Οι καλύτεροι τρόποι για να παρακολουθήσετε νόμιμα ένα κινητό τηλέφωνο

Η ανίχνευση των τηλεφώνων δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζετε

Με απλά λόγια, εάν μπήκατε σε αυτό το άρθρο με την ελπίδα ότι θα μπορούσατε να καταλήξετε να φανταστείτε ότι είστε ιδιωτικός οφθαλμός μεγαλοφυίας, να γκρεμίζετε γύρω από τα κινητά του κόσμου, χωρίς να αντιμετωπίζετε οποιεσδήποτε νομικές συνέπειες, προετοιμαστείτε να απογοητευτείτε.

Σίγουρα, περίπου το 95% των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέχουν ένα κινητό τηλέφωνο κάποιου είδους, το οποίο καθιστά τις κινητές συσκευές τον πιο αποτελεσματικό τρόπο εντοπισμού της θέσης ενός συγκεκριμένου ατόμου σε οποιοδήποτε δεδομένο χρονικό σημείο. Αυτό αποτελεί ευκαιρία για τους υπεύθυνους για την επιβολή του νόμου, οι οποίοι χρησιμοποιούν εκτενώς αυτή την τεχνολογία. Ωστόσο, τι εάν είστε απλώς ένας απλός πολίτης, ο οποίος βρίσκετε σε εξαιρετικές περιστάσεις όπου χρειάζεται να εντοπίσετε απολύτως ένα κινητό τηλέφωνο; Πώς θα το κάνατε και χωρίς να διαπράξετε ομοσπονδιακό έγκλημα;

Είναι νόμιμο να παρακολουθείτε ένα κινητό τηλέφωνο;

Σε γενικές γραμμές, δεν είναι νόμιμο να παρακολουθείτε, να έχετε πρόσβαση ή να τροποποιείτε μια υπολογιστική συσκευή, συμπεριλαμβανομένου ενός κινητού τηλεφώνου, που δεν ανήκει σε εσάς. Μόνο οι υπάλληλοι που εργάζονται για την επιβολή του νόμου μπορούν να το κάνουν αυτό, και μόνο εάν έχουν ένα ένταλμα για το σκοπό αυτό.

Ωστόσο, μπορείτε να λάβετε γραπτή άδεια από τον ιδιοκτήτη του κινητού τηλεφώνου για να το εντοπίσετε εξ αποστάσεως χωρίς να αντιμετωπίσετε τυχόν νομικές επιπτώσεις. Αυτό είναι χρήσιμο μόνο όταν θέλετε να παρακολουθείτε έναν αγαπημένο σας ενώ βρίσκεστε μακριά ή εάν θέλετε να εντοπίσετε το τηλέφωνό σας αφού έχει κλαπεί.

Γιατί να παρακολουθήσετε ακόμη και ένα κινητό τηλέφωνο

Υπάρχουν μερικές ειδικές περιστάσεις υπό τις οποίες είναι νόμιμη και χρήσιμη η παρακολούθηση ενός κινητού τηλεφώνου.

Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι είστε εργαζόμενος γονέας με έναν έφηβο γιο ή κόρη. Ίσως είναι χρήσιμο να τοποθετήσετε έναν ιχνηλάτη στα τηλέφωνά τους σε μια τέτοια περίπτωση, έτσι ώστε να γνωρίζετε πού βρίσκονται, ακόμη και όταν δεν είστε κοντά για να τα παρακολουθήσετε, να είστε σε θέση να τα προστατεύσετε από πράγματα όπως ο εκφοβισμός ή ο φαβορί.

Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο όταν έχετε έναν ηλικιωμένο γονέα, ειδικά έναν ασθενή με άνοια. Οι οικογένειες συχνά εγκαθιστούν ιχνηλάτες στα τηλέφωνα του άλλου, ώστε να μπορούν πάντα να παρακολουθούν ο ένας τον άλλον. Οι εταιρείες κάνουν μερικές φορές το ίδιο με τους υπαλλήλους τους. Είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να εντοπίσετε ένα τηλέφωνο μετά την κλοπή του.

