Ο Βοηθός μετεγκατάστασης Mac μπορεί να μετακινήσει τα δεδομένα των Windows PC

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μεταφέρετε τα αρχεία των Windows στον Mac.

01 από 02

Αλλαγή σε Mac - Βοηθός μετεγκατάστασης μπορεί να μετακινήσει τα δεδομένα του υπολογιστή σας στο Mac σας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Βοηθό μετεγκατάστασης για να μετακινήσετε αρχεία από τον υπολογιστή σας στο Mac. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Τώρα που έχετε μετατραπεί σε Mac ως τη νέα πλατφόρμα υπολογιστών σας, ίσως να αναρωτηθείτε πώς θα μεταφέρετε όλα τα περιεχόμενά σας από τον υπολογιστή σας Windows στο Mac. Λοιπόν, έχετε τύχη. κάνοντας τη μετάβαση στο Mac δεν απαιτεί να πετάξετε όλα τα δεδομένα και τα αρχεία των Windows. Ως επί το πλείστον, όλα τα δεδομένα χρηστών των Windows, συμπεριλαμβανομένων των εγγράφων, των εικόνων, της μουσικής και των βίντεο, μπορούν να κάνουν το ταξίδι στο Mac χωρίς πολύ κόπο.

Ωστόσο, οι εφαρμογές των Windows θα πρέπει να παραμείνουν πίσω. Αυτά εξαρτώνται από ένα λειτουργικό σύστημα Windows και δεν θα εκτελούνται απευθείας σε Mac. Αλλά μην ανησυχείτε. αν υπάρχει μια εφαρμογή που απλώς δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς ή που δεν έχει ισοδύναμο Mac, υπάρχουν τρόποι για να εκτελέσετε ένα περιβάλλον των Windows σε Mac. Θα χρειαστεί είτε να κάνετε διπλή εκκίνηση του Mac σας μεταξύ των Windows και του Mac OS, είτε να εκτελέσετε λογισμικό εικονικών μηχανών τρίτου μέρους. Μπορείτε να βρείτε ένα περίγραμμα του τρόπου εκτέλεσης των Windows χρησιμοποιώντας το Mac σας στον οδηγό:

Οι 5 καλύτεροι τρόποι για να εκτελέσετε τα Windows στον υπολογιστή σας Mac.

Προς το παρόν, ας επικεντρωθούμε στη μετακίνηση των δεδομένων χρήστη στο νέο σας Mac, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία ή να διασκεδάσετε λίγο.

Χρησιμοποιώντας το Apple Retail Store για τη μεταφορά δεδομένων

Υπάρχουν διάφορες επιλογές μεταφοράς δεδομένων των Windows, ανάλογα με την έκδοση του OS X ή του macOS που συνοδεύει το Mac. Η πιο εύκολη μέθοδος είναι να έχετε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης της Apple να μεταφέρει τα δεδομένα των Windows για εσάς. Αν αγοράσετε το Mac σας σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης της Apple και τυχαίνει να εμφανίζεται με τον υπολογιστή σας, το προσωπικό αποθήκευσης θα μετακινήσει τα δεδομένα για εσάς, στο πλαίσιο της διαδικασίας εγκατάστασης Mac. Φυσικά, για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος, πρέπει να σχεδιάσετε μπροστά. Πρέπει να έχετε μαζί σας το μηχάνημα των Windows όταν αγοράζετε ένα Mac και πρέπει να είστε πρόθυμοι να περιμένετε. Ανάλογα με το πόσο απασχολημένος είναι το κατάστημα, η αναμονή μπορεί να είναι τόσο μικρή όσο μια ώρα, ή όσο μια μέρα ή περισσότερο.

Μπορείτε να επιταχύνετε τα πράγματα κάνοντας μπροστά και κάνοντας ένα ραντεβού για να αγοράσετε ένα Mac. Βεβαιωθείτε ότι αναφέρετε επίσης ότι θέλετε να μεταφέρετε τα δεδομένα σας από τη μηχανή των Windows σας. Το προσωπικό της Apple Store θα δημιουργήσει ένα χρόνο και θα σας δώσει μια εκτίμηση για το πόσο χρόνο θα πάρει η διαδικασία.

Χρησιμοποιώντας τον Βοηθό μετεγκατάστασης του Mac

Εάν δεν είστε καλοί στο σχεδιασμό μπροστά ή κρέμονται γύρω από ένα κατάστημα λιανικής της Apple δεν σας απευθύνω έκκληση, υπάρχουν μερικές επιλογές do-it-yourself για τη μετεγκατάσταση των δεδομένων του υπολογιστή σας στο Mac σας.

