Πώς να καθαρίσετε την οθόνη αφής του PS Vita

ή οποιαδήποτε άλλη οθόνη, φακό της κάμερας ή ακόμα και τα γυαλιά σας

Ένα από τα λιγότερο επιθυμητά χαρακτηριστικά (αν και "χαρακτηριστικό" δεν είναι πραγματικά η σωστή λέξη) πολλών από τα τελευταία και καλύτερα gadgets είναι η τάση τους να συσσωρεύουν μουντζούρες και δακτυλικά αποτυπώματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις συσκευές οθόνης αφής. Ενώ πολλές οθόνες αφής είναι εφοδιασμένες με ελαιόφοβα ("απωθητικά πετρελαίου") επιχρίσματα που βοηθούν στη μείωση των μουντζών και των εκτυπώσεων, κάτι που αγγίζετε όλη την ώρα θα χρειαστεί συχνά καθαρισμό.

Είναι αρκετά απλό για να δίνετε στο PS Vita τακτικά γυαλιστερό με ένα μαλακό πανί, αλλά αν θέλετε να το κρατήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο, υπάρχει ένας ακόμα καλύτερος τρόπος για να το καθαρίσετε. Αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι λίγο εμπλεκόμενη για μερικούς, αλλά αξίζει να κάνετε κάθε τόσο, για να κρατάτε το φορητό σας ωραίο και λαμπερό και για να αποφύγετε τουλάχιστον κάποιες γρατζουνιές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο καθαρισμού για πραγματικά λεπτά πράγματα όπως οι φακοί κάμερας και τα γυαλιά σας.

Σκόνη πρώτα

Αν δεν απολαμβάνετε γρατζουνιές στην οθόνη σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν καθαρίζετε οτιδήποτε - οθόνες ή φακοί - είναι να απαλλαγείτε από τα σωματίδια και τη σκόνη. Κρατήστε τη συσκευή σας έτσι ώστε η επιφάνεια που καθαρίζετε να είναι κάτω και σκουπίστε την απαλά. Εάν έχετε μία από αυτές τις βούρτσες φακού κάμερας, αυτό λειτουργεί καλύτερα, αλλά με προσοχή μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πανί καθαρισμού. Απλά θυμηθείτε, μην σκουπίζετε τη σκόνη. που θα το αλέσει στην επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε αντ 'αυτού μια κίνηση ξεσκόνισμα.

Με την σκληρότητα του γυαλιού που χρησιμοποιείται στις περισσότερες συσκευές αυτές τις μέρες, μπορείτε να αναρωτηθείτε αν αυτό είναι πραγματικά απαραίτητο. Ίσως όχι, αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερο να είσαι ασφαλής από το μηδέν. Χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να καθαρίσετε πρώτα την οθόνη σας.

Υγρό ή ξηρό;

Στις οδηγίες καθαρισμού των γυαλιών μου (ναι, διαβάζω αυτά τα πράγματα), λέει ότι ποτέ δεν καθαρίζετε τους φακούς στεγνούς. Γιατί; Επειδή αν υπάρχει κάποια σκόνη πάνω τους, είναι πολύ πιο πιθανό να γδαρθεί. Εάν υπάρχει υγρό πάνω στο γυαλί, η σκόνη πιθανότατα να γλιστρά μακριά από το άλεσμα. Για τα γυαλιά και τα φακούς της κάμερας, πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε υγρό καθαρισμού (αλλά χρησιμοποιήστε κάτι που δεν έχει κατασκευαστεί για το σκοπό αυτό, παρά γυαλί καθαρισμού όπως το Windex). Ψεκάστε το (αλλά όχι πάρα πολύ), μετά σκουπίστε μέχρι να στεγνώσει.

Για ηλεκτρονικές συσκευές όπως το PS Vita , μπορεί να διστάσετε να το ψεκάσετε με κάτι βρεγμένο. Το νερό δεν είναι καλό για τα ηλεκτρονικά, μετά από όλα. Φυσικά, τα περισσότερα καθαριστικά διαλύματα είναι κυρίως αλκοόλ παρά νερό. Πιθανότατα είστε ασφαλείς σε κάθε περίπτωση - υγρό ή στεγνό - εφ 'όσον λαμβάνετε μερικά πράγματα υπόψη. Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το διάλυμα καθαρισμού, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε κάτι που έχει διατυπωθεί για οθόνες LCD. Εάν ξεραθείτε, προσέξτε περισσότερο στο στάδιο της σκόνης (παραπάνω) για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα που θα χαράξει την οθόνη σας.

