Τι είναι ένα αρχείο ATF;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ATF

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ATF είναι πιθανότατα ένα αρχείο λειτουργιών μεταφοράς αρχείων Adobe Photoshop. Αυτοί οι τύποι αρχείων αποθηκεύουν τις ρυθμίσεις που επιτρέπουν στις εικόνες που μεταφέρονται σε φιλμ να εκτυπώνονται με το σωστό χρώμα.

Ανεξάρτητα από το Photoshop, ορισμένα αρχεία ATF που βρίσκετε μπορεί να είναι αρχεία μορφής Adobe Texture, μια μορφή κοντέινερ που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση δεδομένων εικόνας για παιχνίδια Adobe Flash / Air που έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας το Stage3D. Δεδομένου ότι είναι μια μορφή δοχείου, ένα μόνο αρχείο ATF μπορεί να παραδώσει υφές σε πολλές πλατφόρμες, όπως το iOS, το Android και τα Windows. Το ByteArray.org έχει μια καλή εξήγηση για αυτή τη μορφή.

Η επέκταση ATF χρησιμοποιείται επίσης από το λογισμικό ανάλυσης GenePix ως αρχεία κειμένου Axon, μια μορφή απλού κειμένου.

Τα αρχεία υφής Alternativa χρησιμοποιούν επίσης την επέκταση ATF, ως μορφή για την αποθήκευση των υφών 3D μοντέλων.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ATF

Τα αρχεία ATF που είναι αρχεία λειτουργιών μεταφοράς αρχείων Adobe Photoshop μπορούν να ανοίξουν με το Adobe Photoshop.

Θα πρέπει να μπορείτε να ανοίξετε αρχεία ATF που είναι αρχεία μορφής Adobe Texture σε οποιαδήποτε μηχανή παιχνιδιών που υποστηρίζει το Stage3D, όπως το Starling. Διαφορετικά, μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα μετατροπής για να αποθηκεύσετε το αρχείο ATF σε ένα πιο συνηθισμένο σχήμα που υποστηρίζεται από οποιοδήποτε πρόγραμμα προβολής εικόνων (δείτε πώς να το κάνετε παρακάτω). Μια άλλη επιλογή για το άνοιγμα αυτής της μορφής είναι η χρήση του ATFViewer (μέρος των εργαλείων ATF).

Τα αρχεία κειμένου Axon είναι αρχεία απλού κειμένου παρόμοια με μια βάση δεδομένων ή ένα αρχείο υπολογιστικού φύλλου. Αυτό σημαίνει ότι το Microsoft Excel, καθώς και τα περισσότερα ελεύθερα προγράμματα λογισμικού υπολογιστικών φύλλων, είναι ίσως το καλύτερο στοίχημα για αυτά. Δεδομένου ότι είναι αρχεία κειμένου, οποιοσδήποτε επεξεργαστής κειμένου θα κάνει τη δουλειά πάρα πολύ, όπως το Notepad ++. Τα αρχεία ATF αυτής της μορφής χρησιμοποιούνται επίσης από το λογισμικό Molecular Devices GenePix.

Σημείωση: Παρόλο που τα αρχεία κειμένου Axon είναι πιθανό να προβληθούν σωστά χρησιμοποιώντας ένα λογισμικό υπολογιστικών φύλλων όπως το Excel, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το Excel (και πιθανότατα τα περισσότερα εργαλεία υπολογιστικού φύλλου) δεν αναγνωρίζει αρχεία που τελειώνουν στο .ATX. Αυτό σημαίνει ότι αντί να κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο για να το ανοίξετε, πρέπει πρώτα να ανοίξετε το πρόγραμμα και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε το μενού Άνοιγμα για να βρείτε το αρχείο ATX.

Ο μόνος τρόπος για τον οποίο μπορώ να ανοίξω τα αρχεία ATX που είναι τα αρχεία Alternative Texture είναι με το λογισμικό AlternativaPlatform. Ωστόσο, υπάρχει μια καλή πιθανότητα το αρχείο ATF να ανήκει σε μία από τις άλλες μορφές που ανέφερα ήδη.

Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό διαφορετικών μορφών που χρησιμοποιούν την επέκταση ATF, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το πρόγραμμα που ανοίγει εκείνο που χρειάζεστε πρόσβαση δεν είναι αυτό που υποστηρίζει τη μορφή. Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να συμβαίνει αυτό, και γνωρίζετε το πρόγραμμα που θα πρέπει να το ανοίξει, ανατρέξτε στο βοήθημά μου για το πώς να αλλάξω αρχεία στον οδηγό των Windows .

Σημείωση: Αν το αρχείο σας δεν ανοίγει με τα προγράμματα που έχω ήδη αναφέρει, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι διαβάζετε σωστά την επέκταση αρχείου. Ορισμένα αρχεία, όπως τα αρχεία AFT (Ancestry.com Family Tree Database), μοιράζονται τα ίδια γράμματα με τα αρχεία ATF, αλλά πραγματικά δεν έχουν καμία σχέση με τη μορφή.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ATF

Τα αρχεία μορφής Adobe Texture μπορούν να μετατραπούν σε εικόνες PNG χρησιμοποιώντας το δωρεάν εργαλείο ATF2PNG. Μόλις το αρχείο ATF βρίσκεται στη μορφή PNG, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιονδήποτε δωρεάν μετατροπέα εικόνων για να αποθηκεύσετε το PNG σε JPG , GIF , BMP και άλλες μορφές εικόνας.

Επίσης, ανατρέξτε στο Εγχειρίδιο Starling για βοήθεια σχετικά με τη μετατροπή ενός αρχείου ATF χρησιμοποιώντας εντολές γραμμής εντολών.

Οποιοσδήποτε επεξεργαστής κειμένου μπορεί να μετατρέψει ένα αρχείο κειμένου Axon σε άλλη μορφή που βασίζεται σε κείμενο. Μπορεί επίσης να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό GenePix για να αποθηκεύσετε το αρχείο ATF σε κάποια άλλη μορφή.

Δεν βλέπω κανένα λόγο για τη μετατροπή των αρχείων λειτουργιών μεταφοράς του Adobe Photoshop. Επίσης, δεδομένου ότι δεν γνωρίζω κανέναν τρόπο να ανοίξω αρχεία Alternativa Texture, γνωρίζω επίσης ότι δεν υπάρχει μετατροπέας που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτή τη μορφή.

Περισσότερα βοήθεια με τα αρχεία ATF

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να γνωρίζω οτιδήποτε γνωρίζετε ήδη για το συγκεκριμένο αρχείο ATF, καθώς και όλα τα προγράμματα που έχετε ήδη δοκιμάσει.