Η θύρα USB αυτοκινήτου δεν φορτίζει τηλέφωνο

Αναρωτιέστε γιατί η θύρα USB του αυτοκινήτου σας δεν φορτίζει το τηλέφωνό σας; Δεν είσαι μόνος. Συμβαίνει συνεχώς και είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που έχουμε.

Εάν η θύρα USB του αυτοκινήτου σας δεν φορτίζει το τηλέφωνό σας, το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι με τη θύρα, το καλώδιο ή ακόμα και το τηλέφωνο. Όχι όλες οι θύρες USB του αυτοκινήτου έχουν σχεδιαστεί για να φορτίζουν τηλέφωνα ή να τροφοδοτούν τις περιφερειακές συσκευές καθόλου, οπότε υπάρχει μια πιθανότητα να αντιμετωπίζετε τέτοιες καταστάσεις. Υπάρχει επίσης πιθανότητα να υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας μεταξύ της θύρας και του τηλεφώνου σας, το οποίο μπορεί να λυθεί ή να μην επιλυθεί χρησιμοποιώντας διαφορετικό καλώδιο.

Τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες της φόρτισης του τηλεφώνου USB στα αυτοκίνητα

Το USB είναι εξαιρετικό επειδή είναι ένα πρότυπο που σχεδόν όλοι έχουν πάρει, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια καλώδια για να συνδέσετε ένα σωρό διαφορετικά πράγματα. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ το USB είναι ικανό να μεταδίδει τόσο ισχύ και δεδομένα μέσω της ίδιας σύνδεσης, δεν είναι κάθε θύρα USB καλωδιωμένη για να το κάνει αυτό. Και ακόμα κι αν μια θύρα USB έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ισχύ, μικρές διαφορές στον τρόπο με τον οποίο ορισμένες εταιρείες, όπως το μήλο, χειρίζονται τη φόρτιση μέσω USB μπορούν να παρεμποδίσουν.

Όταν εισήχθη για πρώτη φορά το USB, το αρχικό πρότυπο επέτρεψε δύο διαφορετικές εκδόσεις των θυρών USB: θύρες δεδομένων και τροφοδοτούμενες θύρες δεδομένων. Οι θύρες δεδομένων USB μεταδίδουν μόνο δεδομένα μεταξύ συσκευής και υπολογιστή, ενώ οι τροφοδοτούμενες θύρες δεδομένων μεταδίδουν δεδομένα και ισχύ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένες συσκευές, όπως οι σκληροί δίσκοι και οι σαρωτές που αντλούν ενέργεια μέσω σύνδεσης USB, πρέπει να συνδέονται σε συγκεκριμένες θύρες USB για να λειτουργούν.

Συνδέσεις δεδομένων USB σε αυτοκίνητα

Σε ορισμένα οχήματα που περιλαμβάνουν θύρα USB, η θύρα έχει σχεδιαστεί μόνο για τη μετάδοση δεδομένων. Αυτός ο τύπος θύρας USB τυπικά σας επιτρέπει να συνδέσετε μια μονάδα flash USB για να ακούσετε μουσική ή να εγκαταστήσετε ενημερώσεις υλικολογισμικού και μπορεί επίσης να έχετε τη δυνατότητα να συνδέσετε ένα smartphone ή μια συσκευή αναπαραγωγής MP3 για να ακούσετε μουσική. Επειδή αυτός ο τύπος θύρας χρησιμοποιεί μόνο τους ακροδέκτες σύνδεσης δεδομένων και όχι τους ακροδέκτες τροφοδοσίας, δεν είναι σε θέση να τροφοδοτεί οποιοδήποτε είδος περιφερειακού ή να φορτίζει το τηλέφωνό σας.

Εάν δεν είστε σίγουροι εάν το όχημά σας διαθέτει θύρα USB μόνο για δεδομένα και δεν αναφέρεται στον τρόπο λειτουργίας του εγχειριδίου του χρήστη, υπάρχουν μερικοί τρόποι ελέγχου. Το πιο εύκολο είναι να δοκιμάσετε μια ποικιλία καλωδίων και συσκευών USB για να διαπιστώσετε εάν κάποιο από αυτά εμφανίζει μια σύνδεση με την τροφοδοσία.

Καλώδια δεδομένων USB Versus καλώδια φόρτισης

Το πρότυπο USB καθορίζει μια διαμόρφωση τεσσάρων τερματικών που αριθμούνται από ένα έως τέσσερα. Οι ακροδέκτες 1 και 4 μεταδίδουν ισχύ, ενώ οι ακροδέκτες 2 και 3 μεταδίδουν δεδομένα. Τα περισσότερα καλώδια USB είναι απλά ευθείες συνδέσεις μεταξύ των ακροδεκτών στο ένα άκρο του καλωδίου και των ακροδεκτών στο άλλο άκρο, γεγονός που επιτρέπει στο καλώδιο να μεταδίδει δεδομένα και ισχύ.

