Τι είναι το Swatting;

Ένα από τα πιο ανησυχητικά κανάλια της διαδικτυακής παρενόχλησης είναι το χτύπημα. Το Swatting βασικά συνίσταται στην λανθασμένη αναφορά έκτακτης ανάγκης σε τοπικές υπηρεσίες δημόσιας ασφάλειας και σε πρώτες ανταποκρίσεις προκειμένου να αποσταλούν αυτές οι υπηρεσίες - ομάδες SWAT (Special Weapons and Tactics) - σε μια τοποθεσία όπου δεν υπάρχει πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο δράστης αυτών των κλήσεων εργάζεται για να στείλει αυτές τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο σπίτι κάποιου ως «φάρσα», με τελικό στόχο να τρομάξει, να ταπεινώσει και να τρομοκρατήσει το θύμα.

Γιατί χαρακτηρίζεται το swatting ως μέρος της διαδικτυακής παρενόχλησης; Επειδή ο εκφοβισμός αρχίζει πραγματικά στο διαδίκτυο. σε ένα φόρουμ, σε ένα παράθυρο συνομιλίας, σε ένα ζωντανό ρεύμα κλπ. Οι Harassers τραβούν τα θύματα των θυμάτων τους στο διαδίκτυο, συλλέγουν όλο και περισσότερες πληροφορίες και στη συνέχεια χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να κάνουν παρενόχληση εκτός σύνδεσης. γνωστός και ως swatting.

Swatting: Περισσότερο από απλά μια & # 34; φάρσα & # 34;

Η Swatting παίρνει την online παρενόχληση σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, αυξάνοντας το επίπεδο της απειλής και της πιθανής βλάβης. Τα αποτελέσματα του swatting είναι τριπλάσια:

Παραδείγματα Swatting

Μια πρόσφατη στατιστική που δημοσιεύθηκε από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Διερεύνησης εκτιμά ότι υπάρχουν περίπου 400 κρουστικές επιθέσεις κάθε χρόνο, βάσει πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν από την τοπική επιβολή του νόμου, παρακολούθησαν κανάλια κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και συνεντεύξεις με θύματα και δράστες.

Το φάσμα των ανθρώπων που έχουν υποστεί παρενόχληση με τη μορφή swatting είναι αρκετά ποικίλη. Διασημότητες όπως ο Tom Cruise, ο Kim Kardashian και ο Russell Brand έχουν όλα τα θύματα του swatting. Οι τακτοί άνθρωποι που ζουν απλώς τη ζωή τους είναι επίσης τα θύματα του swatting? Το μόνο "έγκλημα" τους είναι στο Διαδίκτυο. Εδώ είναι περισσότερα παραδείγματα swatting:

Είναι Swatting Legal;

Ο ομοσπονδιακός νόμος των Ηνωμένων Πολιτειών απαγορεύει τη χρήση του τηλεπικοινωνιακού συστήματος για την ψευδής αναφορά μιας απειλής βόμβας ή μιας τρομοκρατικής επίθεσης. η ψευδής αναφορά άλλων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης δεν απαγορεύεται επί του παρόντος. Το Swatting εκμεταλλεύεται αυτό το κενό. Έχουν υπάρξει πολλές νομικές πράξεις και νομοσχέδια που έχουν εισαχθεί και στα δύο κράτη και σε ομοσπονδιακό επίπεδο για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, με περισσότερα στο δρόμο. Ωστόσο, η μεγαλύτερη πρόκληση για την προώθηση αυτών των νόμων φαίνεται να είναι ότι οι περισσότεροι swatters είναι κάτω από την ηλικία 18. Το swatting ως έγκλημα θα συνεχίσει να πηγαίνει σε μεγάλο βαθμό ατιμώρητο έως ότου περισσότερα κράτη είναι σε θέση να περάσουν επιτυχώς αντι-swatting νόμους που αντιμετωπίζουν αυτά τα κενά.

Το κίνητρο πίσω από το Swatting

Εάν διαβάσετε τις ιστορίες που περιέχουν συνεντεύξεις με τους δράστες, το κίνητρο στην κορυφή της λίστας για αυτό το επίπεδο παρενόχλησης είναι ότι το έκαναν για δικαιώματα καυχιάς. Βασικά, το έκαναν για να δείξουν σε άλλους ανθρώπους ότι θα μπορούσαν να το απομακρύνουν.

Το Swatting είναι σε απευθείας σύνδεση παρενόχληση που λαμβάνονται σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Απαιτεί ένα ορισμένο επίπεδο εξειδίκευσης, την εργασία και την τεράστια επιμονή, προκειμένου να αποκτηθεί το ποσό των πληροφοριών που απαιτούνται για να κολυμπήσουν κάποιον. Μια φυσική διεύθυνση, ένας βιώσιμος τρόπος για να καλυφθεί ο αριθμός τηλεφώνου από τον οποίο ο δράστης καλεί και μια κάπως πιστευτή ιστορία είναι τα τρία βασικά συστατικά που χρειάζεται ο παρενοχλητικός για να το τραβήξει.

