Επιλογή του σωστού τύπου αρχείου γραφικών για μια εργασία δημοσίευσης

Επιλέξτε μορφές αρχείων γραφικών βάσει της εργασίας

Τα γραφικά έρχονται σε πολλές γεύσεις, αλλά δεν είναι όλες οι μορφές αρχείων κατάλληλες για όλους τους σκοπούς. Πώς ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο; Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν μορφές γραφικών κατάλληλες για εκτύπωση και αυτές για προβολή στην οθόνη ή δημοσίευση στο διαδίκτυο. Σε κάθε ομάδα υπάρχουν και μορφές που είναι καλύτερες από άλλες για το ίδιο έργο.

Σαν γενικός κανόνας:

Εάν όλη η εκτύπωσή σας αποστέλλεται στον επιτραπέζιο εκτυπωτή σας, ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε JPG και άλλες μορφές, συμπεριλαμβανομένων των CGM και PCX, με αποδεκτά αποτελέσματα. Ωστόσο, τα EPS και TIFF υψηλής ανάλυσης θα παρέχουν τις λιγότερες παρενοχλήσεις και την καλύτερη ποιότητα. Αυτά είναι τα πρότυπα για την εκτύπωση υψηλής ανάλυσης.

Εκτός από τις μορφές στο γράφημα, παρακάτω, υπάρχουν μορφές αρχείων με ιδιόκτητο γραφικό. Αυτά είναι μορφές bitmap ή διανυσμάτων που χρησιμοποιούνται από συγκεκριμένα προγράμματα γραφικών. Αν και κάποιο λογισμικό έκδοσης desktop θα αναγνωρίσει τις πιο συνηθισμένες μορφές όπως το PSD από το Adobe Photoshop (bitmap) ή το CDR από το CorelDRAW (vector), είναι γενικά καλύτερα να μετατρέψετε αυτές τις εικόνες σε μορφή TIF ή EPS ή σε άλλες κοινές μορφές αρχείων γραφικών.

Εάν στέλνετε αρχεία για εμπορική εκτύπωση , ο πάροχος υπηρεσιών σας μπορεί να μην σας το πει αυτό, αλλά είναι πιθανό να χρεώνουν επιπλέον (και να προσθέτουν χρόνο στην εργασία εκτύπωσης) για να μετατρέψουν τα γραφικά σας σε μορφή φιλική προς την εκτύπωση.

Εξοικονομήστε χρόνο και χρήματα χρησιμοποιώντας τη σωστή μορφή για την εργασία.

Το απλό διάγραμμα που ακολουθεί περιγράφει την καλύτερη χρήση διαφόρων κοινών μορφών. Αντιστοιχίστε τη μορφή με την εργασία σας είτε ξεκινώντας με τα γραφικά σε αυτή τη μορφή είτε μετατρέποντας άλλα έργα τέχνης στην επιθυμητή μορφή.

Μορφή: Σχεδιασμένο για: Κορυφαία επιλογή για:
Εμφάνιση οθόνης κάτω από τα Windows Ταπετσαρία των Windows
EPS Εκτύπωση σε εκτυπωτές PostScript / Φωτοβολταϊκά Εκτύπωση υψηλής ευκρίνειας εικονογραφήσεων
Εμφάνιση οθόνης, ειδικά στο Web Ηλεκτρονική δημοσίευση μη φωτογραφικών εικόνων
JPEG, JPG Εμφάνιση οθόνης, ειδικά στο Web Ηλεκτρονική δημοσίευση φωτογραφικών εικόνων
PNG Αντικατάσταση για GIF και, σε μικρότερο βαθμό, JPG και TIF Ηλεκτρονική έκδοση εικόνων με πολλά χρώματα και διαφάνεια
Ενδιάμεσα στάδια επεξεργασίας εικόνας για εικόνες JPG ή TIF
PICT Εμφάνιση οθόνης σε Macintosh ή εκτύπωση σε μη εκτυπωτή PostScript
TIFF, TIF Εκτύπωση σε εκτυπωτές PostScript Εκτυπώσεις εικόνων υψηλής ανάλυσης
Εμφάνιση οθόνης κάτω από τα Windows ή εκτύπωση σε μη εκτυπωτή PostScript Μεταφέρετε εικόνες διανυσμάτων μέσω του προχείρου