Τι είναι ένα αρχείο BRL;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία BRL

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου BRL θα μπορούσε να είναι είτε ένα αρχείο MicroBraille είτε ένα αρχείο CAD Ballistic Research Laboratory, αλλά υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι είναι το πρώτο.

Τα αρχεία MicroBraille αποθηκεύουν κουκίδες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από προγράμματα Braille-to-speech και ανάγλυφα braille. Παρόμοια με τα αρχεία Braille Ready Format (BRF), χρησιμοποιούνται συχνά για την αποθήκευση ψηφιακών εκδόσεων για άτομα με προβλήματα όρασης.

Δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία CAD του Ballistic Research Laboratory, αλλά το λογισμικό που τα δημιουργεί, το BRL-CAD, είναι ένα πρόγραμμα 3D στερεάς μοντελοποίησης, έτσι ώστε τα αρχεία αυτά πιθανώς να αποθηκεύουν δεδομένα 3D κάποιου είδους.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο BRL

Τα αρχεία MicroBraille με επέκταση BRL μπορούν να ανοίξουν χρησιμοποιώντας το CASC Braille 2000, μέσω του μενού Open> Braille File . Αυτό το πρόγραμμα υποστηρίζει και άλλα αρχεία braille, όπως αυτά των μορφών BML, ABT, ACN, BFM, BRF και DXB.

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε το αρχείο BRL με το Duxbury Braille Translator (DBT).

Σημείωση: Και τα δύο προγράμματα που μόλις αναφέρθηκαν είναι διαθέσιμα ως demos, οπότε ενώ μπορείτε να ανοίξετε και να διαβάσετε αρχεία BRL με κάποια από αυτά, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλες οι δυνατότητες των προγραμμάτων.

Μπορούν να δημιουργηθούν αρχεία BRL που είναι εργαστήρια Ballistic Research Laboratory με το πρόγραμμα μοντελοποίησης που ονομάζεται BRL-CAD και πιθανόν να το ανοίξουν.

Συμβουλή: Εάν το αρχείο BRL φαίνεται ότι δεν βρίσκεται σε καμία από αυτές τις μορφές, χρησιμοποιήστε το Σημειωματάριο, το TextEdit ή κάποιο άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου για να ανοίξετε το αρχείο BRL. Παρόλο που δεν ισχύει καθόλου για τα δύο προαναφερθέντα μορφότυπα, πολλοί τύποι αρχείων είναι μόνο αρχεία κειμένου , δηλαδή ανεξάρτητα από τη μορφή, ένας επεξεργαστής κειμένου μπορεί να εμφανίζει σωστά τα περιεχόμενα του αρχείου. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για το αρχείο BRL σας, εάν τα παραπάνω προγράμματα δεν το ανοίξουν.

Ένας άλλος λόγος για να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου για να ανοίξετε το αρχείο BRL είναι να δείτε αν υπάρχουν περιγραφικές πληροφορίες στο ίδιο το αρχείο που μπορεί να σας πει ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε για να το δημιουργήσει και, συνεπώς, ποιο πρόγραμμα μπορεί να το ανοίξει. Αυτές οι πληροφορίες είναι συχνά στην πρώτη ενότητα του αρχείου όταν προβάλλονται με ένα κείμενο ή έναν επεξεργαστή HEX.

Συμβουλή: Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο BRL αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή αν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία BRL, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο BRL

Το ίδιο το πρόγραμμα Braille 2000 δεν μπορεί να μετατρέψει ένα αρχείο BRL σε οποιαδήποτε άλλη μορφή, οπότε είναι πιθανό να μην υπάρχει κάποιο λογισμικό που να το μετατρέπει.

Αν το BRL-CAD σας επιτρέπει να ανοίξετε τα αρχεία CAD του Εργαστηρίου Ballistic Research Research, μπορείτε επίσης να το μετατρέψετε σε νέα μορφή. Η επιλογή εξαγωγής ενός τρισδιάστατου μοντέλου είναι συνήθως ένα κοινό χαρακτηριστικό σε αυτούς τους τύπους εφαρμογών, οπότε το BRL-CAD μπορεί να περιλαμβάνει και υποστήριξη για αυτό. Ωστόσο, επειδή δεν το δοκιμάσαμε, δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι.

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Κάτι άλλο που πρέπει να θυμάστε αν δεν μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο BRL είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πραγματικά ένας διαφορετικός τύπος αρχείου που έχει παρόμοια επέκταση αρχείου. Για να ελέγξετε αυτό, δείτε τους χαρακτήρες που ακολουθούν αμέσως το όνομα του αρχείου για να επιβεβαιώσετε ότι διαβάζει ".BRL" και όχι κάτι παρόμοιο.

Για παράδειγμα, ενώ τα αρχεία BRD μοιράζονται τα περισσότερα γράμματα επέκτασης αρχείων ως αρχεία BRL, δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Τα αρχεία BRD είναι είτε αρχεία κυκλώματος EAGLE, αρχεία σχεδιασμού PCB Cadence Allegro ή αρχεία σχεδίασης PCB του KiCad. Ωστόσο, καμία από αυτές τις μορφές δεν σχετίζεται με τις μορφές που αναφέρονται παραπάνω και οι οποίες χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου BRL και συνεπώς δεν μπορούν να ανοίξουν με ένα πρόγραμμα ανοίγματος αρχείων BRL.

Τα αρχεία BR5 , FBR και ABR είναι μόνο μερικά άλλα παραδείγματα που θα μπορούσαν εύκολα να συγχέονται με τα αρχεία BRL.

Αν διαπιστώσετε ότι το αρχείο σας δεν είναι πραγματικά αρχείο BRL, αναζητήστε την επέκταση αρχείων που βλέπετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μορφή αρχείου που χρησιμοποιεί την επέκταση. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιο πρόγραμμα μπορεί να ανοίξει ή να μετατρέψει αυτόν τον τύπο αρχείου.