Γνωρίζοντας το Photoshop CS2

01 από 17

Ο προεπιλεγμένος χώρος εργασίας του Photoshop CS2

Μάθημα 1: Γύρω από το Photoshop CS2 Ο προεπιλεγμένος χώρος εργασίας του Photoshop CS2.

Εξερευνήστε το χώρο εργασίας του Photoshop CS2 σε αυτό το εικονογραφημένο φροντιστήριο.

Εξερευνήστε το χώρο εργασίας του Photoshop CS2 σε αυτό το εικονογραφημένο φροντιστήριο.

Ας ξεκινήσουμε γνωρίζοντας το χώρο εργασίας του Photoshop CS2. Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά το Photoshop με τις προεπιλεγμένες προτιμήσεις, θα πρέπει να δείτε κάτι σαν το στιγμιότυπο οθόνης εδώ. Εάν ο χώρος εργασίας φαίνεται πολύ διαφορετικός από εσάς, θα χρειαστεί να επαναφέρετε τις προτιμήσεις του Photoshop στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Για να το κάνετε αυτό στο Photoshop CS2, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl-Alt-Shift (Win) ή Command-Option-Shift (Mac) αμέσως μετά την εκκίνηση του Photoshop, στη συνέχεια απαντήστε Ναι όταν ερωτάτε αν θέλετε να διαγράψετε το αρχείο ρυθμίσεων.

Το στιγμιότυπο οθόνης μου δείχνει την έκδοση των Windows του Photoshop CS2. Εάν χρησιμοποιείτε Macintosh, η βασική διάταξη θα είναι η ίδια, αν και το στυλ ενδέχεται να εμφανίζεται ελαφρώς διαφορετικό.

Αυτά είναι τα κύρια αντίγραφα του χώρου εργασίας του Photoshop:

  1. Γραμμή μενού
  2. Γραμμή επιλογών εργαλείων
  3. Πλήκτρο συντόμευσης Adobe Bridge
  4. Παλέτα καλά
  5. Εργαλειοθήκη
  6. Πλωτές παλέτες

Μπορείτε να εξερευνήσετε καθένα από αυτά με περισσότερες λεπτομέρειες στις επόμενες σελίδες.

02 από 17

Η γραμμή μενού του Photoshop

Μάθημα 1: Γύρω από το Photoshop CS2 Η γραμμή μενού του Photoshop CS2, που δείχνει το μενού Εικόνα και το υπομενού Περιστροφή καμβά.

Εξερευνήστε το χώρο εργασίας του Photoshop CS2 σε αυτό το εικονογραφημένο φροντιστήριο.

Η γραμμή μενού αποτελείται από εννέα μενού: Αρχείο, Επεξεργασία, Εικόνα, Στρώμα, Επιλογή, Φίλτρο, Προβολή, Παράθυρο και Βοήθεια. Πάρτε μερικά λεπτά τώρα για να εξετάσετε κάθε ένα από τα μενού, ξεκινώντας με το μενού Αρχείο.

Ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι ορισμένες εντολές μενού ακολουθούνται από ελλείψεις (...). Αυτό υποδεικνύει μια εντολή που ακολουθείται από ένα 'παράθυρο διαλόγου' όπου μπορείτε να εισάγετε πρόσθετες ρυθμίσεις. Οποτεδήποτε απαιτείται είσοδος από τον χρήστη, παρουσιάζεται σε ένα παράθυρο διαλόγου. Για παράδειγμα, αν κάνετε κλικ στην επιλογή Αρχείο στη γραμμή μενού και στη συνέχεια στην εντολή Νέα, θα εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου νέου εγγράφου. Πήγαινε και κάνε αυτό τώρα. Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο νέο παράθυρο διαλόγου για να αποδεχθείτε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Θα χρειαστείτε ένα ανοικτό έγγραφο για να εξερευνήσετε τις εντολές μενού.

Σε αυτό το μάθημα, θα χρησιμοποιήσω την ακόλουθη σύνταξη για οδηγίες που περιλαμβάνουν πλοήγηση στα μενού στο Photoshop: Αρχείο> Νέα

Ορισμένες εντολές μενού ακολουθούνται από ένα δεξιό βέλος. Αυτό υποδεικνύει ένα υπομενού σχετικών εντολών. Καθώς εξερευνάτε κάθε μενού, φροντίστε να ρίξετε μια ματιά στα υπομενού επίσης. Θα παρατηρήσετε επίσης ότι πολλές εντολές ακολουθούν συντομεύσεις πληκτρολογίου. Σταδιακά, θα θέλετε να γνωρίσετε αυτές τις συντομεύσεις πληκτρολογίου, καθώς μπορεί να είναι απίστευτοι εξοικονομητές χρόνου. Καθώς κάνετε το δρόμο σας μέσα από αυτό το μάθημα, θα μάθετε τις πιο χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου καθώς πηγαίνετε.

03 από 17

Η γραμμή επιλογών του εργαλείου Photoshop

Μάθημα 1: Γύρω από το Photoshop CS2 Η γραμμή επιλογών του Photoshop και το κουμπί Adobe Bridge.

Εξερευνήστε το χώρο εργασίας του Photoshop CS2 σε αυτό το εικονογραφημένο φροντιστήριο.

Κάτω από τη γραμμή μενού του Photoshop είναι η γραμμή εργαλείων εργαλείων. Η γραμμή επιλογών είναι η θέση στην οποία μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις για το τρέχον ενεργό εργαλείο. Αυτή η γραμμή εργαλείων είναι ευαίσθητη στο περιβάλλον, πράγμα που σημαίνει ότι αλλάζει ανάλογα με το εργαλείο που έχετε επιλέξει. Θα καλύψω τις επιλογές για κάθε εργαλείο καθώς μαθαίνουμε τα μεμονωμένα εργαλεία στα μελλοντικά μαθήματα.

