Τα σωστά μεγέθη αρχείων για τα βιβλία Kindle

Το κείμενο, οι εικόνες και η εικόνα του εξωφύλλου

Μερικές από τις πιο συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την κατασκευή βιβλίων Kindle αφορούν τα μεγέθη των αρχείων. Συγκεκριμένα, ποιο είναι το σωστό μέγεθος για ένα βιβλίο Kindle; Ποιο είναι το μέγιστο μέγεθος για μια εικόνα εξωφύλλου; Πόσο θα πρέπει να είναι εσωτερικές εικόνες; Η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι πραγματικά "εξαρτάται" από το μήκος του βιβλίου σας, τον αριθμό των εικόνων και το κοινό-στόχο σας.

Μέγεθος των βιβλίων σας

Η Amazon εκτιμά ότι το μέσο μέγεθος ενός βιβλίου Kindle είναι περίπου 2KB ανά σελίδα, συμπεριλαμβανομένης της εικόνας εξωφύλλου και των εσωτερικών εικόνων. Αλλά πριν σας πανικοβληθεί ότι το βιβλίο σας είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε:

Στην πραγματικότητα, η μόνη σύσταση που παρέχει η Amazon είναι για τους συγγραφείς που χρησιμοποιούν το εργαλείο KDP (Kindle Direct Publishing). Το Amazon λέει ότι "Το μέγιστο μέγεθος αρχείου για μετατροπή μέσω του Amazon KDP είναι 50MB." Αν δημιουργήσετε ένα βιβλίο που είναι μεγαλύτερο από 50MB, δεν μπορεί να μετατραπεί σε KDP ή μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις στη μετατροπή.

Τα ηλεκτρονικά βιβλία δεν είναι ιστοσελίδες

Εάν έχετε δημιουργήσει ιστοσελίδες για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, τότε πιθανότατα γνωρίζετε πολύ καλά τα μεγέθη αρχείων και τις ταχύτητες λήψης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ιστοσελίδες πρέπει να διατηρούνται όσο το δυνατόν μικρότερες για να διατηρήσουν χαμηλές τις ώρες λήψης. Εάν ένας πελάτης κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο σε μια ιστοσελίδα και χρειάζονται περισσότερα από 20 ή 30 δευτερόλεπτα για να κατεβάσετε, οι περισσότεροι άνθρωποι απλά θα χτυπήσουν το κουμπί πίσω και δεν θα επιστρέψουν στον ιστότοπο.

Αυτό δεν είναι το ίδιο με τα ebooks. Είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι τα ebooks θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, ειδικά αν ξεκινήσατε με την οικοδόμηση του ebook σας σε HTML . Αλλά αυτό είναι λάθος. Όταν ένας πελάτης αγοράζει ένα ebook, παραδίδεται στον αναγνώστη του ebook μέσω του Διαδικτύου. Όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος του αρχείου, τόσο περισσότερο θα χρειαστεί ένα βιβλίο για λήψη στη συσκευή. Αλλά ακόμα κι αν χρειαστεί μια ώρα για να φορτωθεί το βιβλίο στη συσκευή, θα υπάρξει τελικά, ακόμη και αν ο πελάτης έχει ξεχάσει πολύ καιρό ότι το αγόρασε. Όταν ο πελάτης επιστρέψει στη βιβλιοθήκη συσκευών του, θα δει το βιβλίο σας εκεί.

Οι περισσότεροι πελάτες δεν θα παρατηρήσουν ποτέ πόσο καιρό χρειάζεται ένα βιβλίο για λήψη. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάποιοι πελάτες θα παρατηρήσουν και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα φόρτωσης θα μπορούσε να αντανακλάται στην αναθεώρησή τους μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης. Αλλά από την άλλη πλευρά, αν το βιβλίο έχει πολλές εικόνες, μπορεί να αναμένουν μεγαλύτερο χρόνο λήψης.

Τι γίνεται με τις εικόνες;

Υπάρχουν δύο τύποι εικόνων που σχετίζονται με τα βιβλία Kindle : εικόνες μέσα στο βιβλίο και την εικόνα του εξωφύλλου. Τα μεγέθη αρχείων για αυτούς τους δύο τύπους εικόνων είναι πολύ διαφορετικά.

