Τι είναι το αρχείο EASM;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία EASM

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου EASM είναι ένα αρχείο συναρμολόγησης eDrawings. Είναι μια αναπαράσταση σχεδίου σχεδίασης με υπολογιστή (CAD), αλλά δεν είναι η πλήρης, επεξεργάσιμη έκδοση του σχεδίου.

Με άλλα λόγια, ένας λόγος που χρησιμοποιούνται τα αρχεία EASM είναι ότι οι πελάτες και οι άλλοι παραλήπτες μπορούν να δουν τον σχεδιασμό αλλά δεν έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σχεδιασμού. Είναι λίγο σαν τη μορφή DWF της Autodesk.

Ένας άλλος λόγος που χρησιμοποιούνται τα αρχεία EASM είναι ότι αποτελούνται από συμπιεσμένα δεδομένα XML , τα οποία τα καθιστούν την τέλεια μορφή για την αποστολή CAD σχεδίων μέσω του Διαδικτύου όπου ο χρόνος / οι ταχύτητες λήψης αποτελούν πρόβλημα.

Σημείωση: Τα EDRW και EPRT είναι παρόμοια φορμά αρχείων eDrawings. Ωστόσο, τα αρχεία EAS είναι εντελώς διαφορετικά - είναι αρχεία συμβόλων RSLogix που χρησιμοποιούνται με το RSLogix.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο EASM

Το eDrawings είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα CAD από τη SolidWorks που θα ανοίξει αρχεία EASM για προβολή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κλικ στην καρτέλα ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΑ CAD στην δεξιά πλευρά αυτής της σελίδας λήψης για να βρείτε τον σύνδεσμο λήψης eDrawings.

Τα αρχεία EASM μπορούν επίσης να ανοίξουν με το SketchUp, αλλά μόνο εάν αγοράσετε και το plug-in του eDrawings Publisher. Το ίδιο ισχύει και για τον Inventor της Autodesk και τον δωρεάν εκδότη eDrawings για plug-in Inventor.

Η εφαρμογή για κινητά eDrawings για Android και iOS μπορεί να ανοίξει και αρχεία EASM. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την εφαρμογή στις αντίστοιχες σελίδες λήψης, από τις οποίες μπορείτε να μεταβείτε από τον ιστότοπο του eDrawings Viewer.

Αν μεταφορτώσετε το αρχείο EASM στο Dropbox ή στο Google Drive, θα πρέπει να μπορείτε να τα εισαγάγετε στη μονάδα MySolidWorks για να δείτε το σχέδιο online.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο EASM, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία EASM, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο EASM

Η μορφή EASM δημιουργήθηκε με σκοπό την προβολή ενός σχεδίου CAD, όχι για την επεξεργασία ή την εξαγωγή του σε κάποια άλλη μορφή 3D. Επομένως, αν χρειαστεί να μετατρέψετε το EASM σε DWG , OBJ, κ.λπ., θα χρειαστεί να έχετε πρόσβαση στο αρχικό αρχείο.

Ωστόσο, το πρόγραμμα View2Vector για Windows διαφημίζεται ως δυνατότητα εξαγωγής ενός αρχείου EASM σε μορφές όπως DXF , STEP, STL (ASCII, δυαδικό ή διεσπαρμένο), PDF , PLY και STEP. Δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος για να δω τι πραγματικά επιτυγχάνει αυτός ο τύπος μετατροπής, αλλά υπάρχει μια δοκιμή 30 ημερών εάν θέλετε να το δοκιμάσετε.

Το λογισμικό eDrawings Professional (είναι δωρεάν για 15 ημέρες) από το SolidWorks μπορεί να αποθηκεύσει ένα αρχείο EASM σε μη-CAD μορφές όπως JPG , PNG , HTM , BMP , TIF και GIF . Υποστηρίζεται επίσης η εξαγωγή σε EXE , η οποία ενσωματώνει το πρόγραμμα προβολής σε ένα μόνο αρχείο - ο παραλήπτης δεν χρειάζεται να έχει εγκατεστημένο το eDrawings για να ανοίξει το αρχείο συναρμολόγησης.

Σημείωση: Εάν μετατρέψετε το EASM σε ένα αρχείο εικόνας, θα φαίνεται ακριβώς όπως έκανε όταν αποθηκεύσατε το αρχείο - δεν θα είναι σε μορφή 3D που σας επιτρέπει να μετακινείτε τα αντικείμενα και να βλέπετε πράγματα από διαφορετικές γωνίες. Εάν μετατρέψετε το αρχείο EASM σε μια εικόνα, φροντίστε να τοποθετήσετε το σχέδιο όπως θέλετε να εμφανίζεται πριν το αποθηκεύσετε.