Ορισμός της διαχείρισης των κινητών συσκευών

Ορισμός:

Η εφαρμογή Mobile Device Management ή το λογισμικό MDM χρησιμοποιείται για τη διασφάλιση των διαφόρων υπολογιστικών συσκευών που χρησιμοποιούνται στην επιχείρηση και για την ανάπτυξη εφαρμογών over-the-air, δεδομένων και ρυθμίσεων διαμόρφωσης για όλους τους τύπους κινητών συσκευών που χρησιμοποιούνται στο χώρο εργασίας. Αυτές οι συσκευές περιλαμβάνουν smartphones, δισκία, κινητούς εκτυπωτές κ.ο.κ. και αφορούν τόσο τις προσωπικές συσκευές που ανήκουν στην επιχείρηση όσο και τις προσωπικές συσκευές ( BYOD ), τις οποίες χρησιμοποιούν στο περιβάλλον γραφείου.

Το MDM χρησιμοποιείται συνήθως για την ελαχιστοποίηση των επιχειρηματικών κινδύνων προστατεύοντας ευαίσθητα δεδομένα γραφείου και μειώνοντας επίσης το κόστος συντήρησης και υποστήριξης του επιχειρηματικού ιδρύματος. Ως εκ τούτου, εστιάζει στην προσφορά της μέγιστης δυνατής ασφάλειας , ενώ ταυτόχρονα μειώνει στο ελάχιστο το κόστος.

Με όλο και περισσότερους υπαλλήλους που χρησιμοποιούν τις προσωπικές κινητές συσκευές τους ενώ βρίσκονται στο γραφείο, έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη οι επιχειρήσεις να παρακολουθούν την κινητή δραστηριότητα των εργαζομένων τους και, πιο σημαντικό, να εξασφαλίζουν ότι τα δεδομένα τους διαφεύγουν ακούσια και φτάνουν στα λάθος χέρια. Πολλοί προμηθευτές σήμερα βοηθούν τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, τις πύλες και τους προγραμματιστές εφαρμογών προσφέροντας υπηρεσίες δοκιμών, παρακολούθησης και εντοπισμού σφαλμάτων για εφαρμογές για κινητά και άλλο περιεχόμενο για κινητά.

Εκτέλεση

Οι πλατφόρμες MDM προσφέρουν στους τελικούς χρήστες υπηρεσίες δεδομένων plug and play για τις κύριες κινητές συσκευές. Το λογισμικό ανιχνεύει αυτόματα τις συσκευές που χρησιμοποιούνται στο συγκεκριμένο δίκτυο και τους στέλνει τις ρυθμίσεις που απαιτούνται για τη διατήρηση της αδιάλειπτης σύνδεσης.

Μόλις συνδεθεί, είναι σε θέση να τηρεί αρχείο της δραστηριότητας κάθε χρήστη. αποστολή ενημερώσεων λογισμικού. κλειδώματος από απόσταση ή ακόμη και σκούπισμα μιας συσκευής. προστασία των δεδομένων της συσκευής σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής. Αντιμετώπιση προβλημάτων από απόσταση και πολλά άλλα. χωρίς να παρεμβαίνει στις καθημερινές δραστηριότητες των εργαζομένων στο χώρο εργασίας.