Η γραμμή επιλογών μπορεί να τραβηχτεί από το επάνω μέρος του παραθύρου και να μετακινηθεί στο χώρο εργασίας ή να συνδεθεί στο κάτω μέρος του χώρου εργασίας, αν προτιμάτε. Εάν θέλετε να μετακινήσετε τη γραμμή επιλογών, κάντε κλικ στη μικρή γραμμή στην αριστερή άκρη της γραμμής εργαλείων και σύρετέ την σε μια νέα θέση. Πιθανότατα, θα θελήσετε να το αφήσετε ακριβώς εκεί που είναι.

Κουμπί Adobe Bridge

Στα δεξιά της παλέτας καλά, είναι το κουμπί συντόμευσης Adobe Bridge. Αυτό ξεκινά το Adobe Bridge, το οποίο αποτελεί ξεχωριστή εφαρμογή για την οπτική περιήγηση και την οργάνωση των εικόνων σας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Adobe Bridge στην Αναλυτική περιήγηση βήμα προς βήμα ή από τους συνδέσμους των Πόρων χρηστών του Adobe Bridge.

04 από 17

Η Εργαλειοθήκη του Photoshop

Μάθημα 1: Γύρω από το Photoshop CS2 Η εργαλειοθήκη του Photoshop.

Εξερευνήστε το χώρο εργασίας του Photoshop CS2 σε αυτό το εικονογραφημένο φροντιστήριο.

Η εργαλειοθήκη του Photoshop είναι η ψηλή, στενή παλέτα που κάθεται κατά μήκος του αριστερού άκρου του χώρου εργασίας. Η εργαλειοθήκη περιέχει πολλά από τα εργαλεία με τα οποία θα εργαστείτε στο Photoshop. Αυτό το καθιστά πολύ σημαντικό!

Εάν είστε νέοι στο Photoshop, είναι πολύ χρήσιμο να έχετε μια εκτυπωμένη αναφορά εργαλείων. Αν θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας, μπορείτε να το κάνετε εκτυπώνοντας τη σελίδα 41 από το αρχείο Photoshop Help.pdf που συνοδεύει το Photoshop ή μπορείτε να αναζητήσετε "Σχετικά με τα εργαλεία και την εργαλειοθήκη" στην online βοήθεια του Photoshop και να εκτυπώσετε την επισκόπηση του κιβωτίου εργαλείων. Διατηρήστε αυτή την εκτύπωση εύχρηστη, ώστε να μπορείτε να την ανατρέξετε σε όλα αυτά τα μαθήματα.

Όταν κοιτάζετε την εργαλειοθήκη, παρατηρήστε πως μερικά από τα κουμπιά έχουν ένα μικρό βέλος στην κάτω δεξιά γωνία. Αυτό το βέλος υποδεικνύει ότι άλλα εργαλεία κρύβονται κάτω από αυτό το εργαλείο. Για να έχετε πρόσβαση στα άλλα εργαλεία, κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο ένα κουμπί και τα άλλα εργαλεία θα εμφανιστούν. Δοκιμάστε αυτό τώρα κάνοντας κλικ στο εργαλείο ορθογώνιου περιθωρίου και μεταβαίνοντας στο ελλειπτικό εργαλείο.

Τώρα κρατήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα από τα κουμπιά και θα πρέπει να εμφανιστεί μια επεξήγηση εργαλείου που σας λέει το όνομα του εργαλείου και τη συντόμευση του πληκτρολογίου. Τα ορθογώνια και ελλειπτικά εργαλεία μαρκίζας έχουν μια συντόμευση του Μ . Ένας ευκολότερος τρόπος εναλλαγής μεταξύ των διαφορετικών κρυφών εργαλείων είναι να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου μαζί με τον τροποποιητή πλήκτρων Shift. Για τα εργαλεία περιθωρίου, ο συνδυασμός Shift-M εναλλάσσεται μεταξύ των ορθογώνιων και ελλειπτικών εργαλείων. Τα εργαλεία μαρκαρίσματος μιας γραμμής χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά και πρέπει να επιλεγούν από το αναπτυσσόμενο μενού εργαλείων. Μια άλλη συντόμευση για το ποδήλατο μέσα από τα κρυφά εργαλεία είναι το Alt (Win) ή το Option (Mac), κάντε κλικ στο κουμπί κουμπιών εργαλείων.

Αφιερώστε λίγα λεπτά τώρα για να εξοικειωθείτε με τα ονόματα των εργαλείων χρησιμοποιώντας τις συμβουλές εργαλείων. Χρησιμοποιήστε τις συντομεύσεις που μόλις μάθατε για να εξερευνήσετε όλα τα κρυφά εργαλεία. Μην ανησυχείτε για τη χρήση κάθε εργαλείου για τώρα. θα φτάσουμε σε αυτό αρκετά σύντομα. Προς το παρόν, θα πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τις θέσεις εργαλείων και τα εικονίδια τους.

05 του 17

Η εργαλειοθήκη του Photoshop (συνέχεια)

Μάθημα 1: Γύρω στο Photoshop CS2 Το χρώμα του Photoshop είναι καλά όπου επιλέγονται και εμφανίζονται τα χρώματα του προσκηνίου και του φόντου.

Εξερευνήστε το χώρο εργασίας του Photoshop CS2 σε αυτό το εικονογραφημένο φροντιστήριο.

Στο κάτω μέρος της εργαλειοθήκης έχουμε τα Color Well, τα κουμπιά επεξεργασίας και τα κουμπιά λειτουργίας οθόνης.

Το χρώμα καλά

Προχωρώντας προς τα κάτω στην εργαλειοθήκη, φτάνουμε στο χρώμα καλά. Εκεί εμφανίζονται τα χρώματα του προσκηνίου και του φόντου.