Οι διαφορετικοί τρόποι για να παρακολουθήσετε ένα κινητό τηλέφωνο

Μέσω φορέα κινητής τηλεφωνίας
Μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών όπως η AT & T, η Verizon και η T-Mobile έρχονται όλα με μια πληρωμένη λειτουργία που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε αριθμούς κινητού τηλεφώνου που είναι συνδεδεμένοι με το λογαριασμό σας, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε την άδεια. Αυτό είναι απολύτως νόμιμο και ένας καλός τρόπος για να παρακολουθείτε τα μέλη της οικογένειας ενώ είναι μακριά.

Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών χρησιμοποιούν γενικά πύργους κινητών τηλεφώνων για να τριγωνίσουν τη γεωγραφική θέση ενός κινητού τηλεφώνου στα πλησιέστερα 100 μέτρα. Αυτή η τεχνολογία δεν απαιτεί εγκατάσταση GPS και μπορεί ως εκ τούτου να λειτουργήσει καλά ακόμη και σε βασικά κινητά τηλέφωνα όπως το Samsung a157 ή το LG 328BG.

Σε Smartphones
Φυσικά, η ανίχνευση ενός κινητού τηλεφώνου γίνεται πολύ πιο εύκολη αν διαθέτετε μια συσκευή smartphone που λειτουργεί με Android ή iOS. Ο Διαχειριστής Συσκευών Android σας επιτρέπει να αποκτάτε από απόσταση την τρέχουσα θέση οποιουδήποτε smartphone Android μέσω του διαδικτύου, εφόσον το smartphone έχει ενεργοποιημένη τη λειτουργία GPS. Παρομοίως, η Apple προσφέρει τις εφαρμογές Find My iPhone και Find My Friends, οι οποίες επιτρέπουν στους ανθρώπους να ανιχνεύουν ένα iPhone μέσω οποιασδήποτε άλλης συσκευής iOS. Για να είναι επιτυχής οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους, το τηλέφωνο που προσπαθείτε να εντοπίσετε πρέπει να είναι ενεργοποιημένο με GPS.

Χρήση εφαρμογών τρίτου μέρους
Για να εντοπίσετε τηλέφωνα χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, θα πρέπει γενικά να έχετε φυσική πρόσβαση στο κινητό τηλέφωνο που θέλετε να παρακολουθείτε καθώς και γραπτή άδεια για να το κάνετε αυτό, ώστε να αποφύγετε τυχόν νομικές επιπτώσεις. Οι εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, όπως το Find My Friends και το mSpy σε Android και iOS, σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε τις τοποθεσίες των smartphone μέσω του GPS, με μοναδικό τρόπο ότι τόσο η συσκευή που προσπαθείτε να εντοπίσετε όσο και η συσκευή με την οποία παρακολουθείτε το ίχνος πρέπει να έχουν την εφαρμογή εγκατεστημένη σε αυτά. Οι εφαρμογές παρακολούθησης τρίτου μέρους κυμαίνονται ευρέως με βάση τις τιμές και τις δυνατότητες. Από τον εντοπισμό με ακρίβεια των αγαπημένων σας από απόσταση, επιτρέποντάς σας να κατασκοπεύετε τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα των παιδιών σας, αυτές οι εφαρμογές έρχονται σε διάφορες δομές τιμολόγησης: δωρεάν, εφάπαξ και μηνιαίες πληρωμές.

Ανακεφαλαίωση...

Σε γενικές γραμμές, δεν είναι παράνομο να παρακολουθείτε ή να εντοπίζετε ένα κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή που κατέχετε ή έχετε άδεια πρόσβασης. Ωστόσο, οι νόμοι διαφέρουν ευρέως κατά κράτος από τις ΗΠΑ και είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι όλα όσα κάνετε είναι στη δεξιά πλευρά του νόμου για να αποφύγετε πιθανές επιπτώσεις. Η ACLU έχει κυκλοφορήσει αυτόν τον εύχρηστο οδηγό για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το ίδιο.