο ή ήχου απευθείας από το λογαριασμό σας στο Gmail.

Από τον Ιούλιο του 2015, ένα προϊόν που ονομάζεται Google Hangouts έγινε η προεπιλεγμένη εφαρμογή που σας επιτρέπει να συνομιλείτε χρησιμοποιώντας βίντεο και ήχο μέσω του Gmail.

Κάντε μια κλήση βίντεο ή ήχου με το Gmail

Σε επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή, μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στο Google Hangouts από το πλευρικό πλαίσιο του Gmail. Στην κάτω δεξιά πλευρά του Gmail υπάρχει μια ξεχωριστή ενότητα από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Ένα εικονίδιο αντιπροσωπεύει τις επαφές σας, ένα άλλο είναι το Google Hangouts (είναι ένα εικονίδιο στρογγυλό με εισαγωγικά μέσα) και το τελευταίο είναι ένα εικονίδιο τηλεφώνου.

Αν βρείτε μια επαφή με την οποία θέλετε να συνομιλήσετε, μπορείτε απλά να κάνετε κλικ στο όνομά της για να εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο συνομιλίας στο κάτω μέρος της διασύνδεσης του Gmail. Από εκεί, η οθόνη θα μοιάζει με μια τυπική οθόνη άμεσων μηνυμάτων εκτός από το ότι θα είναι μερικά κουμπιά εκεί για κλήσεις βίντεο και ήχου.

Προφανώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το παράθυρο συνομιλίας για συνομιλία με κείμενο, αλλά πάνω από την περιοχή κειμένου υπάρχουν μερικά πρόσθετα κουμπιά όπως μια φωτογραφική μηχανή, ένα κουμπί ομάδας, τηλέφωνο και κουμπί SMS. Αυτό που βλέπετε εξαρτάται από το τι έχει εγκαταστήσει η επαφή στον δικό του λογαριασμό, αν έχετε αποθηκεύσει τον αριθμό τηλεφώνου κ.λπ.

Για να πραγματοποιήσετε μια κλήση βίντεο ή ήχου από το Gmail, απλά κάντε κλικ στο κουμπί που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και αντιστοιχεί στην κλήση που θέλετε να πραγματοποιήσετε και αμέσως θα αρχίσει να καλεί την επαφή. Εάν πραγματοποιείτε μια κλήση ήχου και η επαφή σας έχει πολλούς αριθμούς (π.χ. εργασία και σπίτι), θα ερωτηθείτε ποια κλήση θέλετε να καλέσετε.

Σημείωση: Οι περισσότερες κλήσεις εντός των ΗΠΑ είναι δωρεάν και οι διεθνείς κλήσεις χρεώνονται με χαμηλές χρεώσεις που μπορείτε να ελέγξετε εδώ. Θα δείτε πόσο κοστίζει μια κλήση μόλις την ξεκινήσετε. Οι περισσότερες κλήσεις εντός των ΗΠΑ θα είναι δωρεάν.

Χρησιμοποιώντας μια κινητή συσκευή

Η χρήση του Google Hangouts μέσω Gmail σε έναν φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή είναι εύχρηστη και αποτελεσματική, αλλά μπορεί να υπάρχουν φορές που προτιμάτε να χρησιμοποιείτε το Google Hangouts εν κινήσει. Ευτυχώς, η λειτουργία είναι διαθέσιμη και σε κινητές συσκευές.

Ενώ μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Google Hangouts από το Gmail σε έναν υπολογιστή, χρειάζεστε την εφαρμογή Google Hangouts για να κάνετε το ίδιο από το τηλέφωνο ή το tablet σας - η εφαρμογή Gmail δεν θα λειτουργήσει.

Επισκεφτείτε το iTunes για να κάνετε λήψη των Hangouts για iPhone, iPad και iPod Touch. Οι περισσότερες συσκευές Android μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν το Hangouts, προσβάσιμες μέσω του Google Play.

Αφού επιλέξετε μια επαφή από την εφαρμογή Hangouts, θα δείτε επιλογές για την εκκίνηση μιας κλήσης βίντεο ή ήχου, όπως και όταν χρησιμοποιείτε το Gmail για κλήσεις μέσω διαδικτύου.

Συμβουλές και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του Google Hangouts