Το μικρό διπλό βέλος στην επάνω δεξιά γωνία του χρωματισμού σας επιτρέπει να αλλάζετε τα χρώματα του προσκηνίου και του φόντου. Το μικροσκοπικό ασπρόμαυρο σύμβολο δείγματος στο κάτω αριστερά σας επιτρέπει να επαναφέρετε τα χρώματα στα προεπιλεγμένα χρώματα του μαύρου προσκηνίου και του λευκού φόντου. Κρατήστε τον κέρσορα πάνω από αυτές τις δύο περιοχές για να μάθετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου. Για να αλλάξετε ένα χρώμα, απλά κάντε κλικ είτε στο δείγμα χρώματος προσκηνίου ή φόντου και επιλέξτε ένα νέο χρώμα στο εργαλείο επιλογής χρωμάτων. Πειραματιστείτε αλλάζοντας τα χρώματα του προσκηνίου και του φόντου και στη συνέχεια επαναφέροντάς τα στις προεπιλογές.

Κουμπιά επεξεργασίας: Λειτουργία επιλογής και Λειτουργία γρήγορης μάσκας

Τα επόμενα δύο κουμπιά στην εργαλειοθήκη σας δίνουν τη δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ δύο λειτουργιών επεξεργασίας: λειτουργία επιλογής και λειτουργία γρήγορης μάσκας. Θα μάθουμε περισσότερα για αυτό αργότερα στα μελλοντικά μαθήματα.

Κουμπιά λειτουργίας οθόνης

Κάτω από αυτό έχετε ένα σύνολο από τρία κουμπιά που σας επιτρέπουν να αλλάξετε την εμφάνιση του χώρου εργασίας. Κρατήστε τον κέρσορα πάνω από κάθε κουμπί για να δείτε τι κάνει. Παρατηρήστε ότι η συντόμευση πληκτρολογίου και για τα τρία είναι F. Το πλήκτρο F επανειλημμένα μεταβαίνει μεταξύ των τριών λειτουργιών. Δοκίμασέ το τώρα.

Αυτό είναι ένα βολικό μέρος για να αναφέρουμε μερικές επιπλέον συντομεύσεις για την τροποποίηση της εμφάνισης του χώρου εργασίας. Μη διστάσετε να τα δοκιμάσετε καθώς διαβάζετε. Όταν βρίσκεστε σε οποιαδήποτε από τις λειτουργίες πλήρους οθόνης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη γραμμή μενού με το συνδυασμό πλήκτρων Shift-F . Σε οποιαδήποτε λειτουργία οθόνης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την εργαλειοθήκη, τη γραμμή κατάστασης και τις παλέτες με το πλήκτρο Tab . Για να αποκρύψετε μόνο τις παλέτες και να αφήσετε την εργαλειοθήκη ορατή, χρησιμοποιήστε την καρτέλα Shift-Tab .

Συμβουλή: Εάν θέλετε να βλέπετε την εικόνα στην οποία εργάζεστε χωρίς περισπασμούς, κάντε μόνο: F, F, Shift-F, Tab και θα έχετε την εικόνα σας σε ένα απλό μαύρο φόντο χωρίς άλλα στοιχεία διεπαφής με τον τρόπο . Για να επανέλθετε στο φυσιολογικό, πιέστε το πλήκτρο F, στη συνέχεια Tab.

Το τελευταίο κουμπί στην εργαλειοθήκη είναι για τη μετακίνηση του εγγράφου σας στο ImageReady. Δεν θα διερευνήσουμε το ImageReady σε αυτό το μάθημα.

06 από 17

Η παλέτα του Photoshop καλά

Μάθημα 1: Γύρω από το Photoshop CS2.

Εξερευνήστε το χώρο εργασίας του Photoshop CS2 σε αυτό το εικονογραφημένο φροντιστήριο.

Δίπλα στο κουμπί Γέφυρα βρίσκεται η παλέτα καλά. Αυτός είναι ένας χώρος όπου μπορείτε να διατηρείτε παλέτες που δεν χρησιμοποιείτε τόσο συχνά ή δεν θέλετε να καταλάβετε το χώρο εργασίας σας. Τα διατηρεί εύκολα προσβάσιμα, αλλά αποκρύπτονται από την προβολή μέχρι να τα χρειάζεστε.

Στο προεπιλεγμένο χώρο εργασίας, θα πρέπει να έχετε καρτέλες τίτλου για τις παλέτες Brushes, Presets Tool και Layer Comps στην παλέτα καλά. Μπορείτε να σύρετε άλλες παλέτες σε αυτήν την περιοχή και θα παραμείνουν κρυμμένες εκεί μέχρι να κάνετε κλικ στην καρτέλα της παλέτας για να την αποκαλύψετε. Όταν χρειάζεστε πρόσβαση σε μία από αυτές τις παλέτες, απλά κάντε κλικ στην καρτέλα τίτλου και η πλήρης παλέτα θα επεκταθεί κάτω από την καρτέλα της.

Συμβουλή: Αν δεν μπορείτε να δείτε την παλέτα καλά στη γραμμή επιλογών, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε την ανάλυση οθόνης σας σε τουλάχιστον 1024x768 pixels.

07 από 17

Πλωτές παλέτες του Photoshop

Μάθημα 1: Γύρω από το Photoshop CS2.

Εξερευνήστε το χώρο εργασίας του Photoshop CS2 σε αυτό το εικονογραφημένο φροντιστήριο.

Συρρίκνωση και επέκταση των κυμαινόμενων παλετών

Όταν ανοίγετε για πρώτη φορά το Photoshop, πολλές επιπλέον πλωτές παλέτες στοιβάζονται κατά μήκος του δεξιού άκρου της οθόνης σας σε 4 διαφορετικές ομάδες παλετών. Η πρώτη ομάδα περιέχει τις παλέτες Πλοήγησης, Πληροφορίες και Ιστογράμματος. Ακολουθούν οι παλέτες χρωμάτων, δειγμάτων και στυλ. Παρακάτω είναι οι παλέτες ιστορίας και ενεργειών. Τέλος, έχετε τις Πλάκες, τα κανάλια και τις παλέτες διαδρομών.

