Πώς να αφαιρέσετε τα προσωπικά σας στοιχεία από το Internet

Αν έχετε ψάξει κάποιον στο διαδίκτυο, αυτό που καταλήγετε συνήθως είναι τα δεδομένα που συλλέγονται από πληροφορίες που είναι προσβάσιμες από το κοινό . Οι ιστοχώροι που διαθέτουν αυτά τα στοιχεία - τηλεφωνικοί αριθμοί , διευθύνσεις, αρχεία γης, αρχεία γάμου, αρχεία θανάτου, ποινική ιστορία κ.λπ. - έχουν συγκεντρώσει και εδραιώσει από δεκάδες διαφορετικά μέρη και το έβαλαν σε ένα βολικό κόμβο.

Παρόλο που αυτές οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο για δημόσια πρόσβαση, είναι η ενοποίηση αυτών των πληροφοριών σε ένα μέρος που μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα. Οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι αναζήτησης των χρηστών χρησιμοποιούν απλώς πληροφορίες που είναι θέμα δημόσιου αρχείου, ωστόσο τα δεδομένα αυτά ήταν κάπως συγκεχυμένα από το πόσο δύσκολο θα ήταν κάποιος να συγκεντρώσει αυτό το ποσό πληροφοριών σε κάποιον.

Οι παρακάτω ιστοτόποι δεν κάνουν τίποτα παράνομο . Αυτές είναι όλες οι δημόσιες πληροφορίες. Οι ιστότοποι που συγκρίνουν αυτές τις πληροφορίες λειτουργούν ως μηχανές αναζήτησης για δημόσια δεδομένα . Όλοι διασκορπίζουμε μικρά κομμάτια των προσωπικών μας πληροφοριών σε όλη τη χώρα στην πραγματική ζωή και στο διαδίκτυο, αλλά επειδή είναι απλωμένα και απαιτούν προσπάθεια πρόσβασης, αυτό μας δίνει ένα ορισμένο επίπεδο ιδιωτικότητας. Η συγκέντρωση όλων αυτών των πληροφοριών σε ένα μέρος και η εύκολη πρόσβαση σε αυτές μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς μπορείτε να εξαιρεθείτε από τα δέκα από τα δημοφιλέστερα στοιχεία ελέγχου ιστορικού και τους ιστότοπους αναζήτησης ιστότοπων. ΔΕΝ χρειάζεται να πληρώσετε για να αφαιρέσετε τις πληροφορίες σας (διαβάστε Θα έπρεπε να πληρώσω για να βρω κάποιον σε απευθείας σύνδεση; ).

Σημείωση: Η κατάργηση των δεδομένων σας από αυτούς τους ιστότοπους δεν την καθιστά απρόσιτη στο διαδίκτυο. απλά λιγότερο εύκολη πρόσβαση. Κάποιος που ξέρει τι κάνουν θα εξακολουθεί να μπορεί να βρει αυτές τις πληροφορίες, αλλά σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί. Εάν θέλετε να αφαιρέσετε όλα τα ίχνη του αναγνωριστικού σας από οπουδήποτε στον Ιστό, είναι σχεδόν αδύνατο με πόσα ελεύθερα στοιχεία είναι διαθέσιμα σε όσους θέλουν να σκάψουν γι 'αυτό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να είστε πιο ιδιωτικοί στο διαδίκτυο και να διατηρείτε προσωπικές τις προσωπικές σας πληροφορίες, διαβάστε τους παρακάτω πόρους:

Πώς να αφαιρέσετε προσωπικές πληροφορίες από το Radaris

Για να καταργήσετε τις πληροφορίες σας από το Radaris, βρείτε το άτομο που ψάχνετε και κάντε κλικ στο βέλος με το αναπτυσσόμενο μενού (δίπλα στο όνομα). Κάντε κλικ στην επιλογή "Αφαίρεση" και, στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες: "Αν θέλετε να εμφανιστούν κάποιες πληροφορίες, παρακαλώ ελέγξτε τις παρακάτω εγγραφές (έως 3 εγγραφές). σε δημόσιες πηγές και προέρχεται από άλλους πόρους. Η παρεμπόδιση των πληροφοριών στο Radaris δεν αφαιρεί δεδομένα από τις αρχικές πηγές. "

Πώς να αφαιρέσετε προσωπικές πληροφορίες από Speech

Το Spoke είναι ένας επιμελημένος ιστότοπος που περιέχει πληροφορίες για επιχειρήσεις και ανθρώπους.

