Αναθεώρηση: Untappd App για Android

Μια πιο προσεκτική ματιά στην εφαρμογή για την κατανάλωση της κοινωνικής μπύρας

Οι λάτρεις της μπύρας Craft είναι πολύ ενθουσιώδεις και αγαπάμε να δοκιμάζουμε καινούργιες μπύρες, να μοιραζόμαστε τις ανακαλύψεις μας με φίλους παλιούς και νέους και να διαπιστώνουμε τι είναι στη βρύση πριν φτάσουμε στο μπαρ. Το πρώτο πράγμα που αναζητάμε όταν σε μια νέα πόλη είναι να βρούμε καλή μπύρα. Ενώ οι Χάρτες Google είναι χρήσιμοι για τέτοιου είδους πράγματα, οι εφαρμογές που αφιερώνουν μπύρα και άλλο αλκοόλ είναι πολύ πιο χρήσιμες. Το Untappd for Android είναι μια διασκεδαστική εφαρμογή που σας βοηθάει να συνδεθείτε με άλλους λάτρεις της βιοτεχνικής μπύρας, να βρείτε καινούρια παρασκευάσματα, μπαρ και ζυθοποιίες και να κερδίσετε κονκάρδες ενώ βρίσκεστε σε αυτό. Ας ρίξουμε μια ματιά μέσα.

Ξεκινώντας

Για να εγγραφείτε, μπορείτε να δημιουργήσετε μια σύνδεση ή να συνδεθείτε με το Facebook. μπορείτε να το κάνετε είτε στην εφαρμογή είτε σε μια επιφάνεια εργασίας, η οποία είναι ωραία. Δημιούργησα έναν λογαριασμό στην επιφάνεια εργασίας μου για ευκολότερη πληκτρολόγηση. Εκτός από τη δημιουργία ενός ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης, θα πρέπει να δώσετε το email, το όνομα, την τοποθεσία, το φύλο (μπορείτε να επιλέξετε "δεν θέλουν να πω") και την ημερομηνία γέννησης. Τέλος, θα πρέπει να επαληθεύσετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας και να κατεβάσετε την εφαρμογή (Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπο του Untappd για κινητά.) Θα πρέπει να κάνετε κλικ για να στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επαλήθευσης - δεν είναι αυτόματη όπως σε πολλές εφαρμογές και ιστότοπους. ότι μπορείτε στη συνέχεια να επιβεβαιώσετε ότι εισάγετε τη σωστή διεύθυνση. Το e-mail επαλήθευσης έφτασε αμέσως μετά την αίτησή μου και ήμουν έτοιμος να πάω.

Δυστυχώς, χτύπησα ένα μικρό πρόβλημα στο σημείο αυτό. Χρησιμοποίησα την εξαιρετική δυνατότητα καθολικής αντιγραφής και επικόλλησης του Pushbullet για να αντιγράψω τον κωδικό πρόσβασης από τον υπολογιστή μου στο smartphone μου την πρώτη φορά που συνδεθήκαμε. Ωστόσο, τα στοιχεία σύνδεσης μου δεν αναγνωρίστηκαν μετά από αρκετές προσπάθειες. Καταλήξαμε να χρειαστεί να επαναφέρω τον κωδικό μου και έπειτα, τελικά, ήμουν μέσα. Phew.

Ανακαλύψτε τις νέες μπύρες και δείτε τι κάθε άλλος πίνει

Στην κορυφή κάθε οθόνης υπάρχουν πέντε εικονίδια που αντιπροσωπεύουν τη ροή δραστηριότητας, αναζητούν σε κοντινή απόσταση, προσθέτουν φίλους, προφίλ προβολής και ειδοποιήσεις. Η σελίδα ροής δραστηριότητας αντιπροσωπεύεται από φυσαλίδες μηνυμάτων, οπότε αρχικά σκέφτηκα ότι ήταν ένα εισερχόμενο μήνυμα. Αποδεικνύεται ότι στην πραγματικότητα είναι μια φούσκα που σχολιάζει: εσείς και οι φίλοι σας μπορείτε να χτυπάτε στα check-in του άλλου. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τα άτομα που εμφανίζονται στη ροή της δραστηριότητάς σας ως φίλοι. Η ροή δραστηριότητας έχει τρεις καρτέλες: φίλους, σε παγκόσμιο επίπεδο και σε κοντινή απόσταση. Η καρτέλα φίλων δείχνει τη δραστηριότητά σας, καθώς και εκείνη οποιασδήποτε έχετε συνδεθεί με την εφαρμογή, η καρτέλα "παγκόσμια" εμφανίζει δραστηριότητα από όλο τον κόσμο και η κοντινή καρτέλα δείχνει τι συμβαίνει κοντά σας. Στην περίπτωσή μου, η πλησιέστερη δραστηριότητα κυμαίνονταν από μπαρ και εστιατόρια μέσα σε λίγα μίλια από μένα, μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο περίπου δύο ώρες με το αυτοκίνητο. Η κοντινή καρτέλα είναι ένας από τους πολλούς τρόπους για να ανακαλύψετε νέες μπίρες και να μάθετε πού φτάνουν τα αγαπημένα σας.

