Ο πολυλειτουργικός εκτυπωτής φωτογραφικής μηχανής Pixma MP490 της Canon

Εξαιρετικές φωτογραφίες και έγγραφα με Canon Pixma MP490

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Περιγραφή

Η κατώτατη γραμμή: Για κάτω από εκατό δολάρια, ο εκτυπωτής Canon Pixma MP490 all-in-one (AIO) είναι μια αξιοπρεπής αγορά. Όπως πολλοί άλλοι εκτυπωτές σε αυτό το εύρος τιμών, δεν διαθέτει κάποια προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως έναν αυτόματο τροφοδότη εγγράφων ή αυτόματο τροφοδότη εγγράφων (ADF), ένα αυτόματο σύστημα εκτύπωσης διπλής όψης και υποστήριξη ασύρματου ή Wi-Fi. Φυσικά θα πληρώσετε περισσότερα για αυτά τα χαρακτηριστικά - έτσι πριν αγοράσετε, αποφασίστε πόσο σημαντικά θα είναι αυτά τα προηγμένα χαρακτηριστικά. Εάν χρειάζεστε ένα μικρό, φθηνό εκτυπωτή που δεν είναι τόσο γρήγορος, αλλά εξακολουθεί να δημιουργεί εξαιρετικές φωτογραφίες, δεν θα απογοητευτείτε από αυτόν τον εκτυπωτή - ούτε από τους περισσότερους άλλους εκτυπωτές Pixma.

Ορισμένα από τα νεότερα Pixmas, όπως το Pixma MG7720 και το Pixma MG6820, έρχονται με μεγάλο μέρος αυτού του ενσωματωμένου για παρόμοια τιμή. Η μονάδα ελέγχου μας, το Pixma MP490, χτύπησε τους δρόμους πίσω το 2009, πριν από επτά χρόνια.

Αγοράστε τον εκτυπωτή Canon Pixma MP490 All-in-One στο Amazon

Εισαγωγή

Όπως και το Canon Pixma MP480 μπροστά του, ο πολυμηχανικός εκτυπωτής Pixma MP490 All-in-One φαίνεται πολύ πιο όμορφος από τους περισσότερους εκτυπωτές all-in-one, με μικρό αποτύπωμα και στρογγυλεμένες άκρες. Η οθόνη LCD 1,8 "εμφανίζεται από κάτω από ένα κάλυμμα που στεγάζει τα λίγα κουμπιά του εκτυπωτή και το δίσκο εξόδου διπλώνει για να κρατήσει το αποτύπωμα μικροσκοπικό. Αυτός ο εκτυπωτής χτύπησε την αγορά τον Αύγουστο του 2009, αλλά εξακολουθεί να είναι διαθέσιμος μέσω των περισσότερων καναλιών, συμπεριλαμβανομένου του Amazon.

Για κάποιο λόγο, το MP490 δεν κάνει το συνεχές θόρυβο θορύβου όταν θερμαίνει το MP480. Ακόμα, δεν γίνεται για βαριά χρήση, καθώς η λειτουργία χειροκίνητης εκτύπωσης διπλής όψης (μόλις εκτυπώσετε την πρώτη πλευρά, αναστρέψετε τις σελίδες και επαναφορτώσετε τις σελίδες) είναι λιγότερο από βολική για οποιονδήποτε χρησιμοποιεί αυτό το χαρακτηριστικό συχνά. Υπάρχει μόνο ένας δίσκος εισόδου χαρτιού.

Η ποιότητα των εκτυπώσεων φωτογραφιών ήταν πραγματικά εξαιρετική. Μια φωτογραφική εκτύπωση 4x6 τυπωμένη σε κανονική ποιότητα χρειάστηκε λίγο λιγότερο από ένα λεπτό για να εκτυπώσει και βγήκε ήδη ξηρή με ζωντανά, αιχμηρά χρώματα που νόμιζα ότι ήταν συγκρίσιμα με πολλούς ειδικούς εκτυπωτές φωτογραφιών. Αυτό είναι αρκετά εντυπωσιακό, δεδομένου ότι υπάρχουν μόνο δύο δοχεία μελάνης. (Ένα από τα δεξαμενές έχει τρεις δεξαμενές για να κρατάτε τα κυανό, ματζέντα και κίτρινα μελάνια σε συνδυασμό με τις μαύρες μελάνες, αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα για μελάνια, χρώματα, χρώματα επεξεργασίας ή CMYK).

Το Pixma MP490 δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορο. Τρεις μαύρες και λευκές σελίδες χρειάστηκαν περίπου 29 δευτερόλεπτα για εκτύπωση, με την πρώτη σελίδα να βγαίνει σε περίπου 15 δευτερόλεπτα. Μια μεγάλη και πολύχρωμη παρουσίαση του PowerPoint ήταν κατά μέσο όρο περίπου 20 δευτερόλεπτα ανά σελίδα, με την πρώτη σελίδα έξω σε περίπου 38 δευτερόλεπτα. Μπορείτε να ξυρίσετε μερικές φορές εκείνη την ώρα (και να αποθηκεύσετε πολύτιμο μελάνι) μεταβαίνοντας στη λειτουργία draft. Οι δύο δεξαμενές μελάνης της Pixma MP490 θα είναι φθηνότερες, αντικαθιστώντας δύο δεξαμενές όταν είναι άδειες από τις πέντε ή έξι δεξαμενές που χρησιμοποιούν οι άλλες συσκευές inkjet all-in-one. Παρατήρησα κάποια αιμορραγία μελάνης στις μονόχρωμες σελίδες όταν χρησιμοποιούσα φθηνό χαρτί αντιγραφής.

Μου αρέσει η δυνατότητα QuickStart του MP490, η οποία παρέχει γρήγορη πρόσβαση στις λειτουργίες του εκτυπωτή όταν ο εκτυπωτής είναι ενεργοποιημένος. Η λειτουργία αυτόματης σάρωσης είναι επίσης μια εξοικονόμηση χρόνου - αναγνωρίζει τον τύπο του πρωτότυπου που σαρώθηκε, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ρυθμίσετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις κάθε φορά.

Αγοράστε τον εκτυπωτή Canon Pixma MP490 All-in-One στο Amazon

Γνωστοποίηση: Τα δείγματα ανασκόπησης παρέχονται από τον κατασκευαστή. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.