Το νέο σας Mac θα περιλαμβάνει έναν Βοηθό Μετανάστευσης που σχεδιάστηκε αρχικά για να διευκολύνει την αναβάθμιση από ένα μοντέλο Mac σε άλλο . Συνδέετε δύο υπολογιστές Mac χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο FireWire ή Thunderbolt ή μια σύνδεση δικτύου και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τον Βοηθό μετεγκατάστασης για να αντιγράψετε δεδομένα χρήστη, εφαρμογές και ρυθμίσεις συστήματος στο νέο Mac.

Με την εμφάνιση του OS X Lion (10.7.x), ο Βοηθός Μετεγκατάστασης απέκτησε τη δυνατότητα αντιγραφής δεδομένων χρήστη από υπολογιστές με Windows XP, Windows Vista ή Windows 7. Με τις επόμενες εκδόσεις του OS X κυκλοφόρησαν, ο Βοηθός Migration Assistant την ικανότητα να συνεργάζεται με τα Windows 8. Windows 10 και μεταγενέστερα. Ο Βοηθός Μετεγκατάστασης μπορεί να αντιγράψει τους λογαριασμούς χρηστών των Windows, παρόλο που δεν μπορεί να αντιγράψει τους κωδικούς πρόσβασής σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού χρήστη πριν πραγματοποιήσετε τη μεταφορά. Ο Βοηθός Μετεγκατάστασης μπορεί επίσης να αντιγράψει τα έγγραφά σας, καθώς και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επαφές και ημερολόγια από το Microsoft Outlook (2003 και μεταγενέστερα), το Outlook Express, το Windows Mail και το Windows Live Mail.

02 του 02

Αλλαγή σε Mac - Χρήση του βοηθού μετανάστευσης

Ο κωδικός πρόσβασης που εμφανίζεται θα πρέπει να ταιριάζει με αυτόν στον υπολογιστή σας Mac. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Ο Βοηθός μετεγκατάστασης Mac απαιτεί τη σύνδεση Mac και PC με το ίδιο τοπικό δίκτυο. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη ρύθμιση οποιουδήποτε τύπου κοινής χρήσης αρχείων σε οποιονδήποτε υπολογιστή. Απλά πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο.

Η διαδικασία μεταφοράς συνεπάγεται την εκτέλεση αντιγράφου του βοηθού μετανάστευσης στο Mac σας και ένα αντίγραφο στον υπολογιστή σας. Δεδομένου ότι θα συνεργαστείτε με δύο διαφορετικούς υπολογιστές και δύο εφαρμογές που έχουν το ίδιο όνομα, θα προχωρήσουμε σε κάθε βήμα αυτού του οδηγού για να χρησιμοποιήσετε τον Βοηθό Μετανάστευσης είτε με υπολογιστή είτε με Mac, για να καταστεί σαφές σε ποια εφαρμογή αναφέρονται οι οδηγίες .

Εγκατάσταση του βοηθού μετανάστευσης Mac

Το Mac σας περιλαμβάνει την κύρια εφαρμογή Migration Assistant, αλλά θα πρέπει επίσης να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή βοήθειας στον υπολογιστή σας Windows. Μπορείτε να κάνετε λήψη του Βοηθού μετανάστευσης των Windows από τον ιστότοπο της Apple στη διεύθυνση:

Βοηθός μετεγκατάστασης των Windows

Χρησιμοποιώντας τον Βοηθό μετεγκατάστασης Mac

PC:

  1. Πριν προχωρήσετε στη διαδικασία της μετάβασης, απενεργοποιήστε την αυτόματη ενημέρωση των Windows . Υπάρχει μια απομακρυσμένη πιθανότητα ότι εάν το Windows Update ξεκινήσει να εγκαθιστά νέα πακέτα, ο Βοηθός μετεγκατάστασης θα διακοπεί και δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη διαδικασία.
  2. Μόλις το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, ξεκινήστε το πρόγραμμα εγκατάστασης του Windows Migration Assistant και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση.
  3. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, ο Βοηθός μετεγκατάστασης θα ξεκινήσει αυτόματα.
  4. Όταν ο βοηθός μετανάστευσης εκκινείται στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στην οθόνη υποδοχής, μέχρι να σας ζητηθεί να ξεκινήσετε τον Βοηθό μετεγκατάστασης στο Mac.

