Όλα για κεραίες αυτοκινήτου

Οι ημέρες της κεραίας αυτοκινήτου ενός μεγέθους έχουν φύγει, αν ήταν ποτέ στην πρώτη θέση. Το γεγονός είναι ότι οι βασικές μονοφωνικές κεραίες μαστίγας είναι εντάξει κατά τη λήψη εκπομπών FM, αλλά δεν ήταν ποτέ τρομερά αποδοτικές στη λήψη AM. Και αν θέλετε να ακούσετε οτιδήποτε άλλο εκτός από το βαρετό παλιό ραδιόφωνο AM / FM στο αυτοκίνητό σας, πόσο μάλλον να προσέξετε τίποτα, τότε θα χρειαστείτε κάτι άλλο εκτός από την εγκατεστημένη στο εργοστάσιο μαστίγιο ή την κεραία παραθύρου που οδηγείτε με τώρα αμέσως.

Υπάρχουν πολλά είδη κεραίων αυτοκινήτων εκεί έξω, κάθε ένα από τα οποία έχει σχεδιαστεί για να λαμβάνει συγκεκριμένο τύπο σήματος. Οι μονοφωνικές κεραίες μαστίγας είναι οι πιο συνηθισμένες και είναι ικανές να τραβούν τόσο ραδιοφωνική εκπομπή AM όσο και FM, αλλά τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα όταν μετακινηθείτε στα βασικά. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τύπους κεραιών αυτοκινήτων περιλαμβάνουν:

Κεραίες ραδιοφώνου αυτοκινήτου

Οι πιθανότητες είναι πολύ καλές, ώστε το αυτοκίνητό σας να αποστέλλεται από το εργοστάσιο με ήδη εγκατεστημένη κεραία και πιθανότατα να ήταν είτε μονοπώλημα κεραίας μαστίγας είτε επίπεδη κεραία τοποθετημένη στο παράθυρο. Οι μαύρες κεραίες είναι το πρότυπο για μεγάλο χρονικό διάστημα και έρχονται σε διάφορες γεύσεις. Ορισμένες κεραίες μαστίγας είναι άκαμπτες και ακίνητες, άλλες τηλεσκόπιο, και μερικές ακόμη και να αποσύρονται και να επεκτείνονται αυτόματα όταν ενεργοποιείτε και απενεργοποιείτε το ραδιόφωνο.

Δορυφορικές ραδιοφωνικές κεραίες

Αν και το επίγειο και το δορυφορικό ραδιόφωνο μοιράζονται παρόμοια ονόματα, χρειάζονται εντελώς διαφορετικές κεραίες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το επίγειο ραδιόφωνο μεταδίδεται μέσω τοπικών πύργων στη ζώνη AM ή FM, ενώ το δορυφορικό ραδιόφωνο μεταδίδεται από μια σειρά γεωσύγχρονων και γεωστατικών δορυφόρων σε ένα εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος.

Σε αντίθεση με την δορυφορική τηλεόραση, η οποία βασίζεται σε κεραίες κατευθυντικών πιάτων, το δορυφορικό ραδιόφωνο χρησιμοποιεί μικρές, μη κατευθυντικές κεραίες. Στην πραγματικότητα, οι κεραίες δορυφορικού ραδιοφώνου είναι πολύ μικρότερες από τις κανονικές κεραίες ραδιοφώνου αυτοκινήτου.

Τηλεοπτικές κεραίες

Παρόλο που η αναλογική τηλεόραση VHF και το ραδιόφωνο FM χρησιμοποιούσαν το ένα το άλλο (και μάλιστα επικαλύπτονται σε ορισμένες περιπτώσεις), η μετάβαση σε ψηφιακή μετατόπισε τις τηλεοπτικές εκπομπές στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το φάσμα UHF. Και σε κάθε περίπτωση, χρειάζεστε μια ειδική κεραία αν θέλετε να παρακολουθήσετε τηλεοπτική εκπομπή στο αυτοκίνητό σας.

Υπάρχουν μερικά διαφορετικά είδη κεραιών τηλεόρασης που μπορείτε να προμηθευτείτε για ένα αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένων των εικονικών κεραίων "μπούμερανγκ" που μπορεί να έχετε δει στις λιμουζίνες και των μηχανοκίνητων δορυφορικών πιάτων που προσαρμόζονται αυτόματα καθώς οδηγείτε.

Κεραίες πλοήγησης GPS

Οι συσκευές πλοήγησης GPS διαθέτουν ενσωματωμένες κεραίες, αλλά η προσθήκη εξωτερικής κεραίας αυξάνει την ακρίβεια αυτών των συσκευών και μειώνει την πιθανότητα απώλειας δορυφορικής κλειδαριάς. Σε αντίθεση με άλλους τύπους κεραιών αυτοκινήτου, οι οποίοι τείνουν να είναι παθητικοί, οι κεραίες GPS μπορεί να είναι είτε παθητικές είτε ενεργές.

Κεραίες κινητών τηλεφώνων

Υπάρχουν δύο κύριες κατηγορίες κεραιών αυτοκινήτου κινητού τηλεφώνου: κεραίες που συνδέονται φυσικά με ένα κινητό τηλέφωνο και ενισχυτές σήματος που ενισχύουν και αναμεταδίδουν αδύναμα κυψελοειδή σήματα. Οι πρώτοι ήταν πιο συνηθισμένοι από ό, τι σήμερα, λόγω των βελτιώσεων στην κυψελοειδή τεχνολογία, και οι τελευταίες υπήρχαν σε μια ρυθμιστική γκρίζα περιοχή έως ότου η απόφαση του FCC του 2013 καθόριζε συγκεκριμένες οδηγίες για ενισχυτές κινητής τηλεφωνίας.