Είναι η αγορά ενός προπληρωμένου iPhone σωστό για σας;

Το μεγαλύτερο κόστος της ιδιοκτησίας ενός iPhone είναι το μηνιαίο τέλος για υπηρεσίες φωνής, κειμένου και δεδομένων. Αυτή η αμοιβή - συχνά US $ 99 ή και περισσότερο ανά μήνα - αυξάνεται και, κατά τη διάρκεια μιας διετούς σύμβασης, μπορεί να γίνει γρήγορα χιλιάδες δολάρια. Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη επιλογή για τους χρήστες του iPhone πια. Με την προσθήκη προπληρωμένων φορέων iPhone, όπως το Boost Mobile, το Cricket Wireless , το Net10 Wireless, το Straight Talk και το Virgin Mobile , μπορείτε να περάσετε μόνο $ 40- $ 55 / μήνα για να έχετε απεριόριστη φωνή, κείμενο και δεδομένα. Αυτό το χαμηλό μηνιαίο κόστος είναι αρκετά ελκυστικό, αλλά υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για τους προπληρωμένους μεταφορείς που πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε μια αλλαγή.

Πλεονεκτήματα

Χαμηλότερο μηνιαίο κόστος
Ένας από τους κύριους λόγους για να εξετάσει ένα προπληρωμένο iPhone είναι το χαμηλότερο κόστος των μηνιαίων σχεδίων. Παρόλο που είναι κοινό να ξοδεύετε US $ 100 / μήνα σε τηλεφωνικά / δεδομένα / γραπτά σχέδια από τους μεγάλους μεταφορείς, οι προπληρωμένες εταιρείες χρεώνουν περίπου το μισό. Αναμείνετε να περάσετε περισσότερα από $ 40- $ 55 το μήνα σε ένα συνδυασμένο σχέδιο φωνής / δεδομένων / κειμένου στο Straight Talk, Boost, Cricket, Net10 ή Virgin.

Απεριόριστα τα πάντα (είδος)
Οι κύριοι μεταφορείς έχουν κινηθεί προς απεριόριστα σχέδια - όλοι μπορείτε να φάτε κλήσεις και δεδομένα για μια επίπεδη μηνιαία αμοιβή - αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια επιπλέον χρεώσεις, όπως τα σχέδια γραπτών μηνυμάτων. Όχι τόσο για τους προπληρωμένους μεταφορείς. Με αυτές τις εταιρείες, το μηνιαίο σας τέλος σας δίνει απεριόριστο αριθμό κλήσεων, γραπτών μηνυμάτων και δεδομένων. Περίπου. Θα πρέπει πραγματικά να είναι "απεριόριστη", καθώς υπάρχουν όρια. Ανατρέξτε στην ενότητα "Μειονεκτήματα" παρακάτω για να μάθετε για αυτά.

Δεν υπάρχουν συμβόλαια. Ακύρωση οποτεδήποτε - δωρεάν
Οι μεγάλοι αερομεταφορείς απαιτούν γενικά συμβόλαια διάρκειας δύο ετών και χρεώνουν αυτό που είναι γνωστό ως πρόωρη αποζημίωση τερματισμού (ETF) για πελάτες που υπογράφουν συμβάσεις και επιθυμούν να τις ακυρώσουν πριν τελειώσει ο όρος. Αυτά τα υψηλά τέλη - έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τους πελάτες να αλλάζουν εταιρείες πολύ συχνά. Με τις προπληρωμένες εταιρείες, μπορείτε να αλλάζετε όποτε θέλετε χωρίς επιπλέον κόστος. δεν υπάρχουν ETF.

Χαμηλότερο συνολικό κόστος - σε ορισμένες περιπτώσεις
Επειδή τα μηνιαία τους σχέδια είναι λιγότερο δαπανηρά, τα προπληρωμένα iPhones μπορεί να είναι φθηνότερα στην κατοχή και χρήση τους σε διάστημα δύο ετών - σε ορισμένες περιπτώσεις - από αυτά που αγοράζονται μέσω παραδοσιακών φορέων. Ενώ ο φθηνότερος συνδυασμός τηλεφώνου και υπηρεσίας από έναν σημαντικό μεταφορέα κοστίζει λίγο περισσότερο από 1.600 δολάρια για δύο χρόνια, ο πιο ακριβός συνδυασμός συμβουλεύει τις κλίμακες σε πάνω από 3.000 δολάρια. Η high-end τιμή ενός προπληρωμένου iPhone για δύο χρόνια είναι λίγο πάνω από $ 1.700. Έτσι, ανάλογα με το μοντέλο τηλεφώνου και το επίπεδο σχέδιο που αναμένετε να αγοράσετε, προπληρωμένο θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα.

