Τα Tablets είναι αρκετά ασφαλή για χρήση στην επιχείρηση;

Ερώτηση: Είναι τα τραπεζογραμμάτια ασφαλή για τη χρήση στην επιχείρηση;

Σας είχαμε φέρει ένα πρόσφατο χαρακτηριστικό στις πολιτικές ασφάλειας των φορητών συσκευών για τον επιχειρηματικό τομέα, συζητώντας πόσο ασφαλές ήταν για τις εταιρείες να επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους κινητές συσκευές για να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα και τις πληροφορίες των εταιρικών διακομιστών τους. Δεδομένων των πλεονεκτημάτων των τελευταίων συσκευών tablet, όλο και περισσότεροι υπάλληλοι διαπιστώνεται ότι χρησιμοποιούν αυτά τα gadgets για να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους. Πόσο ασφαλείς είναι οι προσωπικές συσκευές tablet όταν χρησιμοποιούνται για εταιρικούς σκοπούς;

Απάντηση:

Πολλοί οργανισμοί σήμερα έχουν υιοθετήσει δισκία στο περιβάλλον εργασίας τους. Ωστόσο, οι περισσότεροι υπάλληλοι βιάζονται να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους δισκία για να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους. Αυτό είναι υποχρεωμένο να ανοίξει μια παγίδα ασφαλείας για την επιχείρηση. Εδώ είναι μερικές ερωτήσεις που οι εταιρείες θα πρέπει να εξετάσουν, πριν επιβάλουν την άδεια στους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους ταμπλέτες για επίσημους σκοπούς.

Πόσο ασφαλή είναι τα δισκία που χρησιμοποιούνται σε μια επιχείρηση;

Αν και πολλές εταιρικές εταιρείες δεν ενθαρρύνουν τη χρήση προσωπικών φορητών συσκευών για χρήση γραφείου, υπάρχουν πολλοί που δεν αντιτίθενται πραγματικά στους υπαλλήλους που έχουν πρόσβαση στους επίσημους λογαριασμούς τους μέσω αυτών. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι περισσότερες εταιρείες δεν παρακολουθούν ενεργά το είδος των επίσημων δεδομένων που δέχεται ο εργαζόμενος μέσω αυτών των συσκευών. Το γεγονός ότι ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται είναι αυτό που αποτελεί την πραγματική απειλή ασφάλειας για τον επιχειρηματικό τομέα.

Στην ιδανική περίπτωση, το τμήμα πληροφορικής θα πρέπει να παρέχει περιορισμένη πρόσβαση σε κάθε εργαζόμενο, ενώ παράλληλα θα παρακολουθεί την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με το tablet του χρήστη.

Χρησιμοποιεί ένα tablet πιο επικίνδυνο από ένα φορητό υπολογιστή;

Λοιπόν, τα εταιρικά ιδρύματα βρίσκονται πάντα σε ένα ορισμένο κίνδυνο όταν επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να έχουν πρόσβαση στο διακομιστή γραφείου μέσω των κινητών τους συσκευών. Ως εκ τούτου, οι φορητοί υπολογιστές και τα δισκία παρουσιάζουν σχετικά σημαντικό κίνδυνο από την άποψη αυτή. Ωστόσο, τα πιο εξελιγμένα δισκία είναι προφανώς ικανά για πιο ισχυρές δυνατότητες πολυμέσων από ό , τι το μέσο φορητό σας υπολογιστή.

Πώς επηρεάζει την εταιρεία αν ο εργαζόμενος εργάζεται με διάφορες εφαρμογές πολυμέσων από τη συσκευή του; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι πολύ απλή. Αυτές οι δραστηριότητες ενδέχεται να έχουν ως αποτέλεσμα να ανοίγουν άτυχα το δίκτυό τους σε επιγραμμικές εκμεταλλεύσεις , θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ασφάλεια της επιχείρησης στο σύνολό της. Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικός είναι το τμήμα ασφαλείας, υπάρχει πάντα η πιθανότητα διαρροής πληροφοριών.

Έτσι, τι μπορούν να κάνουν οι εταιρείες για το πρόβλημα;

Δυστυχώς, τα εταιρικά ιδρύματα μπορούν να κάνουν πολύ λίγα για να αποφύγουν το ζήτημα της ασφάλειας των κινητών συσκευών συνολικά. Η κινητή τεχνολογία είναι παντού διάχυτη σήμερα και ουσιαστικά κυβερνά τη ζωή μας. Κάθε οργανισμός σήμερα απαιτεί τουλάχιστον βασικές γνώσεις για την κινητή υπολογιστική και την εργασία με τα τελευταία gadgets. Η κινητή τεχνολογία έχει αλλάξει εντελώς τη μέθοδο επικοινωνίας παντού και μεταξύ όλων. Ως εκ τούτου, ο επιχειρηματικός τομέας πρέπει να προσαρμοστεί στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον και να υιοθετήσει τεχνικές που θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα αυτό το πρόβλημα.

Το όλο θέμα της κινητής διαδικτυακής ασφάλειας πρέπει να αναλυθεί, να γίνει κατανοητό και να αντιμετωπιστεί με διαφορετικό τρόπο από τις εταιρείες, οι οποίες επίσης χρειάζονται αυτές τις ίδιες εγκαταστάσεις στο σημερινό ταχέως μεταβαλλόμενο κινητό σενάριο.

Πώς μπορούν οι εταιρείες να ασκήσουν μεγαλύτερο έλεγχο;

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εισάγεται η έννοια της διαμόρφωσης σαφών πολιτικών χρήσης των κινητών συσκευών . Ενώ μια επιχείρηση δεν μπορεί να αρνηθεί πλήρως στους εργαζόμενους το δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικές πληροφορίες με τη βοήθεια των δισκίων τους και άλλων κινητών συσκευών, πρέπει να διατυπώσει ορισμένους αυστηρούς κανόνες πόσα στοιχεία μπορεί να έχει πρόσβαση ο χρήστης μέσω του διακομιστή της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να κατανοήσουν αυτούς τους κανόνες και γνωρίζουν ότι θα μπορούσαν να τιμωρηθούν σε περίπτωση που δεν σέβονται τις πολιτικές της εταιρείας.

Η επίτευξη αυτής της ισορροπίας μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς οι εταιρείες πρέπει επίσης να ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους τους να αποκτήσουν περισσότερη τεχνογνωσία και να μάθουν να προσαρμόζονται στις νεότερες κινητές τεχνολογίες που έρχονται σχεδόν καθημερινά. Η προστασία της ιδιωτικής ζωής των εργαζομένων και το δικαίωμα στην ελεύθερη δράση είναι ένα ακόμη θέμα ευαίσθητο εδώ.

Κάθε επιχείρηση πρέπει να εξετάσει όλα τα παραπάνω σημεία πριν αποφασίσει εάν μπορεί να επιτρέψει στους υπαλλήλους της να χρησιμοποιούν τις προηγμένες προσωπικές κινητές συσκευές τους, όπως τα δισκία, για χρήση από την επιχείρηση.