Οι ομάδες παλετών μπορούν να μετακινηθούν στο χώρο εργασίας κάνοντας κλικ στη γραμμή τίτλου και σύροντας. Κάθε ομάδα παλετών έχει μια σύμπτυξη και ένα κουμπί κλεισίματος στην περιοχή της γραμμής τίτλου. Δοκιμάστε το κουμπί σύμπτυξης για κάθε ομάδα παλετών τώρα. Θα παρατηρήσετε ότι το κουμπί λειτουργεί ως εναλλαγή, κάνοντας κλικ στο κουμπί μια δεύτερη φορά μετά την κατάρρευση της παλέτας, θα επεκτείνει ξανά την παλέτα. Ενδέχεται επίσης να παρατηρήσετε ότι ορισμένες παλέτες δεν συμπτύσσονται πλήρως όταν κάνετε κλικ σε αυτό το κουμπί. Δοκιμάστε την κατάρρευση της παλέτας χρωμάτων και θα δείτε ότι η ράμπα χρώματος είναι ακόμα ορατή.

Για τις παλέτες που μερικώς συμπτύσσονται, μπορείτε να τις συμπτύξετε πλήρως κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Alt (Win) ή Option (Mac) όσο πιέζετε το κουμπί σύμπτυξης. Μπορείτε επίσης να συμπτύξετε μια ομάδα κάνοντας διπλό κλικ σε οποιαδήποτε από τις καρτέλες της παλέτας. Για να εμφανίσετε μια πτυσσόμενη παλέτα, κάντε κλικ μία φορά στην καρτέλα της παλέτας, εάν βρίσκεται στο πίσω μέρος της ομάδας ή κάντε διπλό κλικ αν είναι στο μπροστινό μέρος της ομάδας.

08 από 17

Ομαδοποίηση και απομάκρυνση παλετών

Μάθημα 1: Γύρω από το Photoshop CS2.

Εξερευνήστε το χώρο εργασίας του Photoshop CS2 σε αυτό το εικονογραφημένο φροντιστήριο.

Για να φέρετε μια ομαδοποιημένη παλέτα στο μπροστινό μέρος της ομάδας, κάντε κλικ στην καρτέλα της παλέτας. Μπορείτε επίσης να ομαδοποιήσετε και να αναδιοργανώσετε τις παλέτες κάνοντας κλικ σε μια καρτέλα και σύροντάς την έξω από την ομάδα ή σε άλλη ομάδα. Δοκιμάστε το τώρα σύροντας την παλέτα πλοήγησης εκτός της προεπιλεγμένης της ομάδας. Στη συνέχεια, επανατοποθετήστε το πατώντας πίσω στην ομάδα παλετών.

Οι παλέτες μπορούν να τροποποιηθούν είτε κρατώντας τον κέρσορα πάνω από μια άκρη και σύροντάς τον όταν ο κέρσορας αλλάξει σε ένα διπλό βέλος ή κάνοντας κλικ και σύροντας στην κάτω δεξιά γωνία. Η παλέτα Χρώμα δεν μπορεί να αλλάξει.

Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί κλεισίματος σε μια ομάδα παλετών, κλείνει όλες τις παλέτες της ομάδας. Για να εμφανίσετε μια παλέτα που δεν εμφανίζεται, μπορείτε είτε να επιλέξετε την εντολή από το μενού παραθύρων είτε να εμφανίσετε την παλέτα χρησιμοποιώντας τη συντόμευση του πληκτρολογίου. Ανατρέξτε στο μενού Παράθυρο για τις συντομεύσεις πληκτρολογίου για το λειτουργικό σας σύστημα.

Πήγαμε πάνω σε αυτές στην προηγούμενη σελίδα, αλλά μερικές συντομεύσεις παλέτας που αξίζει να αναθεωρήσετε είναι οι εξής:

09 από 17

Σύνδεση σε πολλές παλέτες

Μάθημα 1: Γύρω από το Photoshop CS2.

Εξερευνήστε το χώρο εργασίας του Photoshop CS2 σε αυτό το εικονογραφημένο φροντιστήριο.

Πολλές παλέτες μπορούν να ενωθούν σε μία μεγάλη υπερ-παλέτα. Για να το κάνετε αυτό, σύρετε μια παλέτα στο κάτω άκρο μιας άλλης ομάδας παλετών. Ένα περίγραμμα θα εμφανιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στο κάτω άκρο και στη συνέχεια μπορείτε να απελευθερώσετε το κουμπί του ποντικιού. Οι δύο παλέτες θα συνδεθούν, αλλά δεν θα επικαλύπτονται. Μπορείτε να ρυθμίσετε το ύψος κάθε ομάδας παλετών, σύροντας το διαχωριστικό μεταξύ τους.

Μπορείτε να προσαρτήσετε πολλές παλέτες με αυτόν τον τρόπο για να δημιουργήσετε μια μαζική συλλογή παλετών. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν χρησιμοποιείτε πολλαπλές οθόνες και θέλετε να μετακινήσετε όλες τις παλέτες σας σε μια δεύτερη οθόνη. Αν συνδέσετε όλες τις πλωτές παλέτες μαζί, πρέπει μόνο να σύρετε ένα πράγμα για να μετακινήσετε όλες τις παλέτες σας στη δεύτερη οθόνη.

10 από 17

Πρόσβαση σε παλέτα μενού στο Photoshop CS2

Μάθημα 1: Γύρισμα στο Photoshop CS2 Η παλέτα χρωμάτων και το μενού της.