Οι εικόνες μέσα στο βιβλίο είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για το βιβλίο Kindle να είναι εξαιρετικά μεγάλο. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για το Amazon για το πόσο μεγάλες θα είναι οι εσωτερικές σας εικόνες. Σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε εικόνες JPG που δεν ξεπερνούν τα 127KB, αλλά ακόμη και αυτό είναι απλώς μια κατευθυντήρια γραμμή. Εάν χρειάζεστε εσωτερικές εικόνες για να είναι μεγαλύτερες, κάντε τους μεγαλύτερες. Αλλά θυμηθείτε ότι οι μεγάλες εικόνες καθιστούν όλο το βιβλίο σας μεγαλύτερο και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να το κατεβάσετε.

Η σύσταση του Amazon για εικόνες κάλυψης έχει ως εξής: "Για καλύτερη ποιότητα, η εικόνα σας θα είναι 1563 εικονοστοιχεία στη συντομότερη πλευρά και 2500 εικονοστοιχεία στη μεγαλύτερη πλευρά." Η εταιρεία δεν λέει τίποτα για το μέγεθος του αρχείου. Όπως και με το ίδιο το βιβλίο, πιθανότατα υπάρχουν μεγέθη αρχείων που δεν θα μεταφορτωθούν στο KDP, αλλά το μέγεθος είναι σίγουρα παρόμοιο με το συνολικό μέγεθος αρχείου των 50MB. Και αν δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια εικόνα κάλυψης που είναι μικρότερη από 50MB (heck, ακόμη και 2MB!) Τότε ίσως να είστε σε λάθος επιχείρηση.

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη - οι συσκευές Kindle οι ίδιοι

Μπορεί να σκέφτεστε "αλλά τι γίνεται αν το βιβλίο μου είναι πολύ μεγάλο για να ταιριάζει;" Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό δεν πρόκειται να αποτελέσει πρόβλημα. Οι συσκευές Kindle έρχονται με χωρητικότητα 2GB (ή περισσότερα) αποθήκευσης εντός της συσκευής και ενώ δεν είναι διαθέσιμα όλα αυτά για βιβλία, είναι περίπου το 60% ή περισσότερο. Ακόμα κι αν το βιβλίο σας είναι 49,9MB, το οποίο εξακολουθεί να είναι σημαντικά μικρότερο από ό, τι ακόμη και η μικρότερη συσκευή μπορεί να κρατήσει.

Ναι, είναι πιθανό ότι ο πελάτης σας θα έχει ήδη κατεβάσει και εγκαταστήσει χιλιάδες βιβλία και επομένως δεν έχει χώρο για τη δική σας, αλλά κανένας πελάτης δεν θα σας κατηγορήσει για τις τάσεις του. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα ήδη γνωρίζουν ότι έχουν πάρα πολλά βιβλία στη συσκευή τους, ακόμη και αν η δική σας χωράει χωρίς πρόβλημα.

Μην ανησυχείτε πολύ για τα μεγέθη αρχείων για τα βιβλία Kindle

Εάν πουλάτε το βιβλίο σας στο Amazon, τότε δεν πρέπει να ανησυχείτε πολύ για το πόσο μεγάλα είναι τα βιβλία σας Kindle. Θα μεταφορτωθούν στο παρασκήνιο και οι πελάτες σας θα έχουν το βιβλίο τελικά. Μικρότερα είναι καλύτερα, αλλά τα βιβλία και οι εικόνες σας πρέπει να είναι το μέγεθος που είναι κατάλληλο για το βιβλίο σας και όχι μικρότερο .

Η μόνη φορά που μπορεί να ανησυχείτε για το μέγεθος του αρχείου είναι αν συμμετέχετε στην επιλογή δικαιωμάτων 70% του Αμαζονίου. Με αυτήν την επιλογή, η Amazon χρεώνει μια χρέωση ανά MB κάθε φορά που το βιβλίο σας κατεβάζεται. Ελέγξτε τη σελίδα τιμολόγησης του Αμαζονίου για τις πιο ενημερωμένες τιμές και κόστος.