Ενώ μερικοί ενδέχεται να μπουν στον πειρασμό να εξετάσουν το swatting ως μια άλλη φάρσα, θα προσέχουμε τους αναγνώστες να εξετάσουν πιο σοβαρά. Το swatting-μαζί με το doxing- είναι μια τακτική που χρησιμοποιείται για να παρενοχλείται και να εκφοβίζει και έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει απειλητική για τη ζωή βλάβη.

Το Swatting φαίνεται να είναι πιο συνηθισμένο στην κοινότητα των τυχερών παιχνιδιών, ειδικά στις σε απευθείας σύνδεση κοινότητες τυχερών παιχνιδιών όπως η Twitch. Ενώ κάποτε ήταν κάπως δύσκολο να δούμε τα αποτελέσματα του swatting, σήμερα με τους παίκτες του Twitch ζωντανό-παιχνίδι συνεχούς ροής είναι δυνατό για τον δράστη να δει την φάρσα τους σε πραγματικό χρόνο παρακολουθώντας μαζί με όλους τους άλλους σε αυτό το κανάλι ως αστυνομία ή άλλο έκτακτο προσωπικό να απαντήσετε σε μια ενδεχόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτά τα περιστατικά έχουν καταγραφεί και διαβιβάζονται σε φόρουμ σε απευθείας σύνδεση, για να γιορτάσουν τις ζωοτροφές για ακόμα πιο ευχάριστες κλήσεις.

Swatting: Πώς έχει γίνει

Υπάρχει κάποια «εργασία» που πρέπει να κάνει ένας πιθανοί πιλότος προτού επιχειρήσετε να το τραβήξετε. Με άλλα λόγια, κάποιος δεν μπορεί να δει τι κάνετε στο Διαδίκτυο και να εξακριβώσει αμέσως όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να το κάνει αυτό. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις που αναζητούν αυτοί οι διαδικτυακοί παρενοχλητές, που θα τους δώσουν μια διαδρομή με τις παγίδες για τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Πώς μπορούν να λάβουν οι πληροφορίες σας οι Harassers

Όνομα χρήστη: Ίσως χρησιμοποιείτε την κοινότητα τυχερών παιχνιδιών Twitch, για να μοιραστείτε την αγάπη σας για το Minecraft. Εάν χρησιμοποιείτε το ίδιο όνομα χρήστη που έχετε χρησιμοποιήσει σε μερικές άλλες πλατφόρμες (κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο, παρεμπιπτόντως), αυτό είναι κάτι που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να ξεκινήσει να βάζει μαζί σας πληροφορίες σχετικά με εσάς.

Ακολουθήστε τις ενδείξεις: Ένα απλό όνομα χρήστη συνδεδεμένο με το Google και άλλες υπηρεσίες αναζήτησης στο διαδίκτυο μπορεί να αποκαλύψει τους αριθμούς τηλεφώνου , τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , τον τόπο εργασίας, τους συγγενείς, τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και τις προσωπικές διευθύνσεις στο σπίτι. Τα προσωπικά συνδεδεμένα κοινωνικά μέσα με δημόσια προφίλ μπορούν να αποδώσουν ένα εκπληκτικό ποσό πληροφοριών σε εκείνους που είναι πρόθυμοι να το αναζητήσουν. Μια δημόσια ηλεκτρονική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να οδηγήσει σε προσωπικό λογαριασμό Facebook με δημόσιο προφίλ, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε λογαριασμό Twitter με πληροφορίες για το χώρο εργασίας κ.ο.κ.

Καταχώρηση τομέα : Εάν είστε κάτοχος ενός ιστότοπου και έχετε μοιραστεί τη διεύθυνση URL αυτού του ιστότοπου στο διαδίκτυο, αυτό είναι ένα χρυσωρυχείο για τους online παρενοχλητές. Γιατί; Επειδή η καταχώριση ονόματος τομέα δεν θίγει από προεπιλογή τα προσωπικά σας στοιχεία εγγραφής (όνομα, διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου). πρέπει να πληρώσετε για αυτό κατά τη στιγμή της εγγραφής.

Καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν μπορεί να βρεθεί σε ένα μέρος, αλλά με την προσεκτική τοποθέτησή της σε ένα κομμάτι κάθε φορά, ένας επίμονος διαδικτυακός παρενοχλητής με το χρόνο στα χέρια του μπορεί τελικά να πάρει αυτό που χρειάζονται για να κάνει τη ζωή σας άθλια.

Η ηλεκτρονική παρενόχληση μπορεί να ξεκινήσει με την κλήση ονόματος σε ένα παράθυρο συνομιλίας, τις ακατάλληλες φωτογραφίες που αποστέλλονται σε ένα ιδιωτικό πλαίσιο μηνυμάτων ή τις προσβολές που διακινούνται σε δημόσιο ή ιδιωτικό φόρουμ. Το Swatting πραγματοποιεί offline σεξουαλική παρενόχληση, αποδεικνύοντας ότι δεν γνωρίζουν μόνο ποιοι είστε στο Internet, αλλά και εκτός σύνδεσης.