Εξερευνήστε το χώρο εργασίας του Photoshop CS2 σε αυτό το εικονογραφημένο φροντιστήριο.

Ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό όλων των παλετών είναι το μενού παλετών. Παρατηρήστε το μικρό βέλος στην επάνω δεξιά γωνία κάθε παλέτας. Εάν θυμάστε από τα μαθήματά μας στο μενού και στην εργαλειοθήκη, ένα μικρό βέλος δείχνει ένα αναδυόμενο μενού. Κάθε φορά που με βλέπετε να αναφερθώ σε ένα μενού παλετών σε όλα αυτά τα μαθήματα, θα ξέρετε ότι εννοώ αυτό το μενού για οποιαδήποτε παλέτα συζητείται.

Όταν μια παλέτα δεν βρίσκεται μπροστά από μια ομάδα, θα πρέπει να κάνετε κλικ στην καρτέλα τίτλου για την παλέτα για να την φέρετε μπροστά και στη συνέχεια θα εμφανιστεί το κουμπί μενού παλέτας. Αυτό ισχύει επίσης και για τις παλέτες που είναι συνδεδεμένες στην παλέτα. Ρίξτε μια ματιά στο μενού παλετών για κάθε παλέτα τώρα. Παρατηρήστε ότι κάθε μεμονωμένη παλέτα έχει ένα μοναδικό μενού.

Πρακτική προβολή, απόκρυψη, προσπέλαση και μετακίνηση των διαφόρων παλετών. Κάντε κλικ στις καρτέλες της παλέτας για να εξοικειωθείτε με κάθε παλέτα και να ρίξετε μια ματιά σε κάθε μενού των παλετών ενώ βρίσκεστε σε αυτό.

Για να επιστρέψετε τις παλέτες στις προεπιλεγμένες θέσεις μετά την ολοκλήρωση του πειράματος, μεταβείτε στο Παράθυρο> Χώρος εργασίας> Επαναφορά τοποθεσιών παλετών.

11 από 17

Προσαρμογή μιας παλέτας και χρήση της παλέτας

Μάθημα 1: Γύρω από το Photoshop CS2 - Άσκηση 1 Η παλέτα Στυλ, αφού προσαρμόσετε και μετακινήσετε την παλέτα καλά.

Εξερευνήστε το χώρο εργασίας του Photoshop CS2 σε αυτό το εικονογραφημένο φροντιστήριο.

Τώρα επιτρέψτε μου να σας δείξω μερικούς τρόπους που μπορείτε να προσαρμόσετε το χώρο εργασίας. Βρίσκω ότι σπάνια χρησιμοποιώ την παλέτα Χρώμα ή Σουγιάδες, γι 'αυτό ήθελα να τα σύρετε μέσα στην παλέτα και να τα κρατήσετε εκεί. Πήγαινε και κάνε αυτό τώρα.

Αυτό αφήνει από την ίδια την παλέτα στυλ. Μου αρέσει αυτή η παλέτα μεγάλη, με μεγάλες μικρογραφίες, αλλά δεν θέλω να πάρει όλο αυτό το διάστημα στην οθόνη. Δείτε πώς να το προσαρμόσετε:

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα τίτλου για την παλέτα Στυλ και μετακινήστε την από τις άλλες πλωτές παλέτες.
  2. Στη συνέχεια, ανοίξτε το μενού παλετών στυλ και επιλέξτε "Μεγάλη μικρογραφία" από το μενού.
  3. Τώρα σύρετε την κάτω δεξιά γωνία της παλέτας προς τα κάτω και προς τα δεξιά για να δείτε 5 στήλες και τέσσερις σειρές μικρογραφιών.
  4. Τέλος, σύρετε την παλέτα Styles επάνω στην παλέτα ή επιλέξτε "Dock to Palette Well" από το μενού παλετών, ώστε να μην χρησιμοποιείται χώρος οθόνης.
Τώρα, όταν κάνετε κλικ στην παλέτα στυλ από την παλέτα καλά, θα δείτε ότι ανοίγει αρκετά μεγάλο, αλλά γρήγορα χτυπά μακριά όταν κάνετε κλικ μακριά από αυτό.

12 από 17

Δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας παλετών

Μάθημα 1: Γύρω από το Photoshop CS2 - Πρακτική Άσκηση 2 "Μια παλέτα για να τις κυβερνήσεις όλους!".

Εξερευνήστε το χώρο εργασίας του Photoshop CS2 σε αυτό το εικονογραφημένο φροντιστήριο.

Ακολουθήστε τις υπόλοιπες παλέτες σε μια μεγάλη ομάδα παλετών.

  1. Σύρετε την καρτέλα τίτλου για την παλέτα ιστορικού στο κάτω άκρο της παλέτας Navigator.
  2. Όταν βλέπετε ένα στενό περίγραμμα στο κάτω άκρο της παλέτας Navigator, αφήστε το κουμπί του ποντικιού και η παλέτα ιστορικού θα συνδεθεί με τις παλέτες Navigator, Info και Histogram.
  3. Τώρα σύρετε την παλέτα Ενέργειες δίπλα στην παλέτα ιστορικού.

Αυτή η ομάδα σούπερ παλετών έχει μια γραμμή τίτλου, αλλά χωρίζεται σε δύο ομάδες παλετών με τις παλέτες Πλοηγός, Πληροφορίες και Ιστογράμματα στην κορυφή και τις παλέτες Ιστορικό και Ενέργειες στο κάτω μέρος. Μπορείτε να σύρετε τη γραμμή τίτλου και τις κινήσεις ολόκληρης της ομάδας. κάντε κλικ στο κουμπί σύμπτυξης και ολόκληρη η ομάδα καταρρέει.

