Τι είναι μια εφαρμογή Universal;

Έχετε ακούσει ποτέ κάποια εφαρμογή iPhone ή iPad που αναφέρεται ως εφαρμογή "Universal"; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνει αυτό;

Μια "καθολική εφαρμογή" είναι μια εφαρμογή που λειτουργεί τόσο στο iPad όσο και στο iPhone. Ενώ το iPad έχει τη δυνατότητα να εκτελεί τις περισσότερες εφαρμογές iPhone σε "λειτουργία συμβατότητας", οι καθολικές εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να αντιμετωπίζουν τα διαφορετικά μεγέθη οθόνης μεταξύ του iPhone και του iPad. Όταν το iPad κυκλοφόρησε αρχικά, πολλοί προγραμματιστές κυκλοφόρησαν εκδόσεις "HD" των εφαρμογών τους iPhone για να υποστηρίξουν τη μεγαλύτερη οθόνη στο iPad, αλλά αυτές τις μέρες, οι περισσότερες εφαρμογές που κυκλοφορούν στο κατάστημα εφαρμογών είναι οι εφαρμογές Universal που λειτουργούν τόσο στο iPad όσο και το iPhone.

Υπάρχει πλεονέκτημα για την λήψη μιας καθολικής εφαρμογής;

Ένα από τα σπουδαία χαρακτηριστικά του App Store είναι η δυνατότητα να κάνετε ξανά λήψη των εφαρμογών που έχετε αγοράσει χωρίς να χρειάζεται να τα αγοράσετε ξανά. Εάν έχετε αγοράσει μία φορά την εφαρμογή, μπορείτε να την εγκαταστήσετε όσες φορές θέλετε. Μπορείτε ακόμη να τα διαγράψετε και να τα εγκαταστήσετε ξανά αργότερα, κάτι που είναι υπέροχο εάν είστε κατεδαφισμένοι για αποθηκευτικό χώρο και πρέπει να απελευθερώσετε λίγο για να εγκαταστήσετε μια ενημερωμένη έκδοση ή να κατεβάσετε μια ταινία. Μόλις αγοραστεί, αγοράζεται πάντα.

Αυτό ισχύει διπλά για εφαρμογές καθολικής εφαρμογής. Μπορείτε να αγοράσετε την εφαρμογή στο iPad σας και να την κατεβάσετε στο iPad ή αντίστροφα.

Υπάρχει τρόπος να πείτε μια εφαρμογή είναι καθολική στο App Store;

Η Apple δεν παρέχει σαφή ετικέτα για εφαρμογές καθολικής εφαρμογής, αλλά μπορείτε να μάθετε εάν μια εφαρμογή είναι καθολική κάνοντας κύλιση των λεπτομερειών μέχρι να δείτε την "Συμβατότητα", η οποία βρίσκεται ακριβώς πάνω από τις "Γλώσσες". Εάν η συμβατότητα παραθέτει τα iPad, iPhone και iPod Touch, η εφαρμογή είναι καθολική. Αν αναφέρεται μόνο το iPad ή το iPhone, θα λειτουργεί μόνο σε αυτές τις συσκευές. Ωστόσο, οποιαδήποτε εφαρμογή iPhone που εμφανίζεται στο App Store του iPad μπορεί να εκτελεστεί στο iPad σε λειτουργία συμβατότητας iPhone.

Οι Universal Apps επίσης λειτουργούν στην Apple TV;

Η Apple TV έλαβε τελικά το δικό της κατάστημα εφαρμογών με την τελευταία έκδοση, αλλά λόγω των μεγάλων διαφορών μεταξύ της Apple TV και του iPad / iPhone, όλες οι εφαρμογές Universal δεν επεκτείνονται στην Apple TV. Ωστόσο, ορισμένες εφαρμογές Universal υποστηρίζουν την τηλεόραση Apple. Αυτά θα σημειωθούν ακριβώς κάτω από την καταχώρηση Συμβατότητα στη σελίδα λεπτομερειών εφαρμογής. Δυστυχώς, αυτές οι εφαρμογές είναι λίγες και απέχουν μεταξύ τους.

Κατέβασα μια εφαρμογή στο iPhone μου, αλλά δεν μπορώ να το βρω στο App Store για την Ipad!

Οι περισσότερες εφαρμογές που κυκλοφορούν σήμερα είναι καθολικές εφαρμογές, αλλά υπάρχουν ακόμη εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το iPhone ή το iPad. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής μόνο για iPhone στο iPad και να την εκτελέσετε σε κατάσταση συμβατότητας. Όταν πραγματοποιείτε αναζήτηση στο κατάστημα εφαρμογών, υπάρχουν φίλτρα στο πάνω μέρος της οθόνης. Στην επάνω αριστερή γωνία υπάρχει ένα φίλτρο "Μόνο iPad". Αν αλλάξετε αυτό το φίλτρο σε "Μόνο iPhone", μπορείτε να κάνετε αναζήτηση και λήψη εφαρμογών iPhone.

Κατέβασα μια εφαρμογή στην κασέτα μου, αλλά δεν μπορώ να την βρω στο κατάστημα App για το iPhone ...

Ενώ το iPad μπορεί να εκτελεί εφαρμογές μόνο για iPhone σε λειτουργία συμβατότητας, το αντίστροφο δεν ισχύει. Το iPhone δεν μπορεί να εκτελέσει μια εφαρμογή σχεδιασμένη να λειτουργεί μόνο στο iPad. Είναι ένα πράγμα να φυσήξει η μικρότερη οθόνη του iPhone μέχρι το μέγεθος του iPad, είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να συρρικνωθεί η οθόνη του iPad. Και όσο είναι δυνατόν, αυτό δεν θα προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Πώς να γίνει το αφεντικό του iPad σας