Δεν υπάρχει τέλος ενεργοποίησης
Η τιμή ενός iPhone στους παραδοσιακούς μεταφορείς περιλαμβάνει ένα τέλος ενεργοποίησης το οποίο δεν είναι διαθέσιμο στην τιμή του αυτοκόλλητου. Το τέλος ενεργοποίησης για τα νέα τηλέφωνα δεν είναι πολύ, αλλά συνήθως τρέχει $ 20- $ 30 περίπου. Δεν ισχύει για τους προπληρωμένους μεταφορείς, όπου δεν υπάρχουν τέλη ενεργοποίησης.

Μειονεκτήματα

Τα τηλέφωνα είναι πιο ακριβά
Ενώ τα μηνιαία σχέδια για τα προπληρωμένα iPhones είναι πολύ φθηνότερα από τα σχέδια των μεγάλων μεταφορέων, η κατάσταση αυτή αντιστρέφεται κατά την αγορά του ίδιου του τηλεφώνου. Οι μεγάλοι μεταφορείς επιδοτούν την τιμή του τηλεφώνου, πράγμα που σημαίνει ότι πληρώνουν στην Apple την πλήρη τιμή του τηλεφώνου και στη συνέχεια το εκπτώνουν στους πελάτες για να τους προσελκύσουν να υπογράψουν συμβόλαια δύο ετών. Δεδομένου ότι οι προπληρωμένοι μεταφορείς δεν έχουν συμβάσεις, πρέπει να χρεώνουν πλησιέστερα προς την πλήρη τιμή για τα τηλέφωνα. Αυτό σημαίνει ότι ένα iPhone 4GB 16GB από έναν προπληρωμένο μεταφορέα θα κοστίσει περίπου 450 δολάρια, σε αντίθεση με τα 99 δολάρια από έναν μεταφορέα που απαιτεί από εσάς να υπογράψετε μια σύμβαση. Μεγάλη διαφορά.

Συχνά δεν μπορούν να πάρουν κορυφαία τηλέφωνα
Το άλλο μειονέκτημα που σχετίζεται με το υλικό των προπληρωμένων μεταφορέων είναι ότι δεν προσφέρουν τις πιο πολυτελείς εκδόσεις του iPhone. Από αυτό το γράψιμο, το Cricket προσφέρει μόνο το 16GB iPhone 5S , ενώ το Straight Talk έχει μόνο τα 4S και 5, ούτε 5C ή 5S . Έτσι, αν χρειάζεστε το τελευταίο μοντέλο ή περισσότερη χωρητικότητα αποθήκευσης, θα πρέπει να πάτε σε έναν παραδοσιακό μεταφορέα.

Τα απεριόριστα σχέδια δεν είναι πραγματικά απεριόριστα
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα απεριόριστα προπληρωμένα σχέδια δεν είναι πραγματικά απεριόριστα. Ενώ πραγματικά παίρνετε τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα κειμένου χωρίς τέλος, το ποσό των δεδομένων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε αυτά τα "απεριόριστα" σχέδια, έχει στην πραγματικότητα κάποια όρια. Τόσο το Cricket όσο και το Virgin επιτρέπουν στους χρήστες 2,5 GB δεδομένων ανά μήνα σε πλήρη ταχύτητα. Μόλις περάσετε αυτό το σήμα, μειώνουν την ταχύτητα των μεταφορτώσεων και των λήψεων σας μέχρι τον επόμενο μήνα.

Αργότερα 3G και 4G
Σε αντίθεση με τους μεγάλους μεταφορείς, ούτε το Κρίκετ ούτε η Virgin κατέχουν τα δικά τους δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Αντ 'αυτού, μισθώνουν εύρος ζώνης από την Sprint. Ενώ η Sprint είναι ένας πολύ καλός μεταφορέας, για προπληρωμένους χρήστες iPhone, αυτό δεν είναι εντελώς καλά νέα. Αυτό συμβαίνει επειδή, σύμφωνα με την PC Magazine, η Sprint έχει το πιο αργό 3G δίκτυο μεταξύ των παρόχων iPhone - πράγμα που σημαίνει ότι τα iPhones στο Cricket και Virgin θα είναι εξίσου αργά. Για τις ταχύτερες ταχύτητες δεδομένων στο iPhone, χρειάζεστε AT & T.