Μακ:

  1. Εκκινήστε τον Βοηθό μετεγκατάστασης, ο οποίος βρίσκεται στο / Applications / Utilities ή από το μενού Μετάβαση , επιλέξτε Βοηθητικά προγράμματα .
  2. Ο Βοηθός Μετεγκατάστασης μπορεί να σας ζητήσει να εισαγάγετε το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης ενός χρήστη με λογαριασμό διαχειριστή . Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια , πληκτρολογήστε ένα όνομα διαχειριστή και κωδικό πρόσβασης και κάντε κλικ στο κουμπί OK .
  3. Ο Βοηθός Μετανάστευσης θα εμφανίσει επιλογές για την πηγή πληροφοριών που θα αντιγραφεί στο Mac σας. Ανάλογα με τη συγκεκριμένη έκδοση του Βοηθού μεταναστών που χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να δείτε είτε μια επιλογή για να επιλέξετε: Από άλλο Mac, PC, Backup Time Machine ή άλλο δίσκο ή από μια επιλογή επιλογής Από έναν υπολογιστή με Windows κάντε την κατάλληλη επιλογή και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  4. Ο Βοηθός Μετεγκατάστασης θα εμφανίσει πρόσθετες επιλογές πηγής. Επιλέξτε Από άλλο Mac ή PC και κάντε κλικ στο Continue .
  5. Για να συνεχιστεί ο βοηθός μετανάστευσης, πρέπει να κλείσετε οποιεσδήποτε άλλες εφαρμογές εκτελούνται στο Mac σας. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια για να κλείσετε όλες τις ανοιχτές εφαρμογές και να προχωρήσετε στη διαδικασία της μετάβασης.
  6. Ο Βοηθός Μετεγκατάστασης θα σαρώσει το τοπικό σας δίκτυο για οποιονδήποτε υπολογιστή ή Mac που εκτελεί την εφαρμογή Migration Assistant. Το εικονίδιο και το όνομα του υπολογιστή σας πρέπει να εμφανίζονται στο παράθυρο Βοηθός μετεγκατάστασης. Όταν συμβαίνει, κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  7. Η οθόνη θα σας δείξει τώρα έναν κωδικό πρόσβασης πολλαπλών κωδικών. Γράψτε αυτόν τον αριθμό προς τα κάτω και μεταβείτε στον υπολογιστή σας.

PC:

  1. Ο Βοηθός Μετανάστευσης θα εμφανίσει έναν κωδικό πρόσβασης. Θα πρέπει να ταιριάζει με αυτό που εμφανίστηκε στον υπολογιστή σας Mac. Εάν αντιστοιχεί ο κωδικός πρόσβασης, κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια και έπειτα επιστρέψτε στο Mac.

Μακ:

  1. Ο Βοηθός Μετεγκατάστασης θα εμφανίσει μια λίστα στοιχείων που μπορείτε να μεταφέρετε στο Mac σας. Η λίστα θα περιλαμβάνει τον τρέχοντα λογαριασμό χρήστη του υπολογιστή και όλα τα σχετικά δεδομένα, όπως Μουσική, Εικόνες, Ταινίες, Στοιχεία επιφάνειας εργασίας, Λήψεις, Έγγραφα, Επαφές, Σελιδοδείκτες και Ρυθμίσεις χρήστη. Ο βοηθός μετανάστευσης μπορεί επίσης να αντιγράψει πρόσθετα αρχεία, όπως αρχεία κοινόχρηστων αρχείων, αρχεία καταγραφής και άλλα αρχεία και έγγραφα που εντοπίζει στον υπολογιστή σας.
  2. Επιλέξτε τα στοιχεία που θέλετε να αντιγράψετε και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .

PC & Mac:

  1. Οι δύο Βοηθοί Μετεγκατάστασης θα εμφανίζουν την τρέχουσα πρόοδο της λειτουργίας αντιγραφής. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αντιγραφής, μπορείτε να τερματίσετε την εφαρμογή Migration Assistant και στις δύο μηχανές.

Ο Βοηθός Μετεγκατάστασης μπορεί να αντιγράψει μόνο τα δεδομένα χρήστη από τον λογαριασμό που είναι συνδεδεμένος στον υπολογιστή. Εάν υπάρχουν πολλοί λογαριασμοί χρηστών που θέλετε να αντιγράψετε στον υπολογιστή Mac, θα πρέπει να αποσυνδεθείτε από τον υπολογιστή σας, να συνδεθείτε με τον επόμενο λογαριασμό και στη συνέχεια να επαναλάβετε τη διαδικασία μετάβασης.