Τι είναι ένα αρχείο MHT;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία MHT

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου .MHT είναι ένα αρχείο αρχειοθέτησης MHTML Web που μπορεί να περιέχει αρχεία HTML , εικόνες, κινούμενα σχέδια, ήχο και άλλο περιεχόμενο πολυμέσων. Σε αντίθεση με τα αρχεία HTML, τα αρχεία MHT δεν περιορίζονται στη διατήρηση μόνο του περιεχομένου κειμένου.

Τα αρχεία MHT χρησιμοποιούνται συχνά ως ένας βολικός τρόπος για την αρχειοθέτηση μιας ιστοσελίδας επειδή όλο το περιεχόμενο της σελίδας μπορεί να συγκεντρωθεί σε ένα μόνο αρχείο, αντίθετα όταν βλέπετε μια ιστοσελίδα HTML που περιλαμβάνει μόνο συνδέσμους σε εικόνες και άλλο περιεχόμενο αποθηκευμένο σε άλλες τοποθεσίες .

Πώς να ανοίξετε αρχεία MHT

Πιθανώς ο ευκολότερος τρόπος για να ανοίξετε τα αρχεία MHT είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού όπως τον Internet Explorer, το Google Chrome, το Opera ή το Mozilla Firefox (με την επέκταση του αρχείου Mozilla Archive Format).

Μπορείτε επίσης να προβάλετε ένα αρχείο MHT σε Microsoft Word και WPS Writer.

Οι επεξεργαστές HTML μπορούν επίσης να ανοίξουν αρχεία MHT, όπως WizHtmlEditor και BlockNote.

Ένας επεξεργαστής κειμένου μπορεί επίσης να ανοίξει τα αρχεία MHT, αλλά επειδή το αρχείο ενδέχεται να περιλαμβάνει και αντικείμενα εκτός κειμένου (όπως εικόνες), δεν θα μπορείτε να δείτε αυτά τα αντικείμενα στον επεξεργαστή κειμένου.

Σημείωση: Τα αρχεία που τελειώνουν στην επέκταση αρχείου .MHTML είναι επίσης αρχεία Web Archive και είναι εναλλάξιμα με αρχεία EML . Αυτό σημαίνει ότι ένα αρχείο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να μετονομαστεί σε αρχείο Αρχείου Web και να ανοίξει σε ένα πρόγραμμα περιήγησης και το αρχείο Αρχείο Web μπορεί να μετονομαστεί σε ένα αρχείο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα εμφανίζεται μέσα σε ένα πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MHT

Με το αρχείο MHT που είναι ήδη ανοιχτό σε ένα πρόγραμμα όπως ο Internet Explorer, μπορείτε να πατήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + S για να αποθηκεύσετε το αρχείο σε άλλη παρόμοια μορφή όπως HTM / HTML ή TXT.

Το CoolUtils.com είναι ένας σε απευθείας σύνδεση μετατροπέας αρχείων που μπορεί να μετατρέψει ένα αρχείο MHT σε PDF .

Ο Turgs MHT Wizard μπορεί να μετατρέψει το αρχείο MHT σε μορφές αρχείων όπως PST , MSG , EML / EMLX, PDF, MBOX, HTML, XPS , RTF και DOC . Είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος για να εξαγάγετε τα αρχεία μη κειμένου της σελίδας σε ένα φάκελο (όπως όλες οι εικόνες). Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι αυτός ο μετατροπέας MHT δεν είναι δωρεάν, οπότε η δοκιμαστική έκδοση είναι περιορισμένη.

Το Doxillion Document Converter μπορεί να λειτουργήσει ως δωρεάν μετατροπέας αρχείων MHT. Ένας άλλος είναι ο μετατροπέας MHTML που αποθηκεύει τα αρχεία MHT σε HTML.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μορφή MHT

Τα αρχεία MHT είναι πολύ παρόμοια με τα αρχεία HTML. Η διαφορά είναι ότι ένα αρχείο HTML διατηρεί μόνο το περιεχόμενο κειμένου της σελίδας. Οποιεσδήποτε εικόνες που εμφανίζονται σε ένα αρχείο HTML είναι πραγματικά μόνο αναφορές σε εικόνες σε απευθείας σύνδεση ή τοπικές, οι οποίες στη συνέχεια φορτώνονται όταν φορτώνεται το αρχείο HTML.

Τα αρχεία MHT διαφέρουν από το γεγονός ότι κρατούν τα αρχεία εικόνας (και άλλα αρχεία ήχου) σε ένα αρχείο, έτσι ώστε ακόμη και αν αφαιρεθούν οι επιγραμμικές ή τοπικές εικόνες, το αρχείο MHT μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για την προβολή της σελίδας και των άλλων αρχείων της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα αρχεία MHT είναι τόσο χρήσιμα για την αρχειοθέτηση των σελίδων: τα αρχεία αποθηκεύονται εκτός σύνδεσης και σε ένα αρχείο που είναι εύκολο στη χρήση, ανεξάρτητα από το αν εξακολουθούν να υπάρχουν ηλεκτρονικά.

Οποιοσδήποτε σχετικός σύνδεσμος που οδηγούσε σε εξωτερικά αρχεία επανασχηματίζεται και υποδεικνύει αυτούς που περιέχονται στο αρχείο MHT. Δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό χειροκίνητα, αφού έχει γίνει για εσάς στη διαδικασία δημιουργίας MHT.

Η μορφή MHTML δεν είναι στάνταρ, οπότε όταν ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού μπορεί να αποθηκεύσει και να προβάλετε το αρχείο χωρίς προβλήματα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το άνοιγμα του ίδιου αρχείου MHT σε διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης καθιστά λίγο διαφορετικό.

Η υποστήριξη MHTML επίσης δεν είναι διαθέσιμη από προεπιλογή σε κάθε πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Ορισμένα προγράμματα περιήγησης δεν παρέχουν υποστήριξη για αυτό. Για παράδειγμα, ενώ ο Internet Explorer μπορεί να αποθηκεύσει στο MHT από προεπιλογή, οι χρήστες Chrome και Opera πρέπει να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία (μπορείτε να διαβάσετε πώς να το κάνετε αυτό εδώ).

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Εάν το αρχείο σας δεν ανοίγει με τις προτάσεις από τα παραπάνω, ίσως να μην ασχοληθείτε πραγματικά με ένα αρχείο MHT καθόλου. Ελέγξτε ότι διαβάζετε σωστά την επέκταση αρχείου. θα πρέπει να πούμε .mht .

Εάν όχι, θα μπορούσε να είναι κάτι παρόμοιο με το MTH. Δυστυχώς, μόνο και μόνο επειδή τα γράμματα φαίνονται παρόμοια, δεν σημαίνει ότι οι μορφές αρχείων είναι οι ίδιες ή σχετικές. Τα αρχεία MTH είναι αρχεία Derive Math που χρησιμοποιούνται από το σύστημα Derive του Texas Instrument και δεν μπορούν να ανοιχθούν ή να μετατραπούν με τον ίδιο τρόπο όπως τα αρχεία MHT.

Το NTH είναι παρόμοιο, αλλά χρησιμοποιείται αντ 'αυτού για τα αρχεία Theme 40 Series Theme που ανοίγουν με το Nokia Series 40 Theme Studio.

Μια άλλη επέκταση αρχείου που μοιάζει με MHT είναι το MHP, το οποίο είναι για τα αρχεία Maths Helper Plus που χρησιμοποιούνται με το Maths Helper Plus από το λογισμικό επιλογής των εκπαιδευτικών.