Πώς να ενημερώσετε το iTunes στην πιο πρόσφατη έκδοση

01 από 04

Ξεκινώντας την Ενημέρωση iTunes σας

εικόνα εικόνας: Amana Images Inc / Getty Images

Κάθε φορά που η Apple κυκλοφορεί μια ενημερωμένη έκδοση του iTunes, προσθέτει δροσερά νέα χαρακτηριστικά, κρίσιμες διορθώσεις σφαλμάτων και υποστήριξη για νέα iPhones, iPads και άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν το iTunes . Εξαιτίας αυτού, θα πρέπει σχεδόν πάντα να ενημερώσετε την πιο πρόσφατη και τη μεγαλύτερη έκδοση το συντομότερο δυνατόν. Η διαδικασία ενημέρωσης του iTunes είναι αρκετά απλή. Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς να το κάνετε.

Ακολουθήστε την ειδοποίηση αναβάθμισης του iTunes

Ο ευκολότερος τρόπος αναβάθμισης του iTunes απαιτεί να μην κάνετε σχεδόν τίποτα. Αυτό συμβαίνει επειδή το iTunes σας ειδοποιεί αυτόματα όταν απελευθερώνεται μια νέα έκδοση. Στην περίπτωση αυτή, εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο που αναγγέλλει την αναβάθμιση κατά την εκκίνηση του iTunes. Εάν δείτε αυτό το παράθυρο και θέλετε να κάνετε αναβάθμιση, απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη και θα εκτελέσετε το iTunes σε ελάχιστο χρόνο.

Εάν αυτό το παράθυρο δεν εμφανίζεται, μπορείτε να ξεκινήσετε μια ενημέρωση με μη αυτόματο τρόπο ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Υποβάθμιση του iTunes

Οι νέες εκδόσεις του iTunes είναι σχεδόν πάντα καλύτερες από τις τελευταίες - αλλά όχι κάθε φορά και όχι για κάθε χρήστη. Εάν έχετε αναβαθμίσει το iTunes και δεν σας αρέσει, ίσως να θέλετε να πάτε πίσω στο προηγούμενο. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το θέμα Μπορείτε να υποβαθμίσετε τις ενημερώσεις του iTunes ;

02 από 04

Ενημέρωση του iTunes σε Mac

Σε Mac, ενημερώνετε το iTunes χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Mac App Store που περιλαμβάνεται στη MacOS σε όλους τους Mac. Στην πραγματικότητα, οι ενημερώσεις σε όλο το λογισμικό της Apple (και σε μερικά εργαλεία τρίτων) γίνονται με αυτό το πρόγραμμα. Δείτε πώς το χρησιμοποιείτε για την ενημέρωση του iTunes:

  1. Εάν είστε ήδη στο iTunes, συνεχίστε με το βήμα 2. Εάν δεν βρίσκεστε στο iTunes, μεταβείτε στο βήμα 4.
  2. Κάντε κλικ στο μενού iTunes και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Έλεγχος για ενημερώσεις.
  3. Στο αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη του iTunes . Περάστε στο βήμα 6.
  4. Κάντε κλικ στο μενού Apple στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.
  5. Κάντε κλικ στο App Store .
  6. Το πρόγραμμα App Store ανοίγει και μεταβαίνει αυτόματα στην καρτέλα Ενημερώσεις , όπου εμφανίζει όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις. Ενδέχεται να μην δείτε την ενημερωμένη έκδοση του iTunes αμέσως. Μπορεί να αποκρύπτεται με άλλες ενημερώσεις σε επίπεδο macOS σε μια ανανεωμένη ενότητα "Ενημερώσεις λογισμικού" στην κορυφή. Αναπτύξτε αυτήν την ενότητα κάνοντας κλικ στην επιλογή Περισσότερα .
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Ενημέρωση δίπλα στην ενημέρωση του iTunes.
  8. Το πρόγραμμα App Store στη συνέχεια μεταφορτώνει και εγκαθιστά αυτόματα τη νέα έκδοση του iTunes.
  9. Όταν ολοκληρωθεί η ενημέρωση, εξαφανίζεται από την κορυφή και εμφανίζεται στην ενότητα Ενημερώσεις εγκατεστημένη στην ενότητα Τελευταίες 30 ημέρες στο κάτω μέρος της οθόνης.
  10. Εκκινήστε το iTunes και θα χρησιμοποιήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση.

03 του 04

Ενημέρωση του iTunes σε υπολογιστή με Windows

Όταν εγκαθιστάτε το iTunes σε έναν υπολογιστή, εγκαθιστάτε επίσης το πρόγραμμα Ενημέρωσης λογισμικού της Apple. Αυτό είναι αυτό που χρησιμοποιείτε για την ενημέρωση του iTunes. Όταν πρόκειται για την ενημέρωση του iTunes, μπορεί συχνά να είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση της ενημερωμένης έκδοσης λογισμικού της Apple. Κάτι τέτοιο μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε προβλήματα. Για να το ενημερώσετε:

  1. Κάντε κλικ στο μενού " Έναρξη ".
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Όλες οι εφαρμογές .
  3. Κάντε κλικ στην Ενημέρωση λογισμικού της Apple .
  4. Όταν ξεκινά το πρόγραμμα, θα ελέγξει αν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις για τον υπολογιστή σας. Εάν μία από αυτές τις ενημερώσεις είναι για την ίδια την Ενημερωμένη έκδοση λογισμικού της Apple, καταργήστε την επιλογή όλων των πλαισίων εκτός από αυτή.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση .

Όταν η ενημέρωση έχει ληφθεί και εγκατασταθεί, η Ενημέρωση Λογισμικού της Apple θα εκτελεστεί ξανά και θα σας δώσει μια νέα λίστα προγραμμάτων που είναι διαθέσιμα για ενημέρωση. Τώρα είναι καιρός να ενημερώσετε το iTunes:

  1. Στην Ενημερωμένη έκδοση λογισμικού της Apple, βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί το πλαίσιο δίπλα στην ενημέρωση του iTunes. (Μπορείτε επίσης να ενημερώσετε οποιοδήποτε άλλο λογισμικό της Apple που θέλετε ταυτόχρονα. Ελέγξτε και αυτά τα πλαίσια.)
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση .
  3. Ακολουθήστε οποιεσδήποτε προτροπές στην οθόνη ή μενού για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση. Όταν ολοκληρωθεί, μπορείτε να ξεκινήσετε το iTunes και να ξέρετε ότι εκτελείτε την πιο πρόσφατη έκδοση.

Εναλλακτική Έκδοση: Από μέσα στο iTunes

Υπάρχει επίσης μια ελαφρώς απλούστερη διαδρομή για την ενημέρωση του iTunes.

  1. Από μέσα στο πρόγραμμα iTunes, κάντε κλικ στο μενού Βοήθεια .
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Έλεγχος για ενημερώσεις .
  3. Από εδώ, ισχύουν τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω.

Εάν δεν βλέπετε τη γραμμή μενού στο iTunes, πιθανόν να καταρρεύσει. Κάντε κλικ στο εικονίδιο στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου iTunes και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση γραμμής μενού για να το αποκαλύψετε.

04 του 04

Άλλες συμβουλές και τεχνάσματα του iTunes

Για περισσότερες συμβουλές και κόλπα για iTunes τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους χρήστες, ελέγξτε: