Χρησιμοποιώντας τους χαρακτήρες ExtendedType Extended στο Illustrator

01 από 08

Χρησιμοποιώντας τον πίνακα OpenType στο Illustrator CS5

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα glyphs στο Illustrator. Κείμενο και εικόνες © Sara Froehlich

Λογισμικό: Illustrator CS5

Το εικονογράφος παραδίδεται με μια ποικιλία γραμματοσειρών OpenType που συχνά έχουν μια πληθώρα εκτεταμένων χαρακτήρων (επίσης γνωστών ως glyphs ) που μπορούν να προσθέσουν πραγματική αίσθηση στις διατάξεις σας. Υπάρχουν επίσης πολλές γραμματοσειρές OpenType προς πώληση στο διαδίκτυο. Αλλά πώς τους έχετε πρόσβαση; Τα πάνελ Open Type και Glyphs Panels διευκολύνουν. Αυτό το διδακτικό πρόγραμμα διμερών θα καλύψει αυτή τη φορά τον πίνακα OpenType και την επόμενη φορά θα εξετάσουμε τη χρήση του πίνακα Glyphs.

Περισσότερα για το OpenType:
• Γραμματοσειρές OpenType
• Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις γραμματοσειρές OpenType
Πώς να εγκαταστήσετε γραμματοσειρές TrueType ή OpenType στα Windows
Πώς να εγκαταστήσετε τις γραμματοσειρές σε Mac

02 από 08

Πώς να προσδιορίσετε εάν μια γραμματοσειρά είναι μια γραμματοσειρά OpenType

Πώς να προσδιορίσετε εάν μια γραμματοσειρά είναι μια γραμματοσειρά OpenType. Κείμενο και εικόνες © Sara Froehlich

Μεταβείτε στο Αρχείο> Νέο για να ξεκινήσετε ένα νέο έγγραφο. Επιλέξτε το εργαλείο κειμένου. Μεταβείτε στο μενού και επιλέξτε Τύπος> Γραμματοσειρές . Τα πάνελ τύπου ανοιχτού τύπου και glyphs λειτουργούν μόνο σε γραμματοσειρές OpenType, επομένως πρέπει να βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε μια γραμματοσειρά OpenType αντί για μια γραμματοσειρά TrueType . Το μενού γραμματοσειρών εμφανίζει ένα μπλε εικονίδιο TrueType με γραμματοσειρές TrueType (μοιάζει με δύο T) και εμφανίζει ένα πράσινο και μαύρο εικονίδιο OpenType από όλες τις γραμματοσειρές OpenType που μοιάζουν με O. Με τον τρόπο αυτό είναι πολύ εύκολο να δείτε ποια οι γραμματοσειρές στο σύστημά σας θα λειτουργούν με τον πίνακα Glyphs. Το εικονογράφος παραδίδεται με πολλές γραμματοσειρές OpenType και μπορείτε να αγοράσετε περισσότερα από ιστότοπους όπως το MyFonts.com. Οι γραμματοσειρές που έχουν τη λέξη Pro μετά από αυτές έχουν εκτεταμένους χαρακτήρες, γι 'αυτό προσπαθήστε να επιλέξετε ένα από αυτά. Ακόμη και μεταξύ των γραμματοσειρών pro, ορισμένοι έχουν περισσότερους χαρακτήρες από άλλους.

03 του 08

Εργασία με το κείμενο

Guadalupe Pro Gota Γραμματοσειρά. Κείμενο και εικόνες © Sara Froehlich

Πληκτρολογήστε μια φράση για να εξασκηθείτε. Επειδή δεν έχετε επιλέξει κανένα glyphs, η γραμματοσειρά θα φαίνεται κανονική. Χρησιμοποιώ μια γραμματοσειρά που ονομάζεται Guadalupe Pro Gota, μια ανοικτή γραμματοσειρά Pro που αγόρασα από το MyFonts.com. Εάν διαβάζετε αυτό το θέμα, πιθανόν να εργαστείτε με αρκετές γραμματοσειρές για να ξέρετε ότι ποικίλλουν ευρέως με τη μορφή των χαρακτήρων που προσφέρονται και το στυλ των γραμμάτων. Η γραμματοσειρά Guadalupe Pro Gota δεν είναι ακριβώς απλή βανίλια Helvetica καθώς βγαίνει από το κουτί έτσι ώστε να μιλήσει, αλλά μπορείτε να προσθέσετε ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον στα γράμματα με το εκτεταμένο σύνολο χαρακτήρων.

