Ακρόαση μουσικής σε αυτοκίνητο από μονάδα Flash USB

Αγάπη να ακούτε μουσική που έχετε συγκεντρώσει στον υπολογιστή σας; Κανένα πρόβλημα; μπορείτε να μπλοκάρετε τα κομμάτια που έχετε συλλέξει στο αυτοκίνητό σας, αρκεί να έχετε μια θύρα USB .

Εάν η μονάδα κεφαλής σας έχει ήδη μια θύρα USB ενσωματωμένη, ίσως είναι καλό να βγείτε από το κουτί. Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι στερεοφωνικοί σταθμοί αυτοκινήτων περιλαμβάνουν θύρες USB είναι να παρέχουν μια σύνδεση δεδομένων για ψηφιακά αρχεία μουσικής, αν και υπάρχουν μερικά οδοφράγματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κατά μήκος του δρόμου. Από την άλλη πλευρά, εάν η κύρια μονάδα σας δεν διαθέτει θύρα USB, τότε θα χρειαστείτε κάποιο πρόσθετο υλικό για να ακούσετε μουσική στο αυτοκίνητό σας από μια μονάδα flash USB.

Σύνδεση μονάδων Flash σε θύρες USB της κύριας μονάδας

Σύνδεση μιας μονάδας flash USB σε μια μονάδα κεφαλής Η θύρα USB είναι κυριολεκτικά ένας τύπος της κατάστασης και υπάρχει η πιθανότητα να απλά να αφαιρέσετε κάποια μουσική στη μονάδα σας, να την συνδέσετε και να λειτουργήσει. Εάν όλα δεν λειτουργούν σωστά από το κουτί, τότε υπάρχει μια χούφτα ζητήματα συμβατότητας για να ελέγξετε έξω.

Τύποι αρχείων ψηφιακής μουσικής της μονάδας κεφαλής

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσουμε είναι μια μορφή αρχείου, η οποία αναφέρεται στον τρόπο κωδικοποίησης των μουσικών αρχείων σας. Οι συνήθεις μορφές ψηφιακών αρχείων μουσικής περιλαμβάνουν το πανταχού παρόν MP3 , το AAC της Apple και το OGG ανοικτού κώδικα, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα. Υπάρχουν ακόμη και μορφές ήχου υψηλής ευκρίνειας όπως FLAC και ALAC, αν και υπάρχει ένα όριο για το πόσα από αυτά τα μεγάλα αρχεία μπορείτε να πάρετε μαζί σας στο δρόμο.

Αν τα αρχεία ψηφιακής μουσικής σας κωδικοποιούνται σε μορφή που δεν αναγνωρίζει το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου, τότε δεν θα τα αναπαράγει. Έτσι, εάν συνδέσετε μια μονάδα flash USB στη μονάδα κεφαλής και δεν συμβαίνει τίποτα, αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε. Η πιο εύκολη λύση είναι να βρείτε το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη για τη μονάδα κεφαλίδας για να δείτε ποιους τύπους αρχείων μπορεί να παίξει και, στη συνέχεια, συγκρίνετε αυτή τη λίστα με τους τύπους αρχείων της μονάδας USB. Εάν ένα εγχειρίδιο δεν είναι εύκολα διαθέσιμο, οι ίδιες πληροφορίες πρέπει να είναι διαθέσιμες μέσω του δικτυακού τόπου του κατασκευαστή.

Ζητήματα συστήματος αρχείων μονάδας USB

Ένα άλλο βασικό ζήτημα με επιτυχή σύνδεση μιας μονάδας USB σε μονάδα κεφαλίδας είναι ο τρόπος μορφοποίησης της μονάδας δίσκου. Εάν η ίδια η μονάδα δεν έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε η μονάδα κεφαλής να μπορεί να διαβάσει πληροφορίες από αυτήν, τότε δεν θα συμβεί τίποτα όταν την συνδέσετε.

Για παράδειγμα, εάν η μονάδα κεφαλής αναζητά ένα σύστημα αρχείων FAT32 και το USB stick σας είναι NTFS, τότε θα πρέπει να διαμορφώσετε ξανά τη μονάδα, να επαναφέρετε τα αρχεία μουσικής και στη συνέχεια να προσπαθήσετε ξανά.

Η μορφοποίηση μιας μονάδας flash USB δεν είναι δύσκολη, αν και είναι σημαντικό να καθορίσετε τον τύπο του συστήματος αρχείων που μπορεί να διαβάσει η κεντρική μονάδα σας και στη συνέχεια να είστε απολύτως βέβαιοι ότι επιλέγετε τη σωστή μονάδα δίσκου για τη μορφοποίηση. Εάν η μουσική σας δεν δημιουργείται αντίγραφο ασφαλείας οπουδήποτε αλλού, θα πρέπει πρώτα να το κάνετε αυτό, καθώς η μορφοποίηση της μονάδας flash θα εξαλείψει όλα τα αρχεία που έχετε αποθηκεύσει σε αυτήν.

