Τι είναι ένα αρχείο XLTX;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία XLTX

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου XLTX είναι ένα αρχείο προτύπου υπολογιστικού φύλλου Excel Open XML. Αυτή η μορφή χρησιμοποιείται από το Microsoft Excel ως πρότυπο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πολλαπλών αρχείων XLSX που περιέχουν τις ίδιες διατάξεις, μορφοποίηση και ρυθμίσεις.

Η μορφή XLTX εισήχθη στο Excel στο Microsoft Office 2007 για να αντικαταστήσει την παλαιότερη μορφή προτύπου XLT (η οποία δημιουργεί παρόμοια αρχεία XLS ).

Όπως οι μορφές DOCX και PPTX του MS Office, το XLTX ενσωματώνει XML και ZIP για να μειώσει το μέγεθος του αρχείου.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο XLTX

Τα αρχεία XLTX συνήθως χρησιμοποιούνται μόνο με το Microsoft Excel (δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο προτύπου στον ιστότοπο της Microsoft). Μπορείτε να ανοίξετε αρχεία XLTX σε εκδόσεις του Excel που είναι παλαιότερες του 2007, εάν εγκαταστήσετε το δωρεάν πακέτο συμβατότητας του Microsoft Office.

Το παρακάτω ελεύθερο λογισμικό μπορεί επίσης να ανοίξει τη μορφή XLTX, απλά δεν μπορεί να αποθηκεύσει το αρχείο στο .XLTX (πρέπει να αποθηκευτεί ως κάτι άλλο, όπως το XLSX ή XLT): OpenOffice Calc, LibreOffice Calc και SoftMaker FreeOffice PlanMaker .

Μπορείτε επίσης να ανοίξετε το αρχείο με ένα εργαλείο αποσυμπίεσης αρχείων, αφού τα αρχεία XLTX είναι πραγματικά αρχεία. Ωστόσο, είναι σχεδόν ένας χρήσιμος τρόπος για να δείτε τα περιεχόμενα του αρχείου, καθώς δεν εμφανίζει το έγγραφο όπως θα ήταν όταν άνοιξε στο Excel ή στα άλλα προγράμματα υπολογιστικών φύλλων που ανέφερα. Αν θέλετε να πάτε αυτή τη διαδρομή, για οποιοδήποτε λόγο, το 7-Zip και το PeaZip είναι δύο εργαλεία αποσυμπίεσης αρχείων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να ανοίξουν το αρχείο XLTX ως αρχείο.

Σημείωση: Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο XLTX αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία XLTX, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XLTX

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο XLTX σε XLSX ή XLS είναι να χρησιμοποιήσετε έναν από τους XLTX θεατές / συντάκτες από παραπάνω, όπως το Microsoft Excel, το οποίο υποστηρίζει τη μετατροπή και στις δύο μορφές. Οι άλλες εφαρμογές που αναφέρονται παραπάνω μπορούν να υποστηρίζουν μόνο το ένα ή το άλλο.

Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο XLTX είναι να χρησιμοποιήσετε το FileZigZag . Πρόκειται για ένα online μετατροπέα αρχείων που μπορεί να αποθηκεύσει ένα αρχείο XLTX σε XLS, CSV , ODS, OTS, PDF , TXT και σε πολλές άλλες μορφές.

Συμβουλή: Εάν μετατρέψετε το αρχείο XLTX σε πιο δημοφιλή μορφή υπολογιστικού φύλλου, όπως XLSX ή CSV, μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σε κάτι διαφορετικό από το Microsoft Excel. Ορισμένα εναλλακτικά δωρεάν προγράμματα υπολογιστικών φύλλων περιλαμβάνουν το λογισμικό Kingsoft Spreadsheets, το Gnumeric και το Spread32.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Αν το αρχείο σας δεν ανοίξει ή δεν μετατραπεί χρησιμοποιώντας τις παραπάνω προτάσεις, τότε υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα ότι το αρχείο σας δεν τελειώνει με την επέκταση του αρχείου .XLTX. Αν συμβαίνει αυτό, τότε πρέπει να ερευνήσετε την επέκταση αρχείου για να δείτε ποια προγράμματα την υποστηρίζουν.

Για παράδειγμα, τα αρχεία XTL φαίνεται να σχετίζονται κατά κάποιο τρόπο με τα αρχεία XLTX, επειδή η επέκταση αρχείων τους μοιάζει πολύ με αυτή της μορφής αρχείου υπολογιστικού φύλλου. Ωστόσο, τα αρχεία XTL είναι πραγματικά αρχεία δεδομένων Vietcong που χρησιμοποιούνται από το video game Vietcong.

LTX είναι παρόμοια, όπου η επέκταση αρχείου μοιάζει πολύ με το XLTX αλλά η μορφή του δεν σχετίζεται με κανένα τρόπο. Τα αρχεία LTX ενδέχεται να είναι αρχεία ιδιοτήτων STALKER ή αρχεία εγγράφων LaTeX.

Εάν δεν είναι ήδη σαφές, όλος ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να γνωρίζετε πλήρως την επέκταση του αρχείου είναι να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το κατάλληλο πρόγραμμα για να το ανοίξετε. Εάν δεν ασχολείστε με ένα αρχείο XLTX, τότε ερευνήστε την πραγματική επέκταση αρχείου που έχει το αρχείο σας, ώστε να μπορείτε να μάθετε ποια προγράμματα είναι σε θέση να το ανοίξετε ή να το μετατρέψετε.

Περισσότερα βοήθεια με αρχεία XLTX

Εάν είστε βέβαιοι ότι έχετε πράγματι ένα αρχείο XLTX, εμφανές από την επέκταση αρχείου ".XLTX" στο τέλος, τότε ίσως να συμβεί κάτι άλλο που σας εμποδίζει να χρησιμοποιήσετε σωστά το αρχείο.

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου XLTX και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.