Μια ματιά στο σύστημα Intellilink της Infotainment της GM

01 από 10

Η οθóνη Intellilink Homescreen

Παρόμοια με άλλα συστήματα πλοήγησης / ψυχαγωγίας OEM, η Intellilink διαθέτει μεγάλα κουμπιά που παρέχουν πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές. Φωτογραφία προσφέρθηκε από τον Buick.

Το σύστημα Intellilink, το οποίο είναι γνωστό και ως MyLink σε ορισμένα μοντέλα GM, είναι ένα συνδυασμένο σύστημα ψυχαγωγίας / τηλεματικής το οποίο εισήχθη για πρώτη φορά το 2012. Η Intellilink και η MyLink χρησιμοποιήθηκαν σε όλη την πλατφόρμα GM οχημάτων που προσέφεραν μια επιλογή ψυχαγωγίας από το 2012, από το Cadillac, το οποίο έχει το δικό του σύστημα που ονομάζεται CUE.

Η διάταξη της Intellilink της GM είναι παρόμοια με άλλα συστήματα πλοήγησης / ψυχαγωγίας OEM. Η οθόνη αφής διαθέτει μεγάλα κουμπιά που παρέχουν πρόσβαση στις διάφορες λειτουργίες που προσφέρει το σύστημα. Εκτός από την πλοήγηση, η Intellilink προσφέρει επίσης φωνητικό έλεγχο κατά την κλήση του τηλεφώνου σας και την αλλαγή ραδιοφωνικών σταθμών.

02 από 10

Πλήκτρα Intellilink Faceplate

Η πρόσοψη περιλαμβάνει πλεονάζοντα κουμπιά σε περίπτωση δυσλειτουργίας της οθόνης αφής. Τα κουμπιά αυτά είναι επίσης ευκολότερα χρήσιμα από την οθόνη αφής κατά την οδήγηση. Φωτογραφία προσφέρθηκε από τον Buick

Το Intellilink χρησιμοποιεί μια διεπαφή οθόνης αφής, αλλά οι περισσότερες από τις λειτουργίες μπορούν να ελέγχονται με φυσικά κουμπιά και κουμπιά. Τα κουμπιά της πρόσοψης προσφέρουν πρόσβαση είτε στον οδηγό είτε στον επιβάτη και ο οδηγός έχει επίσης πρόσθετα χειριστήρια στο τιμόνι.

Ενώ οι περισσότερες λειτουργίες μπορούν να ελέγχονται από τα κουμπιά της πρόσοψης, ο ενεργοποιητής φωνητικού ελέγχου βρίσκεται στο τιμόνι. Αφού πατηθεί ο ενεργοποιητής φωνητικού ελέγχου, οι περισσότερες από τις λειτουργίες Intellilink μπορούν επίσης να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω φωνητικών εντολών. Αυτές οι εντολές πρέπει να ομιλούνται σαφώς ή το σύστημα δεν θα τις καταχωρήσει.

03 από 10

Μενού πλοήγησης

Το μενού πλοήγησης παρέχει εύκολη πρόσβαση σε βασικές ρυθμίσεις και λειτουργίες. Φωτογραφία προσφέρθηκε από τον Buick
Η πλοήγηση είναι μία από τις βασικές λειτουργίες του συστήματος Intellilink. Το κύριο μενού σας επιτρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις χάρτη, τις ρυθμίσεις οθόνης και να τροποποιήσετε διάφορες άλλες επιλογές. Το σύστημα πλοήγησης είναι κάπως στοιχειώδες, αλλά τα μενού είναι γρήγορα και ανταποκρίνονται.

04 από 10

Προβολή χάρτη Intellilink

Προβολή από πάνω προς τα πάνω της λειτουργίας πλοήγησης Intellilink. Φωτογραφία προσφέρθηκε από τον Buick.
Η προβολή χάρτη έχει μερικές διαφορετικές επιλογές ρύθμισης και ο δείκτης κλάσης έχει επίσης μερικές διαφορετικές επιλογές. Αυτή είναι η βασική άποψη από πάνω προς τα κάτω, η οποία παρέχει μια καλή εικόνα της γύρω περιοχής. Το σύμβολο του δολαρίου στην αριστερή πλευρά της οθόνης αποτελεί σημείο ενδιαφέροντος και το σύστημα Intellilink είναι σε θέση να εμφανίζει τις τοποθεσίες πολλών διαφορετικών τύπων επιχειρήσεων και υπηρεσιών.

