Κινητό βίντεο: Συστήματα βίντεο αυτοκινήτου

Πώς να παρακολουθήσετε συστήματα βίντεο αυτοκινήτου στο αυτοκίνητό σας

Η τεχνολογία του κινητού τηλεοπτικού αυτοκινήτου έχει περάσει πολύ από τις ημέρες που περιοριζόταν κυρίως στα οχήματα αναψυχής και τις λιμουζίνες και ο τεράστιος όγκος των διαφορετικών επιλογών μπορεί να είναι συγκλονιστικός. Ωστόσο, μπορεί να είναι εξαιρετικά απλό να εξοπλιστείτε με ένα όχημα και πολλά νέα οχήματα έχουν ακόμη επιλογές OEM .

Προκειμένου να γίνει εκ των υστέρων ένα όχημα με κινητό βίντεο μέσα στο αυτοκίνητο, υπάρχουν τρεις βασικές απαιτήσεις. Κάθε σύστημα βίντεο στο αυτοκίνητο χρειάζεται μια πηγή βίντεο, μια οθόνη για την αναπαραγωγή του βίντεο και κάτι για την αναπαραγωγή του ήχου. Οι απλούστερες λύσεις συνδυάζουν και τα τρία αυτά στοιχεία σε μια ενιαία συσκευή, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες βιώσιμες διαμορφώσεις.

Πηγές βίντεο αυτοκινήτου

Το πρώτο στοιχείο που χρειάζεται ένα σύστημα βίντεο αυτοκινήτου είναι κάποιος τύπος πηγής βίντεο. Σε συστήματα ήχου αυτοκινήτου , η μονάδα κεφαλής είναι ο εγκέφαλος της λειτουργίας που παρέχει ένα ηχητικό σήμα στον ενισχυτή και στα ηχεία. Τα συστήματα βίντεο αυτοκινήτου μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη μονάδα κεφαλής για μια πηγή βίντεο, αλλά υπάρχουν και μερικές άλλες επιλογές. Οι πιο συνηθισμένες πηγές βίντεο περιλαμβάνουν:

Οθόνες συστήματος βίντεο αυτοκινήτου

Το δεύτερο βασικό στοιχείο που χρειάζεται κάθε σύστημα βίντεο αυτοκινήτου είναι κάποιος τύπος οθόνης. Δεδομένου ότι ο χώρος είναι κορυφαίος σε αυτοκίνητα, φορτηγά και SUV, τα περισσότερα συστήματα βίντεο αυτοκινήτων χρησιμοποιούν LCD . Το απλούστερο σύστημα αποτελείται από μια μονάδα κεφαλίδας βίντεο που περιλαμβάνει ενσωματωμένη οθόνη, αλλά υπάρχουν και άλλες βιώσιμες επιλογές. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν:

Επιλογές ήχου βίντεο στο αυτοκίνητο

Υπάρχει επίσης ένα στοιχείο ήχου που πρέπει να εξετάσετε, αλλά οι επιλογές είναι σχετικά απλές:

Συστήματα βίντεο αυτοκινήτου δεν είναι μόνο για DVD

Πέρα από την δυνατότητα παρακολούθησης ταινιών στο δρόμο, υπάρχουν και πολλά άλλα πιθανά οφέλη που προέρχονται από την εγκατάσταση ενός συστήματος βίντεο αυτοκινήτου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βίντεο μέσα στο αυτοκίνητο για να παρακολουθήσετε ζωντανή ή μετατοπισμένη σε ώρα τηλεόραση, να παίξετε βιντεοπαιχνίδια και ακόμη και να κάνετε streaming βίντεο στο Internet εάν έχετε μια σύνδεση.

Το κλειδί για την πραγματική απελευθέρωση των δυνατοτήτων του βίντεο στο αυτοκίνητο είναι να χρησιμοποιήσετε μια οθόνη, ή οθόνες, που σας επιτρέπουν να συνδέσετε ό, τι θέλετε. Εάν έχετε μια οθόνη βίντεο στο αυτοκίνητο που περιλαμβάνει εισόδους βίντεο, μερικές από τις επιλογές που ανοίγετε περιλαμβάνουν τη σύνδεση: