Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία EDRW

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου EDRW είναι ένα αρχείο eDrawings που χρησιμοποιείται με το πρόγραμμα CAD SolidWorks eDrawings. Εν ολίγοις, είναι απλά μια μορφή που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση 3D σχεδίων σε μορφή "μόνο για προβολή".

Τα αρχεία EDRW είναι χρήσιμα όταν μοιράζεστε ένα σχέδιο όχι μόνο επειδή το αρχείο είναι συμπαγές σε πολύ μικρότερο μέγεθος από το ακατέργαστο σχέδιο, καθιστώντας τα πιο εύκολο να τα μοιραστείτε, αλλά και επειδή τα αρχικά δεδομένα δεν μπορούν να αλλοιωθούν επειδή το σχήμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για την προβολή ενός σχεδίου αλλά όχι για την επεξεργασία του.

Ακόμη περισσότερο, τα σχέδια σε ένα αρχείο EDRW μπορούν να εξεταστούν χωρίς ο παραλήπτης να χρειάζεται να εγκαταστήσει ένα πλήρες, ογκώδες πρόγραμμα CAD.

Τα αρχεία EDRWX είναι παρόμοια με τα αρχεία EDRW αλλά έχουν δημιουργηθεί στη μορφή XPS .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο EDRW

Το SolidWorks eDrawings Viewer είναι ένα δωρεάν εργαλείο CAD που μπορεί να ανοίξει και να ζωγραφίσει σχέδια με τη μορφή EDRW. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί ακόμη και να προστατεύσει το αρχείο EDRW με κωδικό πρόσβασης.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κλικ στην καρτέλα ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΛΥΨΗΣ στη δεξιά πλευρά της σελίδας που μόλις συνδέσαμε για το σύνδεσμο λήψης eDrawings.

Το eDrawings Viewer υποστηρίζει και άλλες μορφές αρχείων eDrawings, όπως EASM, EASMX, EPRT, EPRTX και EDRWX.

Συμβουλή: Ο ιστότοπος eDrawingsViewer.com έχει συνδέσμους λήψης για plug-ins του eDrawings Publisher, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με προγράμματα 3D σχεδίασης όπως CATIA, Autodesk Inventor, Solid Edge και SketchUp. Τα plugins επιτρέπουν σε αυτά τα προγράμματα να εξάγουν σχέδια σε μορφή EDRW.

Σημείωση: Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας, βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε εσφαλμένη ανάγνωση της επέκτασης αρχείου. Είναι εύκολο να συγχέουμε άλλες μορφές που μοιράζονται παρόμοια γράμματα, όπως DRW (DESIGNER Drawing) και WER (Αναφορά σφάλματος των Windows), με τη μορφή EDRW eDrawings.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο EDRW, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία EDRW, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο EDRW

Αν κατεβάσετε το πρόγραμμα eDrawings Viewer από τον παραπάνω σύνδεσμο SolidWorks, μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο EDRW σε BMP , TIF , JPG , PNG , GIF και HTM .

Το ίδιο πρόγραμμα μπορεί να μετατρέψει το αρχείο EDRW σε ένα αρχείο EXE (ή ακόμα και ένα ZIP με το EXE που αποθηκεύεται αυτόματα μέσα) ώστε να μπορεί να ανοίξει σε έναν υπολογιστή που δεν έχει εγκαταστήσει το λογισμικό eDrawings.

Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε το EDRW σε PDF με ένα εργαλείο που ονομάζεται "εκτυπωτής PDF". Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εκτύπωσης σε PDF για να μάθετε περισσότερα.

Δεν γνωρίζουμε τους μετατροπείς αρχείων που μπορούν να μετατρέψουν το EDRW σε DWG ή DXF , που είναι δύο άλλες μορφές αρχείων CAD. Ωστόσο, ακόμη και με ένα εργαλείο μετατροπής που υποστηρίζει τη λήψη του αρχείου EDRW σε μία από αυτές τις μορφές, το μόνο που θα σας επιτρέψει να κάνετε είναι να δείτε την τρισδιάστατη εικόνα και να μην την επεξεργαστείτε , αφού είναι απλά μια μορφή προβολής.