Πώς μπορούν να αποκρύψουν οι παρενοχλητές από το σημείο που καλούν: Υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί αρχικά για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα ακοής να εκμεταλλεύονται με σκοπό την παρενόχληση. Οι Swatters χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες για να καλούν απόλυτα την ιδιωτικότητα και την ανωνυμία και ο χειριστής που λαμβάνει λαμβάνει τη μετάδοση στο υποτιθέμενο θύμα στο άλλο άκρο της κλήσης. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αποκρύψετε τον αριθμό τηλεφώνου που καλείτε από - για παράδειγμα, spoofing ταυτότητας καλούντος, τεχνάσματα κοινωνικής μηχανικής, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης τρίτου για την αναμετάδοση πληροφοριών - αλλά αυτή η μέθοδος είναι μία από τις πιο εύκολες στην εκμετάλλευση.

Η «πιστευτή ιστορία»: Θυμηθείτε την «εργασία» που πρέπει να κάνουν οι swatters για να βγάλουν ένα επιτυχημένο swatting; Εδώ είναι όπου είναι χρήσιμο: προκειμένου ο ανταποκριτής έκτακτης ανάγκης να πιστεύει ότι αυτό είναι ένα πραγματικό περιστατικό που αξίζει μια απάντηση, στην κλήση (διεύθυνσης, πλήρες όνομα, άλλες πληροφορίες αναγνώρισης) εισάγονται μυστικά των πραγματικών προσωπικών πληροφοριών.

Μόλις οι κακοποιοί έχουν τις πληροφορίες που χρειάζονται, μπορούν να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο καθώς αντιποίνουν εναντίον του θύματος, ενώ εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες, άνθρωποι παρακολουθούν το κτύπημα στο ζωντανό ζωντανό τους Twitch, το live λογαριασμό στο Facebook ή το YouTube live streaming video. Μπορούν να το κάνουν από όλο τον κόσμο σε οποιαδήποτε τοποθεσία που έχει τηλεφωνική υπηρεσία και σύνδεση στο Internet.

Πώς να φρουρήσει ενάντια Swatting

Παρόλο που δεν υπάρχει λύση ενός βήματος που θα προστατεύει εντελώς από το ξεφλουδισμό, υπάρχουν σίγουρα μέτρα που μπορείτε να πάρετε τώρα για να προστατεύσετε το απόρρητο και την ασφάλεια σας online και offline.

Community Online: Πώς να το κρατάτε ασφαλές

Ο Ιστός είναι ένα τεράστιο δίκτυο κοινότητας. Το χρησιμοποιούμε για να συνδεθούμε με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σε κάθε γωνιά της γης, και ανεξάρτητα από το ενδιαφέρον ή το χόμπι που μπορεί να μας ενδιαφέρει, πιθανόν να βρούμε κάποιον άλλο που να το μοιράζεται.

Η ανταλλαγή αμοιβαίων συμφερόντων σε μια διαδικτυακή κοινότητα που γιορτάζει τις μοναδικές συνεισφορές του κάθε ατόμου είναι θαυμάσια. Αλλά αυτή η κοινότητα έρχεται με μια τιμή. Καθώς οι διαδικτυακές κοινότητες καθίστανται πιο διαδεδομένες μαζί με την ευκαιρία να μοιράζονται και να μεταδίδονται ζωντανά σε ένα κοινό που παρακολουθεί, υπάρχει ο κίνδυνος να παρενοχλούνται από άτομα στο ακροατήριο που δεν συμφωνούν κατ 'ανάγκη με τι μπορεί να κάνετε, ποιος είστε, ή τι στέκεστε - και θα λάβετε μέτρα για να σας ενημερώσουμε.

Υπάρχουν αρκετά περισσότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι η ασφάλεια και η προστασία της ιδιωτικής ζωής σας είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Διαβάστε τους παρακάτω πόρους για να βεβαιωθείτε ότι είστε προστατευμένοι:

Τι είναι το Doxing; Μάθετε τι είναι το doxing και πώς μπορείτε να το αποτρέψετε από το να σας συμβεί.

Τρόπος εξαίρεσης από τους ιστότοπους αναζήτησης ατόμων: Εδώ είναι ένα γρήγορο μοτίβο για το πώς να εξαιρεθεί από μερικούς από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους πληροφοριών αναζήτησης.

Δέκα τρόποι για να προστατεύσετε την εχεμύθεια σας στο διαδίκτυο : Πόσο ασφαλείς είστε πραγματικά συνδεδεμένοι; Ακολουθούν δέκα τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διασφαλίσετε την ασφάλεια και το απόρρητό σας στον Ιστό.

Πόσο ξέρει η Google για μένα; Ανησυχείτε για το πόσα διαθέσιμα στοιχεία υπάρχουν εκεί για εσάς; Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε τι εντοπίζει η Google και πώς μπορείτε να ελέγξετε τη ροή των πληροφοριών.