04 του 08

Ντύνοντας το κείμενό σας με εκτεταμένους χαρακτήρες

Ντύνοντας το κείμενό σας με εκτεταμένους χαρακτήρες. Κείμενο και εικόνες © Sara Froehlich

Μετά την προσθήκη εκτεταμένων χαρακτήρων στη φράση μπορείτε να δείτε μια μεγάλη διαφορά. Ορισμένες γραμματοσειρές έχουν πολλαπλούς εκτεταμένους χαρακτήρες για τον ίδιο τύπο χαρακτήρων, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τη διάθεση του τύπου για να ταιριάζει με τη διάταξη. Οι διαθέσιμοι χαρακτήρες ποικίλουν πολύ από γραμματοσειρά σε γραμματοσειρά.

05 του 08

Το πάνελ του OpenType: Μενού σχήματος

Πίνακας OpenType: Μενού Εικόνας. Κείμενο και εικόνες © Sara Froehlich

Μεταβείτε στην επιλογή Παράθυρο> Τύπος> OpenType για πρόσβαση στον πίνακα OpenType. Το αναπτυσσόμενο μενού "Εικόνα" σάς επιτρέπει να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο οι χαρακτήρες αριθμού εκτυπώνονται. Προεπιλεγμένη είναι επένδυση σε πίνακα.

06 του 08

Ο πίνακας OpenType: Μενού θέσης

Πίνακας OpenType: Μενού θέσης. Κείμενο και εικόνες © Sara Froehlich

Το αναπτυσσόμενο μενού Θέση ορίζει τη θέση των αριθμών στη γραμμή.

Στη συνέχεια, το διασκεδαστικό μέρος: οι χαρακτήρες!

07 του 08

Εκτεταμένοι χαρακτήρες στον πίνακα OpenType

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα OpenType για να προσθέσετε συνδέσεις και άλλη ειδική μορφοποίηση. Κείμενο και εικόνες © Sara Froehlich

Στο κάτω μέρος του πίνακα OpenType υπάρχουν εικονίδια που χρησιμοποιείτε για να αλλάξετε τους χαρακτήρες των επιλεγμένων γραμμάτων. Επιλέγοντας το εργαλείο Μετακίνηση και κάνοντας κλικ σε μια γραμμή κειμένου ή ένα πλαίσιο κειμένου, θα μπορείτε να αλλάξετε όλους τους χαρακτήρες ταυτόχρονα, αλλά πιθανότατα θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη διακριτική ευχέρεια κάποιων από αυτές, καθώς πολλές υπερβολές και ακμή μπορούν να κάνουν το κείμενο δύσκολο να διαβαστεί. Εξαρτάται από το πού είναι το κείμενο ποια από αυτές τις επιλογές θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Λάβετε υπόψη ότι αν το κουμπί είναι γκρι, όπως το τυποποιημένο κουμπί αποδέσμευσης που εμφανίζεται εδώ, σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επιλεγμένοι χαρακτήρες που να μπορούν να εφαρμοστούν.

08 από 08

Εφαρμογή εκτεταμένων χαρακτήρων

Εκτεταμένοι τύποι χαρακτήρων. Κείμενο και εικόνες © Sara Froehlich

Τι σημαίνουν πραγματικά αυτά τα κουμπιά;

Μπορείτε να εφαρμόσετε τους εκτεταμένους χαρακτήρες σε όλο το κείμενο ή να το εφαρμόσετε μόνο σε επιλεγμένα γράμματα ή γράμματα. Μπορούν να προστεθούν περισσότεροι από ένας εκτεταμένοι τύποι χαρακτήρων στους ίδιους χαρακτήρες.

Την επόμενη φορά θα μιλήσουμε για τον πίνακα glyphs και θα σας δείξω ακόμα περισσότερα κόλπα χρησιμοποιώντας εκτεταμένους χαρακτήρες με γραμματοσειρές OpenType.

Συνεχίζεται στο Μέρος 2: Χρησιμοποιώντας τον πίνακα Glyph στο Illustrator CS5