Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της Jailbreaking iPad σας

01 από 02

Τι είναι η Jailbreaking;

Ήρωες εικόνες / Getty εικόνες

Κανονικά, ένα iPad ή άλλες συσκευές iOS, όπως ένα iPhone ή iPod, μπορούν να κάνουν λήψη μόνο εφαρμογών που έχουν εγκριθεί από την Apple και είναι διαθέσιμες στο App Store. Το Jailbreaking είναι μια διαδικασία που απελευθερώνει το iPad από αυτόν τον περιορισμό, ανοίγοντας τη συσκευή σε πρόσθετες λειτουργίες και εφαρμογές διαθέσιμες εκτός του App Store, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών που απορρίφθηκαν από την Apple για διάφορους λόγους.

Το jailbreaking δεν περιορίζει τις βασικές λειτουργίες της συσκευής και το iPad με jailbroken μπορεί ακόμα να αγοράσει και να κατεβάσει εφαρμογές από το App Store της Apple. Ωστόσο, για να κατεβάσετε εφαρμογές που απορρίφθηκαν από την Apple ή που επωφελήθηκαν από τις πρόσθετες δυνατότητες που προσφέρει η jailbreaking, οι χρήστες πρέπει να χρησιμοποιούν ένα κατάστημα εφαρμογών τρίτου μέρους. Το Cydia , το οποίο συνήθως εγκαθίσταται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας jailbreaking, είναι το πιο δημοφιλές κατάστημα εφαρμογών για συσκευές jailbroken iOS. Το Icy είναι μια εναλλακτική λύση για την Cydia.

Είναι νόμιμο να jailbreak ένα iPad, iPhone ή iPod;

Εδώ γίνεται λίγο συγκεχυμένη. Είναι νόμιμο να jailbreak ένα iPhone, αλλά δεν είναι νόμιμο να jailbreak ένα iPad. Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου αποφάσισε ότι ήταν νόμιμο για ένα άτομο να jailbreak ένα iPhone για να εγκαταστήσει νόμιμα ληφθέν λογισμικό, αλλά ότι ο όρος «tablet» ήταν πολύ χαλαρά καθορισμένος για να επιτρέψει μια εξαίρεση για τα δισκία.

Αυτό κάνει το jailbreaking ένα iPad παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων. Αν και αν σκέφτεστε για jailbreaking τη συσκευή σας, αυτό θα μπορούσε να είναι περισσότερο από ένα ηθικό δίλημμα από ένα πρακτικό. Είναι σαφές από την απόφαση της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου ότι πιστεύουν ότι η jailbreaking είναι εντάξει, θέλουν απλά έναν καλύτερο ορισμό ενός δισκίου. Και η Apple μήνυση ενός ατόμου πέρα ​​από αυτό δεν θα ήταν μόνο ένας εφιάλτης PR, θα επέτρεπε στα δικαστήρια να αποφασίσουν το θέμα. Και τα δικαστήρια ένωσαν τους ανθρώπους σε παρόμοια θέματα.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το jailbreaking τερματίζει την εγγύηση της συσκευής. Ένα νέο ή ανακαινισμένο iPad έρχεται με εγγύηση ενός έτους με δυνατότητα επέκτασης αυτού του χρόνου με το AppleCare + , οπότε αν το iPad σας είναι πολύ καινούργιο, το jailbreaking θα μπορούσε να σας εμποδίσει να πάρετε μια δωρεάν επισκευή εάν το iPad σας δυσλειτουργεί.

02 του 02

Θα πρέπει να Jailbreak iPad σας;

"Για να jailbreak, ή όχι για jailbreak, αυτό είναι το ερώτημα. Είτε είναι ευγενέστερο στο μυαλό να υποφέρουν από την απώλεια και την οργή των απορριφθέντων εφαρμογών ή να αναλάβουν τα όπλα ενάντια στους δικτάτορες κατάστημα εφαρμογών αντιτιθέμενοι σε αυτούς.

Αν ο Hamlet ήταν ζωντανός σήμερα, η διάσημη ομιλία του μπορεί να έχει περάσει κάτι τέτοιο. Η Apple έχει κατά καιρούς προεδρεύσει στο App Store σαν δικτάτορα, επιτρέποντας μερικές φορές στα δικά τους συμφέροντα να υπερισχύουν του ενδιαφέροντος των χρηστών τους. Φυσικά, το να το κολλήσετε στον "άνθρωπο" δεν είναι πραγματικά ο καλύτερος λόγος για να jailbreak τη συσκευή σας, αλλά υπάρχουν κάποιες καλές αιτίες για να βοηθήσετε το iPad να ξεφύγει από τη φυλακή που έχει επιβληθεί από την Apple.

Καλοί λόγοι για να jailbreak

Καλοί λόγοι να μην Jailbreak