Μικροΐνες

Πιο σημαντικό από το αν χρησιμοποιείτε ή όχι διάλυμα καθαρισμού είναι ο τύπος υφάσματος που χρησιμοποιείτε. Αποφύγετε τις χαρτοπετσέτες και τα λινά του μπάνιου ή της κουζίνας και χρησιμοποιήστε ένα πανί που προορίζεται για τον καθαρισμό ηλεκτρονικών ή φακών κάμερας. Δεν θέλετε μόνο κάτι απαλό, θέλετε μικροϊνών . Υπάρχουν δύο λόγοι για αυτό. Το ένα είναι ότι η μικροΐνη έχει για την πιο μαλακή, ομαλότερη επιφάνεια που μπορείτε να πάρετε, έτσι θα σας δώσει το καλύτερο καθαρό. Ο άλλος λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν μεγάλοι χώροι μεταξύ των ινών για σκόνη (σκόνη που θα μπορούσε να ξύσει την οθόνη σας) για να πιαστεί.

Τα καλά νέα είναι ότι τα πανιά καθαρισμού μικροϊνών είναι φθηνά και εύκολα να έρθουν. Αν έπρεπε να αγοράσετε γυαλιά, μάλλον πήρατε πανί μικροϊνών χωρίς την αγορά σας. Ορισμένοι υπολογιστές και smartphones έρχονται με ένα. Ή μπορείτε να αγοράσετε ένα για μερικά δολάρια. Το επίσημο κιτ PS Vita Starter της Sony περιλαμβάνει ένα πανί καθαρισμού (με το λογότυπο PS Vita, ακόμη και) και άλλοι κατασκευαστές όπως ο Rocketfish και ο Nyko επίσης τους κάνουν. Ή μπορείτε να επιλέξετε ένα επάνω σε κάθε optometrist, κατάστημα φωτογραφικών μηχανών, ή κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών.

Πόσο συχνά?

Από τη μια πλευρά, όσο πιο συχνά καθαρίζετε την οθόνη σας, τόσο πιο πιθανό είναι να πάρετε μια γρατσουνιά από ένα αδέσποτο κομμάτι σκόνης. Από την άλλη πλευρά, όσο πιο άσχημη είναι η οθόνη, τόσο πιο πιθανό είναι να υπάρχει κάτι εκεί που θα χαράξει μόλις φτάσετε στον καθαρισμό. Βρείτε λοιπόν μια ισορροπία μεταξύ της ιδεολογικής στίλβωσης και της αποφυγής καθαρισμού μέχρι να μην δείτε τίποτα στην οθόνη. Προσωπικά, καθαρίζω την οθόνη μου όποτε μπορώ να δω αρκετές μουτζούρες που με ενοχλούν.

Προστασία ή όχι;

Ένας τρόπος για να διασφαλίσετε ότι η οθόνη σας παραμένει μηδενική είναι να χρησιμοποιήσετε ένα προστατευτικό οθόνης. Πρόκειται για ένα λεπτό, διαυγές στρώμα κολλητικής μεμβράνης που καλύπτει την οθόνη, αλλά δεν το αποκρύπτει. Τα πλεονεκτήματα είναι ότι αν χάσετε κάποια σκόνη και γρατζουνίσετε την επιφάνεια ή το PS Vita σας κουνιέται στην τσάντα σας με πράγματα που μπορεί να τα βλάψουν, η ίδια η οθόνη προστατεύεται. Μπορείτε να ξεκολλήσετε την ταινία και να την αντικαταστήσετε, αφήνοντας την επιφάνεια της οθόνης μηδενική. Το μειονέκτημα είναι ότι μερικές ταινίες μειώνουν την ανταπόκριση της οθόνης στην αφή. Και δεδομένου ότι η αφή είναι η κύρια εισήγησή σας, αυτό δεν είναι τόσο καλό πράγμα.

Εάν έχετε μια καλή περίπτωση για το PS Vita σας και το κρατάτε τακτικά σε εκείνη την περίπτωση όταν δεν το χρησιμοποιείτε, μπορεί να μην χρειαστείτε προστατευτική ταινία καθόλου, ακόμα κι αν ταξιδεύετε πολύ

. Από την άλλη πλευρά, ίσως είναι καλύτερο να είσαι ασφαλής από το συγγνώμη. Εάν χρησιμοποιείτε προστατευτικό οθόνης, η Sony συνιστά τη χρήση του επίσημου προϊόντος για να βεβαιωθείτε ότι η ευαισθησία αφής της οθόνης σας δεν έχει υποστεί ζημιά. Υπάρχουν και άλλα καλά εμπορικά σήματα, φυσικά, αλλά δεδομένου ότι αυτό είναι ένα τόσο φθηνό στοιχείο, δεν πρόκειται να εξοικονομήσετε πολλά πηγαίνοντας τρίτους. Εν πάση περιπτώσει, η προστατευτική μεμβράνη μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί εάν διαπιστώσετε ότι δεν σας αρέσει.

Το πιο σημαντικό στοιχείο όταν καθαρίζετε την οθόνη (ή τον φακό) οποιασδήποτε συσκευής είναι απλά να φροντίσετε. Δώστε προσοχή σε αυτό που κάνετε και πρέπει να είστε σε θέση να αποφύγετε τις γρατζουνιές και να κρατάτε την οθόνη σας καθαρή και λαμπερή για όσο διάστημα είστε κύριος του PS Vita σας.