Οι χρήστες μπορούν να καταργήσουν τις πληροφορίες τους κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο Κατάργηση που βρίσκεται στο κάτω μέρος οποιασδήποτε σελίδας προφίλ Spoke. Κάνοντας κλικ σε αυτόν το σύνδεσμο, θα μεταβείτε σε μια φόρμα επικοινωνίας όπου θα υποβάλετε τη διεύθυνση URL του προφίλ που θέλετε να καταργήσετε και θα εμφανιστεί ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζεται με το συγκεκριμένο προφίλ, έτσι ώστε η Spoke να μπορεί να επιβεβαιώσει την αίτηση κατάργησης. Μόλις επιβεβαιωθεί, η σελίδα θα πρέπει να καταργηθεί.

Σημείωση : Η Spoke χρησιμοποίησε μια σελίδα αφιερωμένη στον τρόπο καταστολής των πληροφοριών σας στη βάση δεδομένων τους, ωστόσο, αυτή η σελίδα έχει αφαιρεθεί, επομένως πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο και βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει την Πολιτική Απορρήτου της εταιρείας.

Πώς να αφαιρέσετε προσωπικές πληροφορίες από την αναζήτηση ατόμων των ΗΠΑ

Η Αναζήτηση ατόμων της Η.Π.Α. σας επιτρέπει να συμπληρώσετε αυτήν τη φόρμα και να αναθεωρήσετε τις πληροφορίες που συλλέξατε σχετικά με εσάς. Αν προτιμάτε, μπορείτε επίσης να γράψετε στην Αναζήτηση ατόμων με τη χρήση αυτής της φόρμας επικοινωνίας.

Στην επιφάνεια, το People Search των Η.Π.Α. επιστρέφει τα ονόματα των ανθρώπων που μπορεί να σχετίζονται με σας, ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες είναι εσφαλμένες και μπορεί να περιλαμβάνουν άτομα που δεν έχουν καμία σχέση ή σχέση με εσάς. Για να συγκεντρώσετε βαθύτερες πληροφορίες, οι χρήστες θα πρέπει να πληρώσουν ένα τέλος για άλλα αρχεία, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων αρχείων, για εσάς.

Πώς να αφαιρέσετε τις προσωπικές πληροφορίες από τις λευκές σελίδες

Οι Λευκές σελίδες παρέχουν μια παράξενα διατυπωμένη εντολή εξαίρεσης (μετακινηθείτε στο στοιχείο # 5):

"Για να σταματήσετε τη συλλογή πληροφοριών σε σχέση με τη χρήση των προϊόντων και υπηρεσιών μας, θα πρέπει να σταματήσετε τη χρήση τους."

Μπορείτε να επιλέξετε να αποκλείσετε από τον ιστότοπό σας την ένταξη τρίτου μέρους:

Για να διακόψετε τη συλλογή των πληροφοριών περιήγησης μέσω υποστήριξης περιηγητών ιστού, κάντε κλικ εδώ. Για να διακόψετε τη συλλογή πληροφοριών για σκοπούς σχετικής διαδικτυακής διαφήμισης, κάντε κλικ εδώ. ( Σημείωση: ο δεύτερος σύνδεσμος οδηγεί σε έναν σταθμευμένο τομέα. ) Περισσότερα »

