Αναγκάστε τη σελίδα σας να φορτώνεται πάντα από τον διακομιστή, όχι από την προσωρινή μνήμη Web

Έχετε ποτέ κάνει μια αλλαγή σε μια σελίδα ιστοτόπου μόνο για να δούμε τότε με σύγχυση και απογοήτευση όταν οι αλλαγές δεν αντικατοπτρίζονται στο πρόγραμμα περιήγησης; Ίσως ξεχάσατε να αποθηκεύσετε το αρχείο ή δεν το ανεβάσατε πραγματικά στο διακομιστή (ή το ανεβάσατε σε λάθος μέρος). Μια άλλη δυνατότητα, ωστόσο, είναι ότι το πρόγραμμα περιήγησης φορτώνει τη σελίδα από την κρυφή μνήμη της και όχι από το διακομιστή όπου βρίσκεται το νέο αρχείο.

Εάν ανησυχείτε για την προσωρινή αποθήκευση των σελίδων σας για τους επισκέπτες του ιστότοπού σας, μπορείτε να πείτε στο πρόγραμμα περιήγησης στο Web να μην αποθηκεύει προσωρινά στη μνήμη μια σελίδα ή να υποδεικνύει για πόσο διάστημα το πρόγραμμα περιήγησης θα πρέπει να αποθηκεύσει προσωρινά τη σελίδα.

Αναγκάζοντας μια σελίδα να φορτωθεί από το διακομιστή

Μπορείτε να ελέγξετε την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης με μια μετα-ετικέτα:

Η ρύθμιση του αριθμού 0 λέει στο πρόγραμμα περιήγησης να φορτώνει πάντα τη σελίδα από τον διακομιστή ιστού. Μπορείτε επίσης να πείτε στο πρόγραμμα περιήγησης πόσο καιρό να αφήσετε μια σελίδα στη μνήμη cache. Αντί το 0 , εισαγάγετε την ημερομηνία, συμπεριλαμβανομένης της ώρας, που θέλετε να φορτωθεί ξανά η σελίδα από το διακομιστή. Σημειώστε ότι ο χρόνος πρέπει να είναι στη Μέση Ώρα Γκρήνουιτς (GMT) και να γράφεται με τη μορφή Day, dd Mon yyyy hh: mm: ss .

Προειδοποίηση: Αυτό μπορεί να μην είναι μια καλή ιδέα

Μπορεί να πιστεύετε ότι η απενεργοποίηση της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησης του ιστού για τη σελίδα σας μπορεί να έχει νόημα, αλλά υπάρχει ένας σημαντικός και χρήσιμος λόγος που οι ιστότοποι φορτώνονται από την προσωρινή μνήμη: για να βελτιώσετε την απόδοση.

Όταν μια ιστοσελίδα αρχικά φορτώνεται από ένα διακομιστή, όλοι οι πόροι αυτής της σελίδας πρέπει να ανακτηθούν και να σταλούν στο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σταλεί ένα αίτημα HTTP στο διακομιστή. Όσες περισσότερες αιτήσεις κάνει μια σελίδα για πόρους όπως αρχεία CSS , εικόνες και άλλα μέσα, τόσο πιο αργή θα φορτωθεί η σελίδα. Εάν μια σελίδα έχει προηγουμένως επισκεφθεί, τα αρχεία αποθηκεύονται στην προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης. Αν κάποιος επισκέπτεται ξανά τον ιστότοπο ξανά, ο περιηγητής μπορεί να χρησιμοποιήσει τα αρχεία στη μνήμη cache αντί να επιστρέψει στο διακομιστή. Αυτό επιταχύνει και βελτιώνει την απόδοση του ιστότοπου. Σε μια εποχή κινητών συσκευών και αναξιόπιστων συνδέσεων δεδομένων, η γρήγορη φόρτωση είναι επιτακτική. Μετά από όλα, κανείς δεν έχει παραπονεθεί ποτέ ότι ένας ιστότοπος φορτώνεται πολύ γρήγορα.

Κατώτατη γραμμή: Όταν αναγκάζετε έναν ιστότοπο να φορτώνεται από το διακομιστή αντί της προσωρινής μνήμης, επηρεάζετε την απόδοση. Επομένως, προτού προσθέσετε αυτές τις μετα-ετικέτες στον ιστότοπό σας, ρωτήστε τον εαυτό σας εάν αυτό είναι πραγματικά απαραίτητο και αξίζει τον κόπο απόδοσης που θα λάβει ως αποτέλεσμα ο ιστότοπος.