Την πρώτη φορά που χρησιμοποίησα την εφαρμογή, είχα κάποιες δυσκολίες να υπολογίσω ακριβώς πώς να ελέγξετε σε ένα μπαρ. Σε αντίθεση με το Foursquare ή το Swarm, ελέγχετε στην μπύρα που πίνετε. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιείτε το κουμπί αναζήτησης στο επάνω μέρος της οθόνης και πληκτρολογήστε τη μπύρα στη γραμμή αναζήτησης, επιλέξτε την από τα αποτελέσματα και κάντε κλικ στο check in. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε την τοποθεσία σας, να αφήσετε τις σημειώσεις γευσιγνωσίας, να προσθέσετε εικόνα, βαθμολογήστε την μπύρα και μοιραστείτε το check-in σας στο Twitter ή στο Facebook. Κανένα από αυτά τα πεδία δεν απαιτείται. Εάν θέλετε να προσθέσετε την τοποθεσία σας, το Untappd τραβάει μια λίστα με κοντινούς χώρους, αλλά δεν είναι όλα μπαρ. Τα αποτελέσματά μου περιλάμβαναν τις κοντινές παιδικές χαρές (LOL), έναν σταθμό λεωφορείων και την αγορά ενός αγρότη, εκτός από τις πραγματικές τρύπες ποτίσματος. Έτσι, αν θέλετε, μπορείτε να είστε ιδιαίτερα συγκεκριμένοι για το πού πίνετε, ακόμα και αν κάθονται σε μια κούνια.

Μια ενόχληση είναι ότι όταν θέλετε να καταγράψετε μια δεύτερη (ή τρίτη) μπύρα στην ίδια θέση, θα πρέπει να ξεκινήσετε τη διαδικασία από την άλλη. Η τοποθεσία σας δεν έχει αποθηκευτεί, επομένως είναι λίγο κουραστική. Θα ήθελα πολύ να δω έναν τρόπο να το κάνουμε αυτό σε μια μελλοντική ενημέρωση.

Συνδεθείτε με τους φίλους και βρείτε νέες οπές

Καθώς καταγράφετε όλο και περισσότερες μπύρες, αρχίζετε να κερδίζετε κονκάρδες, πράγμα που είναι διασκεδαστικό. Αφού καταγράψαμε μόνο δύο μπύρες - το Pith N 'Peel IPA από την Greenport Harbour Brewing Company και το Flower Child IPA από την Cambridge Brewing Company - κέρδισα ένα νέο σήμα και ένα βραδυνό σήμα. Η βάση δεδομένων των μπύρων Untappd είναι πλήρης και ενημερωμένη.

Πατήστε το εικονίδιο της πυξίδας δίπλα στη φούσκα σχολίων και μπορείτε να προβάλετε κοντινές μπύρες, μπύρες που τείνουν στην εφαρμογή, μπύρες υψηλής ποιότητας και κοντινά μπαρ και ζυθοποιεία. Οι μπύρες που διοργανώνονται από μικροί εναντίον μακροεντολών και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε τι νέο υπάρχει για την εποχή. Ίσως να μην προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, μεταξύ των μακροβιομηχανιών, ο Guinness βρισκόταν στην κορυφή της λίστας όταν έλεγξα για τελευταία φορά. Τα κοντινά ζυθοποιεία μπορούν να προβληθούν σε χάρτη ή ως κατάλογος, ενώ οι κοντινές μπύρες και τα μπαρ φιλτράρονται από "δημοφιλή" και "κοντινά".

Μπορείτε να βρείτε φίλους με μερικούς διαφορετικούς τρόπους. Αρχικά, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας το πλήρες όνομα ή το όνομα χρήστη, αν το γνωρίζετε. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε την εφαρμογή με το Twitter, το Facebook και το Foursquare ή να προσκαλέσετε φίλους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω κοινωνικών μέσων. Εάν συνδεθείτε στο Twitter, έχετε προειδοποιήσει ότι όλα τα κερδισμένα κονκάρδες σας θα ενεργοποιηθούν αυτόματα μέσω tweeted, αν και μπορείτε να αλλάξετε τη ρύθμιση.

Το Untappd είναι πολύ εύκολο στη χρήση και πολύ διασκεδαστικό. Σίγουρα συνιστούμε να το κατεβάσετε αν βρίσκεστε σε βιοτεχνική μπύρα. Είτε αρχίζετε ακριβώς να δοκιμάζετε IPAs, είτε κάτω από sours, θα σας βοηθήσει να κρατήσετε την υπερώα σας διασκεδασμένη με νέα παρασκευάσματα.