Τώρα επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα για να ενώσετε τις παλέτες "Επίπεδα, κανάλια" και "Διαδρομές" κάτω από τις παλέτες "Ιστορία και δράσεις", ώστε να έχετε κάτι σαν το στιγμιότυπο οθόνης παραπάνω.

13 από 17

Αποθήκευση διάταξης προσαρμοσμένου χώρου εργασίας

Μάθημα 1: Γύρω στο Photoshop CS2 - Άσκηση 3.

Εξερευνήστε το χώρο εργασίας του Photoshop CS2 σε αυτό το εικονογραφημένο φροντιστήριο.

Πειραματιστείτε μόνοι σας προσαρμόζοντας τις παλέτες σε μια ρύθμιση που νομίζετε ότι θα σας αρέσει. Εάν εργάζεστε με πολλές μεγάλες εικόνες, ίσως προτιμάτε να διατηρείτε τις παλέτες σας αναδιπλωμένες κατά μήκος του κάτω άκρου του χώρου εργασίας του Photoshop για να έχετε το μέγιστο χώρο για έγγραφα. Εάν χρησιμοποιείτε πολλές οθόνες, ίσως να θέλετε όλες τις παλέτες να ενωθούν σε μία και να μετακινηθούν σε μια δεύτερη οθόνη.

Όταν είστε ικανοποιημένοι με την προσαρμοσμένη ρύθμιση, μεταβείτε στο Παράθυρο> Χώρος εργασίας> Αποθήκευση χώρου εργασίας . Πληκτρολογήστε ένα όνομα για να προσδιορίσετε τη ρύθμιση παλέτας, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο το πλαίσιο ελέγχου "Τοποθεσίες παλέτας" και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση. Τώρα, όταν μεταβείτε στο παράθυρο> Χώρος εργασίας, θα δείτε το νέο σας αποθηκευμένο χώρο εργασίας στο κάτω μέρος του μενού. Μπορείτε να επιλέξετε αυτό από το μενού οποτεδήποτε θέλετε να επιστρέψετε σε αυτή τη διάταξη παλέτας.

Αν θέλετε, δείτε μερικούς από τους άλλους προσαρμοσμένους χώρους εργασίας στο μενού Window> Workspace. Επίσης, πρακτική αναδιατάξετε τις παλέτες και επανατοποθετήστε το προσαρμοσμένο χώρο εργασίας που αποθηκεύσατε. Όταν ολοκληρώσετε την εξερεύνηση, μπορείτε να επαναφέρετε τα πάντα στις προεπιλογές μεταβαίνοντας στο Παράθυρο> Χώρος εργασίας> Προεπιλεγμένος χώρος εργασίας .

Θα εξετάσουμε προσεχώς κάθε μία από τις μεμονωμένες παλέτες στα μελλοντικά μαθήματα.

14 από 17

Photoshop Document Windows

Μάθημα 1: Γύρω από το Photoshop CS2.

Εξερευνήστε το χώρο εργασίας του Photoshop CS2 σε αυτό το εικονογραφημένο φροντιστήριο.

Όταν έχετε ένα παράθυρο εγγράφου ανοιχτό στο Photoshop, υπάρχουν μερικά ακόμη στοιχεία χώρου εργασίας που θα πρέπει να μπορείτε να αναγνωρίσετε. Μεταβείτε στο Αρχείο> Άνοιγμα και περιηγηθείτε σε οποιοδήποτε αρχείο εικόνας στον υπολογιστή σας και ανοίξτε το τώρα. Το Ctrl-O (Win) ή το Cmd-O (Mac) είναι η συντόμευση πληκτρολογίου για να ανοίξετε ένα αρχείο. Αυτή είναι η ίδια συντόμευση που χρησιμοποιείται από τις περισσότερες εφαρμογές, οπότε θα πρέπει να είναι εύκολο να θυμόμαστε. Οι χρήστες των Windows μπορούν να επωφεληθούν από μια εύχρηστη συντόμευση για το άνοιγμα ενός αρχείου - απλά κάντε διπλό κλικ στο φόντο του παραθύρου εφαρμογής του Photoshop.

Αν η εικόνα σας είναι μικρή, σύρετε την κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου του εγγράφου για να την φτιάξετε αρκετά ώστε να μπορείτε να δείτε όλα τα μέρη του παραθύρου του εγγράφου που φαίνονται στο παραπάνω διάγραμμα.

Η Γραμμή Τίτλων

Η γραμμή τίτλου εμφανίζει το όνομα αρχείου, το επίπεδο ζουμ και τη λειτουργία χρώματος της εικόνας. Στα δεξιά εμφανίζονται τα πλήκτρα ελαχιστοποίησης, μεγιστοποίησης / επαναφοράς και κλεισίματος που είναι πρότυπα σε όλες τις εφαρμογές υπολογιστών.

Μεταβείτε στο μπαρ

Ίσως είστε εξοικειωμένοι με τις γραμμές κύλισης για να μετακινείτε το έγγραφο όταν είναι μεγαλύτερο από το χώρο εργασίας. Μια καλή συντόμευση για να ξέρετε για την αποφυγή των γραμμών κύλισης, είναι το πλήκτρο διαστήματος στο πληκτρολόγιό σας. Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στο Photoshop, μπορείτε προσωρινά να μεταβείτε στο εργαλείο χειρός πατώντας το πλήκτρο διαστήματος. Θα το πράξουμε σύντομα.

Ευαίσθητα μενού μενού

Εκτός από τη γραμμή μενού, το Photoshop διαθέτει συχνά μενού για την πρόσβαση σε μερικές από τις πιο πιθανές εντολές ανάλογα με το εργαλείο που επιλέξατε και από εκεί που κάνετε κλικ. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο ευαίσθητο μενού με δεξί κλικ ή πατώντας το πλήκτρο ελέγχου ενώ κάνετε κλικ σε ένα ποντίκι Macintosh με ένα κουμπί.

