Επίλυση προβλημάτων σύνδεσης USB με συσκευές αναπαραγωγής MP3

Τι να κάνετε όταν τα Windows δεν μπορούν να συγχρονίσουν τραγούδια στη φορητή σας συσκευή

Πιθανώς ένα από τα πιο απογοητευτικά πράγματα για την κατοχή μιας ψηφιακής μουσικής βιβλιοθήκης είναι όταν δεν μπορείτε να φτάσετε τον υπολογιστή σας να συγχρονίσει τραγούδια με το MP3 player σας. Και, για να κάνετε τα πράγματα ακόμη πιο περίπλοκα, μπορεί να υπάρχει ένας συνδυασμός λόγων για τους οποίους δεν αναγνωρίζεται η φορητή συσκευή σας.

Εάν η έκδοση των Windows που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας δεν αναγνωρίζει το PMP σας ή οποιοδήποτε άλλο gadget USB για αυτό το θέμα, τότε θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο ένας διεφθαρμένος οδηγός συσκευής. Εάν συμβαίνει αυτό τότε συνήθως μπορεί να επιλυθεί με απλή επανεγκατάσταση / ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης. Μερικές φορές τα ζητήματα σύνδεσης που δεν σχετίζονται με τον οδηγό μπορούν να διορθωθούν με την αναβάθμιση του υλικολογισμικού του φορητού σας υπολογιστή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε μια παλαιότερη συσκευή που έχει γνωστά προβλήματα σε αυτόν τον τομέα.

Αν προσπαθείτε να συνδέσετε το MP3 player σας , το PMP ή άλλο gadget USB και τα Windows δεν το αναγνωρίζουν, ακολουθήστε αυτή τη λίστα για να προσπαθήσετε να διορθώσετε γρήγορα το πρόβλημα.

Λύση 1: Πρόκειται για ζήτημα οδηγού / υλικολογισμικού;

Αν μόλις είχατε ένα νέο MP3 player και δεν είναι αναγνωρισμένο τότε ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να ελέγξετε είναι ότι είναι πραγματικά συμβατό με την έκδοση των Windows που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στην τεκμηρίωση που συνοδεύει. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε τον ιστότοπο του κατασκευαστή για να αναζητήσετε το μοντέλο σας.

Αν διαπιστώσετε ότι είναι συμβατό, τότε πιθανότατα πρόκειται για ζήτημα οδηγού. Αυτό είναι επίσης πολύ πιθανό εάν το MP3 player σας έχει λειτουργήσει σε παλαιότερη έκδοση των Windows, αλλά όχι στην πιο πρόσφατη έκδοση που έχετε τώρα. Εάν συμβαίνει αυτό, ελέγξτε για πιθανό οδηγό στον ιστότοπο του κατασκευαστή. Είναι επίσης μια καλή ιδέα να δείτε εάν υπάρχει και μια ενημέρωση υλικολογισμικού που θα μπορούσε να διορθώσει αυτό το πρόβλημα.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε αν υπάρχει μια άγνωστη συσκευή στα Windows που είναι μια καλή ένδειξη ότι χρειάζεστε το σωστό πρόγραμμα οδήγησης. Για να γινει αυτο:

  1. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Windows και πατήστε R.
  2. Πληκτρολογήστε devmgmt.msc στο πλαίσιο εκτέλεσης και πατήστε το πλήκτρο Enter .
  3. Ελέγξτε αν εμφανίζεται μια άγνωστη συσκευή.
  4. Εάν υπάρχει τότε θα πρέπει να κάνετε λήψη του σωστού προγράμματος οδήγησης πριν από την ενημέρωση (κάνοντας δεξί κλικ στην άγνωστη συσκευή).

Λύση 2: Είναι τα Windows ενημερωμένα;

Βεβαιωθείτε ότι η έκδοση των Windows είναι ενημερωμένη και έχει εγκατεστημένο το πιο πρόσφατο Service Pack. Η διασφάλιση ότι το λειτουργικό σας σύστημα είναι ενημερωμένο μπορεί μερικές φορές να διορθώσει ένα ζήτημα συμβατότητας.

Λύση 3: Δοκιμάστε μια διαφορετική λειτουργία USB

Δοκιμάστε να ρυθμίσετε τη φορητή συσκευή αναπαραγωγής για να χρησιμοποιήσετε διαφορετική λειτουργία USB, αν τη υποστηρίζει:

  1. Αποσυνδέστε τη φορητή σας συσκευή από τον υπολογιστή.
  2. Ανατρέξτε στις ρυθμίσεις της φορητής συσκευής για να δείτε εάν μπορείτε να επιλέξετε άλλη λειτουργία USB - όπως τη λειτουργία MTP .
  3. Συνδέστε ξανά τη φορητή συσκευή στον υπολογιστή σας για να δείτε αν είναι πλέον αναγνωρισμένη.

Λύση 4: Βελτιώστε τη διαχείριση ενέργειας USB

Εξασφαλίστε την επιλογή διαχείρισης ενέργειας USB. Για να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση Συσκευών:

  1. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Windows και πατήστε R.
  2. Πληκτρολογήστε devmgmt.msc στο πλαίσιο εκτέλεσης και πατήστε το πλήκτρο Enter .
  3. Αναζητήστε στην ενότητα Ελεγκτές σειριακού διαύλου γενικής χρήσης κάνοντας κλικ στο + δίπλα της.
  4. Κάντε διπλό κλικ στην πρώτη καταχώρηση του ριζικού διανομέα USB στη λίστα. Κάντε κλικ στην καρτέλα Διαχείριση ισχύος .
  5. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στην επιλογή " Να επιτρέπεται στον υπολογιστή να απενεργοποιεί αυτήν τη συσκευή για εξοικονόμηση ενέργειας ". Κάντε κλικ στο κουμπί OK .
  6. Ακολουθήστε τα βήματα 4 και 5 μέχρι να διαμορφωθούν όλες οι καταχωρίσεις του ριζικού διανομέα USB.
  7. Επανεκκινήστε τα Windows και δοκιμάστε να συγχρονίσετε το φορητό σας ξανά.