Αν αλλάξετε συστήματα αρχείων είναι κάτι που δεν έχετε αντιμετωπίσει ποτέ πριν, ίσως θέλετε να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μορφοποίηση μιας μονάδας δίσκου σε έναν υπολογιστή Windows ή τη μορφοποίηση στο Apple OSX .

Προβλήματα με τοποθεσίες αρχείων μονάδας δίσκου USB

Το τελευταίο κοινό ζήτημα που μπορεί να σας εμποδίσει να ακούτε μουσική στο αυτοκίνητό σας από μια μονάδα USB είναι εάν η μονάδα κεφαλής αναζητά τα αρχεία σε λάθος μέρος. Ορισμένες μονάδες κεφαλής είναι σε θέση να σαρώσουν ολόκληρη τη μονάδα δίσκου και άλλοι σας παρέχουν ένα στοιχειώδες πρόγραμμα περιήγησης αρχείων για τον εντοπισμό αρχείων στη μονάδα, αλλά υπάρχουν μερικές κεφαλές που φαίνονται σε ένα πολύ συγκεκριμένο μέρος.

Εάν η μονάδα κεφαλής αναζητά μόνο αρχεία μουσικής σε έναν συγκεκριμένο κατάλογο, τότε θα πρέπει να καθορίσετε τι είναι αυτός ο κατάλογος, ελέγχοντας το εγχειρίδιο του χρήστη ή επισκέπτοντας τον ιστότοπο του κατασκευαστή. Θα πρέπει στη συνέχεια να δημιουργήσετε τον κατάλληλο κατάλογο στη μονάδα και να μετακινήσετε όλα τα αρχεία μουσικής σε αυτό. Μετά από αυτό, η κεφαλή θα πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίσει τα αρχεία μουσικής χωρίς αναποδιά.

Ακρόαση μουσικής από μονάδα USB σε αυτοκίνητο χωρίς θύρα USB

Όλες οι προηγούμενες πληροφορίες προϋποθέτουν ότι η κύρια μονάδα σας διαθέτει ήδη μια θύρα USB και είναι ικανή να παίζει αρχεία ψηφιακής μουσικής μέσω αυτής της θύρας. Και ενώ η αναβάθμιση σε μια τέτοια κεντρική μονάδα δεν είναι τόσο δαπανηρή όσο μια φορά, υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι που θα σας επιτρέψουν να ακούσετε μουσική από μια μονάδα USB στο αυτοκίνητό σας για μια πολύ μικρή επένδυση χρόνου ή χρήματος.

Κάθε ένας από τους τρόπους που μπορείτε να ακούσετε μουσική στο αυτοκίνητό σας από μια μονάδα USB, εάν το αυτοκίνητό σας δεν έχει αυτή τη δυνατότητα ήδη, περιλαμβάνει την προσθήκη θύρας USB στο στερεοφωνικό σας σύστημα αυτοκινήτου με κάποιο τρόπο. Η ευκολότερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε έναν πομπό FM που περιλαμβάνει θύρα USB και το κατάλληλο υλικό για να διαβάζετε και να αναπαράγετε αρχεία μουσικής. Αυτές οι δυνατότητες δεν υπάρχουν σε κάθε πομπό FM, οπότε είναι σημαντικό να ελέγξετε τη λεπτή εκτύπωση πριν από την αγορά.

Ενώ οι πομποί FM δεν παρέχουν την καλύτερη ποιότητα ήχου στον κόσμο και συχνά δεν θα λειτουργούν καθόλου εάν η μπάντα FM είναι υπερβολικά συμφυής με ισχυρά σήματα, είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση. Μια ελαφρώς καλύτερη επιλογή, από την άποψη της ποιότητας του ήχου, είναι η καλωδίωση σε ένα FM διαμορφωτή, αν και αυτό συνήθως θα σας παρέχει μια βοηθητική θύρα παρά μια λειτουργούσα θύρα USB.

Με ένα διαμορφωτή FM ή μια μονάδα κεφαλής που περιλαμβάνει μια ενσωματωμένη βοηθητική θύρα, το κομμάτι που λείπει από το παζλ είναι υλικό ή λογισμικό που είναι ικανό να αποκωδικοποιεί τα αρχεία ψηφιακής μουσικής και να τα αναπαράγει. Αυτό μπορεί να έρθει με τη μορφή ειδικού MP3 player ή τηλεφώνου, αλλά υπάρχουν και φθηνές λύσεις εκεί έξω που ουσιαστικά είναι απλώς ένας αποκωδικοποιητής MP3 σε μια κάρτα με σύνδεση USB, έξοδο Aux και καλώδια ισχύος, που παρέχουν κάτι DIY εναλλακτική λύση στην πραγματική αντικατάσταση της κύριας μονάδας σας.