Ένα από τα πιο βολικά μενού για τα συμφραζόμενα μπορεί να προσπελαστεί κάνοντας δεξί κλικ στη γραμμή τίτλου ενός εγγράφου για γρήγορη πρόσβαση στις παράμετροι διπλών εντολών, μεγέθους εικόνας και καμβά, πληροφοριών αρχείων και ρύθμισης σελίδας. Πήγαινε και δοκιμάστε αυτό τώρα στο ανοιχτό σας έγγραφο.

Στη συνέχεια, επιλέξτε το εργαλείο ζουμ από την εργαλειοθήκη και κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στο έγγραφό σας. Αυτό το μενού ευαίσθητο στο περιβάλλον προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στις εντολές Fit on Screen, Actual Pixels, Size Print, Zoom In και Zoom Out.

Σημείωση: Κάθε έγγραφο εμφανίζεται στο δικό του πλωτό παράθυρο, εκτός και αν μεγιστοποιήσετε το παράθυρο του εγγράφου, οπότε μόνο το πιο πάνω έγγραφο θα είναι ορατό στον χώρο εργασίας. Όταν μεγιστοποιείτε ένα παράθυρο εγγράφου στο Photoshop, η γραμμή τίτλου εγγράφου συγχωνεύεται με τη γραμμή τίτλου εφαρμογής του Photoshop και η ένδειξη ζουμ και η γραμμή κατάστασης πηγαίνουν στο κάτω άκρο του παραθύρου εφαρμογής του Photoshop.

15 από 17

Γραμμή κατάστασης παραθύρου παραθύρου του Photoshop

Μάθημα 1: Γύρω από το Photoshop CS2.

Εξερευνήστε το χώρο εργασίας του Photoshop CS2 σε αυτό το εικονογραφημένο φροντιστήριο.

Ο δείκτης στάθμης ζουμ

Στην κάτω αριστερή γωνία του παραθύρου του εγγράφου, η ένδειξη ζουμ δείχνει τη στάθμη μεγέθυνσης του εγγράφου. Μπορείτε να σύρετε το δρομέα σας εδώ και να πληκτρολογήσετε έναν νέο αριθμό για να αλλάξετε το επίπεδο ζουμ. Συνεχίστε και δοκιμάστε το τώρα.

Για να επιστρέψετε το έγγραφό σας σε μεγέθυνση 100%, εντοπίστε το εργαλείο ζουμ στην εργαλειοθήκη και κάντε διπλό κλικ στο κουμπί. Το πληκτρολόγιο που αντιστοιχεί σε αυτήν τη συντόμευση είναι Ctrl-Alt-0 (Win) ή Cmd-Option-0 (Mac).

Γραμμή κατάστασης

Στα δεξιά της απεικόνισης μεγέθυνσης στη γραμμή κατάστασης, θα δείτε μια οθόνη μεγέθους εγγράφων. Ο αριθμός στα αριστερά εμφανίζει το μη συμπιεσμένο μέγεθος της εικόνας, αν έπρεπε όλα τα επίπεδα να πεπλατυσθούν. Ο αριθμός στα δεξιά εμφανίζει το μη συμπιεσμένο μέγεθος του εγγράφου, συμπεριλαμβανομένων όλων των επιπέδων και καναλιών. Εάν το έγγραφο ήταν άδειο, θα δείτε 0 bytes για τον δεύτερο αριθμό εδώ.

Σημειώστε ότι και οι δύο αυτοί αριθμοί θα είναι συνήθως μεγαλύτεροι από το τελικό μέγεθος του αποθηκευμένου εγγράφου. Αυτό συμβαίνει επειδή τα έγγραφα του Photoshop συνήθως συμπιέζονται όταν αποθηκεύονται. Για περισσότερες πληροφορίες στην οθόνη Μέγεθος εγγράφου, αναζητήστε την επιλογή Μέγεθος εγγράφου στο αρχείο βοήθειας του Photoshop.

Οι επιλογές εμφάνισης της γραμμής κατάστασης

Δίπλα στην οθόνη Μεγέθους εγγράφου υπάρχει ένα μικρό μαύρο βέλος που εμφανίζει ένα μενού. Ορισμένα στοιχεία μενού ενδέχεται να ξεθωριάσουν, για παράδειγμα, εάν δεν έχετε εγκαταστήσει το Version Cue.

Η επιλογή μενού "Αποκαλύψτε στη γέφυρα" ανοίγει το Adobe Bridge στο φάκελο στον οποίο βρίσκεται η εικόνα στον υπολογιστή σας.

Το υπομενού "Εμφάνιση" σάς επιτρέπει να αλλάξετε τι εμφανίζεται σε αυτήν την περιοχή της γραμμής κατάστασης. Εκτός από τα μεγέθη εγγράφων, μπορείτε προαιρετικά να επιλέξετε να εμφανίσετε άλλες πληροφορίες σχετικά με το Version Cue, το τρέχον έγγραφο, τα μεγέθη γρατσουνιών, την απόδοση, το χρονισμό, το όνομα του τρέχοντος εργαλείου ή πληροφορίες έκθεσης 32 bit. Μπορείτε να αναζητήσετε καθένα από αυτά τα στοιχεία στην ηλεκτρονική Βοήθεια του Photoshop για περισσότερες πληροφορίες.

16 από 17

Μετακίνηση (εργαλείο χειρός)

Μάθημα 1: Γύρω στο Photoshop CS2 - Άσκηση άσκησης 4 Μετακίνηση εικόνας με το εργαλείο χειρός.

Εξερευνήστε το χώρο εργασίας του Photoshop CS2 σε αυτό το εικονογραφημένο φροντιστήριο.