Πώς να αφαιρέσετε τις προσωπικές πληροφορίες από το PrivateEye.com

Το PrivateEye.com είναι ένα άλλο που απαιτεί μια συμπληρωμένη φόρμα που αποστέλλεται με επαλήθευση προηγούμενων διευθύνσεων:

"Εκτιμούμε το απόρρητό σας και, κατόπιν αιτήματος, μπορεί να εμποδίσει την εμφάνιση των αρχείων σας σε πολλά αλλά όχι όλα τα αποτελέσματα αναζήτησης. Εκτός εάν απαιτείται διαφορετικά από το νόμο, θα δεχόμαστε μόνο αιτήματα εξαίρεσης απευθείας από το άτομο του οποίου οι πληροφορίες είναι δεν επιτρέπεται η κατάργηση οποιωνδήποτε πληροφοριών σχετικά με εσάς από βάσεις δεδομένων που διαχειρίζονται τρίτα μέρη.Δεν είμαστε σε θέση να αποκλείσουμε τα αρχεία σας από οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα, οι βάσεις δεδομένων δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας. Για να καταργήσετε τα αρχεία σας, συμπληρώστε τη φόρμα εδώ . "

Πώς να αφαιρέσετε προσωπικές πληροφορίες από την Intelius

Η Intelius είναι μία από τις πιο γνωστές ιστοσελίδες αναζήτησης ιστότοπων πληρωμών για πληροφορίες στις μέρες μας. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται από το Intelius και άλλες υπηρεσίες που αναφέρονται εδώ προέρχονται από ελεύθερα διαθέσιμα δημόσια αρχεία.

Για να εξαιρεθείτε από το Intelius, ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται σε αυτή τη σελίδα.

Πώς να αφαιρέσετε τις προσωπικές πληροφορίες από την Zabasearch

Zabasearch είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής μηχανή αναζήτησης ανθρώπων, καθώς και κάπως αμφιλεγόμενη λόγω των πληροφοριών που μπορούν να βρεθούν εδώ. Προκειμένου να εξαιρεθεί:

"Προκειμένου η ZabaSearch να αποκλείσει την προβολή των δημόσιων σας πληροφοριών από τον ιστότοπο της ZabaSearch, πρέπει να επαληθεύσουμε την ταυτότητά σας και να απαιτήσουμε αποδείξεις ταυτότητας με φαξ.Η απόδειξη ταυτότητας μπορεί να είναι κρατική ταυτότητα ή άδεια οδήγησης. στέλνετε φαξ σε ένα αντίγραφο της άδειας οδήγησης, διαγράψατε τη φωτογραφία και τον αριθμό της άδειας οδήγησης.Θα πρέπει να βλέπετε μόνο το όνομα, τη διεύθυνση και την ημερομηνία γέννησης.Μπορούμε μόνο να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες για να επεξεργαστούμε το αίτημά σας εξαίρεσης. -974-6194 και επιτρέψτε σε 4 έως 6 εβδομάδες για να επεξεργαστείτε το αίτημά σας. "

Πώς να αφαιρέσετε προσωπικές πληροφορίες από PeekYou

Το PeekYou προσφέρει ένα απλό ηλεκτρονικό έντυπο που μπορείτε να συμπληρώσετε για να αφαιρέσετε τις πληροφορίες σας από τον κατάλογό τους, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τη λεπτή εκτύπωση:

"Κατανοώ ότι η απομάκρυνση των πληροφοριών από το www.peekyou.com δεν αποτελεί απομάκρυνση από το διαδίκτυο και ότι οι πληροφορίες μου ενδέχεται να είναι διαθέσιμες σε άλλους δημόσιους ιστότοπους. Ως εκ τούτου, κατανοώ ότι οι πληροφορίες μου ενδέχεται να επαναληφθούν στο www.peekyou.com αν δεν λάβω μέτρα για να περιορίσω τις ρυθμίσεις απορρήτου μου σε άλλους ιστότοπους και / ή να αφαιρέσω τις πληροφορίες μου από αυτές τις ιστοσελίδες. "