Τα καλώδια δεδομένων μόνο παραλείπουν εντελώς τους ακροδέκτες ένα και τέσσερα και τα καλώδια ισχύος μόνο παραλείπουν τους τερματικούς σταθμούς δύο και τρεις. Ωστόσο, η κατάσταση είναι στην πραγματικότητα λίγο πιο περίπλοκη από αυτή. Προκειμένου οι υπολογιστές ή ορισμένα συστήματα ψυχαγωγίας να παρέχουν μεγαλύτερη ένταση φόρτισης, η απλή σύνδεση ενός καλωδίου μόνο με χρέωση δεν θα κάνει το τέχνασμα. Ο υπολογιστής πρέπει να λάβει ένα συγκεκριμένο σύνθημα που του επιτρέπει να παρέχει υψηλότερη ένταση, και αυτό το σύνθημα είναι διαφορετικό ανάλογα με τη συγκεκριμένη συσκευή.

Η προδιαγραφή USB απαιτεί καλώδια μόνο για τη φόρτιση ώστε τα καλώδια δεδομένων ή οι ακροδέκτες 2 και 3 να είναι βραχυκυκλωμένα στο τέλος της συσκευής. Έτσι, για να μετατρέψετε ένα συνηθισμένο καλώδιο USB σε ένα καλώδιο φόρτισης, οι ακροδέκτες 2 και 3 στο άκρο της συσκευής μπορούν να βραχυκυκλωθούν. Αυτό λειτουργεί για τις περισσότερες συσκευές, αλλά τα προϊόντα της Apple κάνουν τα πράγματα διαφορετικά.

Ενσωματωμένες θύρες USB στα αυτοκίνητα

Ενώ είναι δυνατό για ένα αυτοκίνητο να περιλαμβάνει μια θύρα μόνο τροφοδοσίας, οι περισσότερες θύρες USB που βρίσκονται στα αυτοκίνητα εξακολουθούν να συνδέονται με το σύστημα ψυχαγωγίας. Έτσι, ακόμη και όταν ένα όχημα περιλαμβάνει μια θύρα με θύρα, η κύρια χρήση της θύρας θα εξακολουθεί να είναι η μετάδοση δεδομένων. Το ζήτημα εδώ είναι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας και το σύστημα ψυχαγωγίας θα αποτύχει να αναγνωρίσει τον τύπο συσκευής που είναι. Εάν συμβεί αυτό, ίσως αποτύχει να φορτίσετε το τηλέφωνό σας, ακόμη και αν η θύρα είναι πραγματικά ικανή να το κάνει.

Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε μερικές φορές να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο USB ειδικά σχεδιασμένο για φόρτιση. Αυτός ο τύπος καλωδίου USB είναι εντελώς ανίκανος να μεταδίδει δεδομένα, οπότε δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μεταφέρετε αρχεία ή να ακούσετε μουσική. Ωστόσο, το γεγονός ότι το σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας δεν έχει κανένα τρόπο να πει ότι μια συσκευή είναι συνδεδεμένη σημαίνει ότι το τηλέφωνό σας θα λάβει ενέργεια από τη θύρα ούτως ή άλλως.

Ένα άλλο ζήτημα με τροφοδοτούμενες θύρες USB και συσκευές φόρτισης όπως τα τηλέφωνα είναι ότι διαφορετικές εταιρείες προσεγγίζουν τη φόρτιση USB με διάφορους τρόπους. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ οι θύρες USB είναι όλες σχεδιασμένες να λειτουργούν με 5v, είναι σε θέση να εκπέμπουν μια ποικιλία μεγεθών, και διαφορετικά τηλέφωνα απαιτούν διαφορετικά φορτία για φόρτιση. Για παράδειγμα, ορισμένα τηλέφωνα θα χρεώνουν πρόστιμο σε 1,5Α, ενώ άλλοι θα χρεώνουν πολύ αργά ή ακόμα και θα καταναλώνουν περισσότερη ισχύ από ό, τι ανατροφοδοτείται από το φορτιστή USB.

Εάν το αυτοκίνητό σας αναγνωρίζει το τηλέφωνό σας και το συνδέει στη λειτουργία αναπαραγωγής πολυμέσων, μέσω ενός κανονικού καλωδίου USB, υπάρχει πιθανότητα η παρεχόμενη τάση φόρτισης να μην είναι αρκετά υψηλή για να διατηρήσει το επίπεδο φόρτισης στο τηλέφωνό σας. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο φόρτισης που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με το συγκεκριμένο σας τηλέφωνο, το οποίο μπορεί να κάνει το τέχνασμα. Εάν δεν συμβαίνει, πιθανώς να έχετε κολλήσει με τη χρήση προσαρμογέα USB για αναπτήρα τσιγάρων .