Ανέφερα ήδη ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο διαστήματος στο πληκτρολόγιό σας για να μεταβείτε προσωρινά στο εργαλείο χειρός ανά πάσα στιγμή. Για να το κάνετε αυτό:

  1. Ανοίξτε μια εικόνα και σύρετε τα περιγράμματα του παραθύρου του εγγράφου έτσι ώστε να είναι μικρότερη από την εικόνα.
  2. Πατήστε το πλήκτρο διαστήματος και κάντε κλικ στην εικόνα.
  3. Κρατώντας το Spacebar κάτω, μετακινήστε το ποντίκι γύρω για να μετακινήσετε την εικόνα γύρω από το παράθυρο.
Δεν χρειαζόμαστε καθόλου στρογγυλά μπαρ! Μια άλλη εύχρηστη συντόμευση είναι να κάνετε διπλό κλικ στο εργαλείο χειρός στην εργαλειοθήκη για να γεμίσετε γρήγορα το διαθέσιμο χώρο εργασίας με την εικόνα σας. Αυτό θα θέσει το επίπεδο μεγέθυνσης σε οποιοδήποτε μέγεθος χρειάζεται για να κάνει την εικόνα να γεμίσει την οθόνη. Ελέγξτε τη γραμμή τίτλου ή τη γραμμή κατάστασης για να δείτε ποιο είναι το πραγματικό επίπεδο μεγέθυνσης.

Ενώ έχετε ενεργό το εργαλείο χειρός, ρίξτε μια ματιά στη γραμμή επιλογών του εργαλείου χειρός. Θα παρατηρήσετε τρία κουμπιά εκεί για τα Πραγματικά εικονοστοιχεία, την οθόνη Fit και το μέγεθος εκτύπωσης. Θυμάστε αυτά από το ευαίσθητο μενού του εργαλείου ζουμ;

Δεδομένου ότι αυτές οι επιλογές είναι επίσης διαθέσιμες στο εργαλείο ζουμ και τώρα που γνωρίζετε το τέχνασμα του Spacebar, υπάρχει πολύ λίγη αιτία που θα χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο χειρός από την εργαλειοθήκη!

17 από 17

Μεγέθυνση (Εργαλείο ζουμ)

Μάθημα 1: Γύρω στο Photoshop CS2 - Άσκηση άσκησης 5 Μεγέθυνση και σμίκρυνση με το εργαλείο ζουμ του Photoshop.

Εξερευνήστε το χώρο εργασίας του Photoshop CS2 σε αυτό το εικονογραφημένο φροντιστήριο.

Τώρα επιλέξτε το εργαλείο ζουμ στην εργαλειοθήκη. Παρατηρήστε τα ίδια τρία κουμπιά "προσαρμογής" στη γραμμή επιλογών, ακριβώς όπως το εργαλείο χειρός. Αν θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος του παραθύρου του εγγράφου καθώς κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση, ελέγξτε το πλαίσιο "Αλλαγή μεγέθους Windows για προσαρμογή" στη γραμμή επιλογών. Έχετε ήδη μάθει μερικούς διαφορετικούς τρόπους για να αλλάξετε τη μεγέθυνση της εικόνας σας - το χειριστήριο μεγέθυνσης στη γραμμή κατάστασης, το μενού ευαίσθητου περιβάλλοντος και το διπλό κλικ στο εργαλείο ζουμ. Ας δούμε μερικά ακόμα.

Όταν επιλεγεί το εργαλείο ζουμ, ο κέρσορας γίνεται μεγεθυντικός φακός με ένα σύμβολο συν. Το σύμβολο συν υποδεικνύει ότι έχετε όλοι ρυθμιστεί για μεγέθυνση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ για αύξηση της μεγέθυνσης. Αν θέλετε να κάνετε μεγέθυνση σε μια συγκεκριμένη εικόνα, κάντε κλικ και σύρετε ένα ορθογώνιο γύρω από την περιοχή που θέλετε να μεγεθύνετε. Αυτό θα διευρύνει την επιλεγμένη περιοχή για να γεμίσει τον χώρο εργασίας. Δοκίμασέ το τώρα. Για να επιστρέψετε στη μεγέθυνση 100%, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου, Ctrl-Alt-0 (Win) ή Cmd-Option-0 (Mac). Για να κάνετε μεγέθυνση χωρίς να μεταβείτε στο εργαλείο ζουμ, χρησιμοποιήστε το συνδυασμό πλήκτρων Ctrl + για το Windows ή το Command + για το Macintosh.

Για να μεταβείτε στη λειτουργία σμίκρυνσης, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί σμίκρυνσης στη γραμμή επιλογών. Ωστόσο, είναι πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου. Όταν κρατάτε πατημένο το πλήκτρο Alt (Win) ή Option (Mac), ο κέρσορας ζουμ θα αλλάξει σε ένα σύμβολο μείον στον μεγεθυντικό φακό και μπορείτε να κάνετε κλικ για σμίκρυνση. Για να κάνετε σμίκρυνση χωρίς να μεταβείτε στο εργαλείο ζουμ, χρησιμοποιήστε το συνδυασμό πλήκτρων Ctrl-- (μείον) σε Windows ή Cmd-- (με το σύμβολο μείον) στο Macintosh.

Ας αναθεωρήσουμε κάθε μία από τις επιλογές του εργαλείου ζουμ:

Ακολουθούν μερικές συντομεύσεις ζουμ που δεν έχουμε καλύψει ακόμη:

Εργασία στο Photoshop γενικά περιλαμβάνει πολλή ζουμ και panning, έτσι τώρα είστε καλά στο δρόμο σας. Με την απομνημόνευση των πιο συνηθισμένων συντομεύσεων πληκτρολογίου που σχετίζονται με τη μεγέθυνση και την μετακίνηση, αυτές οι λειτουργίες θα γίνουν δεύτερη φύση για εσάς και θα μπορείτε να εργαστείτε πολύ πιο γρήγορα.