05 από 10

Διαχωριστική όψη της προβολής χάρτη Intellilink

Το Intellilink προσφέρει πολλές επιλογές χαρτών. Φωτογραφία προσφέρθηκε από τον Buick
Εκτός από τη βασική άποψη από πάνω προς τα κάτω, το σύστημα Intellilink προσφέρει και άλλες επιλογές. Πρόκειται για μια κατάτμηση που παρέχει στον οδηγό πρόσθετες πληροφορίες στη δεξιά πλευρά της οθόνης. Το σύστημα μπορεί επίσης να ρυθμιστεί σε οιονεί 3D προβολή.

06 από 10

Επιλογές κυκλοφορίας Intellilink

Η Intellilink προσφέρει δύο διαφορετικές ρυθμίσεις κυκλοφορίας. Για να χρησιμοποιήσετε είτε την επιλογή κίνησης, είναι απαραίτητο να έχετε μια συνδρομή Sirius XM. Αυτή είναι μια από τις πολλές λειτουργίες Intellilink που λειτουργούν μόνο με συνδρομή στο XM.

Το σύστημα μπορεί να ρυθμιστεί για να εμφανίζει όλες τις διαδρομές κυκλοφορίας ή μπορεί να φιλτράρει μόνο τα συμβάντα κυκλοφορίας που βρίσκονται στην προγραμματισμένη διαδρομή.

07 από 10

Intellilink Weather Display

Το Intellilink είναι σε θέση να παρέχει χρήσιμα δεδομένα καιρού. Φωτογραφία προσφέρθηκε από τον Buick
Το σύστημα Intellilink είναι επίσης σε θέση να εμφανίζει δεδομένα καιρού, αλλά πρόκειται για μια άλλη υπηρεσία που απαιτεί συνδρομή Sirius XM.

08 από 10

Έλεγχοι τηλεφώνου Intellilink

Η Intellilink μπορεί να συνδεθεί με ένα τηλέφωνο και να τον ελέγξει. Φωτογραφία προσφέρθηκε από τον Buick
Εάν το τηλέφωνό σας έχει ενσωματωμένη λειτουργικότητα Bluetooth, μπορείτε να το συνδέσετε σε ένα σύστημα Intellilink. Στη συνέχεια είναι δυνατή η χρήση της οθόνης αφής Intellilink ή φωνητικών εντολών για τη λειτουργία του τηλεφώνου. Το κουμπί ενεργοποίησης φωνητικού ελέγχου βρίσκεται στο τιμόνι, το οποίο το καθιστά εύκολο στη χρήση κατά την οδήγηση.

09 από 10

Intellilink Radio

Περιλαμβάνονται οι δέκτες AM, FM και XM, αλλά θα χρειαστείτε συνδρομή για να ακούσετε ραδιόφωνο XM. Φωτογραφία προσφέρθηκε από τον Buick

Το σύστημα Intellilink περιλαμβάνει ενσωματωμένους δέκτες για ραδιόφωνα AM, FM και XM. Διαθέτει επίσης φωνητικά πλήκτρα ελέγχου για όλες αυτές τις επιλογές. Φυσικά, μια συνδρομή στο Sirius XM είναι απαραίτητη εάν θέλετε να ακούσετε την τελευταία.

Το Intellilink μπορεί επίσης να αναπαράγει αρχεία ψηφιακής μουσικής και έχει τη δυνατότητα ανάγνωσης αρχείων από κάρτα SD ή από μνήμη USB . Αυτές οι συνδέσεις βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα και η υποδοχή κάρτας SD μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτωση ενημερώσεων λογισμικού και χαρτών.

10 από 10

Intellilink Photo Viewer

Το Intellilink μπορεί επίσης να εμφανίζει εικόνες που έχετε τραβήξει με την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή. Φωτογραφία προσφέρθηκε από τον Buick

Η οθόνη αφής Intellilink μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την προβολή φωτογραφιών. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο όταν το όχημα είναι σταθμευμένο, οπότε δεν μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε τις φωτογραφίες σας στο δρόμο, αφού μπορείτε απλά να ανοίξετε την κάρτα SD από τη φωτογραφική μηχανή σας στο αναγνώστη καρτών Intellilink που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα.