Τι είναι το αρχείο BR5;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία BR5

Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου BR5 είναι πολύ πιθανό ένα αρχείο Bryce 5 Scene, ένα είδος αρχείου που χρησιμοποιείται με το λογισμικό μοντελοποίησης του Bryce, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία 3D τοπίων.

Τα αρχεία BR5 διαθέτουν συνήθως περιβάλλοντα τρισδιάστατα, γεμάτα πράγματα όπως εφέ φωτισμού, νερό που μοιάζει με τη ζωή κ.λπ., αλλά μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν και άλλα μοντέλα και αντικείμενα 3D όπως τα ζώα και τους ανθρώπους.

Άλλα αρχεία BR5 ενδέχεται να είναι αρχεία μουσικής που δημιουργήθηκαν όταν ένα αυτοκίνητο της BMW υποστήριξε μια συλλογή μουσικής μέσω USB . Αν δεν έχουν την επέκταση BR5, μπορεί να είναι παρόμοια, με επέκταση .BR3 ή .BR4.

Σημείωση: Αν και οι επεκτάσεις αρχείων τους μοιάζουν πολύ παρόμοιες, τα αρχεία BR5 σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω μορφές δεν είναι τα ίδια με τα αρχεία BRL .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο BR5

Το Bryce 5 και το νεότερο είναι το λογισμικό που χρειάζεστε για να ανοίξετε αρχεία BR5. Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε αρχικά από την Metacreations προτού αγοραστεί από την Corel. Μετά την κυκλοφορία της έκδοσης 5 από τον Corel, η Bryce αποκτήθηκε από την DAZ Productions. Η τελευταία έκδοση της Bryce μπορεί να αγοραστεί απευθείας από την DAZ Productions.

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε μια έκδοση του Bryce που είναι νεότερη από την έκδοση 5, το αρχείο BR5 ανοίγει με τον ίδιο τρόπο, μέσω του μενού Αρχείο> Άνοιγμα ....

Τα αρχεία μουσικής BMW BR5 προστατεύονται με ειδικό λογισμικό στο όχημα, οπότε όταν τα αρχεία μουσικής υποστηρίζονται σε μια μονάδα USB, μετατρέπονται σε νέα μορφή και μετονομάζονται με την επέκταση αρχείου .BR5. Αυτά τα αρχεία προορίζονται να αποκατασταθούν πίσω στον σκληρό δίσκο του αυτοκινήτου και δεν προορίζονται να ανοίξουν σε έναν υπολογιστή και να αναπαραχθούν όπως θα κάνατε με ένα αρχείο MP3 .

Με άλλα λόγια, αν και η BMW παρέχει έναν τρόπο για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της μουσικής σας συλλογής σε περίπτωση που ο σκληρός δίσκος του αυτοκινήτου πρόκειται να σκουπιστεί, το μόνο που μπορείτε να κάνετε μαζί του είναι να τα φορτώσετε πίσω στο σκληρό δίσκο για αναπαραγωγή στο αυτοκίνητο.

Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας, ενδέχεται να μην είναι αρχείο BR5. Αυτό που εννοώ είναι ότι ορισμένα αρχεία, όπως τα ABR , BRSTM και FBR , μπορεί να φαίνονται λίγο σαν τα αρχεία BR5 επειδή οι επεκτάσεις αρχείων τους είναι παρόμοιες, αλλά είναι τελείως διαφορετικές μορφές που απαιτούν διαφορετικά προγράμματα για να τα ανοίξουν / χρησιμοποιήσουν.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο BR5

Υποθέτω ότι το λογισμικό Bryce μπορεί να μετατρέψει ένα αρχείο BR5, αλλά δεν έχω ο ίδιος το πρόγραμμα για να δω πώς να το κάνει. Κανονικά, όταν ένα πρόγραμμα υποστηρίζει τη μετατροπή αρχείων ή την αποθήκευση ανοικτών αρχείων σε μια νέα μορφή, αυτή η επιλογή εμφανίζεται στο μενού Αρχείο> Αποθήκευση ως ή μερικές φορές ένα κουμπί Εξαγωγή ή Μετατροπή ή ένα κουμπί.

Είναι πιθανό ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε μόνο το αρχείο BR5 στη μορφή που χρησιμοποιείται στην έκδοση του Bryce που έχει ανοιχτό το αρχείο BR5. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε το Bryce 7 για να ανοίξετε το αρχείο BR5, ίσως να μπορείτε να μετατρέψετε το αρχείο σε αρχείο BR7 (όχι BR6, κλπ.).

Όπως ανέφερα παραπάνω, τα αρχεία BR5 που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα BMW μπορούν πιθανότατα να φορτωθούν ξανά στο σκληρό δίσκο του αυτοκινήτου (και ίσως μόνο το ίδιο αυτοκίνητο από το οποίο υποστηρίχθηκε), πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ένα στερεό μετατροπέα οπουδήποτε μπορεί να αποκρυπτογραφήσει αυτά τα αρχεία και να τα μετατρέψει σε άλλη μορφή ήχου.

Ωστόσο, βρήκα ένα πρόγραμμα που ονομάζεται μετατροπέας BRx που θα μπορούσε να λειτουργήσει για αρχεία ήχου BR5, αλλά είναι μόνο μια έκδοση επίδειξης. Δεν είμαι σίγουρος για το πού είναι περιορισμένη, αλλά αν το θεωρήσετε ότι λειτουργεί, μπορείτε να εξετάσετε την αγορά του πλήρους προγράμματος.

Αν το BRx Converter δεν λειτουργεί, αυτό το post forum στο Bimmerfest μπορεί να είναι χρήσιμο. Μέσω αυτού του συνδέσμου γίνεται μια συζήτηση για έναν διαφορετικό μετατροπέα BR5 και έναν σύνδεσμο λήψης τόσο σε έκδοση των Windows όσο και σε Mac.

Συμβουλή: Μπορείτε κανονικά να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων στο αρχείο εάν είναι μια δημοφιλής μορφή που μπορεί να χρειαστεί να αποθηκευτεί σε μια νέα, παρόμοια μορφή (όπως όταν μετατρέπετε MP3 σε WAV ). Αλλά αυτό δεν συμβαίνει για τα αρχεία BR5, γι 'αυτό και η μόνη σας διαδρομή για τη μετατροπή ενός είναι πιθανώς με το πρόγραμμα Bryce.