Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του Outlook

Διαγράψτε τα αποθηκευμένα δεδομένα του Microsoft Outlook

Το Microsoft Outlook αποθηκεύει αρχεία που έχετε ήδη χρησιμοποιήσει για να τα επαναφέρετε εύκολα αν τα ζητήσετε. Αυτά τα αρχεία είναι γνωστά ως προσωρινά αποθηκευμένα αρχεία και μπορούν να διαγραφούν με ασφάλεια αν χρειαστεί.

Ίσως θελήσετε να ξεκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του Outlook εάν τα παλαιά δεδομένα παραμένουν ακόμη και μετά την προσπάθειά σας να τα διαγράψετε, κάτι που συμβαίνει συχνά κατά την αφαίρεση και την επανεγκατάσταση των πρόσθετων του Outlook.

Ένας άλλος λόγος για να διαγράψετε τα προσωρινά αποθηκευμένα αρχεία του Outlook είναι εάν τα δεδομένα αυτόματης συμπλήρωσης ή άλλες πληροφορίες "πίσω από τα σκηνικά" εξακολουθούν να εμφανίζονται ακόμα και μετά τη διαγραφή των επαφών ή την επανεγκατάσταση ολόκληρου του προγράμματος .

Σημείωση: Η κατάργηση της προσωρινής μνήμης στο Outlook δεν διαγράφει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επαφές ή άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Η μνήμη cache είναι μόνο εκεί για να σας βοηθήσει να επιταχύνετε τα πράγματα σε ορισμένες περιπτώσεις, οπότε δεν υπάρχει λόγος να σκεφτείτε ότι θα διαγράψει οποιαδήποτε από τα προσωπικά σας στοιχεία.

01 από 03

Ανοίξτε το φάκελο δεδομένων Microsoft Outlook

Heinz Tschabitscher

Για ορεκτικά, βεβαιωθείτε ότι το MS Outlook είναι εντελώς κλειστό. Αποθηκεύστε οποιαδήποτε εργασία και, στη συνέχεια, κλείστε το πρόγραμμα πριν συνεχίσετε.

  1. Ανοίξτε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση με τη συντόμευση Windows Key + R.
  2. Αντιγράψτε και επικολλήστε τα ακόλουθα στο παράθυρο διαλόγου:

    % localappdata% \ Microsoft \ Outlook

    Πληκτρολογήστε % appdata% \ Microsoft \ Outlook αν χρησιμοποιείτε Windows 2000 ή XP.
  3. Πατήστε Enter .

Ένας φάκελος θα ανοίξει στο φάκελο δεδομένων του Outlook, όπου αποθηκεύονται αποθηκευμένα αρχεία.

02 του 03

Επιλέξτε το αρχείο "extend.dat"

Heinz Tschabitscher

Θα πρέπει να υπάρχουν πολλά αρχεία και φάκελοι που αναφέρονται εδώ, αλλά υπάρχει μόνο ένα που ακολουθείτε.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε τώρα είναι να επιλέξετε το αρχείο DAT στο οποίο αποθηκεύει το cache το Outlook. Αυτό το αρχείο καλείται extend.dat όπως βλέπετε σε αυτό το στιγμιότυπο οθόνης.

03 του 03

Διαγράψτε το αρχείο DAT

Heinz Tschabitscher

Διαγράψτε το αρχείο extend.dat πατώντας το πλήκτρο Delete στο πληκτρολόγιό σας.

Ένας άλλος τρόπος για να καταργήσετε αυτό το αρχείο DAT είναι να κάνετε δεξί κλικ ή να πατήσετε και να κρατήσετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε Διαγραφή από το μενού περιβάλλοντος.

Σημείωση: Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι έξυπνο να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας για το αρχείο που πρόκειται να διαγράψετε, ώστε να μπορείτε να το επαναφέρετε αν κάτι δεν πάει καλά. Ωστόσο, το Outlook θα κάνει αυτόματα ένα νέο αρχείο extend.dat αφού το διαγράψετε και θα ανοίξετε ξανά το Outlook. Την καταργούμε για να καταργήσουμε τα περιεχόμενα της προσωρινής μνήμης και να επιτρέψουμε στο Outlook να το χρησιμοποιήσει ξανά με νέα εκκίνηση.

Τώρα που το παλιό αρχείο extend.dat έχει εξαφανιστεί, μπορείτε να ανοίξετε ξανά το Outlook έτσι ώστε να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί ένα νέο.