Δεν υπάρχει προσωπική Hotspot
Όταν χρησιμοποιείτε ένα iPhone σε έναν σημαντικό μεταφορέα, έχετε την επιλογή να προσθέσετε μια δυνατότητα προσωπικών Hotspot στο σχέδιό σας. Αυτό μετατρέπει το τηλέφωνό σας σε ένα hotspot Wi -Fi για κοντινές συσκευές. Ορισμένοι προπληρωμένοι μεταφορείς, όπως Boost, Straight Talk και Virgin, δεν περιλαμβάνουν την υποστήριξη των προσωπικών Hotspot στα σχέδιά τους, οπότε αν χρειαστείτε αυτό το χαρακτηριστικό, πρέπει είτε να επιλέξετε Cricket είτε έναν σημαντικό μεταφορέα.

Δεν υπάρχει ταυτόχρονη φωνή / δεδομένα
Επειδή οι προπληρωμένοι μεταφορείς τείνουν να μοιράζονται δίκτυα με εγκατεστημένες εταιρείες, έχουν τους ίδιους περιορισμούς με τις μεγαλύτερες εταιρείες. Για παράδειγμα, επειδή το δίκτυο της Sprint δεν υποστηρίζει ταυτόχρονη χρήση φωνής και δεδομένων, ούτε οι προπληρωμένοι μεταφορείς σε αυτό. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε δεδομένα και να μιλήσετε ταυτόχρονα, επιλέξτε AT & T.

Δεν διατίθεται σε όλες τις περιοχές
Αγοράζοντας ένα προπληρωμένο iPhone δεν είναι τόσο απλό όσο το περπάτημα σε ένα κατάστημα ή τη μετάβαση σε έναν ιστότοπο και τη διάλυση της πιστωτικής σας κάρτας. Ενώ αυτό μπορεί να συμβαίνει με τους μεγάλους μεταφορείς, με τουλάχιστον έναν προπληρωμένο μεταφορέα, όπου ζείτε, καθορίζει τι μπορείτε να αγοράσετε. Κατά την έρευνα του Cricket για την αρχική έκδοση αυτού του άρθρου, ο ιστότοπος της εταιρείας με ρώτησε πού βρισκόμουν για να προσδιορίσω αν θα μπορούσα να αγοράσω ένα iPhone. Ανεξάρτητα από το πού είπα ότι ήμουν (δοκιμάσαμε την Καλιφόρνια, τη Λουιζιάνα, τη Νέα Υόρκη, την Πενσυλβάνια, τη Ρόουντ Άιλαντ, ακόμη και το Σαν Ντιέγκο, που είναι η μητρική εταιρεία του Cricket), η περιοχή μου είπε ότι δεν μπορούσα να αγοράσω ένα iPhone. Κατά την ενημέρωση αυτού του άρθρου τον Δεκέμβριο του 2013, αυτός ο περιορισμός φαίνεται να έχει εξαφανιστεί. Παρόλα αυτά, παρόμοια θέματα θα μπορούσαν να προκύψουν με κάθε προπληρωμένο μεταφορέα.

Η κατώτατη γραμμή

Οι προπληρωμένοι μεταφορείς προσφέρουν πολύ χαμηλότερο κόστος για τα μηνιαία σχέδια, αλλά όπως είδαμε, αυτό το χαμηλότερο κόστος έρχεται με μια σειρά από συμβιβασμούς. Αυτά τα συμπτώματα ίσως αξίζει τον κόπο για ορισμένους χρήστες και δεν αξίζει τον κόπο για τους άλλους. Πριν αποφασίσετε, ρίξτε μια σκληρή ματιά στις ανάγκες σας, στον προϋπολογισμό σας και αν νομίζετε ότι τα υπέρ πλεονεκτούν τα μειονεκτήματα. Για μένα, για παράδειγμα, δεν το κάνουν. Χρειάζομαι ταχύτερες ταχύτητες δεδομένων, περισσότερα μηνιαία δεδομένα και ένα τηλέφωνο υψηλότερου επιπέδου. Αλλά αν δεν το κάνετε, ένας προπληρωμένος μεταφορέας θα μπορούσε να είναι πάρα πολύ.